Hozzászólok Aktív témák

 • papi77

  őstag

  Ez a topic a szakmai eszmecserének van fenntartva. A kicsit személyesebb, off topic beszélgetéseknek a Sony Ericsson Xperia felhasználók OFF topicjában a helye.

  SONY ERICSSON XPERIA X8

  Az utóbbi időben a fórumban kezdenek gombamód szaporodni ugyanazon témákkal kapcsolatos kérdések. Igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.

  Külső/doboz/hardver:

  - a telefon hátlapja (több fórumtárs és a saját tapasztalatom alapján is) nyikorog, recseg kicsit. Ezt kis házi barkácsolással ki lehet küszöbölni (pl. papírlapot rakunk az akku és a hátlap közé). Azért is furcsa ez az egész, mivel látható illesztési hézagok nincsenek. Ez a probléma amúgy az X10 mininél is sok embernél megjelenik, attól függ milyen hátlapot használnak. Valamelyik jobban illeszkedik, valamelyik kevésbé. Mivel még viszonylag új telefon az X8-as, így később megjelenhetnek erre is olyanok, amelyeknek esetleg jobb az illesztése.

  - csak a független verzióhoz jár az 5 féle hátlap!!!! A szolgáltatóknál megvásárolt készülékek esetében egyet kapunk a készülékhez (fehérből sötétkékbe átmenetest, vagy szimplán tiszta fehéret). Későbbiekben valószínűsíthető fekete kiadás is, de nem lehet tudni pontosan mikor.

  - a telefon mellé kapunk egy gyári SE fülest (ami nem igazán egy világbajnok minőség, de a 3,5 mm-es csatlakozónak köszönhetően akad lehetőség másik beszerzésére), meg egy microUSB-USB kábelt, ami egyben a töltőbe csatlakoztatva a készülék töltésére is szolgál, valamint adatkábel is egyben.

  - a dobozban egy rövidke használati útmutatót találunk, a többit magunknak kell letölteni, illetve a telefonon van egy alap magyar nyelvű útmutató

  - a telefonhoz szükséges szoftvert (SE PC Companion 2010) is a telefonon találjuk, amint csatlakoztatjuk a telefont a géphez, rögtön telepíthetővé válik.

  - a készülékben amúgy ugyanaz a 600 mhz-es qualcomm processzor működik, mint a HTC Legend-ben, vagy az X10 mini/mini pro-ban.

  Szoftverek:

  - ne kérdezzen senki sem feleslegesen, hogy hol tudok ilyen meg olyan programokat letölteni. Az Android Market képes kulcsszavak alapján is keresni. Annyit pedig mindenki tud angolul.

  - a különböző android verziók előnyeiről (és kibővített funkcionalitásukról) részletesebb cikket ITT olvashat mindenki.

  - a 2.1-es szoftverrel még mindig nem lehet SD kártyára telepíteni, az a 2.2 (Froyo) és a fölötti androidok kiváltsága…(apps2sd program azonban könnyen a segítségünkre lehet).

  - a gyári szoftvereket némely esetben érdemes lecserélni az Android Market-en fellelhető egyéb alternatívákra. Egyik ilyen szoftver a zenelejátszó (pl. AstroPlayer alternatívaként), ugyanis gyárilag nincs benne equalaser.

  - a telefon képes lejátszani a divX formátumú videókat, de sajnos a gyári lejátszó nem támogatja ezt a formátumot (Marketról tanácsos leszedni pl. a RockPlayer Universal-t).

  - sokan esnek abba a csapdába, hogy a telefon megvásárlásakor nem kötnek mobilinternet előfizetést. Ez alapjában véve nem nagy probléma, hiszen anélkül is tudjuk használni a telefont, illetve van a készülékben egy elég jó érzékenységűnek mondható Wi-Fi is. Ha azonban úgy döntünk, hogy a mobilinternetre nincs szükségünk, akkor az első dolgunk az legyen, hogy letiltjuk az adatforgalmat a készüléken (beállítások - vezeték nélküli vezérlők - mobilhálózatok - adatforgalom). Ha így tettünk, akkor a készülék bal felső sarkában megjelenik az erről tájékoztató ikon. Ezzel sok minden kellemetlenségtől, és több tízezres telefonszámláktól kíméljük meg magunkat.

  - néhány szoftver feltelepítése úgynevezett root-olást igényel. A root-olás során a felhasználó superuser jogokat szerezhet a készüléken, és lényegében a telefon bármire hajlandó lesz. Ezt is csak bátrabb és haladó felhasználóknak ajánlom!!!

  - lehet egyéb kezelőfelületeket is a telefonra telepíteni (ha valakinek a gyári, négysarkos, egy képernyőhöz egy alkalmazásfelület nem tetszik). Ilyenek pl. az ADW Launcher, vagy a Helix Launcher, de a 2.1 megjelenésével még több ilyen válik elérhetővé.

  - a TrackID (zenefelismerő) szoftver működik mind kihangosított hangforrásból, mind pedig fülhallgatón keresztül. Tehát ha valakinek a buszon jut eszébe rádióhallgatás közben eszébe, hogy tetszik ez a szám, de nem ismerem az előadót vagy a címet, akkor kihangosítás nélkül is tudja használni ezt a funkciót. Felhívnám a figyelmet azonban, hogy ez a funkció csak internettel együtt használható!!!

  A telefonról a részletes MobilArena tesztet ITT olvashatjátok.

  Mákosmetélt fórumtárs azonban írt egy saját véleményt is a telefonról, amelyet a Logout blogján tanácsos elolvasni. Olyan dolgokról ír benne, mint pl. akku üzemidő, vagy egyéb tapasztalatok, amik hosszú távú használat során jelentkezhetnek…(ezúton is köszönöm neki, hogy beleírhattam a saját észrevételeimet a ’cikkbe’).

  Végül a haladó felhasználóknak!!!!

  1. Hogyan tudom a telefont rootolni?

  A: A telefont Flashtool-al lehet root-olni egy Kattintással, a driverekhez szimplán tegyük fel a PC campanion Programot
  B: Van egy „custom” rom, ami eleve rootolva jön, ráadásul már a JIT funkciót is tartalmazza. Fontos, hogy a JIT csak és kizárólag szűzen telepített 2.1-es rendszeren meg, amit még rootolni is kell. Ha véletlen telepítettél egy app2sd-t, és utána szeretnél JIT-et, akkor rossz hírrel kell szolgálnom, mivel újra kell rakni a 2.1-es rendszert, különben össze fog omlani a telefon.

  Custom ROM telepítése:

  Egyre többen érdeklődnek, hogy miként lehet frissíteni X8-as készüléküket főzött ROM-ra, nekik készült ez a leírás. :K

  Ez az első rész, itt a stock kernelre való telepítést írom le és ez csak a GingerDX-hez van.
  Kernellel való telepítés kernel felrakása után megy CWM-ből de erről lejjebb.

  Figyelem! KERNEL CSERE AJÁNLOTT. Ha 11W33 előtti a telód gyártási száma (lásd aksi alatt) akkor nyithatunk bootloadert, ez kell ahhoz, hogy új kernelt tudjunk a telefonunkra rakni. Alul megtaláljátok a kernelcsere leírását is.

  Sokan kérdezték már, hogy mi a teendő akkor amikor ,,bootloop " van, azaz a Sony Ericsson feliratnál lefagy a telefon. Akkor SEUS-al vissza kell rakni a gyári ROM-ot és mehet elölről a főzött ROM felrakás. ;)
  SEUS: Sony Ericsson Update Service <--letöltéshez kattints a linkre.

  Ez a dolog pofon egyszerű és még csak elrontani sem tudod a telefonod.
  Először is:
  Rootolni kell, ehhez itt a segítség. A Flashtool-lal egy kattintás az egész: [link]

  Azután fel kell rakni a Recovery menüt, az is le van írva a fenti linken.
  FIGYELEM! A linkelt oldalon nem kell megcsinálni a flashelést és a többit, csak meg kell keresni a root részt, illetve a recovery részt lejjebb!
  Ha megvan a recovery, akkor már csak le kell töltened a dx24-et és a stock kernel modules-t.
  GingerDX v24 letöltés
  Megkeresed a linkelt oldalon a Downloads részt és leszeded ezt a két fájlt:
  GingerDX v024 és GingerDX Stock Kernel Modules v002.

  Illetve a CWM fájlt [link] ráteszed a memóriakártyádra zip-ként. Ezután újraindítod a telefont, és nyomkodod a Sony Ericsson feliratnál a vissza gombot, ekkor elő fog ugrani a recovery menü.
  Lépkedni a hangerőgombokkal tudsz, választani a HOME gombbal lehet, a vissza gomb pedig a visszalépés.
  A menü hasonlóan fog kinézni:

  Ha bejött a recovery menü akkor a következő a teendő:

  Install custom zip/ choose zip from sd card/ és megkeresed a CWM recovery fájlt és telepíted. Ha ez megvolt akkor vissza a főmenübe és Reboot phone. Ha a Sony Ericsson logónál ismét nyomkodod a vissza gombot akkor bejön majd a CWM, olyan lesz mint a recovery volt csak ez már narancssárga színű lesz.

  Itt a következő sorrendben telepíted a GingerDX v24-et:
  1. Factory reset - Full wipe
  2. Install custom zip from sd card -> choose zip és megkeresed a GDX24-et a memóriakártyán és install.
  3. Ezután lépj vissza a főmenübe és ismét nyomj egy Factory resetet.
  4. Utána alatta wipe cache partition.
  5. Majd Advanced options -> wipe dalvik cache.

  Ezután már csak a modulokat kell felrakni a 2. lépés alapján, annyi a különbség, hogy most a Stock kernel modules fájlt rakod fel. Ha végzett akkor lépj vissza a főmenübe és indítsd újra a telót. Fentebb is megtalálod de innen is letöltheted a Stock kernel modules-t: [link]
  Az első bekapcsolás 5-6 percet is igénybe vehet, ettől nem kell megijedni.

  További képeket a ROM-ról itt találhatsz: Hivatalos GingerDX v24 topic

  Ami még ajánlott, hogy ha fent a ROM akkor érdemes csinálni egy battery stat törlést, ez azért kell, hogy a maximum teljesítményen tudjon működni az aksi. Leszeded a Google Play-ből a Battery Calibration progit és feltöltöd 100%-ra az akkumulátort. Ilyenkor kell rányomni, hogy kalibrálás aztán hagyni kell, hogy lemerüljön teljesen a telefon. Ezután megint feltöltöd 100%-ra és már használatra kész is. :)

  Saját csengőhang beállítása:

  Van még egy kis dolog, hogy alapból nincs egyéni csengőhang. Itt a megoldás rá hogy kitehess bármit:
  Az SD-kártya gyökérkönyvtárában hozz létre egy media nevű mappát és ezen belül a következő 3 almappát:
  alarms
  notifications
  ringtones
  Ide másold be a saját csengő- és egyéb hangjaidat és így már a telefon saját rendszere is látni fogja őket.

  Kernellel még sokkal jobb tud lenni a GingerDX.
  Van mégegy ROM ami csak módosított kernellel megy, ez a MINICM7. nAa kernellel szupergyors.

  KERNEL ÉS LOADER:

  FONTOS!!
  Amennyiben utólag lett függetlenítve a telefonod,jól gondold meg,hogy nekiállsz-e,mert visszzárja eredeti szolgáltatófüggő állapotra!

  1; Root-olt készülék
  2; Telepített telefon driver
  3; Legfrissebb hivatalos gyári rendszer /bár sokaknak sikerült főzött rommal megcsinálni, de biztonsági okokból maradjunk ennél/
  4; Teljesen feltöltött akkumulátor
  5; USB hibakeresés bekapcsolva
  6; Ezt tölts le és csomagold ki: [link]

  BOOTLOADER NYITÁSA:

  1; Elindítod a "s1tool.exe"-t, majd a jobb oldalon levő IDENTIFY gombra kattintasz
  2; Kikapcsolt állapotban rádugod az usb kábelre a telefont, miközben a telefonon levő vissza nyilat folyamatosan lenyomva tartod és nem ereszted el!
  3; Egy hasonló szöveget kell látnod, miután végzett a program: /most már elengedheted a vissza nyilat!/

  9/9/2011 21:41:44 Welcome to S1 identify tool
  9/9/2011 21:45:13
  9/9/2011 21:45:13 TO CONNECT NEXT PHONES
  9/9/2011 21:45:13 X10 Xperia,E10 Xperia Mini,E15 Xperia X8,U20 Xperia Mini Pro
  9/9/2011 21:45:13 LT15 Xperia ARC,MT15 Xperia NEO,R800 Xperia PLAY
  9/9/2011 21:45:13 PRESS AND HOLD "BACK" BUTTON...
  9/9/2011 21:45:13
  9/9/2011 21:45:13 PLEASE ATTACH TURNED OFF PHONE NOW
  9/9/2011 21:45:13
  9/9/2011 21:45:46
  9/9/2011 21:45:46 RUNNING S1_EROM VER "R8A029"
  9/9/2011 21:45:46 SOFTWARE AID: 0001
  9/9/2011 21:45:46 LOADER AID: 0001
  9/9/2011 21:45:49 FLASH ID: "002C/00BC"
  9/9/2011 21:45:49 LOADER VERSION: "R4A045"
  9/9/2011 21:45:49
  9/9/2011 21:45:49 MODEL (from GDFS): X8
  9/9/2011 21:45:49 SOFTWARE VERSION: 1236-9291_2.1.1.A.0.6
  9/9/2011 21:45:49 CUSTOM VERSION: 1241-3178_R1B
  9/9/2011 21:45:49 FILESYSTEM VERSION: WORLD-1-8_2.1.1.A.0.6
  9/9/2011 21:45:49 SERIAL NO: CB511SPH7Q
  9/9/2011 21:45:49
  9/9/2011 21:45:49 SEMC SIMLOCK CERTIFICATE
  9/9/2011 21:45:49 Elapsed:36 secs.

  Itt az utolsó elötti sor a fontos nekünk: "SEMC SIMLOCK CERTIFICATE" - Jegyezd meg, hogy van-e neked ilyen!
  4; Húzd le a telefont az usb kábelről, majd kapcsold be és pipáld ki az usb hibakeresést és csatlakoztasd újra a számítógéphez.

  Lehet, hogy egyes vírusirtók bejeleznek az ADB.exe-re, ilyenkor tedd a fájlt a kivételek közé vagy kapcsold ki a vírusirtót a művelet idejére.
  5; Ha ellenőrzésnél az utolsó elötti sorban szerepelt ez: "SEMC SIMLOCK CERTIFICATE", indítsd el a "msm7227_semc.cmd" file-t és kövesd az utasítást! /nyomj meg egy gombot a folytatáshoz/
  Ilyesmit fogsz látni:

  process requires standard 2.x android firmware.
  Press any key to continue . . .
  Getting ROOT rights.
  1743 KB/s (585731 bytes in 0.328s)
  error: protocol fault (no status)
  Waiting ...
  Removing NAND MPU restrictions via SEMC backdoor. Permanent. Require ROOT rights.
  192 KB/s (3087 bytes in 0.015s)
  success
  Waiting ...
  Getting ROOT rights.
  Waiting ...
  Writing patched semcboot. Two step process
  First, we need get access to semcboot area
  504 KB/s (8064 bytes in 0.015s)
  Second, we need to write semcboot
  1130 KB/s (596916 bytes in 0.515s)
  successfully wrote 0003ff00
  Press any key to continue . . .

  Ezt pár másodperc alatt elvégzi, a végén nyomsz a billentyűzeten egy gombot akkor kilép a programból!

  Ha nem szerepelt az utolsó elötti sorban ez: "SEMC SIMLOCK CERTIFICATE" ,vagy setool2 progival lett függetlenítve a telefonod,akkor a msm7227_setool2.cmd filet indítsd el,ugyan azt az üzeneted kell látnod!

  Ha más programmal lett függetlenítve a telefonod,akkor nem lehet kinyitni a bootloader-t és NE IS PRÓBÁLD MEG!!

  Gratulálunk,sikeresen kinyitottad a Bootloader-t a telefonodon :C
  ELLENŐRZÉS:

  1; Ismét elindítod a s1tool nevű programot,majd megnyomod a IDENTIFY gombot
  2; kikapcsolt állapotban rádugod a telefont az usb-re folyamatosan nyomva tartva a vissza gombot
  3, Mint legelőször,most is végigfut a program és ezt kell látnod:

  9/9/2011 21:41:44 Welcome to S1 identify tool
  9/9/2011 21:45:13
  9/9/2011 21:45:13 TO CONNECT NEXT PHONES
  9/9/2011 21:45:13 X10 Xperia,E10 Xperia Mini,E15 Xperia X8,U20 Xperia Mini Pro
  9/9/2011 21:45:13 LT15 Xperia ARC,MT15 Xperia NEO,R800 Xperia PLAY
  9/9/2011 21:45:13 PRESS AND HOLD "BACK" BUTTON...
  9/9/2011 21:45:13
  9/9/2011 21:45:13 PLEASE ATTACH TURNED OFF PHONE NOW
  9/9/2011 21:45:13
  9/9/2011 21:45:46
  9/9/2011 21:45:46 RUNNING S1_EROM VER "r8A029"
  9/9/2011 21:45:46 SOFTWARE AID: 0001
  9/9/2011 21:45:46 LOADER AID: 0001
  9/9/2011 21:45:49 FLASH ID: "002C/00BC"
  9/9/2011 21:45:49 LOADER VERSION: "R4A045"
  9/9/2011 21:45:49
  9/9/2011 21:45:49 MODEL (from GDFS): X8
  9/9/2011 21:45:49 SOFTWARE VERSION: 1236-9291_2.1.1.A.0.6
  9/9/2011 21:45:49 CUSTOM VERSION: 1241-3178_R1B
  9/9/2011 21:45:49 FILESYSTEM VERSION: WORLD-1-8_2.1.1.A.0.6
  9/9/2011 21:45:49 SERIAL NO: CB511SPH7Q
  9/9/2011 21:45:49
  9/9/2011 21:45:49 SEMC SIMLOCK CERTIFICATE
  9/9/2011 21:45:49 Elapsed:36 secs.

  HA JÓL CSINÁLTAD:
  Az első s1tool-os ellenőrzésnél kiemelve a spoilerbe ezt látod: "R8A029"
  A második s1tool-os ellenőrzésnél kiemelve a spoilerbe ezt látod: "r8A029"

  BOOTLOADER VISSZAZÁRÁSA:

  Visszazárni soha nem kell a bootloadert,csak ha garanciális szervizeltetésre viszed a telefont!
  A bootloader visszazárását MINDENKÉPP EREDETI GYÁRI KERNELLEL KELL ELVÉGEZNI,KÜLÖNBEN MEGSÜL A TELEFON!!

  1; Megnyitod a s1tool programot,majd a RESTORE gombra kattintasz
  2; Kikapcsolt állapotban rádugod az usb kábelre a telefont,miközben a telefonon levő vissza nyilat folyamatosan lenyomva tartod és nem ereszted el!
  3; Egy hasonló szöveget kell látnod,miután végzett a program: /most már elengedheted a vissza nyilat!/

  9/9/2011 21:41:44 Welcome to S1 identify tool
  9/9/2011 21:45:13
  9/9/2011 21:45:13 TO CONNECT NEXT PHONES
  9/9/2011 21:45:13 X10 Xperia,E10 Xperia Mini,E15 Xperia X8,U20 Xperia Mini Pro
  9/9/2011 21:45:13 LT15 Xperia ARC,MT15 Xperia NEO,R800 Xperia PLAY
  9/9/2011 21:45:13 PRESS AND HOLD "BACK" BUTTON...
  9/9/2011 21:45:13
  9/9/2011 21:45:13 PLEASE ATTACH TURNED OFF PHONE NOW
  9/9/2011 21:45:13
  9/9/2011 21:45:46
  9/9/2011 21:45:46 RUNNING S1_EROM VER "r8A029"
  9/9/2011 21:45:46 SOFTWARE AID: 0001
  9/9/2011 21:45:46 LOADER AID: 0001
  9/9/2011 21:45:49 FLASH ID: "002C/00BC"
  9/9/2011 21:45:49 LOADER VERSION: "R4A045"
  9/9/2011 21:45:49
  9/9/2011 21:45:49 MODEL (from GDFS): X8
  9/9/2011 21:45:49 SOFTWARE VERSION: 1236-9291_2.1.1.A.0.6
  9/9/2011 21:45:49 CUSTOM VERSION: 1241-3178_R1B
  9/9/2011 21:45:49 FILESYSTEM VERSION: WORLD-1-8_2.1.1.A.0.6
  9/9/2011 21:45:49 SERIAL NO: CB511SPH7Q
  9/9/2011 21:45:49
  9/9/2011 21:45:49 SEMC SIMLOCK CERTIFICATE
  9/9/2011 21:45:49 Elapsed:36 secs.

  Ha a spoilerben nagyban kiemelt részben az "r" betű átváltozott "R" betűre, akkor sikeres volt a művelet. :)

  A bootloader nyitás leírása a Sony Ericsson Portálról származik, nagy köszönet érte. :R

  KERNEL FLASHELÉSE:

  Leszeded a kernelt, azt amelyik kell, van 2 fajta, Alf's GingerDX-hez tartozik itt az ftf fájl:[link]
  és itt van az nAa kernel ami MiniCM-hez kell [link] Az ftf fájlt berakod a flashtool/firmwares mappába és akkor jöhet a flash.
  Elindítod a flashtool-t, flash gomb, kiválasztod, leokézod és csatlakoztatod ahogy mutatja a videó.
  Az a lényeg, hogy ne engedd fel a vissza gombot. A flash kb 4 mp és ha végzett felengeded, utána lehúzod, bekapcsolod és nyomogatod a vissza gombot, be fog jönni a CWM. Innen már meg van adva a leírás hogy hogyan kell feltelepíteni.
  MiniCM is egy nagyon jó rom. Itt lehet megtalálni, csak ajánlani tudom: [link]

  XDA fejlesztői oldala a GingerDX-nek: [link]

  FIGYELEM! A FENTEBB LEÍRTAKAT CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE ALKALMAZD!

  Köszönet: BRIKLY-nek , az SE-PORTAL-nak, az XDA Developers fórumnak, a CyanogenMOD.com-nak és a további segítőkész fórumtársaknak.

  A cikket lektorálta: raziel01

  3. Hogyan tudok app2sd-t telepíteni gyári 2.1-es rendszeren ?
  habár ez felesleges funkció mivel 2.3 telepítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb
  App2sd telepítésének menete:

  Első fázis: SD kártya előkészítése

  Először le kell töltened a Partition Wizard Home Edition programot. Google a barátod.
  0. Rádugod a telefont a gépre, majd mountolod az sd kártyát. Ezek után elindítod a Partition Wizard Home Edition programot.
  1. Letörölsz minden partíciót a kártyáról.
  2. Lehúzod a telefont a gépről és újraindítotod a telefont, majd mikor újra rádugod a gépre, akkor az kiírta, hogy formázni kell a kártyát. Hagyod, hogy hadd formázza le.
  2.1. Újraindítod a telefont.
  3. Miután kész, visszadugod az usb kábelt a telóba meg a gépbe és megint mountolod a kártyát.
  4. Ezek után a Partition Wizard látja a telefon által megformázott kártyát (az egész FAT). Ebből move/resize gombbal elveszel 500 mb-ot, majd ezt az 500-as partíciót megformázod Ext2-re.
  5. Miután végrehajtotta a parancsot újraindítotod megint a telefont, és minden OK.

  Fontos!!!! Ha külső programmal formázod meg a kártyát és úgy hozod létre az Ext2-t, elveszik a lost.dir meg az a default-capabilty.xml fájl. Ezek nélkül a kártyád nem ér semmit. Ellenben ha a telefon formázza meg akkor rákerül, és akkor az üres helyből veszel csak el, a maradékon megmaradnak ezek a fájlok.

  Második fázis: App2sd felmásolása a kártyára és telepítés

  1. Letöltöd EZT az app2sd-t.
  2. Bekapcsolod az USB hibakeresés-t.
  3. Az app2sd2.1.zip tartalmát bontsd ki az SD kártya gyökerébe.
  4. Ezek után húzd ki a telefont a gépből, majd dugd vissza újra, és ne mountold az SD kártyát (ne nyomj semmit a menüből)
  5. Nyiss meg egy adb shell-t, majd írd be a következőket:

  sh /sdcard/app2sd.sh

  Ezt kellene látni:

  +________________________________+
  |********************************|
  |*Welcome To wolfilein's App2sd *|
  |*installing script *|
  |********************************|
  +--------------------------------+
  ~this version should be go on any device ~
  +___________________+
  |********************|
  |* Menu *|
  |* *|
  |*[0] install app2sd*|
  |*[1] remove app2sd *|
  |*[2] exit *|
  |********************|
  +--------------------+
  [0]

  6. Nyomj egy entert. Ezek után aktiválni kell a képernyőt, majd megjelenik egy felirat, ami a superuser jogok aktiválására kér. Nyomj Allow-t.

  Majd ezek után ezt kellene látni:

  busybox is /system/bin/busybox
  rm failed for /etc/mount_sd.sh, No such file or directory
  +________________________________+
  |********************************|
  | finished going reboot now |
  |********************************|
  +--------------------------------+

  Ezek után újraindul a telefon. Van akinek egyszer, van akinek kétszer. Nálam csak egyszer indult újra. Ezek után le kell futtatni a korábbi ellenőrzést, amit mutattam.

  Harmadik fázis: App2sd működésének ellenőrzése

  busybox df -h

  ezt kell beírni adb shell-be.

  Valami ilyesmit kell látni:

  C:\Users\felhasználónév>adb shell
  * daemon not running. starting it now *
  * daemon started successfully *
  # busybox df -h
  busybox df -h
  Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
  tmpfs 96.2M 0 96.2M 0% /dev
  tmpfs 4.0M 0 4.0M 0% /sqlite_stmt_journals
  /dev/block/mtdblock3 170.0M 149.9M 20.1M 88% /system
  /dev/block/mtdblock5 165.8M 22.5M 143.3M 14% /data
  /dev/block/mtdblock4 130.0M 1.1M 128.9M 1% /cache
  /dev/block/mmcblk0p2 446.9M 8.0M 415.0M 2% /system/sd ez jelzi azt, hogy a telefon "felvette" az Ext2 partíciót
  /dev/block//vold/179:1
  3.3G 94.5M 3.2G 3% /sdcard
  #

  Ezek után meg kell nézni, hogy hova telepít a telefon.

  cd /data/app
  pwd

  ezeket begépeled. Ha az adb shell visszaugrik a /system/sd/app mappába, akkor jól csináltál mindent, mert az SD-re telepítődnek az appok. Ha viszont a/data/app mappát látod, akkor a telefon még mindig a belső memóriába telepít, ergo nem működik az app2sd.

  Biztonságosan eltávolítható alkalmazások:

  továbbá:

  AlarmClock.apk
  AXN.apk
  backupandrestore.apk
  Calculator.apk
  DigitalClockWidget.apk
  FaceRecognition.apk
  Gallery3D.apk
  IddAgent.apk
  LearningClient.apk - írás közbeni szótanuló cucc
  LiveWallpapers.apk
  LiveWallpapersPicker.apk
  officesuite.apk
  OMAClientProvisioning.apk - telefon frissítési értesítéshez
  OmaDatasyncService.apk - telefon frissítési értesítéshez
  PcCompanion.apk - érdekes módon ezt eltávolítva is elindul magától a PCC
  RecentCalls.apk - az a gyári widget...
  SemcBrowser.apk - gári net böngésző
  SemcEmailLargeui.apk - gyári email kliens
  SEMCTouchPalKoreanQWERTY.apk
  SEMCSetupWizard.apk - első bekapcs.nál bejövő beállításvarázsló
  SemcVideoEdit.apk
  SoundRecorder.apk
  StatusSwitch.apk - gyári állapot kapcsoló widget (gps, bluetooth...)
  Street.apk
  Sync.apk - SE fiók szinkronizáló
  SyncWizard.apk - SE fiók szinkronizáló
  UserDictionaryProvider.apk - szótanuló cucc kiszolgálója
  UserAgentProvider.apk
  usersupport.apk - help menü vagy mi...
  VoiceDialer.apk

  =======================

  Rootolás menete egyszerűen SuperOneClick-el

  Fájlkezelő teleítése legegyszerűbben.
  Letöltöd a rootexlorer-t pl
  Átnevezed 1.apk-ra
  Felmásolod a memkarira. "Semmi mappába ne legyen, csak a Memóriakártyán!"
  Pipáld ki az ismeretlen forrásokat! (menü, beállítások, alkalmazások, és itt fogod megtalálni.)
  Elindítod a böngészőt
  És beírod a címhez: file:///sdcard/1.apk
  Amikor megjelenik a telepítés, akkor telepíted.

  Ennyi lenne, már fel is van telepítve egy fájlkezelő.

  xRecovery telepítése
  Mivel nem szeretem a programokat, és nem mindig biztos, így maradok a bemásolásnál.

  Telepítése:
  - Töltsd le és csomagold.
  - Használd a RootExplorer-t.
  - Másolad a csomag tartalmát (3 fájl) a system/bin mappába. (Ha nem engedi bemásolni, akkor a jobb felső sarokban katt az R/W gombra az megváltozik R/O-ra és engedni fogja.)
  - Indítsd újra a telefont, és máris be tudsz lépni.
  Recovery oktatás
  Hogyan léphetünk be?
  Amikor megjelenik a fehér SonyEricsson felirat akkor nyomkodd a vissza gombot addig míg nem jelenik meg a RECOVERY menü.

  Menüben való lépkedés:
  HANGERŐ-FEL és HANGERŐ-LE a föl le mozgáshoz.
  HOME gombot a kiválasztáshoz.
  BACK vissza gombot a visszalépéshez

  Biztonsági mentés xRecoveryvel
  - Lépj be az xRecovery-be
  - Válaszd a Backup and restore-t
  - Válaszd a Backup-ot
  - Elkezdi menteni és várj addig amíg azt nem írja hogy Restore complete
  - A Reboot phone-al tudod újra indítania telefon.

  Ez egy olyan mentés mint a számítógépen a rendszervisszaállítás. Tehát minden adott pillanatot ment, telefonszámokat, bejelentkezett gmail, sms, és ilyeneket!!!

  X8 overclock. Azaz a proci húzása!
  Fontos megjegyezni, hogy a nem mindig fut együtt rendesen az undervolt-al.
  Éredemes ilyenkor kitörölni a system/lib/module mappából az X8uv.ko fájlt.
  Akkor kezdjük is:
  Fontos, hogy meglegyen már
  - Root-olt készülék
  - Baseband x15
  - xRecovery
  Telepítése:
  - töltsd le a fájlt v04, és csomagold ki.
  - rootexploler-rel másold a x8oc.ko fájlt a system/lib/module mappába
  - szerkesszük a system/etc/hw_config.sh fájlt és írjuk bele ezt a sort
  insmod /system/lib/modules/x8oc.ko # x8 overclock
  - indítsuk újra a telefont, és működik.
  SETcpu, vagy bármi mással lehet is állítani a proci sebességét.
  szerkeszteni a rootexplorer-rel lehet ha hosszan nyomod, és open in text editor.
  Ha készen vagy megnyomod a menü gombot, és save & exit.

  [Fényerő növelése
  Ez akkor fontos, ha pl napfényben nem látod eléggé a kijelzőt. Nagyon hasznos lehet ilyenkor, és hatásos is.
  Kellékek:
  - ROOT-olt telefon
  - Rootexplorer
  Aktiválása:
  Rootexplorer-el megkeresed a system/etc mappában a hw_config.sh neveztű fájlt.
  - Hosszan nyomsz a fájlra amíg kiadja a további menüpontokat és ott kiválasztod az „Open in Text Editor”-t.
  - Keresd ki ezt a részt:
  echo XY > /sys/devices/platform/i2c-adapter/i2c-0/0-0036/br::fsc
  (az XY helyén nálam 12.0 volt)
  vagy ha gyári romod van akkor ezt:
  echo XY > $dev/br::fsc
  - Az XY helyére írd be ezek a számok közül valamelyiket(értelem szerűen: nagyobb szám=nagyobb fényerő):
  5.0, 8.5, 12.0, 15.5, 19.0, 22.5, 26.0, 29.5 26.0 bőven elég volt nekem
  - Ha beírtad nyomd meg a menügombot, majd válaszd a Save & Exit opciót
  - Indítsd újra a telefont és ha mindent jól csináltál nagyobb lesz a fényerő

  =======================

  FET-MEN kolléga logoutos leírása GingerDX.v021 telepítéséhez: [link]

  =======================

  Használt források:
  Sony Ericsson Portál
  XDA Fórum vonatkozó témái

  [ Módosította: 7 ]

 • sheep

  őstag

  ennek a telefonnak nincs sok értelme a mini mellett sztem
  gyak. ugyanaz, egy kicsit nagyobb kijelzővel
  segédfény nincs, android 1.6, ....
  hát nemtom
  valaki biztos megveszi

  Azért nem jó medvével beszélgetni mert gyakran félbeszakít

 • papi77

  őstag

  Ja,én is sokáig úgy gondoltam,h ez lehet a köv. telem,deee...2.2 alatt nem veszek telt+ az equaliser hiánya is egy fájó pont :U talán majd jövőre.

 • r4z

  Ármester

  Ez olyan semmilyenre sikerült...

  (Apró hiba a specifikációban: "Kijelző átlója 2,55 hüvelyk". Ez nem a Mini képátlója?)

  I don't like people. I like psytrance, sex and pizza, in that order. | iPhone 6S | MacBook Pro 13" 2015 | R1600, 16GB, 1070 @ 2560x1080 | Xpenology NAS

 • hemaka

  nagyúr

  nem rossz, főleg ha azt nézzük, hogy SE :)
  A fényképezős fotó nem jó, 404.

  "Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

 • Thome

  addikt

  LOGOUT blog

  De van értelme!
  Ez a kijelzőméret már kezd ideális lenni. Android 2.1 pedig jön erre is.

  Mivel szabvány 320x480-as felbontása van, ügyes modderek átmókolhatnák ezt a felületet Spicára... :DDD Bár, várjuk meg a 2.1-et, majd utána. :P

 • kaller1

  veterán

  Az egykor ütős kamerával felszerelt készülékeket kiadó SE képes volt ilyen szégyenletes képeket produkáló mobillal előállni?! :U

  Hát gratulálok nekik.

  .::> mobiltelefonok szoftveres javítása - szerviz <::.

 • Örni76

  tag

  Nekem pont ekkora méret kéne, T-nél szerintem simán 40 alatt lesz előfizuval,de a mini kameráját hiányolom belőle :( Megvárom a következő modellt.

  Horgolt android figura kapható: http://kepfeltoltes.hu/view/110208/Resize_of_IMG_9321_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 • crey

  MODERÁTOR

  ez szúrtam ki én is . . .ez valami katasztrófa. . . :(((

  Sarcasm: just one of the many services I offer.

 • magyarattila

  tag

  a képek nincsenek jellemezve, jól hiányolom?

  Az alapfunkciókat természetesen tudja, vagyis kijelzi az ID3 tageket, megjeleníti az albumborítókat, valamint képes a hárrétben is futni.

  [ Szerkesztve ]

  Az ember vágyik valakire, akivel törődhet, akinek minden kérdésére válaszol, anélkül, hogy tudna róla.

 • kaller1

  veterán

  Majd jellemzem én: beégett, zajtengeres, fakó, mint amit odahánytak valami...

  .::> mobiltelefonok szoftveres javítása - szerviz <::.

 • mrlujoak

  veterán

  Nézd, amikkel "versenyez" Commtiva Z71, vagy a Galaxy 3, netán az LG Optimus GT540, illetve a Pulse Mini,de ott a Motorola XT3

  azokkal karöltve nem is elvetélt ötlet ez a felbontás és képminőség. A felsorolt gépek közül egyik ebben jobb, a másik abban...

  A középmezőnybe szánt androidos-ok ezek.

 • Probber

  őstag

  Ez kizárólag fehér előlappal lesz kapható? Nem rossz készülék ez sem, de az X10 Mini mellett ez tényleg "feleslegesnek" tűnik.

  "Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"

 • kaller1

  veterán

  azokkal karöltve nem is elvetélt ötlet ez a felbontás és képminőség

  Neked, mint SE fanboynak nem, másnak meg igen.

  A GT540-et kár volt idevenni, mert "cseppet" jobban teljesít, és nem csak kamera téren.

  .::> mobiltelefonok szoftveres javítása - szerviz <::.

 • consono

  addikt

  Nekem bejön, végre "szabvány" felbontás és mégis viszonylag kicsi telefon... Ha lesz feketében és tényleg a Galaxy 3 ára körül lesz, akkor inkább ezt fogom választani.

  [ Szerkesztve ]

  If she didn't respond to his needs, he knew the three places to touch that worked every time . . . Control, alt and delete.

 • mrlujoak

  veterán

  Miben is teljesít jobban? Igaz, nagyobb akksi van benne...
  Ellenben ott a csak rezisztív kijelző (felbontás méret megegyezik).
  Eredetileg azon is 1.6 fut.
  Akkor mi az a nyomatékos plusz, ami miatt nem volt okos dolog vele összehasonlítanom az X8-at (a kamerán kívül)

 • kaller1

  veterán

  Az X8 kamerájának védelmére hoztad fel a példákat, akkor most én mit magyarázkodjak?
  Nem lenne jobb elismerni, hogy harmatgyenge, és kész?

  .::> mobiltelefonok szoftveres javítása - szerviz <::.

 • Probber

  őstag

  Így feketében máris jobban néz ki mint fehérben.

  [ Szerkesztve ]

  "Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"

 • mrlujoak

  veterán

  Nos alapáron már olcsóbb az X8, pl itt:

  X8: 57900.- és 59900.- akciósan
  Galaxy 3: 59900.- és 61900.- akciósan

 • mrlujoak

  veterán

  Erre a mondatrészedre hivatkozom:

  ...mert "cseppet" jobban teljesít, és nem csak kamera téren."

  Kérlek ezt oszd meg velem. Erre vonatkozott, amire most viszakozol.

  Amúgy igen, a kamera harmatgyenge. Csakúgy mint a Zylo-é...
  De csakúgy mint a felsorolt közepes androidosok jórészének...

  [ Szerkesztve ]

 • KeNTaGoN

  tag

  nekem egesz szimpatikus, egy HTC Sense felulettel full jo lenne.
  am az uj Xperiakat is a HTC csinalja, ugye?

  www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!

 • mrlujoak

  veterán

  A Sony Ericsson és az HTC az Xperia X1 után felbontotta a szerződést, így nem, az X1-en kívül egyik Xperia modellt sem az HTC gyártja a Sony Ericssonnak. :)

 • Wyco

  tag

  Azert a nincs multitouch + nem lesz Android 2.2 eleg gyaszos. Mindig elszarják valamikkel...ezt se veszem meg...pedig morfondiroztam rajta egy ideig.

  BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

 • mrlujoak

  veterán

  Azt ne mondd, hogy a multi touch olyan egetverően fontos funkció. :D
  Ráadásul az X8-ban van single touch zoom funkció, ergo a gyors nagyítás is kivitelezhető.
  Jójó, tudom van pár játék, amihez tök buli lenne... :)

  Egy-két alsóközepes mobil tesztjében olvashatjuk, hogy ugyan van többujjas zoom, de nyögvenyelős, mert akad közben.
  Arról nem is beszélve, hogy sok olyan népszerű android mobil is van, ami rezisztív kijelzős, szintén többujjas nagyítási funkció nélkül - mint például az LG GT 540, vagy a T-Mobile Pulse Mini - is remekül fogy, és népszerűsíti az elérhető árú androidot.

  A Sony Ericsson is ebbe a szférába küldte az X8-at

  [ Szerkesztve ]

 • amanoba

  őstag

  elég semmilyen lett ez az SE, pedig az ára nem is olyan rossz, kezdésnek..

  Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

 • hdavid95

  csendes tag

  Tetszik, és kéne is, de a kamera lehetne jobb, így nem kell. :(

  Amúgy ez a teszt olyan semmilyen lett. Csak 5 oldal, szerintem túl rövid.

  F500i -> K510i -> K800i -> C905 -> U5i -> Neo

 • Воланд

  titán

  Egyetértek, egy X8 Pro jó lenne. A mini nekem túl kicsi, ez megfelelő lenne, főleg qwertyvel. Mondjuk az tényleg egy vicc, hogy még mindig nincs android 2.1, se erre, se pedig a minikre.

  Cikkhez még annyit, hogy lehetett volna hosszabb, pl a gps-ről nem sok szó esik.

  "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

 • zsirfecske

  addikt

  első okostelefonom megvétele előtt állok, már nagyon vártam x8-at, sőt még ilyen praméterekkel is második helyezett nálam. ha az első helyezett valamilyen okból kiesik, akkor simán x8 lesz helyette. persze ehhez nagyon kellene egy android 2.1 és egy fekete változat, a többi hiányossága ebben a kategóriában nekem bőven megbocsátható.

  köszi a tesztet!

 • [balu]

  tag

  Jó, akkor házon belül X10 mini képei messze jobbak nála. Ezt hogy magyarázod meg? :)

  Amúgy tényleg eléggé semmilyen a telefon, de legalább nem is vészesen rossz. Fejlődik a SE szépen lassan.

 • daninet

  addikt

  ideális csajmobil, barátnőmnek is tetszik :K

  clioRS: gondolom távirányítós a fejhallgató és ott van plusz érintkező

  [ Szerkesztve ]

  Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

 • mrlujoak

  veterán

  5 megapixel AutoFocus.
  Plusz a képérzékelő is teljesen más. Ez a hardver árában is megmutatkozik.

  Az X10 mini páros mind tudásban, mind minőségben és nem utolsó sorban árában is magasabb kategória, mint az X8.

  Az X8 a már előrébb felsorolt csapatba lépett be, azaz a középkategóriás mobilok közé.

  LG Optimus GT540 és a többiek.

 • Csabi95

  tag

  egy csaj nemtudja miaz h android, kise használná, csak sms-ezne. És az h androidos dob az áron.

 • zsirfecske

  addikt

  világos, de nem mindegy, hogy mikorra.
  se-ék sebességét elnézve meg kell jegyezzem, hogy még idén akarok új telefont :)

 • [balu]

  tag

  Ha van ilyen minőségű kamerájuk, ami még méretre is stimmel, miért nem rakják bele? Akkora árkülönbséget nem okozhatna, míg a hiányáért sokan reklamálnak.

  Bár tudásban a minik jobbak, mint ez, nem sokkal, és semmiképpen se lehetne felsőkategóriásnak nevezni őket (legalábbis szerintem). Annyi, hogy a mini az közép, az X8 pedig alsóközép.

 • mrlujoak

  veterán

  Nézd, a telefon kezelhetőségét, és teljesítményét - amit dicsértek, még itt a MA-án is - az 1.6-ból hozta ki a SE.
  Megéri kivárni a 2.1-et.

 • joey04

  félisten

  Mások is írták, ez így gyengusz. 1.6, no multitouch... :(

 • [Z]űrlény

  csendes tag

  Jó teló csak kár hogy még mindig 1.6-os android fut rajta

  :R

  Élni Jó!, éljetek sokat

 • consono

  addikt

  Kár, hogy ott nem tudom levásárolni a MediaMarktos ajándékutalványomat,már robognék is. De az X10 Mini/Mini Pro is kapható náluk, remélem előbb utóbb ez is feltűnik és karácsonyra ott is értelmes ára lesz...

  If she didn't respond to his needs, he knew the three places to touch that worked every time . . . Control, alt and delete.

 • mrlujoak

  veterán

  Nem is neveztem a miniket felső kategóriásnak, csak magasabb tudásúak, és kategóriájúak, mint az X8.

  Abba a kategóriába, ahová az X8-at szánta a gyártó az a kameramodul passzol. Ráadásul a mini-knél nagyobb (felbontásban és méretben) kijelző is megnöveli az árat, így ha még az a kameramodul került volna bele, szerinted tudott volna ilyen mérsékelt áron nyitni az X8?

  Nem hiszem.

 • [balu]

  tag

  Valószínűleg nem, viszont a két kameramodul között is vannak lehetőségek, egy 3.2 megapixeles, de autofókuszos tökéletes választás lett volna szerintem. Olyanokat még olcsóbbakban is láttam.

 • mrlujoak

  veterán

  Természetesen mindig van jobb választás, és rosszabb. Az X8 megalkotói a FF-os kameramodult választották.

  Biztos sok van belőle a megrendelt raktárkészleten... :)

 • Ricardo

  félisten

  Kár a fakó kijelzőért. Mindenesetre feldobom az asszonynak mint alternatívát. Jelenleg az X10 mini a célkészülék.

 • mrlujoak

  veterán

  A jelenlegi kezdőára miatt - ha mostanában vásároltok - az X10 mini jobb alternatíva.

  Ha jól emlékszem a kijelző milyensége olyan mint az X10 minié...

 • choosen

  tag

  mi a francért olyan fontos nektek a multitouch ?????????????????
  valaki magyarázza már el,hogy miért nem lehet nélküle élni?
  lehet hogy én vaygok igénytelen de jól elvagyok az omniámmal multi nélkül is,és az hogy egy ujjal tudok pl nagyítani a képeken nekem nem hátrány.

  ~

Hozzászólok Aktív témák