Új hozzászólás Aktív témák

  • Pompi

    MODERÁTOR

    válasz trialboj #9661 üzenetére

    Mondjuk ez itt rettentően off, de ha már felhoztad, akkor muszáj reagálni rá.

    "Egyszer majd kipróbálok én is egy almát, de a 15 tuti kimarad, nevetséges amit a usb 2 porttal, és a titánium kerettel csináltak állítólag rettentő érzékeny a hátsó üveg, ráadásul jóval drágább mint a tavalyi kezdő modell, és továbbra is max 27W töltés. 0 innovációval az egyetlen fejletsztés egy kikényszerített váltás, mégis drágábban adják. Ez a bármit megtehetünk veletek, mert birkák vagytok és már be vagytok zárva az ecosystemünkbe mókuskerék nem egy olyan helyzet amiben szívesen részt vennék."

    Egyszerre beszélsz a 15,15 plus, 15 pro és 15 pro max modellekről ami kicsit megtévesztő. Az USB2 valóan nevetséges, DE tegyük már a szívünkre a kezünket, illetve nézzünk körbe, hogy ki hányszor dugja egyáltalán a készüléket számítógépre, főleg azok közül akik a "sima" iPhone célközönsége. Másrészt a Pro verzióban ott az USB3. A titánium maga miért nevetséges? Közel 10%-kal lett könnyebb a telefon, ami lehet nem tűnik soknak leírva, de kézbe véve elég nagy a difi. A hátsó üveg a Pro Maxnál lehet érzékenyebb - lásd JerryRig videóját, a többivel nincs gond.
    A 27 wattos töltés tényleg vicc. A nulla innovációra azért ott az A17 Pro chip, 3 nanométeren, azért emellett ne menjünk már el. Továbbá ott a folyamatos portré mód (amit tuti másolni fog a Samsung is jövőre).

    Viszont ami semelyik modell tekintetében nem állja meg a helyét az az a kijelentésed, hogy jóval drágábbak, mint a tavalyiak. Egyrészt (ugyan ez itthon nem számít), de az USD árak semmit nem változtak (ok, a pro max látszólag igen, de nem, mert a tavalyi 256gb is ennyibe került, idén meg ebből csak ott kezdődik, de itthon még így is olcsóbb, mint a tavalyi), de mindegyik modell olcsóbb lett az előző genhez képest, a sima modellek 50 ezerrel a pro modellek 70 ezerrel kerülnek kevesebbe:

    iPhone 14 450 ezer - iPhone 15 400 ezer
    iPhone 14 Plus 500 ezer - iPhone 15 Plus 450 ezer
    iPhone 14 Pro 570 ezer - iPhone 15 Pro 500 ezer
    iPhone 14 Pro Max 630 ezer - iPhone 15 Pro Max 600 ezer

    És a végére, az iPhoneok egyik generációról a következőre nagyon ritkán hoznak olyan forradalmi újítást, hogy az előd modellről megérje váltani. Úgyhogy ezen azért nem kell meglepődni. De azért ne mondjuk azt, hogy ez itt a Samsung S szériánál nagyon másképp van...

    Ja és nem akarok meddő android vs iPhone vitát, csak pár dologban úgy éreztem, hogy objektíven nincs igazad - főleg az ár tekintetében, ezért bátorkodtam reagálni.

    [ Szerkesztve ]

    Feel Good Inc.

Új hozzászólás Aktív témák