Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Geller72

  veterán

  válasz nagysz #5 üzenetére

  ..Valami szerintem nem ment át...

  "1. a kamera ára kínából 100USD. jó, ez még vámos, de akkor sem 40 ezer."
  -100 dollárra nincs is vám. Van viszont ÁFA ami 27%. Az 36195 ft. erre jön még a VÁM eljárás költsége, ami csak a vámolással kapcsolatos eljárás költségét tartalmazza, nem a VÁM-ot. Ez a Magyar Postánál 3500,- Ft, a futárszolgálatnál minimum 6000 ft. Erre jön még a tárolási költség, ha nem rendezed időben a dolgokat. Tegyük fel, hogy igen. Azaz MP-vel 36.195+3.500=39695 Ft a vége, futárral ugyanez 42.195 Ft. Hurrá. És semmi garanciád nincs. Vagyis van, de a saját költségeden kell visszaküldened, ami csak annak nem számít, aki még nem küldött így vissza semmit Kínába. Meg lehet kukkantani a MP külföldi csomagdíjait. ;] Értékbiztosítva, tértivevényesen, ha jót akarsz.

  "2. WIFI van rajta, így csak a falba kell bedugni. vagy wifi, vagy ethernet."
  -Fuss neki még egyszer annak, amit írtam...hogy én mit értek ez alatt.
  "azaz kétirányú legyen a dolog, tehát wifi hatótáv-növelőként is szolgálhatna, így növelve a lefedettséget"
  -Ez nem ugyanaz, mint amire te gondolsz. ez semmi mást nem tud, csak csatlakozik a hálózathoz és továbbítja a médiaállományt.

  3."azaz kétirányú legyen a dolog, tehát wifi hatótáv-növelőként is szolgálhatna, így növelve a lefedettséget"
  -Ez sem ment át..
  "Ez ugye egyből megnövelné a hatótávot is, mert olyan melléképületbe, sarokra-tető alá, akárhova fel lehetne tenni, ahol mondjuk nincs áram olyan közelségben, ahol megoldható lenne az árammal való ellátása"
  Van olyan melléképületem, ahol nincs áram, mert mondjuk ~50 méterre van a fő épülettől, fedett, zárt tér, de szeretném, ha lenne felügyelet, esetleg riasztással egybekötve. Raktárakban, hangárban, silókban, akárhol. 50m-en már nem mindegy, hogy "csak" egy UTP kábel megy ki, vagy egy UTP és mondjuk egy szigetelt MCU is. Itt nem az árról van szó főképp, mert az nem annyira növelné meg (2500 ft/50mx1.5), hanem a balesetveszély.

  --->>Honor is only one<<--

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés