Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz GeryFlash #14 üzenetére

  Az AMD-től ezeket a régi VGA-kat direkten meg lehet rendelni. Még a 28 nm-es őskövület Sun GPU-t is gyártják, ami GCN1-es, rengeteget adnak el belőle keleti iskoláknak.
  Ennél durvább, hogy 2019-ben még gyártották a 2011-es Cedart, de ma már nem, mert a 40 nm-es rendeléseiket mára visszamondták.

  Az új VGA-k teszik ki az eladások zömét, de a régi termékek közül nagyon sok megmarad, amit valamiért az új generációk nem tudnak kiváltani. Ennek lehet oka az előállítási költség, vagy például az FP64 képesség, amiben a frissebb VGA-k nagyon gyengék.

  Ugyanezt csinálja egyébként az NVIDIA is. Ők máig gyártják a GF119-et. Ugyanoda szánják, hova az AMD a Sunt. Relatíve nagy tételek eladásáról van szó, mert ezeknek a VGA-knak az ára 20-25 dollár körül van. Az elmaradottabb régiók nagy mennyiségben vásárolnak belőlük.

  #16 b. : Sokat. A probléma az, hogy manapság is vannak low-end hardverek. De ezek ára inkább 70-90 dollár közötti. Bizonyos piacokon viszont 20-30 dollár, amit megfontolnak ezekért, és a mai low-end hardvereket nem lehet levinni ilyen alacsony árra. Egyszerűen túl drágák a FinFET gyártástechnológiák hozzá. A 28 és 40 nm-es fejlesztések viszont ideálisak, mert azok gyártási költsége már elképesztően alacsony, és simán megoldható az eladásul 20-30 dollár között.

  [ Szerkesztve ]

  Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Hozzászólok Aktív témák