Új hozzászólás Aktív témák

  • Szellem.

    nagyúr

    válasz Amos17 #18633 üzenetére

    Köszönöm az észrevételeidet. :) Gondolkodtam, hogy válaszoljak e vagy sem, de inkább leírom amit gondolok.
    Előre bocsájtom, nem trollkodni, nem isteníteni vagy szidni akarok eszközöket csak a saját tapasztalataimat és gondolataimat írnám le. :R
    -Amióta létezik ez a topic azóta olvasom és bizony van rajtam kívül más is aki nem elégedett az S6-al és annak szoftverével. Amióta létezik S széria, azóta mindegyik megvolt és sose volt a Samsung az éllovasa a saját szoftverének optimalizációját illetően a toppon. Más gyártóról is elmondható és az ellenkezője is!
    -A telefonom független, SES-ben vásárolt és nem mókolt. A fent leírt dolgokat megcsináltam, és mégsem vagyok elégedett. Amióta van Androidos telefonom sose rootoltam a telefonjaimat és sosem tettem fel a gyáritól eltérő szoftvert. Konkrétan, ha kijött egy frissítés azt raktam fel, mást sosem. Lehet ez az én hibám, de sose akartam rootolgatni a telefonjaimat.
    - A telefonom nem egy hetes, hanem több hónapos és ennek ellenére már be kellett volna állnia. Voltam vele szervízben, ahol bizony megállapították, hogy teljesen rendben van az akkuja.
    -Az alkalmazás optimalizáció szerintem sem ér sokat! Nem vettem észre, hogy segítene, ha bekapcsolom, ha nem. És itt 3 hetes ciklusra értem a kikapcsolt illetve bekapcsolt állapotot.
    -A készülék szoftvere nem smooth, nem energiafelhasználó barát. A P8-at pedig azért hoztam fel, mert véleményem és a gyakorlat szerint, nem feltétlen a hardver erőssége vagy gyengesége határozza meg, hogy milyen egy készülék akkuideje. Ha az a szoftver jól van elkészítve, jól van optimalizálva, akkor igen sokat spórolhat az akkuidőn a felhasználó számára. De, mivel azt írtad, hogy gyenge hardverű telefont hasonlítottam össze az S6-al, akkor egy másik példával érzékeltetve a Sony Xperia Z5 is smoothabb rendszer és akkuidőben is jobb, mint az S6. Konkrétan az S6 energiagazdálkodása egy nulla az Ultra Mód kivételével.A Sony kicsit többet nyújt ezen a téren, de a Huawei P8-a is többet nyújt.
    - Nem azt mondtam, hogy az iPhone 6 felülete szabható jobban testre, hanem a szoftvere, pontosabban a motorháztető alá picit egyértelműbben lehet belepiszkálni. Több beállítási lehetőség van, hogy az adott alkalmazásoknak mit engedélyezek, stb. De, említhetem a P8-at is, mert hasonló a helyzet, hogy az androidnál maradjunk. Hozzáteszem, nem szeretem az iOS-t és az iPhonet sem! 1 hónapig bírtam vele, utána megváltam tőle, mert nem tudtam megszokni a kötöttségeit, stb. Azt viszont becsülöm, hogy az iPhone 6 jobban volt optimalizálva a gyengébb hardverre. Azon a szaros 1 giga ramon jobban és smoothabban futott a rendszer, mint a bivalyerős S6-on az android a TW-vel. Nem hiba nélküli a iPhone, és nem is akarom ezt ragozni. Csak példaképpen akartam felhozni gyártókat, hogy ha odafigyelnek a szoftverre, sokkal többet és jobbat ki lehet hozni a készülékeikből! Nem hiszem, hogy egy 300ezer forintos eszköz esetében mókolgatni kéne a szoftvert, hogy viszonylag normálisabban bírja az akku.
    -És itt ki is térnék az árra, amit szerintem tévesen írtál le. Lehet, hogy most az S6 Edge 128 gigás változata olcsóbb, mint a 6S ugyan ilyen kiadása. Viszont, a 6S új készülék, míg az S6 Edge lassan 1 éves lesz. És bizony, amikor az S6 Edge piavcra került, mind az MM-ben, mind a SES-ben 330ezer volt újonnan! Ezt onnan tudom, hogy az Edgemnek még megvan a számlája.
    -Abban abszolút egyetértek, hogy hardveresen az S6-nak nincs párja a piacon! Azonban nekem már ez kevés. Amikor használom a telefont, akkor érdekes, hogy mit tud. Inkább legyen egy kicsit gyengébb a hardver, de működjön normálisan. Ne kelljen agyon mókolni ahhoz, hogy normálisan szolgálja az embert. Ha visszaolvasod a topicot elég sok hsz. arról szól, hogy ki mit tiltott le, ki mit mókolt ahhoz, hogy 6 órás üzemidőt elérjen SoT-ban, stb. Persze, ez nem baj, mert tök jó, hogy az android nyílt és "szabad" rendszer. Azonban a magamfajta user, azt várja el, hogy ha veszek valamit, akkor ne kelljen fórumokat olvasgatni és szakértő tanácsokat kérni és ne kelljen gépészkedni azért, hogy egy normálisabb üzemidőt elérjek a telefonomon és ne fusson minden szar a háttérben, ami nem kell, de meríti a telefont.
    - Az FR már megvolt. Kali is segített privátban a témában.
    -Remélem, nem értesz félre. Nem szidni akarom a készüléket és nem akarok mást isteníteni. Egyszerűen leírtam azt, amit tapasztalok és ami a véleményem. Samsung fan voltam. Mást meg se vettem, vagy ha igen akkor azt is csak rövid időre és csak azért, hogy legyen tapasztalatom és igényt éreztem a változásra. Mindig visszatértem. De, azt hiszem ez most változik, ha az S7-el nem tesznek le egy normálisan működő, jól optimalizált telefont. Abban meg igaza van az egyik fórumtársamnak aki privátban azt írta: Megunta az S6 mókolását. Ő lelépett és inkább a szabadságot választotta egy másik, szintén androidos készülékben, ami jobban van optimalizálva. Nem mi vagyunk a telefonért, hanem a telefon van értünk és ezt nem érzem az S6-nál. Persze, lehet bennem van a hiba és én akarok tökéleteset. :R
    Más ment már el a topicból,pont azért mert csalódott a telefonban, vagy esetleg a márkában is. Talán, nem véletlenül.

    Remélem, nem sértettelek meg a válaszommal és mást sem. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák