Új hozzászólás Aktív témák

  • AFD100

    csendes tag

    Sziasztok!

    Többször felmerült már a "Mire jó nekünk az NFC?" című téma, és érkezett is válasz, miszerint pl. fizetésre.
    Ennek köszönhetően fogok és is a következő pár hónapban egy SP-t használni felváltva a Nokia N9-emmel.

    Pár hónapja utaltam az OTP Direkten, és ott volt egy felhívás, hogy lehet jelentkezni MobilTárca tesztelésre. Feltételnek annyit írtak, hogy NFC-s telefon kell. (Azt elfelejtették közölni, hogy Androidos kell...) Valamint OTP számla és előfizetés valamelyik szolgáltatónál. Állítólag 1000 embert választottak ki, köztük engem is.

    Aztán két hete jött az emil, hogy a Telenor ingyen ad egy SP-t és ingyen cseréli a Sim-kártyát is olyanra, ami tárolja az NFC-s információkat is. (Ekkor kezdtem végigolvasni a fórumot.)

    Pénteken át is vettem a telefont, azóta ismerkedünk. Azt már most látom, hogy a MeeGo után/mellett az Android rendszer és én nem leszünk barátok...

    Egyébként a MobilTárca lényege, hogy igényelni kellett egy Mobil PayPass kártyát az OTP-től, azt letölteni a korábban telepített MobilTárca alkalmazásba, és az NFC bekapcsolásával a megfelelő PayPass terminálokon tudom bankkártya helyett használni. (Sajnos az ilyen terminálok és elfogadóhelyek száma némi eufémizmussal élve is csekély...)

    Ma kipróbáltam, és baromi gyors. :) Sokkal hamarabb van, mint a kártyás fizetés. Ugyanúgy jön az sms, mint annál. Ha automatása kapcsolom, PIN kódot is csak 5.000 Ft-os vásárlás fölött kér.

    A MobilTárca buliban a SuperShop is részt vesz, ezért egy olyan kártyát is le lehet tölteni és használni.

    Van még benne egy Belépőkártyák menüpont is (a Telenorosban, a többiben nem tudom), oda állítólag a Telenor valamelyik központjában lehet közlekedni. (Vagy valami ilyesmi... :) )

    A teszt hivatalosan dec. 31-ig megy, a letöltött PayPass kártya is addig érvényes. Közben egy-két emilre kell majd válaszolni. Utána nyilván összedugják a fejüket a nálunk okosabb emberek, és majd kitalálják, hogy hogyan és mikor vezetik be ezt a rendszert.

    Ami a telefont illeti: annak azért örülök, hogy nem Samsungot adtak. :) A Sony-k külcsinre mindig is tetszettek. (Persze az ajándék paripának nem vizsgáljuk a fogazatát... :) ) A korábban felsorolt hibák közül nekem a Wi-fi a leggázabb. (A kamera annyira nem érdekel, hogy még ki sem próbáltam.) A többi "gyengeséggel" együtt lehet élni, pláne, hogy azért itt az N9 is. :)

    Viszont van egy elég nagy problémám, amiről később írok, mert nem akarok nagyon hosszú lenni. Tudom, ez így is hosszú lett... :)

    Nokia N9, BlackBerry Z30

Új hozzászólás Aktív témák