Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Valójában az emberek 90%-a észre sem veszi a különbséget egy 4k és egy FHD tartalom között, főleg nem 3 méterről 32"-on. Nagyon rétegigény ez, hiába a marketing sulykolás...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Ráadásul a hazai tartalomszolgáltatók/készítők még mindig azt hiszik a HD valami extra, miközben már rég minden adónak/forrásnak HD-ban kéne jönnie alapból.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Kotomicuki
senior tag
Amíg nem egységes átállásról van szó - mert az érdekellentétek és a hiányzó, egyre csökkenő vásárlóerőt is tudni kéne "kezelni" - , addig mindig el fog maradni a siker.
Ha többszörös áron kap olyan terméket az ember, amihez majd - vagy soha - lesz csak alkalmazás, amivel kitudja azt használni, ill. ha még további, horribilis összegű befektetéseket igényelne - a mai, minden kis darabot külön-külön, de iszonyatos felárral vegyél meg: azaz a pofátlan lehúzás - a használata, akkor inkább nemet mond rá az ember, mert fölöslegesen kínlódni és ezért még fizetni is, na, azt nem óhajt!
A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
guriga1234
addikt
Az egyetlen párhuzam a 3D és az UHD között, hogy hazánkban nincs sem 3D sem UHD tévéadás. Miért kellett erről 3 oldalon mellébeszélni?
Elérhető 3D-s tartalom már van rég és nem is kevés, és az UHD-s anyagok is kezdenek terjedni. -
félisten
Vicc, a nagy 'átlag' 32-46" képátlónál, átlag nappaliban, 2-5 méteres nézőtávolságban a FullHD is untig elég, nincs szükség a 4K-ra (ezért állok értetlenül a 40"-os 4K TV-k piaca előtt, oké, monitornak használni másfél méterről még lenne értelme, de ez a vásárlópiac kb. 0.01% lehet...).
Az 55"+ tartományban lenne létjogosultsága, de ez már nagyon nem a tömegigény, ez egy rétegigény. 4K tartalom (ahogy a véleményben is benne van) szinte nincs, és egyhamar tömegesen nem is fognak jönni. Innentől kezdve megint egy olyan délibábkergetést látunk... A média és a marketingesek meg éltetik ezt a délibábot, hogy aztán ez is szertefoszlásnak induljon, mint annyi más mesterségesen indított igény...
Eközben meg ugye a hírek már arról szólnak, hogy jön a 8K... Mi a fészkes fenének? A szobafal nagyságú kijelzőkhöz?!?
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
fogtunder
nagyúr
válasz FollowTheORI #2 üzenetére
arról már nem is beszélve, hogy mondjuk a T által IPTV címen szolgáltatott izé (a fekália megfelelő szinonímája behelyettesíthető) az analóg adás szintjét súrolja alulról, legalábbis nálunk.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Márton
nagyúr
"a nagy felbontásnak igenis van értelme és létjogosultsága."
Mint ahogy a 3D-nek is..
A CES-en egyébként volt kinnt az ultra-D szemüveg nélküli 3D technológia.
Arról volt itt cikk? Nagyon dícsérik.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ittakary
nagyúr
Igy van. Maximum monitornak tudom elkezelni a a 4k felbontast 30-40" kozott. 55-60" nal mar talan lenne ertelme. TALAN.
-
nagyúr
Na igen... a másik hogy jópár szolgáltató, illetve pár csatorna még az SD-t is botrányosan adja... és beszélünk itt UHD tévéről stb stb. Tök felesleges ilyen hozzáállás mellett egyelőre.
Jelenleg még mindig azon megy a szkander hogy minél több ócska adót összeárukapcsoljanak és minél több pénzt lehúzzanak rólunk és egymásról is a tartalom és műsorszolgáltatók/továbbítók.
Ahelyett hogy kiszanálnák a f*st és amire van tényleg igény azt adnák tisztességes minőségben HD-ben.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
€uro
őstag
Egyetértek. Sőt, én néha másfél méterre leülök a szőnyegre az 55 colos tévém elé, amikor 3D-s filmet nézek. És még így is bőven elégnek tartom a FULL HD felbontást.
Ráadásul már egyik-másik 3D-FHD-s film 40 GB körül van. 4K-s filmek esetén nem hiszem, hogy közel százgigás vagy afölötti méretekben töltögetnék le anyagokat.
Egyébként korábban egy 42 colos tévém volt. Meg voltam vele elégedve, de a 3D-hez már kicsinek találtam ezt a méretet. Kizárólag a 3D miatt vettem nagyobb tévét. Pedig nálam 3 méterre van az ülőgarnitúra a kijelzőtől. Szóval nekem nagyon bejön a 3D...
[ Szerkesztve ]
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
Márton
nagyúr
"4K tartalom szinte nincs, és egyhamar tömegesen nem is fognak jönni"
Pedig szerintem fognak. Az eszközök már megvannak:
Gopro Hero4, Panasonic LX100, FZ1000, GH4, Sony is most jött ki
csomó új 4k cammal (handycam ax33 és actioncam is, a nagyobb ax100, stb)Már csak azért is ezeket használják majd, mert fullhd-re skálázva is szebb a kép.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
gyulank
addikt
Nem értem, miért jobb a 4k a 3D-nél. Az, hogy a 3D-s filmekre az a kritika, hogy attól még szar, attól még a 3D jobb. 4k-ba is lehet szar film, meg 360p-ben is. De a 3D élethűbb, és csak kis felbontáson ronthat sokat a látványon. Nyilván jobb a nagyobb felbontású felvétel. Most hirtelen nem tudom, de a HD felbontás tán meg se közelíti a szalagos filmek felbontását. Talán a 4K se. Csak rosszabb volt az érzékenység és az optika.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
t72killer
titán
Lassan csöpögnek csak a tartalmak. Az igazi gond az, hogy Hollywood még mindíg BD-n terjeszti az anyagot, márpedig minőségi 4k-hoz minimum BDXL kéne. (Vagy végre áttérhetnének a flash alapú adattárolásra, elvileg egy SD-kártyát is lehet másolásvédeni, ha nagyon akarják).
#13: +1. 3D-re leginkább az a baj, hogy továbbra is alig van rá használható tartalom (bár az xxx ipar termel ). Többségében nevetséges címekkel/rajzfilmekkel próbálják eladni a technológiát, ha 10 nézni érdemes 3Dfilmet láttam eddig, akkor sokat mondok. Amúgy az élmény ott van, tessék tartalommal megtölteni. (nem mellesleg emiatt készülök saját 3D-s akciókamera-szetet összeállítani).
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Márton
nagyúr
válasz t72killer #14 üzenetére
Én pár hónapja olvastam a cikket, hogy véglegesítették a 4k bluray szabványt.
Akkor most hogy is van ez?SD kártyán meg sosem fogják terjeszteni _milliós_ példányszámban a filmeket,
mert még így sokkal drágább mint a filléres optikai lemez gyártása.
Ez a kérdés évről-évre felvetődik#14: igen, sok a rossz konverzió, és az otthoni kis tv-n sajna nem olyan ütős a mozivászonra
szánt 3D anyag, mivel kisebb a felvételkor a kamerák közötti távolság. Én eleve nagy távolsággal
készítem a filmjeim, és eddig mindenki dicsérte a tv-n visszanézve. Egyszerű fizika.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
€uro
őstag
Szerintem valamit nagyon félreértettél. Senki sem mondta, hogy a 4K jobb vagy rosszabb a 3D-nél. A mézes kenyeret a barátnőd csókjával nem lehet összehasonlítani.
Talán a 4K sem közelíti meg a szalagos filmek felbontását? Vicces srác vagy...
-
Márton
nagyúr
Hát egy picivel több:
"What this means is that a 5300 x 4000 digital camera can produce a shot equivalent to a scan from a quality 35mm camera "Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Peter13
senior tag
A 3D-nél mindenki nagyvonalúan megfeledkezik arról a szögegyszerű tényről, hogy a 3D TV maximum a látótér egy töredékét tudja kitölteni tartalommal, a szoba többi részét nyilván nem, szóval marad a "kisvilág egy dobozkában" érzés. Nem és nem értem hogy ezt miért nem hajlandóak elfogadni a gyártók: ez egy olyan technológia, amit nem érdemes (mert lehetni lehet, csak nem érdemes) reprodukálni otthoni körülmények között (akinek külön berendezett moziterme van otthon tízméteres vászonnal, azoktól én kérek elnézést).
Az összes többi töketlenkedés (ami egyébként mind valós és jogosan felrótt hiányosság) csak ezután jön. Ezalatt azt értem, hogy a 3D szerintem akkor sem lett volna átütő siker, ha egyébként folynának a tartalmak mindenhonnan...arról nem beszélve, hogy volt egy orvosilag is jól kimérhető és jelentős fogyasztói hányad, aki egyszerűen rosszul lett a 3D tartalmaktól (szédülés, fejfájás, stb).
Igazából én nem azt nem értem hogy miért nem lett sikeres, hanem azt hogy egyáltalán miért kezdték el?
A 4K számomra sokkal szimpibb, de való igaz hogy egyelőre sokkal inkább monitorként gondolok rá, nem pedig TV-ként (valahogy nem vonz hogy beüljek a TV alá csak hogy lássam a különbséget filmnézés közben - ez megvolt a BD+1080p idején ). Amit viszont a 4K szabványokkal csinálnak, az egy vicc (mert ugye mekkora is a 4K? meg ott az 5K is...). A csatlakozókról nem is beszélve, eltelt némi idő amíg megjelentek a megfelelő frissítést biztosítani tudó kábelek/csatolók (displayportnak nagy pirospont, hogy rögtön az elejétől használható volt, ráadásul licencdíj-mentes). És az is vicces hogy a 4K-t mint nagy innovációt akarták eladni, ennek megfelelően masszív felárral (és csodálkoznak hogy nem robbant. Nahát!), pedig mi is lenne a nagy újítás a "soksoksok" R&D költséggel? A pixelsűrűség növelése? Az amit már 10 évvel ezelőtt Motorola v3 is jócskán túlhaladott?
Néha komolyan az jön le, hogy a gyártók fejében valami ilyesmi van:
"Népek! Legyetek megtisztelve hogy ilyen csodát gyártunk nektek. Mi az hogy nem haraptok rá azonnal és nem veszitek kellő áhítattal, nagy számban, sokszoros áron? Örüljetek hogy egyáltalán van! Mi teszünk nektek szivességet azzal hogy legyártjuk fáradtságot nem kímélve, úgyhogy azon kukacoskodni hogy miért nincs tartalom, szabvány vagy csatlakozó, ez egyszerűen kicsinyes hálátlanság"Bocs' a litániáért
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
DaveJr
őstag
válasz FollowTheORI #2 üzenetére
Nem beszélve arról, hogy a a HD nem jelent egyből FullHD-t. Szóval még a FHD-s TVre se biztos, hogy natív adás jön.
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
gmaci78
tag
Sajnos magyarorszagon nemigazan van nagy letjogosultsaga a 4k-nak, de meg a full hd-nek se nagyon. Itt nemhogy 4k-s tartalmak nem lesznek, de meg a full hd-s se nagyon jellemzo.
Igen az lenne a minimum, hogy ma mar minden adas alapbol full hd es dolby-ba kellene, hogy adva legyen, ehelyett van par hd-s csatorna, az is mindenhol kulon csomagkent +arert.
Valljuk be, mi itt a balkan kozepen fenyevekkel le vagyunk maradva a vilagtol ilyen teren.Geri
-
€uro
őstag
Az ingyenesen fogható földfelszíni digitális adások közül: m1, m2, DuhaHD - FULL HD-ban jönnek. Emellett ott vannak a fizetős műholdas vagy kábeltévé adások kínálatai között is a FULL HD-s adások. A filmek közül meg az összeset nézheted FHD-ban.
Dolby? Az már régen volt...
-
bbandi
tag
Tartalommal szerintem nem lesz gond, a filmeket nem hiszem, hogy 1080p-ben forgatnák (már amelyiket digitálisan veszik fel), szóval ha lesz adathordozó, tartalom is lesz. A streaming nem hiszem, hogy előbb be fog indulni: túl nagy a sávszél, túl kicsi a kereslet.
A kérdés szerintem inkább az, hogy el tudják-e hitetni az emberekkel, hogy 50" alatt is van értelme a 4k-nak, vagy feljebb tudják-e tornászni az átlagos tévé méretet. -
gyulank
addikt
-
DaveJr
őstag
Maximum FHD-ban jönnek. Ami azt jelenti, hogy vannak olyan műsorok amik már FHD-ban készülnek, de még mindig többségében vannak a "sima" HD-s adások. Ez mindegyik HD-s csatornára igaz.
Filmek közül is a 15-20 évvel ezelőttit tuti nem fogod natív FHD-ban nézni....[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
M107
addikt
válasz t72killer #14 üzenetére
A flash alapú, tárolás hátránya, nem tartja meg a ráírt adatokat évekig.
Ezt csak mondom, de nézzetek utána a neten is....
Pendrive felír be a fiókba vagy majdan ha lesz ilyen a tokjába, eltesz, normálisan tárolva hozzá se nyúlsz 1-2 év múlva nem biztos hogy le tudod róla nyerni az adatokat.
+ A flash alapú tárolóknak az a fő erénye, hogy újraírható , az hogy meddig az kérdéses, de ha egyből read only-vá is teszik írás után ha véletlen a vezérlőchip, vagy a nand valamelyik része meghibásodik, akkor dobdhatod ki, és lehet hogy még a vásárlás után megse tudod nézni mert hibásan jön ki.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Ribi
nagyúr
Szalagos filmen ugye pont a pixelek hiánya miatt (nagyon leegyszerűsítve) elvileg végtelen felbontása van, persze gyakorlatilag nem, mert a fénynek is van felbontó képessége+ a szalag se végtelen felbontású. De elképzelhető, hogy a 4k-nál is nagyobb a felbontása.
ui.: Most látom Márton linkelt erre anyagot. Akkor azzal kb. összevethető. Jó tunni.
ok ok
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Amúgy csak a felbontások nőnek, vagy csinálnak valamit az utánhúzással is? Vagy nagyfelbontáson nem zavaró a futó feliratnál?
-
Márton
nagyúr
"a 3D TV maximum a látótér egy töredékét tudja kitölteni tartalommal"
És ez miért baj? Nekem és sokaknak nem mindegy, hogy ez a kis terület
sík, vagy térhatású..
Mellesleg 200ezerért ma már olyan fullhd projektort kapsz, ami egy átlag
panellakásban is 3m-es 3D képet varázsol a szoba falára. Ez pedig már igen jól mutat, nem csak 10m-es vásznon..gyulank: nem csak a felbontás nő, javul pl. a színtér is.
[link][ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
(#24) gyulank:
"4K-ra van igény, a 3D-re meg nincs" - Ezzel egyet értek én is. De a cikkben a kettő között párhuzamot vontak, nem pedig összehasonlították a kettőt, hogy melyik a jobb.
"De arra gondoltam" - Jó. És hogy jön ide a vetítőgépek filmszalagja? Ezen nézed otthon a filmeket? Egyébként annak a filmszalagnak nyilvánvaló, hogy jó felbontása kell, hogy legyen, ha arra gondolsz, hogy mekkora mozivászonra vetítenek.
Mindegy. Mindenesetre akkor bocs, én értettelek félre.(#25) DaveJr:
Gmaci78 azt mondta, hogy még az FHD se nagyon jellemző. Erre reagáltam, hogy szerintem meg igenis jellemző.
Abban igazad van, hogy az ötven éves filmeket nem biztos, hogy meg tudom nézni FHD-ban. És akkor mi van? Az alap kérdés az volt, hogy jellemző-e ma a FULLHD tartalom Magyarországon. Nem az, hogy van-e olyan film, amit nem tudsz megnézni FHD-ban.(#28) Márton:
Igen, azt gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Pedig szerintem fognak. Az eszközök már megvannak:
Gopro Hero4, Panasonic LX100, FZ1000, GH4, Sony is most jött ki
csomó új 4k cammal (handycam ax33 és actioncam is, a nagyobb ax100, stb)Aztán mi lesz? Az otthoni felhasználók ugyanúgy nem tudnak mihez kezdeni a 4K-s házi felvételekkel, mert a gyerek születésnapjáról, meg a biciklis túráról egy 720p-s felvétel is elég általában, és már az FHD-s felvételek méreteivel sem tudnak mit csinálni. Tavaly egy rendezvény filmezésére kértek meg, FHD kamerával csináltam, a rendezvény szervezőjének szóltam, hogy kész az anyag, mikor vigyem át (én mobil vinyón gondoltam), erre az volt a reakció, hogy írjam ki DVD-re... Hirtelen sokkhatás alatt picit akadozva tudtam elmagyarázni, hogy a vágott anyag is 100Gbyte összesen, szóval ez annyira nem életképes elgondolás.
Vagy nézd meg a fotóknál mi van. Nagyon-nagyon sok user megveszi a méregdrága fényképezőgépet, hogy aztán a 13-20Mpixeles fotóknál bénultan álljanak, hogy ezt nem tudják e-mailben átküldeni, mert valamiért mindig visszadobja a levelezőprogram...
Az szép, hogy vannak 4K-s profi kamerák is, de hol is használják őket? Hát úgy nagyon sehol. A tavalyi FociVB után gyorsan mindenki elfelejtette a technológiát, akinek dolgva volt vele, csak a nyügjeit sorolta, mert a sávszélességigényt kielégíteni nagyon nehéz.
A sorozatoknál, filmeknél ugyan ez a probléma. Az pedig már el lett mondva, hogy még legalább egy évig nincs 4K képes adathordozó szabvány. Ráadásul mennyire örülni fog az egyszeri felhasználó, aki végre elégedetten látta, hogy már normális áron vannak már BR lejátszók és BR lemezek, erre egy új szabvány kezd el terjedni, és megint lehet lecserélni mindent... Ráadásul ahogy ezt már írtam, az egésznek akkor van átlagfelhasználói szinten értelme, ha van legalább 55, de inkább 60 col plusz méretű 4K TV-je. Ami viszont még mindig nem olcsó mulatság, ráadásul ekkora TV-t elég sokszor már elhelyezni sem egyszerű a lakásban.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
DaveJr
őstag
Értettem, hogy mit akarsz mondani. De sajnos nem igaz amit írtál. Mert még nem jellemző itthon a FullHD. Nagyon kevés olyan műsor van amit abban sugároznak. A legtöbb csatorna csak HD-ban sugározza a műsorát ami ugyebár a 720p. Van 1-2 kivétel, pl Forma 1 közvetítés bár itt most nem tudom, hogy az összes vagy csak 1-2 volt kísérleti.
Filmekre írtad, hogy az összes, ezt javítottam, hogy nem az összes[ Szerkesztve ]
-
gmaci78
tag
Sajnos attol, hogy a csatornara rairjak, hogy hd, attol meg nem abban jon az adas, a nagyresze max 720-as. Egyebkent pedig az osszes kabelszolgaltatonal kulon dijas a hd csomag.
Most arrol nem beszelek, hogy veszek egy filmet blue-ray-en, mert az ok.
Ja es a dolby tema, szerintem max 10 adot ha fel lehet sorolni, aki dolbiba adja a hangot. Jo ez csak off topic, elvegre keveseknek van otthon 5.1/7.1 hangrendszere. De mondjuk kiraly lenne, ha adnak, soot dts-be lenne az igazi, na de ez nem Japán esnem is europa.
Geri
-
Márton
nagyúr
Meg felvinni a tizedikre
Csak példákat írtam, hogy már 2-300 ezerért valódi 4k-s kamerát kapni.
És ezeket a kicsit komolyabb filmesek el is kezdték már használni,
szóval szerintem nyárra-őszre elindul a tartalom felfutás is.Az nálam is valós probléma, hogy igényesen leforgatok valamit fullhd-ben,
és a megrendelő dvd-n kéri, jobb esetben 720-ban feltölti a yt-ra..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
gyulank
addikt
A párhuzam mellett sokszor utalt arra, hogy a 3D szükségtelen, értelmetlen, felesleges, a 4K pedig ennek az ellentettje, és csak annyi közös, hogy nincs tartalom. Nem a vetítőgépek filmszalagjára gondoltam, hanem arra amire felvették. Gondoltam az ugyanaz. Nyilván összevágták, meg másolták, de gondoltam, úgy is vették fel. Meg mintha manapság nem lennének mozik. Most mit akarsz ezzel mondani? Mar már nincsenek mozik, nem kell olyan felbontás? Oké, hogy TV-ről van szó, amik egyre nőnek, de én a felvételről beszéltem.
-
Dany007
veterán
Korrekt. Én abszolút egyetértek a véleménnyel. Pedig a múltkor pont engem ekéztek, mikor 15-20 évet adtam a 8K elterjedésének, pontosan azon okokból, amiket a cikkben is fel lett sorolva.
Tényleg nagyon hasonló a párhuzam, bár a 3D-nél nem a tartalom okozta a vesztét, hanem mert tényleg nem mezei otthonokban lévő 42-46 colos tévékre való. Hanem minimum projector és 2-3 méteres képátló.
Maga a 3D amúgy nem szar dolog. Nem véletlen, hogy az IMAX már évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvend és eljutott pár országba...A 4K-nál meg az lesz a probléma, ami Cifu is írt. Hiába, én is odavagyok a minél nagyobb felbontásért és minél magasabb ppi értékért, 2,2 méternél közelebb nem tudok ülni a TV-hez. Egyszerűen ilyen a nappali elrendezés. De az átlag ennél jóval távolabb is ül. 4K esetén meg az átlagnak nem lesz annyi pénze, hogy akkora tévét vegyen, aminél kihasználja majd a 4K előnyeit. Szvsz.
Max projectornál tudom elképzelni a dolgot, vagy monitornál, ahol kellően közel tud ülni az ember. De ez megint nem "átlag" igény. -
gmaci78
tag
Egyebkent szerintem a dolby vision dolog nagyobb dobas lenne/lehetne mint a pixelek suritese, stb, de lehet csak kamu az egesz, mindenesetre kivancsi lennek inkabb arra a temara.
Geri
-
őstag
1hónapja vettem 55-ös FHD tv-t. Mire lesz annyi UHF film, az még évek. Addig tökéletesen elég a FHD is nekem.
3D-sben milyen filmeket ajánlotok, amiknél tényleg brutálisan jól lett megcsinálva 3D? (Avatar kilőve ) -
Márton
nagyúr
Hát akkor húzzanak bele a 4k projektorgyártók és legyen tömegigény
Aztán jönnek a fanyalgók, de az csak este jó..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ribi
nagyúr
Gondolom már le volt írva, de a cikk így ahogy összehasonlítja a 3D UHD-t, baromság. Alma, körte. Vagy hogy jobb-e a légkondi mint a 22 colos kerék? Mi a szar köze van a kettőnek egymáshoz? Felbontás az évek alatt folyamatosan növekszik és valszeg tovább fog nőni. Utóbbi időben kezdenek mondjuk kicsit túl gyorsan elszállni, de bármi is lesz, felbontás nő. Régen még 640x480-ban tolta mindenki, majd 1024x768, aztán jött a FHD. Most meg UHD meg 8k lassan. De a 3D az teljesen független a felbontástól. Nem összehasonlítandó dolgok. Régen is biztos fikázták a FHD-t, hogy minek az, csak ugye az amnézia nagy úr. Sajna az egész TV infrastruktúra nem lett úgy megtervezve, hogy bírja ezt a felbontást. Egyre inkább tolódik mostanában az Internet fele a szórakoztató ipar is, lassan követi ezt a TV is, de hát azt országosan fejleszteni kicsit költséges.
-
gyulank
addikt
válasz Cingáriusz #42 üzenetére
Amúgy a 3D-t én úgy vettem észre, hogy olyanokra is írják, amik nem 3D-k, csak 3D-sebbnek látszanak.
-
Dany007
veterán
Én lennék a legboldogabb ha megengedhetném magamnak egy komolyabb kategóriás 4K-s projectort valami hozzávaló komolyabb vászonnal mondjuk nappali szélességben! Mindezt persze úgy, hogy legyen is mit nézni rajta...
De sajnos erősen kétlem, hogy idáig elfogunk jutni egyhamar. Egy valamirevaló projector még 1080p-ben is van olyan drága, mint egy komolyabb tévé. És akkor hol van a vászon...
Szóval na, tömegigény max akkor lesz ha átlag Jóska is megtudja majd venni. Kb annyira, mint ma egy közepes tévét. Szerintem.Az esti filmezéssel nem lenne bajom, úgyis csak este van rá idő...
-
sTERNI
senior tag
Azért kíváncsi vagyok mikor érünk el arra a határra, amikor már tényleg nem lehet és nem érdemes növelni a képméretet/képpontsűrűséget.. Ahogy nézem nem lesz olyan sokára.
"You travel with fascinating companions, Doctor."
-
€uro
őstag
(#35) DaveJr:
(#36) gmaci78:
Ezekkel én is tisztában vagyok. Zárjuk le a témát annyival, hogy a "jellemző" jelző határai nálam máshol húzódnak, mint nálatok.(#38) xtremetuning:
Köszönjük Emese.
Na ezeket a betűket meg már hagyjuk. ...Ennek kapcsán eszembe jutott egy Murphy mondás, ami sokáig itt a fórumon az aláírásomként szerepelt: "Bármely egyszerű problémát megoldhatatlanná lehet bonyolítani, ha elég értekezletet tartanak róla."(#39) gyulank:
Házimozizásról volt szó. Nekem ez azt jelenti, hogy ha szalagos filmet említesz, akkor a VHS jut az eszembe. Nem pedig az, hogy vajon milyen technikai hátteret használnak ahhoz, hogy a hozzám kerülő filmek felbontása megfelelő lesz-e. Gondolom ezt, ha nem mondod, hogy milyen szalagra gondolsz.
Azt meg már hagyjuk, hogy a mozi hogy jön ide...Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
nemlehet
őstag
Mondjuk azért az, hogy nincs 3D tartalom nem igaz. Csak ncore-on csak magyar nyelvű 3D filmből 818 darab van. De ha a fele redundáns is akkor is kb 400 filmről beszélünk. Kb minden 2010-11 utáni mainstream film jön 3D-ben. Persze nem mindegyik ad pluszt a 3D-vel de pl Pacific Rim, vagy az Avangers elég jó még egy otthoni 3D TV-n is. Amúgy by the way vicc, hogy a legnagyobb kínálat és kvázi adatbázist itthon az ncore nyújtja. Ha tudna online lejátszani mint a popcorn time még a legkényelmesebb is lenne. Én megértem, hogy szerzői jog, meg a stúdiuók meg hogy mások az adótörvények a különböző országokban, de a kiadók miért nem állnak össze és csinálnak egy ilyet?
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest