Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
Skandallum! Hol van ércbe vésve hogy az iráni meteorológusok csak közvetlenül hivatalos AMD disztriubútortól vásárolhatnak procit?
-
REDeath
őstag
Lesz mivel szimulálni az atomrobbanásokat
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
Calibos
őstag
Szenzáció...
-
ngabor2
nagyúr
hááát... így jártak.
[ Szerkesztve ]
-
-
GReddy
tag
Szerintem a következő a szitu: (figyelem: a következő sorok megzavarhatják egyes agymosott amerikabarát személy nyugalmát)
[a kizárólag politikai gyűlölködést tartalmazó hsz-t töröltem. ]
[ Módosította: ngabor2 ]
Dominate the woods... The Bowhunter.
-
Tim82
nagyúr
válasz (Kolombusz) #8 üzenetére
ez nagyon nem az arabokról szól, különben is, az irániak iráninak (ill. perzsának) tartják magukat, megsértődnének, ha learaboznák őket (a közös vallás révén részei az iszlám államok közösségének, csak mi helytelenül "arab világot" mondunk, mert Európából nézve egységesebbnek tűnik, mint amilyen valójában). az irániak azt mondanák, ők egy évezredekkel az arabok előtt is létező és virágzó kultúra örökösei.
egyébként nekem nincsen okom különösebben rokonszenvezni Iránnal, ahogy a "világcsendőrrel" sem...
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ngabor2
nagyúr
a politika még mindig csak a poltopikban megengedett.
csak az szóljon hozzá, akinek szakmai, vagy a témához kapcsolódó mondandója van. köszi.
-
A magyar mikroelektronika is elég nagy részt a Cocom-lista kikerüléséből profitált. Miért várnánk mást az arab testvérektől?
A tej élet, erő, egészség.
-
biga
őstag
Ez a hír ngabor korábbi (még szerkesztés előtti ) véleményéröl szól. Irán csinált magának egy kisebb "szuperszámítógépet" meteorológiai célra (vagy bármi másra. Nem érdekes). Ez némely országnak nem tetszik. És mi, mivel a "némely országhokhoz" közelinek érezzük magunkat, ezért így kommunikáljuk le. Ennyi. (Gondoljatok a rendszerváltás előtti időszakra pl: az oroszokat ha megkérdezted volna, ők megdöbbentek volna, ha azt mondod nekik,m hogy ők megszálltak minket. Szerintük ők felszabadítottak minket és utána csak vigyáztak ránk! És ez nem vicc!) Nos ennyit a tiltott processzorokrol...
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Tim82
nagyúr
mondjuk, az meg valahol szomorú, hogy egy elméletileg demokratikus világban, egy közösségi oldalon is befolyásolja a véleménynyilvánítást (ld. ngabor szerkesztett véleménye), hogy "némely országokhoz közelebb érezzük magunkat".
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
biga
őstag
Hmm vagy te értettél félre, vagy én most téged Én a "tiltott" szóra koncentráltam a hsz-ban. Tehát hogy a cikk címe tiltott processzorról ír. És csak arra próbáltam rávilágítani, hogy miért is ez a szó szerepel a címben (és a cikkben), miért is tiltott, és hogy mennyire más a leányzó fekvése a másik oldalról, mondjuk arról az oldalról, ahonnan (csak példa! Nem belekötni!) azt lehet látni, hogy egy ország erőszakosan akar demokratizálni más, tőle minden szempontbol idegen kúltúrákat, és meg akarja mondani ugyanezen kúltúráknak, hogy mit tehetnek.
A cikk címe pedig nyílván azért ez, mert mi (kúltúrálisan, morálisan vallásilag stb) a "némely országokhoz" vagyunk közelebb. De ez már szvsz iszonyatosan OFF
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Tim82
nagyúr
szerintem nem értettük félre egymást, valamit továbbgondoltam a Te hsz.-edből, nem közvetlenül reagáltam. lehet, hogy nem a "válasz" gombra kellett volna kattintanom, de tényleg a Te hozzászólásodból indultam ki - csak mást emeltem ki a témából (és az arra adott reakciókból), mint Te.
én egyértelműen arra céloztam egyébként, hogy szomorú, hogy a politikai korrektség jegyében - avagy azért, mert nem tartjuk túl ildomosnak a "hozzánk közelebb álló országot" kritizálni - öncenzúrát alkalmazunk.
és igen, ez is off, abba is fejezem.
Erasmus: a vita valamennyire pont a tiltás jogosultsága kapcsán robbant ki. de nem folytatom. messzire vezet és öncenzúrát alkalmazok.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Kemény. A "nagyvilág" lassan kinőhetné a kokom listás marhaságokat.
Mi a három legkeresettebb termék a közel keleti feketepiacon?:
- Heroin, akm, opteron.
szánalomNem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
lapa
veterán
nem tudom hogyan lehetne politikamentesen beszélni egy, az antiterrorista exportkorlátozás megszegésétől eltekintve (kategóriájában) totál átlagos gépről.
amit a tulajok szerint egyébként elsősorban nem esőcsinálásra, hanem egyetemi hpc szakkutatásra használnak.
szerintem az egész hír nem kellett volna, nem ér annyit az egész, amennyi pro és kontra indulatot képes kelteni a helyzet. de lehet csak lusta lennék levenni a rózsaszín szemüveget. bárhogy is van, szerintem legalábbis valószínűtlen, hogy valaha is kiderül az igazság arról, mi történt-történik ott pontosan. és itt nem az egyetemi rachszekrényre gondolok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- LEGO klub
- Bluetooth hangszórók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi haladó szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen