- Linux kezdőknek
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Megkereste Elon Muskot a TikTok vezetője
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Vírusirtó topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Gargouille #29 üzenetére
Nekem volt dolgom flash alapú böngészőn keresztül elérhető adatküldő alkalmazáshoz céges felhasználásra. Egyáltalán nem volt erőforrás zabáló.
-
törölt tag
válasz Gargouille #37 üzenetére
Azért viszont nem az eszközt kell utálni, mert hülyék a programozók, honlap fejlesztők és megrendelők. Lehetett jót csinálni, onnantól a programmal nincs gond.
-
clon
aktív tag
válasz Gargouille #37 üzenetére
No igen és el is érkeztünk a lényeghez. Nem a Flash a probléma, hanem a weboldal üzemeltetők és a "reklám" amivel teletolták az oldalakat mert ezzel lesz önfenntartó az oldal - 3 sor 1db kép és 35db reklám körbe meg beúszva, bekúszva, felugorva stb.
A Flash-t a reklám utáltatta meg a közönséggel, mert aki nem értett hozzá annak annyi jött le Flash = reklám.
-
Jahno
veterán
válasz Gargouille #71 üzenetére
És akkor használjon nagyobb cég ilyet, ahol sok 100 kisebb céget kiszolgálnak aztán a sok nyomtatványtól csak bedugul az egész, akkor könyvtárakba rendezzük, ide toljuk, oda rakjuk a beküldött cuccot. Amit majd 3 év múlva elő kell szedni.
De ha az Abev izé programozásilag el van kefélve az sem túl jó indok, mert sok más cucc jól néz ki és használható.
Aztán a tanúsítványokat főleg bírom, van itt olyan ügyfél aki 60 banknál kezel számlát, idehaza a Giro/BISZ kreténségek, jajjvaze.
-
gekkoXT
senior tag
Végre valaki érti mire gondoltam Nyilván egy java programozó más szemmel nézi, mint egy mindennapi felhasználó.
De elég egy átlag felhasználóként megnézni a nav abev letöltő oldalát, ahol sehol nem írják, hogy innen és innen így és így telepíts egy angol nyelvű java keretprogramot ezért és ezért.
Csak simán letöltet veled egy .jnlp fájlt amivel aztán kezdj amit akarsz, mert nem lehet futtatni java nélkül.
2020-ban ez így elég karcsú. Ja és az is, hogy ÁNYK és abev néven egyszerre nevezik. ÁNYK a neve, de abev a fájlnév. Az ÁNYK az átlagembernek sem jelenti azt hogy ja ez a nav programja. Pláne, hogy most már minden más szervezetnek is.
ÉS a másik kedvenc, hogy nyomtatványt nem is lehet a programból magából beszerezni, hanem külön kell letölteni és installálni.
Ez a körülményesség vagy a nav hibája, vagy a java-é, vagy mindkettőjé.
Az update meg valóban vagy lefut, vagy nem. tegnapi élmény, 4 szer próbálkoztam a felugró értesítésről elindítani.
-
Dr. Akula
félisten
"Usernek rendre nincs rendszergazdai joga (egyáltalán azt sem tudja, hogy mi az)."
Arra való a rendszergazda. Nem véletlenül van olyan.
"El nem hinnéd hány multinál vannak olyan belső rendszerek amik elavult java-val mennek csak és a partnereiknek kötelezően ezt kell használniuk. Ez nem valami egzotikus ritkaság, hanem napi gyakorlat. Ilyenkor már nem ennyire triviális kérdés a java frissítés."
Nem újdonság, ilyenekkel dolgozom nap mint nap, de ez nem is a felhasználó gondja, a rendszergazdának meg nem kínai a dolog, szóval hol itt a probléma? Ez amúgy programozói trógerségből adódik, nem a Java hibája, más nyelven is ugyanolyan szarra gányolták volna.
"Lehet, hogy neked szakemberként magától értetődő, de a mezei user itt már el is vérzett."
Az olyan meg minek nézegeti a hátteret, simán csak használja! Mert az egyáltalán nem bonyolult benne. Szerintem az Abevjava egy kifejezetten jól sikerült program, egyszerű telepíteni, egyszerű használni.
Ha nem lenne keretrendszer a Javaban, akkor kb. kapnánk egy C++-t, és megint azon nyafogna mindenki hogy senki nem írja át Linuxra.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Gargouille #108 üzenetére
A laikus ne kardozzon, csak használja! Telepítés: next-next-done, használat: duplaklikk. Az Abevjava egyáltalán nem bonyolult mezei usernek se. Sőt, ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Hidd el, Mancikát még sose zavarta hogy a háttérben van egy DOS ablak is.
"Már ha időnként nem hányna cigánykereket alatta a keretrendszer"
Nem is csinál olyat. Azon kevés programok egyike, amit eddig még csak az adózási és bejelentési szabályok változása miatt kellett frissíteni. Határozottan jó véleményem van róla. Ellenben a NAV oldalán a keresőt lecserélhetnék egy guglira vagy bármire, mert az még a saját oldalukon se képes megtalálni a keresett programot. Googlebe beírva lehet csak elérni, vagy ha valaki tudja milyen fiktív, semmitmondó almenübe dugták el.
"Most vagy direkt trollkodsz, vagy nem tudom, de az biztos, hogy nagyon másféle elképzeléseink vannak arról, hogy milyen egy jól sikerült program."
Mivel napi szinten dolgozom vele, nem kell megmagyarázni hogy ami fehér az fekete.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Gargouille #112 üzenetére
Bárcsak minden mással annyi probléma lenne mint ezzel. Heti 5 percben lezavarnám a melót.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Gargouille #118 üzenetére
És Gizike vajon az autóját is szarozni fogja, ha beáll a henger, mert egy gramm olaj sincs a motorban, mert arra se vette a fáradtságot hogy utántöltse? Hiszen kis cég az övé, neki nem kell a karbantartás, csak a nagy cégeknek...
-
válasz Gargouille #155 üzenetére
Biztos én vagyok a túlbuzgó, de ilyen esetekben szoktam hibajelentést küldeni a fejlesztőknek. Mondjuk a NAV-nak még soha, mert éves szinten kb. ötször használjuk, és ezzel még sohasem volt gond.
És én örülök, hagy Java, mert megy itthon Linuxon is rendesen, nem kell windowsos programmal küzdeni
-
bambano
titán
egy halom olyan dolgot írtatok le az abevjavaról, amivel még sosem találkoztam.
miért nem tudjátok elfogadni azt a tényt, hogy vannak emberek, akiknél jól működik?oké, elismerem, én még sosem próbáltam abevjávázni ezen a hűde csúcsszuper monopol 99.999%-os részesedésű fullosan felhasználóbarát oprendszeren, csak felhasználóellenség linuxon. ezen az ócska debianon felraktam, megy. nem ugat semmiért, felrakja a frissítéseket, hivatal befogadja a kitöltött nyomtatványokat. engem semmi más nem érdekel.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dr. Akula
félisten
A NAV nem kötelez senkit többfelhasználós használatra, csinálhatja 1 db ember is az egész cégnél. A többfelhasználóssá tétel az itt ingyen feature. Lehet hogy a NAV-on kívül is tudnak programozni, de most nem róluk volt szó. Én meglepődtem hogy végre egy állami szoftver ami rendesen működik, csak azt tudom nekik mondani hogy csak így tovább! Ellenben ismert magyar könyvelőprogram frissítése 2 óra, mert .zip fileokat kell kicsomagolgatni, válogatni kiterjesztések szerint a tartalmát, majd még a programon belül is rádolgozni... Na ehhez képest az Abevjava next-next-done-jánál egyszerűbbet el nem tudnék képzelni. A program a feladatát ellátja, az hogy neked extra igényeid is lennének, az mitől a program hibája? A Mactől elvárod hogy tudja a Windowsos rendszerhívásokat, és DirectX is legyen rajta? Mert akkor menne rajta minden játék is... De nem állította neked senki hogy fog, tehát nem hiba.
(#156) Cerebellum: Megfordítom a kérdést: ha a program szar, akkor hogyhogy nem jelentkezik mindenkinél (a többségnél)? Azok valami ufótechnológiás pc-n dolgoznak, amik földönkívüli AI-val kijavítják a hibás kódot és egy másikat, a jót futtatják? Hiszti helyett inkább meg kéne fogadnod a hozzáértők tanácsait.
"Megy az ignore."
Ha már az érvek nem...
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz Gargouille #160 üzenetére
Nem. Te vagy képtelen megérteni hogy a hibád az nem az Abevjavaból jön, hanem valami teljesen másból. Különben mindenki másnál is hibás lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RT-AX57 AX3000 Router
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 128GB Wi-Fi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming AX3000 V2 Router
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest