Új hozzászólás Aktív témák

  • sgeza

    veterán

    válasz Oldman2 #33002 üzenetére

    Pont ezt mondom el minden alkalommal már jó ideje. Az OXM (vagy egyébként a világon bármelyik más) csoporton belüli CSC kódnak azonos a firmware-e. Nem hasonlít stb., hanem azonos. Nem "régiós" romok vannak, hanem csoport romok. Tehát valójában mindegyik adott csoporthoz tartozó CSC kóddal csak egyetlen, pl. OXM firmware érkezik meg. Ezért teljesen mindegy, hogy melyik CSC kóddal töltesz le firmware-t, attól még nem fog arra átállni a régió, mert nincs ahhoz kötve.
    Annyi a különbség, hogy az egyes régiókba más-más időpontokban engedélyezik a frissítés letölthetőségét. Ez, ahogy írtad is, jellemzően a DBT vagy AUT régió szokott lenni, ezért töltjük le hamarabb már azokkal a kódokkal, de ha várnánk, ugyanaz érkezne meg néhány nappal később a saját, pl. XEH régióra. De különbség nem lesz a rendszerben.

    Az viszont nem igaz, hogy nem lesz OTA, mert pont ugyanezen ok miatt természetesen lesz. Miért ne lenne? Csak akkor nem lesz, ha az adott csoportnak egy olyan kiadását teszed fel, amit a készülék aktuális régiójában kihagynak valamiért. Akkor onnan, de csak onnan nem kapsz OTA frissítést mindaddig, amíg nem teszel fel egy olyan verziót, amit kiadtak abban a régióban. Onnantól megint jön majd OTA. De ennek csak ez az oka, hogy abból az állapotból nincs növekményes frissítés ahhoz a régióhoz, de nem elvi akadálya van. Egyébként ez mostanában nagyon ritka, én nem nagyon találkozom már ilyennel.

    A csoportokba tartozó régiók listája megtalálható a neten, nem egy nagy titok. Akár a sammobile oldalon is megtudható, ha listázod az adott készülékhez letölthető verziókat. A fájlnévben benne van, hogy melyik csoport (a XEH-hez OXM-nek kell benne szerepelnie - bár lehet, hogy XXU). Ha konkrétan a mi esetünk érdekelne, akkor a teljesség igénye nélkül az OXM csoportba tartozó régiók ezek pl.: DBT, AUT, XEH, XEU, ILO, XEF stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák