Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
Akkor rákérdezek, 5 betű és mindkét vége S?
-
Fecogame
veterán
Az ilyen támadások ellen, amikor maga a felhasználó nyitja ki a kaput, borzasztó nehéz védekezni.
- 2FA
- VPN
- Jelszavak időnkénti megváltoztatásaCsak néhány, ami így hirtelen eszembe jutott
[ Szerkesztve ]
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
aprokaroka87
nagyúr
Mennyi az esély rá hogy itt célzott adathalász támadás történt?
-
Meg se lep, hogy nincs kommunikáció. Halandóval már régen nem állnak szóba.
Mutogatni való hater díszpinty
-
ldave
félisten
az erről szóló tájékoztatás előírás - Lol, Magyarországról van szó...
A Slime draws near! Command?
-
addikt
Mondjuk ha valaki most perelné őket, akkor GDPR törvények alapján lehetne büntetni, már csak a kommunikáció hiánya miatt is.
Mondjuk az más kérdés ki lenne a hibás. Valószínűleg a takarító, vagy valakinek a sofőrje, haverja mittomén kije.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
DanaL
tag
Egyik haverom elment az egyik iskolába rendszergazdának, végén már neki kellett a gyerekekre felügyelni, sőt még elküldték esti iskolába, hogy taníthasson is. Mellette talicskázott, lapátolt stb. Rohad a rendszer.
-
Salamander
tag
A következmények nélküli országban meglepődik egy újságíró még ezeken?
iPhone 13 Mini + SE3 + SE1 + 7 + 4S | #StopPutin
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz Salamander #8 üzenetére
"következmények nélküli országban" Sajnos ez 89 táján került a politika génjeibe és azóta mutálódik. Már senki nem merné elkezdeni, mert akkor ő is érintett lenne, egyik sem tiszta.
-
Mr.Csizmás
titán
Amennyiben viszont nem, kérdéses, hogy miért volt ilyen magas szintű hozzáférése.
csak mert ő van tyúklétra tetején az állami akolban, kb. kötelező. (egyik állami munkahelyemen én csináltam a minisztérium felé havi-negyedéves riportokat a statisztikai programból, mert a főnök nem értett hozzá)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
F.E.K..
senior tag
"egy projektvezető kattintott egy fertőzött linkre egy átverős emailben, az ő adatait megszerezve férhettek hozzá belső adatbázisokhoz, és gyakorlatilag mindent elértek a cég rendszerein belül."
Hmm... hogy is van az elégséges hozzáférés elve, mint az elsők között tanított biztonsági elv?
Avagy miért kellett egy projektmanager-nek "gyakorlatilag mindenhez" hozzáférnie? (rövid válasz: nem, nem kell..ene...)Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #10 üzenetére
Ezen miért is nem csodálkozom!? Jellemző az állami fejesekre, a döntéshozókra főleg a dilettantizmus és ezt nem csak az IT-re értem. Ott is inkább, jó fizetés mellett, sok esetben elhelyezi az "ángyát" az nem baj ha kicsit hülye hozzá, legalább nem lóg ki a soraikból.
-
dolon75
senior tag
most akkor beszélgessünk feltételezesekről?
majd ha van tény is, kérlek, frissítsetek a cikken...úgy tudom, törvényi kötelezettsége van ilyenkor az üzemeltetőnek. bejelentést tenni.
ha valóban történt incidens, és még csak be sem jelentették, az nagyon, nagyon durva lenne.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Sir Gunar
aktív tag
-
hemaka
nagyúr
Ne már, ezt nem hiszem el, ezek a rendszerek mindig tökéletesek és pro emberek készítik/felügyelik.
-
senior tag
Bocsesz, az email tök megtévesztő volt és pár sör után kattintottam, de eskü mindjárt bejelentjük!
Fene sem gondolta volna, hogy ha mindenhova a kreta123-at használom, gyenge lesz, pedig még számok is vannak benne!╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
senior tag
"egy a maga műfajában kiváló tudósítás"
Ezt a műfaj dolgot elsőre nem értettem, de aztán megpróbáltam a cikket orosz realista nagyregényként olvasni, és annak valóban vérszegény."a lap a fejlesztőtől származó forrásból"
Hát nem egészen, hanem a fejlesztésre rálátó forrásra hivatkozik, aki nem feltétlen a fejlesztő.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
-
dolon75
senior tag
válasz aprokaroka87 #18 üzenetére
mindenképp nagyon nagy probléma minden ilyen incidens.
csak a telexes cikkben is túl sok a "ha", és azt így átvenni...Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dabadab
titán
válasz aprokaroka87 #28 üzenetére
ha meg is történt a dolog, az még annyira nem rendkívüli dolog, másokat is szokott támadás érni
Támadás mindenkit folyamatosan ér, az tényleg nem újság, de az, hogy ez sikeres is, az már nyugodtan mehet a "rendkívüli" kategóriába, főleg ilyen országos, állami rendszernél.DRM is theft
-
dolon75
senior tag
válasz aprokaroka87 #28 üzenetére
igen.
első, hogy valóban történt-e valami?
ha igen, akkor mit érintett.
És hogy volt-e bejelentés, és miről.mivel gyerekeim adatai is benne vannak, ha valóban elloptak azokat, kissé morcos leszek...
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
bollokcs80
Korrektor
válasz Sir Gunar #12 üzenetére
Sajnos ez elég gyakori. Egyik munkahelyemen vezetőváltás után sorra jöttek a projektmenedzserek és a szakmai munkatársak a legfelső emeletre.
Olykor még a vezetővel azonos vezetéknevű ifjonc is felbukkant a munkatársak között....nyilván véletlenül.
#11F.E.K.. : Amikor jön a napi parancs, hogy "...kérlek adjatok az új kollégának mindenhez IS hozzáférést, akkor hangoztathatod te az említett elveket, nem érdekel senkit.
B.Cs.
-
dabadab
titán
válasz aprokaroka87 #32 üzenetére
De, mert egy fejlett digitális államban nem így működne az IT biztonság.
DRM is theft
-
aktív tag
válasz aprokaroka87 #34 üzenetére
Én arra tippelek, hogy közzéteszik vagy megzsarolják az ekrétát, hogy vagy kapnak X forintot vagy megy a nyilvánosság elé az X százezer tanuló minden adata.
Mást kezdeni nem hiszem, hogy tudnának vele, eladni sem, elvégre ki a franc fizetne ezért értelmes összeget.
-
strogov
senior tag
Az is elképzelhető, hogy tervezett támadás volt, hogy olyan adatokat adjanak át amit más módon egyértelműen kötni lehetne az átadóhoz. Így ha kiderül, hogy visszaéltek ezekkel az adatokkal (pl. tanárokat atrocitás éri) akkor le lehet pattintani a szándékos adatátadást.
Így a krétában meglévő adatokat már nyugodtan átadhatják a célszemélyekről. -
dolon75
senior tag
válasz aprokaroka87 #34 üzenetére
első kérdés, hogy mi történt...
-
ledgeri
nagyúr
Legintkább a Hardverkulcs! Mehet VPN-en keresztül tegnapi jelszóval egy olyan oldalra, ahova TOTP-t is meg kell adni... Ha megadja, az oldal azzal bejuthat.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
dolon75
senior tag
az is elképzelhető, hogy az UFO-k voltak kíváncsiak Kis Pista jegyeire.
vagy az is, hogy az egyik manager bekapott egy emailt, a gépe komromittalodott, de semmi más.
valaki meg megsejtette ebben a potenciált, és kerített mögé egy sztorit.vagy az is, hogy mindent elloptak, és épp elemzi valaki, mit kezdjen az adatokkal.
-
aktív tag
Persze, valóban rendkívüli adatmennyiség szenzitív információkkal, ezt nem is tagadom, na de mire lehetne felhasználni őket? Ha tudsz rá példát amiért valaki hajlandó lenne megvásárolni ezt a kiszivárgott adatbázist, bűnözőktől, én kíváncsi lennék, mert nekem egy ötletem sincs, hogy hogyan tudná bárki ezeket az adatokat monetizálni. Zsaroláson kívül.
[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
Úgy értem, hogy a fejlesztő (loginjával, jogosultságával) hozzáférést lehetett szerezni az éles adatbázis elemeihez? Miért is?
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
ledgeri
nagyúr
5 másodperc kellett, hogy eszembe jusson Marcika megadott emailcímjére írni, hogy ha nem vesz nekem gift kártyát akkor küldök **********69 -os apukája, és **********54-es anyukája számára egy SMS-t amiben lesz egy olyan link róla hogy csihaj!
Marcika lehet, hogy nem tudja, hogy nincs több adatom róla... Marcika lehet, hogy már diktálja is az elcsórt bankkártya CCV kódját is...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
net84
őstag
Elvileg a diákok, a szülők, de még a dolgozók személyes adatai is fent vannak a rendszerben a Poseidon bevezetése és összekapcsolása óta. Ilyen téren a telex cikke is felületes. Értem én, hogy kínos a gyerek egészségi adata, de sokkal kínosabb, hogy taj és személyi igazolvány számtól kezdve minden egyéb adat is rögzítve van mindenkinél (több mint valószínű titkosítatlanul)... Nálunk meg kérdezik, miért vagyok kiakadva, amikor valami adatot kér az iskola egy mezei üzenetben? Pont azért, mert láttam belülről eleget és elsődlegesen magasról szarnak az adatvédelemre. Egyrészről mert nincs meg az információ és tudás, másrészről pedig a hajlandóság is elég alacsony.
Ha! igaz az állítás és tényleg egy projektvezető "keze van a dologban" és rajta keresztül kényelmesen elérték ilyen mélységében az éles rendszert, akkor nem kicsi a gond. Ha mindezt pedig egy mezei (azaz nem célzott) adathalász mail-el, akkor nincs is értelme beszélni a gondokról és hiányosságokról. Az utolsó kapcsolja le a villanyt és kész.
Várjuk ki a végét... csak győzzük kivárni (hacsak nem szellőzteti meg a másik oldal előbb). Már biztos gyűrik a tanácsadókat a megfelelő válaszért.
Read only...
-
dolon75
senior tag
ha nem tudják eladni, és nem tudjak sikeresen zsarolni az allamot, akkor ingyen teszik ki valahova.
ha az állam fizet, akkor is kirakhatjak.Nagyon, nagyon szeretném azt gondolni, hogy a manager fiókján túl nem jutottak, és nem másolták le a KRÉTA tartalmát.
-
törölt tag
Miért nem lepődök meg... bizonyára alaposan ki lesz vizsgálva, változtatnak a hibás módszereken és normális tájékoztatás lesz
-
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Villanyszerelés
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- Harman Kardon Citation Multibeam 1100 Soundbar (Okos hangprojektor)
- Huawei P20 Pro elado
- ÚJ Bontatlan Yenkee Katana Mechanikus (Blue Switch) RGB Gamer billentyűzet
- Harman/Kardon Citation házimozi szett (szürke színű) igényeseknek!!! (BONTATLAN/EREDETI)
- Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 4GB 256bit ///Mint az új!///
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest