Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

@Rive: Szerintem a következő generációt nem érinti (hacsak valami adminisztrációs b@szódás miatt nem).

Linkeltem Shotwell reakcióját, azt írta, hogy megváltoztatják a turbópumpa terveit, hogy megfeleljenek az USAF és a NASA által kérteknek. Egyébként hozzá kell tenni, hogy a turbópumpa nem saját belső tervezés volt, hanem a Barber-Nichols.

A gond az, hogy a Falcon 9 Block 5-öt ez befolyásolja. Márpedig mindenáron azt akarják használni az emberes utakhoz.

Mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy a Block 5 lesz Musk szerint az utolsó Falcon 9 variáns, feltehetően ha a Raptor elkészül (először a Falcon 9 Block 5 második fokozatában lesz használva, ha minden igaz), akkor nem csak a második, de az első fokozatban is fel lehet használni, és kilenc Merlin-1D helyett majd jöhet három Raptor (a Merlin-1D tolóereje tengerszinten ~845 kN, a Raptor tengerszinten a tervek szerint ~3050-et tud).

@emre33: SLS árát hogy hasonlíthatod Falcon Heavy árához?

Jó reggelt kívánok, majd először nézz tükörbe, és tedd fel ezt a kérdést magadnak az után, hogy válaszolsz arra a kérdésemre, hogy miként tudtad az ATV-t összemérni a Dragon v1-el úgy, hogy a felvitt teher miatt kritizáltad a Dragon v1-et. Mert az ilyen dolgokra nem tudsz válaszolni. De még kérdést feltenni sem, hiszen a legszebb, hogy a #13-ban erről írtam már, tehát csak figyelmesen kellene olvasnod és értelmezni az ott leírtakat.

Eleddig előhoztál kismillió dolgot, aminek jó része ostobaság (a kedvencem: "Spacex-nek sose lesz pénze egy kilővő állás építéséhez Heavy részére") és féligazságokból összemaszatolt marhaság volt (pl.: Falcon Heavy és Ariane-5 / -6 árak matekja), ezeket sorban megcáfoltam, utána nagyon nagy csend következett a részedről. Most meg ez...

Destruktív fórumozáshoz nem vagyok partner, így ebből a pár hozzászólásból teljesen megértem, hogy Németh Péter miért tiltott le. Szerencsére itt is van megoldás, hogy elrejtsem a hsz.-eidet...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák