Hirdetés

2019. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28) Necroman_Mk2 válasza ALBY (#17) üzenetére


Necroman_Mk2
(senior tag)

Pontosan!
Az ECDL az eredeti elképzelés alapján valami olyan lett volna a PC használathoz, mint a KRESZ vizsga az autóvezetéshez. Csak valamiért nem lett olyan kötelező erejű, ezért nem hogy nem erőltetik, de még a munkáltatóknál se kérik számon. Igaz, ők sokkal inkább azt írták/írják az álláshirdetésbe, hogy "World, Excel ismeret", és nem a papírt kérik.

Én is letettem még közéiskolás koromban, mert azzal ki lehetett váltani az informatika érettségit, de kb. ennyi volt. Csodálkozom persze, hogy még mindig létezik, és csinálják, bár szerintem nem feltételnül baj ez. Legalább alapszintű Windows és Office ismereteket meg lehet belőle szerezni, amik ugyan nekünk triviálisak, de egy kb. 10 éves kisdiák csak ritkán venné elő magától pl. a táblázatkezelőt.

(#5) Banano A driver telepítés már szvsz egy magasabb szintű kezelést igényel, ami ma, a kész számítógépek (okostelefonok és laptopok) korában nem dívik már annyira. Oké, egy Setup.exe-t elindítani mindenki tud, de hogy melyiket kell keresni, az már neccesebb.
De ugyanakkor a - fenti hasonlatot folytatva - a KRESZ se várja el a sofőrtől, hogy értsen az autó szereléséhez. (Oké, minimális szinten igen, pl. kerékcsere.)

[ Szerkesztve ]

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.