-
IT café
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
tyan
senior tag
Melyik az a Xiaomi okostelefon, amire a 3S Prime-ról érdemes váltani? Kb. 50 ezer ft a felső határ. Tudom, hogy van "Melyik okostelefont vegyem" topic, de a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.
-
elod22
senior tag
válasz trebrona #15350 üzenetére
Köszi! Csak az a baj, hogy problémába ütköztem, mert nem látja a gép a telefont USB porton keresztül. Próbáltam már három géppel összedugni, de egyik se látja. USB debug engedélyezve, de úgyse semmi. Ez is valami MIUI 10-el kapcsolatos hiba lehet, mert ezelőtt soha semmi ilyen problémám nem volt.
-
trebrona
nagyúr
-
elod22
senior tag
válasz trebrona #15359 üzenetére
Köszönöm szépen az infót
Remélem egy hét múlva összejön, de akkor is "fuck MIUI!!!" Nem tudom, hogy szándékosan bonyolítják el ennyire a dolgokat, hogy aki nem annyira szaki direkt szívjon vele? Az biztos, hogy legközelebb jól meggondolom, hogy milyen telefont veszek, mert egyre jobban kezd idegesíteni a telefon, főleg mióta kijött a 10-es MIUI. -
kovy79
őstag
Ezzel sokaknál pont az ellenkezőjét érik el!
Nálunk a családban van 4-5 Xiaomi, de a következő senkinek nem az lesz!
Az utóbbi pár hónapban csak kivesznek a romokból (a v8.5, azaz 2017.október óta)!!!
(#15338) trebrona, vajh ennyire bénák ott a programozók, hogy nem tudják megoldani, hogy benne maradjon a régi készülékek számára?? Nevetséges...
Apósom úgy földhöz b.szná a telefonját, ha mikroszkóp kellene az eddig megszokott akksikijelzéshez, hogy beszakadna az aljzatbeton. Majd jól megmondanám neki, hogy "Tudod, a notch miatt"...[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
RpPRO
őstag
válasz kovy79 #15361 üzenetére
Minek frissítesz? Nem lesz gyorsabb, biztonságosabb, csak kevesebb fícsőr lesz. Sokak szerint a miui8 a legjobb erre a telóra, onnan kezdve jött a leépülés.
szerk: a hsz 2. felét olvastam, arra ragáltam, de látom, 1. felében ugyanezt írtad.
[ Szerkesztve ]
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
kovy79
őstag
1. A reményhal meg az utoljára...
2. Apósék úgy vannak vele, hogy az biztos jó, tehát kell. Meg zavarja őket az értesítősávban folyamatosan ott lévő jelzés, miszerint frissítés található.
Ez a leépülés minden nagyra fúvodott cég sajátja. El sem tudom képzelni, miért kell minden jól működő dolgot elb.szni.
Nem baj, majd más cég profitál a kiábrándulásomból...''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
spileraaa
senior tag
válasz kovy79 #15363 üzenetére
az utolsó frissítés óta én is ki ábrándultam a xiaomikbol
ami eddig működöt rendesen most mar nem működik
pl Instagram többször meghal
fb lite nem tudja betölteni a frissítéseket az új posztokat (nincs felrakva messenger ezert néha a lite használom)
a rendes fb szerencsére meg működő képes de ezt is sokall lassabban tölti be pedig 3 gb verziót vettem hogy egy hamar ne kelljen telefont cseréljek de ezek szerint elég lett volna a 2gb iste melyik gyártóra gondoltál a lécserelesnél?
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
sz.j
nagyúr
válasz jambiyya #15366 üzenetére
"Tedd rá az utolsó 9-es miui-t ...."
Az hogy lehet megcsinálni (laikus vagyok, csak használom a telcsit, de nem értek hozzá )
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz jambiyya #15368 üzenetére
Ez így nekem "mély víz" ..., ha esetleg lépésről lépésre (szájbarágósan) lenne leírva, akkor talán megpróbálnám, de így nem ...
Amúgy köszi az infót
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
kovy79
őstag
Köszi, de ezzel nem vagyok kint a vízből...
1. Megint én szívhatok a gyártó miatt, ez máshol egy "ignorálás" és nem zaklat többé.
2. Olvashatok megint utána, mert amit linkeltél, az számomra jelenleg totál kínai...
Ezzel a két ponttal el is menne egy napom (nem egy xiaomi van a családban). Szuper...
A downgrade is szívás, amiben a lehető legjobban megszívatja a xiaomi a felhasználóit.
Feleségem S5 minijén valahogy ezerszer egyszerűbb volt minden az elejétől (kérvényezni, meg mesét írni, hogy a saját tulajdonommal miért akarok ezt-azt csinálni <- oké, ez már nem érvényes).
És itt az a lényeg, hogy kényszerítve vagy a downgrade-re, ha használható Redmi 3S-t szeretnél, mert őkegyelme a gyártó majdnem másfél éve csak ront a szoftverén...
Ráadásul a legutolsó ota frissítés olyan példásan sikerült nálam, hogy bootlopba került a telefon és csinálhattam egy teljes visszaállítást. Az összes mybackup/helium mentésem (mert a fele programomra közli a telefon gyári backup szoftvere, hogy ő nem tud ezekről teljes mentést csinálni) meg 1000km-re volt tőlem.(#15365) spileraaa, egyelőre nem tudom, majd visszateszem magamnak a 8.5-ös verziót, aztán várok egy max 5"-os, dual simes (+mSD) Samsungra. A család tagjainak meg megmondom, hogy bármit vegyenek, csak xiaomit ne.
(#15368) jambiyya: [link]
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
elod22
senior tag
Na sikerült a bootloader nyitás. Következő lépés a TWRP felrakása, anélkül a Magisk nem megy fel, igaz?
Melyik TWRP változatot érdemes feltenni, amelyikkel gond nélkül felmegy a Magisk is? Illetve még mielőtt belevágnék, ez a művelet ha balul sül el hazavághatja a telefont?
Köszönöm! -
Milestone2
nagyúr
válasz trebrona #15375 üzenetére
A Tools-ban elméletben minden benne van a password cleanertől a magisk install/uninstallig...
és ez a jó link: https://sourceforge.net/projects/batik-recovery/files/land/BR-land-S-1.4.2-20181103-0304-OFFICIAL.zip/download
Kérhetem az előző #15374 törlését @Trebrona ????
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
trebrona
nagyúr
válasz Milestone2 #15376 üzenetére
Töröltem, pláne, hogy mido recovery volt.
Legközelebb kérlek írd azt is, hogy kattra indul a letöltés is! (még akkor is, ha a linken látszik)
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Milestone2
nagyúr
válasz trebrona #15377 üzenetére
Pont, azért kértem a törlést, mert rájöttem...
...privátban is leírtam neki...Batik:
Support Treble, GSI
Support Miui OTA
Support F2fs
Ramdisk Cleaner
Enable / Disable HAL3
App Delete
Enable / Disable Navbar
Del Subs Overlay
Lazy Flasher
Reset Password
Aroma FM
Root / Unroot Magisk
Mount Magisk[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
trebrona
nagyúr
válasz Milestone2 #15378 üzenetére
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
elod22
senior tag
Köszönöm nektek a segítséget. Este nekiállok ha lesz egy kis időm, de lehet csak hétvégén. Ha valami nem lesz tiszta, akkor még kérdezek.
[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
válasz Milestone2 #15376 üzenetére
Ez a magisk miért jobb, mint a twrp-ben 1perc alatt feltehető SuperSU?
-
Milestone2
nagyúr
válasz kovy79 #15381 üzenetére
Újabb, frissebb, elrejthetőbb, korszerűbb, támogatottabb.
Pontosan ugyanannyi idő alatt tehető fel, mint a SuperSU.
Ebben a TWRP-verzióban beépített, de van letölthető zip változat,
amit ugyanúgy telepítesz, mint régen a SU-t.[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz kovy79 #15381 üzenetére
Mert nem csak egyszerű root, hanem keretprogram.
Open Source:
100% open source and easy to build on all Google supported platforms.
Magic Mount:
Modify system (vendor) without tampering the partitions.
MagiskSU:
Unleash your device's root access.
MagiskHide:
Hide Magisk from detections: Google SafetyNet, enterprise / bank system integrity checks, game tamper checks.
Resetprop:
Modify or delete any system properties, including read-only props.
Online Module Repo:
Install Magisk Modules from the community driven Magisk Module Repo.------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
kovy79
őstag
válasz Milestone2 #15382 üzenetére
Újabb=nem előny.
Frissebb=nem tudom, miért lenne előny.
Elrejthetőbb=nem érdekes.
Korszerűbb=az emberek 99% soha meg sem nyitja, tehát nem releváns.
Támogatottabb=ez mit takar, mert esetleg itt lehet előnye.
Nem kekeckedek, tényleg komolyan kérdezem.(#15383) trebrona: Ez pl. határozottan jó dolog: "Hide Magisk from detections:..."
[ Szerkesztve ]
-
Milestone2
nagyúr
válasz kovy79 #15384 üzenetére
Fura vagy.
Azt írom elrejthetőbb...azt írod nem érdekes...
Trebrona azt írja (angolul) elrejthető...azt írod ez pl határozottan jó dolog...Azt hiszem mindent elmondtunk róla...
-
kovy79
őstag
válasz Milestone2 #15385 üzenetére
Én az általad említett "sima" elrejtést a felhasználó elől értettem...
Angolul érthetőbb volt a banki rész említésével.[ Szerkesztve ]
-
elod22
senior tag
Na úgy néz ki beszoptam. Flasheltem a Batik recoveryt, felraktam a Batik toolst az új recoveryből. Elvileg minden sikeresen felment, de nem akar bebootolni a telefon. Egyelőre ki sem kapcsolódik a három gomb lenyomásával sem, hanem újraindul. Se fastboot módot se a recovery módot nem tudom egyelőre behozni.
Valami ötlet? -
Milestone2
nagyúr
válasz elod22 #15388 üzenetére
Egy kicsit részletesebben? Hogyan flesselted a batikot? Mi az hogy felraktad a Batik toolst? A tools mappából lehet egyesével telepíteni, de felrakni az egész toolt....olyat nem lehet.
-
elod22
senior tag
válasz Milestone2 #15389 üzenetére
A flashelést a twrp leírása alapján csínáltam, nem jutottam a batik recovery végleges flashaléséig. Utána így hogy mondod, hülyeséget csináltam, mert azt hittem a nagy zip-et elég flashelni. De akkor is legfeljebb nem kellett volna felrakjon semmit.
-
Milestone2
nagyúr
válasz elod22 #15390 üzenetére
De pedig a zip-et elég flesselni, de az nem is telepít semmit ez a lényeg, csak a TWRP-n belüli Tools menü gombjait élővé teszi. Utána használni is kell a Tools menüt.
Felraktad a batik.img fájlt. És a batik újraindult és működött?
[ Szerkesztve ]
-
elod22
senior tag
Felraktam a batik recoveryt a cmd parancsokkal, bebootolt rendesen, megjelent a zip file az install mappában, azt is megpróbáltam felflashelni. Valamik végigfutottak, utána pedig restart - boot into system-et választottam, hogz lássam telepített-e valamit. S azóta bootloop.
-
Milestone2
nagyúr
válasz elod22 #15392 üzenetére
Hát ez volt a baj, mert mikor települ a zip és újraindul a TWRP, nem a systemet kell újraindítani, hanem használni a TWRP-n belül megjelenő új menüt és lehetőségeit.
DE! Ettől még nem szállhatott volna el mindened...Fastbootnak, lennie kéne, a TWRP-t újra kellene tudnod indítani, csak a rendszer nem indulna be normálisan. Mi logo lenne folyamatosan (bootloop)
Az, ami most neked van, az érthetetlen. Olyan mintha EDL-ben ragadt volna a telefon. MiFlash látja még COM-portként?
-
elod22
senior tag
válasz Milestone2 #15393 üzenetére
Valahogy sikerült újra fastbootba rakni. Flasheltem a végleges metódussal a batik recoveryt, installáltam a magisk root-ot egyelőre és utána hála istennek bebootolt. Meg is jelenik a magisk manager az alkalmazások között. Ez azt jelenti, hogy most már van root jogom?
-
Milestone2
nagyúr
válasz elod22 #15394 üzenetére
Nyisd meg a Magisk-ot. Ha két zölded van, akkor igen, már van.
Ha egy zöld, egy piros, akkor kiírja mi a problémája...
Vagy futtass egy root checkert...[ Szerkesztve ]
-
elod22
senior tag
válasz Milestone2 #15395 üzenetére
Root checker azt mondja hogy "rooted". Öröm és bolgogság
A Gcam működéséhez mit kell engedélyezni és hol? -
Milestone2
nagyúr
válasz elod22 #15396 üzenetére
No, erre nem tudom a választ...
A telefonokon nem (vagy csak nagy ritkán) használom a kamerát.
Ebben Trebrona mester a King. Ő szeret fotózni és érti is.
Azt sem tudnám neked megmondani, hogy melyiket töltsd le...Más kérdés, hogy józan paraszti eszemmel azt mondom, ha a megfelelő GCam-ot telepíted, akkor semmit nem kell engedélyezni...csak telepíteni és használni...
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz elod22 #15396 üzenetére
Elvileg ez a recovery tudja a HAL3 enabled opciót, az kell a GCam-hez.
Ha mégsem, akkor buildprop-ba be kell illeszteni a következő sort:persist.camera.HAL3.enabled=1
Vagy Magisk modullal: magisk/module-camera2api-enablerViszont, ha MIUI-t használsz, akkor ugye Android 6-on vagy, így értelemszerűen az előző linkről csak az Androd6+ jelzésűeket tudod használni. Többihez újabb droid szükséges.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest