Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
@Rive: Szerintem a következő generációt nem érinti (hacsak valami adminisztrációs b@szódás miatt nem).
Linkeltem Shotwell reakcióját, azt írta, hogy megváltoztatják a turbópumpa terveit, hogy megfeleljenek az USAF és a NASA által kérteknek. Egyébként hozzá kell tenni, hogy a turbópumpa nem saját belső tervezés volt, hanem a Barber-Nichols.
A gond az, hogy a Falcon 9 Block 5-öt ez befolyásolja. Márpedig mindenáron azt akarják használni az emberes utakhoz.
Mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy a Block 5 lesz Musk szerint az utolsó Falcon 9 variáns, feltehetően ha a Raptor elkészül (először a Falcon 9 Block 5 második fokozatában lesz használva, ha minden igaz), akkor nem csak a második, de az első fokozatban is fel lehet használni, és kilenc Merlin-1D helyett majd jöhet három Raptor (a Merlin-1D tolóereje tengerszinten ~845 kN, a Raptor tengerszinten a tervek szerint ~3050-et tud).
@emre33: SLS árát hogy hasonlíthatod Falcon Heavy árához?
Jó reggelt kívánok, majd először nézz tükörbe, és tedd fel ezt a kérdést magadnak az után, hogy válaszolsz arra a kérdésemre, hogy miként tudtad az ATV-t összemérni a Dragon v1-el úgy, hogy a felvitt teher miatt kritizáltad a Dragon v1-et. Mert az ilyen dolgokra nem tudsz válaszolni. De még kérdést feltenni sem, hiszen a legszebb, hogy a #13-ban erről írtam már, tehát csak figyelmesen kellene olvasnod és értelmezni az ott leírtakat.
Eleddig előhoztál kismillió dolgot, aminek jó része ostobaság (a kedvencem: "Spacex-nek sose lesz pénze egy kilővő állás építéséhez Heavy részére") és féligazságokból összemaszatolt marhaság volt (pl.: Falcon Heavy és Ariane-5 / -6 árak matekja), ezeket sorban megcáfoltam, utána nagyon nagy csend következett a részedről. Most meg ez...
Destruktív fórumozáshoz nem vagyok partner, így ebből a pár hozzászólásból teljesen megértem, hogy Németh Péter miért tiltott le. Szerencsére itt is van megoldás, hogy elrejtsem a hsz.-eidet...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Google Pixel topik
- +363025648**
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Külpolitika
- Konteó topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest