Új hozzászólás Aktív témák

  • sxxorp

    őstag

    válasz gurabli #18065 üzenetére

    A takarítás több mindent jelenthet, kérdés, hogy mire gondoltál.
    A régi divat az volt, hogy a többség a készülék RAM-jából kilőtte az appokat, hogy elvileg gyorsabban menjen, ha már belassult. Ez ellene megy az Android működésének (újra kell töltenie az appot, stb.), Z3C-nél sincs erre szükség (ezen felül a Clean Master elég kétes hírnevet szerzett az utóbbi időben).

    Az újkori divat az, hogy sokan reflexből hőbörögnek, hogy 'hööö, semmi szükség takarításra', pedig egyes app-ok GB-ban mérhető felesleges cache-t tudnak felhalmozni. Bizonyos appoknál ez kifejezetten hasznos, pl. Google Maps, ha többnyire ugyanott közlekedsz, másoknál csak egy rosszul megírt app-ról van szó. Mehetsz egyenként is cache-t törölni (Settings/Apps), de időnként praktikus ezt egyszerre, főleg, ha többtucatnyi app-ot használsz mint én. Viszont némi tudatosságot igényel, sokszor nem érdemes minden app-ra megcsinálni, sőt újra le kell tölteni dolgokat (pl. hogy ne legyen egyszerű: pl. ha külföldön Google Maps-eztél, az ott cache-lt térképre semmi szükség, tehát ekkor érdemes ezt is törölni). Én a Titanium-ot használom erre (is), de ez root-ot igényel, SDMaid is jó.

    Vírusirtó: ha kizárólag hivatalos forrásból szerzel be app-okat, file-okat, akkor valószínű, hogy felesleges. Ha máshonnan is töltesz fel apk-kat, akkor viszont meggondolandó, innen érdemes választani: [link].
    Némelyiknek van Cleanup (cache-törlő) funkciója is, így 2 legyet ütsz egy csapásra.

    Holozis: Amplify: nem túl könnyűt kérdeztél, maga az app is Unknown-nak jelöli a legtöbb forrást. Amni sokat hozhat a konyhára, az a Google féktelen lokalizációjának megzabolázása, de ennek beállítása tapasztalati, hogy mikor sok, és mikor rontod már a funkciót. A modul készít statisztikát, tedd fel és egy idő után a durvább tételeket érdemes korlátozni. Anno ezt használtam erre, nem tudom, mennyire friss: [link]

    vicces: Hála istennek! akkor egyelőre biztosan nem fog leválni a kijelződ ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák