Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz Sbig_x #4 üzenetére

  A Radeon VII-et még ma is gyártják. Sőt, van egy új verziója is Radeon Pro VII néven ( [link] ), igaz ez utóbbi több ezer dollár, de pontosan ugyanaz, mint a Radeon VII, csak másik BIOS van rajta.

  [ Szerkesztve ]

  Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz Sbig_x #6 üzenetére

  Akkor nekünk biztos, hogy hülyeséget mondtak 2020-ban, amikor bejelentették a Radeon Pro VII-et. Ezt az AMD azért vezette be, mert pontosan ugyanaz, mint a Radeon VII. Csak az OEM-ek nagy mennyiségben vásárolták fel 8K-s megjelenítésre és FP64-re, így bevezettek bevezettek mellé egy Radeon Pro VII-et. Erről mi is beszámoltunk a megjelenéskor. [link] - ennek a célja az, hogy a Radeon VII OEM igénye mögé terméktámogatást rakjon, mert arra a célra nem támogatta a Radeon VII-et az AMD, amire a vásárlók használták, de a Radeon Pro VII már arra is támogatva van. Ugyanakkor a Radeon VII-et is megtartották, hiszen a két termék csak a BIOS-ban különbözik, így azok is vásárolhatnak tovább olcsó FP64-es VGA-t, akiknek a terméktámogatás nem olyan kritikus.

  Az, hogy a Puget Systems mit honnan haluzik senki sem érdekel. De ők nem is OEM-ek.

  Nem mellesleg a Radeon VII-en kívül nincs más olcsó alternatíva FP64-re. Attól, hogy egy játékosnak nem ez a legjobb választás, még közel sem biztos, hogy a szimulációs feladatokban a gaming VGA-k a legjobbak. A kettő kategória megvan egymás mellett. Akinek FP64 kell, és nincs 5000 dollárja valami combos professzionális hardverre, az százszor Radeon VII-et választ, terméktámogatással PRO VII-et, mintsem egy átlagos VGA-t, ami FP64-ben nudli. Persze ez rétegigény, de a Vega 20 már régóta kész van, igazából semmilyen hátrányt nem jelent a gyártása.

  [ Szerkesztve ]

  Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz Sbig_x #8 üzenetére

  Az újságok azt írnak, amit akarnak, de az AMD miért mondaná, hogy nem gyártják, ha gyártják? Ez egy egyszerű képlet.

  Nyilván azóta már rájöttek sokan, hogy hülyét csináltak magukból, hiszen 2020-ban új VGA jelent meg, méghozzá egy olyan GPU-val, amit ugye 2019-ben már nem gyártottak xy média szerint. Ráadásul, aki egy picit is ért a GPU-k gyártásához, az tudja, hogy nem egyszerű ám ezt gyártani, több hónap mire elkészül egy termék. Ráadásul egy kivezetett termék visszaállítása még több időt vesz igénybe. Akár fél évet is.

  Az tök jó, hogy a Radeon 5700 XT jobb volt játékra, de FP64-ben nagyon gyenge volt, így a Radeon VII-nek megmaradt a piaca. Ha valaki szimulációs feladatokat szeretne futtatni, akkor sávszél kell és FP64. Ilyet máig csak a Radeon VII kínál olcsón, illetve a Radeon Pro VII valamivel drágábban, de persze terméktámogatás mellett. Ha valaki nem sík hülye, akkor világos számára, hogy miért és hova gyártja az AMD a Radeon (PRO) VII-et. Azoknak, akik nem akarnak 15000 dollárt költeni Instinct MI100-ra. Ennél a hardvernél négy Radeon VII vagy akár Radeon PRO VII is olcsóbb, és ezekkel ugyanaz az FP64 tempó megvan.

  Az FP64 tempó abból a szempontból lényeges a Radeon VII eladásánál, hogy a mai GPU-k közül a legerősebbnek számító Radeon RX 6900 XT is csak 1,5 TFLOPS-ot tud FP64-ben. Szemben a Radeon VII 3,3 TFLOPS-jával. A GeForce RTX 3090 csak 0,5 TFLOPS-ot tud. Még ha a GeForce-ból négyet vesz egy cég, akkor sem kap megközelítőleg sem akkora FP64 teljesítményt, mint egy szem Radeon VII-tel. Itt akkorák a tempókülönbségek, hogy nem kell magyarázni, hogy az AMD miért gyártja még a hardvert. Ennek a PRO verzió nyilván egy olyan kiegészítése, hogy legyen terméktámogatás is. A PRO verzióból egy még mindig sokkal olcsóbb, mint két Radeon RX 6900 XT vagy hat GeForce RTX 3090.

  [ Szerkesztve ]

  Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Hozzászólok Aktív témák