Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz FіkuszKukіsz #10 üzenetére
Szerinted kérnének segítséget egy széf gyártótól, ha azt "brute force" segítségével is ki tudják nyitni? És itt a brute force-ot szó szerint értem, mint pl. palzamavágó, lángvágó, CNC, stb... Ez a példa szerintem nagyon nem állja meg a helyét itt.
Az, hogy az Apple nem nyitja ki, teljesen érthető JELENLEG, amíg van jogorvoslati lehetőségük. És amíg az érintett hozzátartozók sem tudnak egységesen kiállni egyik vagy másik oldal mellett, nem nekünk kell agyalni rajta, melyik a jó irány.
Precedens jog esetén a jogi garancia érdekes téma, amikor jelenleg egy több, mint 200 éves törvényre hivatkozva kéri az FBI az adatok kiadását.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FіkuszKukіsz #20 üzenetére
Pontosan ezt csinálják, kivárják a kongresszusi meghallgatást és a legfelsőbb bíróság ítéletét. Ha így is ez a végleges döntés, nyilván meg fogják csinálni, mert meg kell csinálniuk. És ebből mindenképp győztesen jönnek ki. Ha most nem csinálják meg, akkor jaj de jó, védik a felhasználók érdekeit. Ha sikerül rájuk kényszeríteni, akkor meg kitartottak a végletekig, de a gonosz állam rájuk kényszerítette.
Azt nem tudom pontosan, hogy ki kezdte a sajtó háborút, de nem vagyok benne biztos, hogy az Apple. (Utána kellene nézni, de ez az oldala nem érdekel...) Itt két olyan téma akad össze, ami teljesen megosztja a társadalmat akár Amerikában, akár Európában és az egyik tábor veszíteni fog.
Hogy végül kötelezni fogják-e őket, az lehet, csak az a probléma, hogy ezt olyan emberek fogják megtenni, akik technikai tudása nem feltétlen elég egy ilyen döntés meghozásához. Mindenképp veszélyes, ha ez precedenst fog teremteni, bármelyik oldal is "nyer".
Ha úgy vesszük, én is Apple fan vagyok és örülök, hogy védik a készülékeket / rendszerüket, de nem tudom azt mondani, hogy ebben az / ilyen esetben ez a helyes út...
-
törölt tag
Igen, ez így működik. Ezért van csak régebbi mentésük, pedig (valószínű) lehetett volna sokkal újabb.
A felhőben tartott mentés nem minden része titkosított (állítólag az egész az lesz hamarosan), így abból tudtak volna frissebb adatokat kinyerni, esetleg próbálni visszafejteni a titkosított részt (bár ez eléggé esélytelen ésszerű időn belül).Az, hogy ez szándékos volt-e az FBI részéről, vagy sem, nagyon jó kérdés. Nem lepne meg, ha...
A felhőben tartott mentésben nem tudom mennyire tudnak szabadabban kotorászni, azt gondolom egyértelműen kiadja / kiadta az Apple. Annyival biztos rugalmasabb, hogy lehet sokszorozni és piszkálni annak a veszélye nélkül, hogy törlődne. Azt pontosan nem tudom, hogy mi nincs benne, ami a konkrét telefonban. az iCloud oldalon keresztül is elég sok dolog kideríthető a telefon tartalmából.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én úgy tudom, hogyha megvolt a jelszócsere, onnantól teljesen leállítja a szinkronizációt, amíg a telefonon meg nem adod az újat. Értelem szerűen egy weboldalon lényegesen egyszerűbb egy hozzáférést megszerezni, mint a telefonon, így ki lehet védeni, hogy pl. szándékosan nullázzák, manipulálják.
Nem feltétlen lenne ez hiba, amit csináltak, de előtte azért csak elmehettek volna a tulaj munkahelyére egy ismert wi-fi-hez, hogy szinkronizáljon. Ha előbb megkeresik az Apple-t, mint cserélik a jelszót, biztos kaptak volna használható tanácsokat, hogy minél újabb adatokat tudjanak valahonnan kinyerni. Amúgy ezt Cook is mondta az interjúban. Szerintem ez nem került volna többe 1-2 óránál.
Amúgy külön érdekes, ha 5s-ről lenne szó, egyáltalán nem lenne ügy, simán ki tudták volna nyitni. Pedig az ujjlenyomat biztonságosabb, mint a PIN-kód, jelkód.
-
törölt tag
iPhoneon én még nem kaptam hirdetést, max 3rd party játékokban. Telemetria ebben is van, de elvileg ki lehet kapcsolni (Gomb van, de a háttérben nem tudom mi fut). A mentések nem a szolgáltató, hanem a gyártó felhőjében vannak, onnan vissza tudod állítani a cuccaid, és persze szinkronizálhatod azokat.
Biztos van valami adatvédelmi dokumentumuk, keress rá, abban biztos benne van ami érdekel és nyilvános. -
törölt tag
Én nem kapcsoltam ki, szóval nem tudom mit veszíthetsz vele. Sőt, összeomlás után be szoktam általában küldeni a hibalogokat, ahol erre van lehetőség.
Amúgy Apple termékeken nem találkoztam reklámokkal (kivéve 3. fél általi programok), még olyannal sem, mint a 10-ben a lockscreen-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest