Új hozzászólás Aktív témák

  • gerner1

    veterán

    válasz bigmafa #37222 üzenetére

    Tévedés! Samsung -nál, a független magyar régiókód a XEH. Samsung -on, ha hálózatfüggő a készülék, akkor is felrakhatsz rá olyan gyári ROM verziót, amely a valamelyik szolgáltató független régiókódra lett kiadva.

    Az, hogy hálózat független a készülék, még nem jelenti azt, hogy a virtuális szolgáltató (magyar Tesco) SiM -jével is működik. Független régiókód például a DBT is (német független régiókód), és ha apéldául azon van a készülék, akkor azzal sem fog működni a magyar Ttesco -s SiM, ha abban nincsen ehhez a virtuális szolgáltatóhoz support.

    Fordítva is igaz, tehát egy SiM független S5 készülékre is felrakhatsz olyan gyári ROM -ot, amely szolgáltatós készülék CSC -jére lett kiadva. A telekomot, és a vodkáét már írtam, a "PAN" pedig a telenoré.

    Mivel a Tesco-mobile is csak "virtuális" szolgáltató, ahogy Blue-mobile is... - ezért Samsungnál a készüléknek tudnia kell, hogy az adott "virtuális" szolgáltatót melyik hálózaton tudja elérni. Ehhez, olyan ROM -ra van szükség a készülékre, amelyben az adott "virtuális" szolgáltatóhoz van support.

    Tehát, ha a Tesco-mobile, jelenleg is a voda rendszerét használja (korábban már jeleztem, hogy "én" nem tudom biztosan...), akkor a készülékre VDH -s (vodafone magyarország) ROM -ot kell felrakni, mert abban lesz lehetőség kiválasztani a Tesco-Mobile -t (ami "virtuális" szolgáltató, nem olyan mint a három másik közismert...). A megoldáshoz, ezért lényeges tudni, hogy mi a készülék aktív CSC -je (???????) ....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák