Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Nem hiába, remek op. rendszer. Előrelépés az XP-hez vagy akár a Vista-hoz képest is.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
buherton
őstag
Ez nem olyan meglepő, ha azt nézzük, hogy a pista mennyire haszálhatatlan hulladék lett. Win7 nagyon jó alternatívája az XP-nek
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
RootRulez
félisten
Engem se lepett meg. Ilyen sokáig még egy windowsom nem húzta a gépemen. Hamarosan egy éve lesz rajta, eddig 197 nap volt (2006.11.09-2007.04.18) a rekordom még XP-vel...
Szóval meg tudom érteni. Vistával próbálkoztam párszor, de csak 1-2 napig húzták.
═════════════════════════════════════════
-
Brutális eb
addikt
Vista használhatatlan hulladék?Látom te is megetted néhány hülyegyerek szajkózását.Kérlek szakmai szempontból írd már le a vista miért volt számodra hulladék.
[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
zoltanz
nagyúr
A tematikus keresés sztem átláthatóbb volt az XP -ben pl.
-
WonderCSabo
félisten
Nem csoda, nagyon jól eltalált oprendszer.
-
törölt tag
válasz Brutális eb #5 üzenetére
Nem ad annyi fpst csében, meg felzabálja a ramot, megöli a vinyót, meg köcsög uac stb. tipikus magyarázatok. Éééérdekes, van olyan noti a gondozásom alatt, amiben 1 magos proci 1GB RAM mellett van Vista HP SP2 és éééérdekes egész jól megy rajta (tűrhetően, nem csiga lassú), picikét lassan indul, de utána kellemesen megy. Hajlamosak elfelejteni, hogy annak idején az XP SP nélkül elég szar volt, hozzá képest Vista SP nélkül is korrekt, ami hibát produkált, azt zömmel a gyenge, nem stabil driverek miatt voltak.
-
hack69
aktív tag
Azért az eredményt nem érdemes az Xp-hez hasonlítani. Az Xp idejében jóval kevesebb volt a PC és a legelején ugyanaz a nyavalygás ment, mint a vistánál (eye candy felesleges, jó lesz a 98 és a 2000 is), csak aztán valahogy sikerült ráncba szedni az sp1-el. Meg aztán jöttek a fantasztikus reklámok: [link]
-
floatr
veterán
Nálunk az összes munkaállomáson downgrade-elték, mivel szoftverfejlesztésre használhatatlan hulladék volt Bár jelzem, hogy a win7-el is vannak gondjaink, de "nagyságrendileg" jobban állunk vele, mint a vistával.
Ehhez képest amikor tesztelésre előkapunk egy 192 MiB-os xp image-et, abban elszalad egy ie8, de egy ms sql express is, na az öröm és bódottág.Osztom a nézetet, hogy a vista "sikere" után borítékolható volt, hogy ha valamit nagyon nem qrnak el a win7-ben, akkor el tudják adni rendesen.
-
koxos:8]
senior tag
xp-ről érdemes 7-re váltani?
-
RootRulez
félisten
-
-
Brutális eb
addikt
Srácok sajnos amiket leírtatok durván user error.
Dual rendszerem van Vista/7 és semmivel sem lasabb 4 giga rammal és q9550-el a vista mint a 7.
Sokan azért beszélnek sületlenségeket mert elavúlt gépen valóban gyengébben muzsikál pista bá.
De akinek az ismerőseim körében megvolt a megfelelő ram/proci semmi hátrányt nem vettek észre.
Teszem hozzá eleinte a driverek valóban okozhattak problémát de sp 2 után remek rendszer mai napig.
De sebaj elfogadom legyen igazatok........Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
bambano
titán
Azért ezzel a hozzászólással vigyázzunk, mert ha neked van igazad, akkor most sok-sok millió idióta felhasználó a világon...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
sh4d0w
félisten
Annak az ipari, használhatatlan hulladéknak csak rossz az IDE-kezelése, az USB-kezelése, idegesítő az UAC-a... mondjam még?
Fentiek fényében egyébként nem is csoda, hogy a Win7 villámgyorsan veszi át a helyét a piacon, a Microsoftról még azt is el tudom képzelni, hogy szándékosan lett olyan a Vista, amilyen.
https://www.coreinfinity.tech
-
anulu
félisten
erdekes. nalam se a HDD se az USB kezelessel nem volt gond, az UAC-t meg megszoktam, miutan megertettem, h miert is lett kitalalva.
biztos bennem van a gond...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
floatr
veterán
válasz Brutális eb #18 üzenetére
"megvolt a megfelelő ram/proci"
Na látod, megy ez, én is erről beszéltem. Más kérdés, hogy ugyanazon a vason az xp, bubi, de még a win7 is sokkal jobban muzsikál. Készséggel elhiszem, hogy mondjuk registry-ben átállítasz egy flag-et (eatMostOfTheResources: false), és egyből elég neki egy 286-os is, de talán te is elhiheted akár nekünk, vagy más problémázónak, hogy ebben a formában elég gyengusz volt minden újításával együtt.
De egyébként kár ezen rágódni, remélem hamarosan kidöglik, és majd csak a sztorik maradnak utána. -
Goose-T
veterán
-
Black Dragon
addikt
És ezek az adatok a vásárolt lincencekre vonatkoznak, azon kívül még mennyi lehet, ami letöltött version. Szerintem ezeknek az adatoknak a duplája. Vagy legalábbis hasonlo.
-
Sundesz
őstag
Én fél éve használom a Win7-et a 3 éves notimmal (Celeron M520 - 1x1.6 GHz, 1 GB ram, GMA950), XP-ről váltottam és azt kell mondjam, hogy magam is meglepődtem mennyire jó, felhasználói élmény ég és föld számomra. Gyors, stabil és szép.
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
gandrus
tag
Nem csodálom, hogy jól fogy a Win7, mert tényleg nagyon jó lett. Nem véletlen vettem meg kb. egy hete. Ugyanazon a gépen (mondjuk elég erős gép) sokkal gyorsabb, mint az XP volt. Egyébként meg stabil és kényelmes használni. A home premium változat dobozos verzióját vettem meg, de itt annyiba kerül a dobozos (kb. 30 000 Ft-nak megfelelő összeg), mint otthon, Magyarországon az oem (a 32 és a 64 bites változat is benne van egyébként).
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
Nem csoda hogy jól fogy, nem azért mert olyan remek (mert szarból nem lehet várat építeni), de winek között ez a legjobb, és hát winről ha akarsz sem nagyon tudsz váltani, mert jól bebetonozták magukat a játékoknál.
De azért ebben is előfordulnak nevetséges hibák, ez az ami nem változik.szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
julius666
addikt
Egy új, többmagos PC-n (2+ giga memória esetén) a Win7/Vista gyorsabb, mint az XP, egyszerűen ügyesebb az ütemezője, jobban kezeli a többszálúságot.
Egy 6-8 éves cerkán, ami már akkor is szar volt, más a helyzet.Szerintem ezzel le is zárhatjuk az erőforrásigény vitát.
-
tálusz
tag
Két évig használtam vistát, 1-2 hónapja nyúzom a win7-t, de nem érzek túlzott gyorsulást!
Ismerőseim körében is rengetegen használnak vistát megelégedéssel, szóval annyira sz*r mégsem lehet!"Titeket apátok ATI kártyával vert Abu85 for president pólóban? Vagy mi fáj ennyire?" by nemlehet "
-
ddekany
veterán
"idegesítő az UAC-a" (Vista-ban)
Na, hát azt pont hogy jól elcseszték a Win7-ben, már ami az alapértelmezett beállítást illeti. A Win7 béta idején készített exploit a mai frissített Win7-en is lazán fellép rendszergazdai jogosultság szintre UAC ablak nélkül. Ezt én nem nevezném előrelépésnek UAC terén, hisz a leginkább hirdetett funkcióját (biztonság) gyakorlatilag feláldozták a népszerűség oltárán. Szerencsére persze át lehet állítani Vista-s jellegűre. (Amúgy fel nem fogom, mi a retket csinálnak ez emberek tömegesen, hogy állandóan UAC ablakokat kapnak...)
-
ddekany
veterán
"Ilyen sokáig még egy windowsom nem húzta a gépemen."
Microsoft fan-sággal aligha vagyok vádolható, de ahol így döglik akármelyik Windows, ott hardver hiba van, vagy valami félresikerült driver. Valószínűleg nem ártana nálad egy memtest86+, Prime95, meg bazi nagy fájlokat másolgatni aztán nézni a checksum-lyukat hogy változik-e... Mert az viszont nem ritka PC-k közt, hogy ilyeneken felsülnek, aztán persze hogy össze-vissza leamortizálódik, akármi is kerüljön rájuk.
-
JetiRulez
őstag
Ez a reklám egy az egyben a Windows 1.0 reklámja. És az is $99-be került, mint az XP Home.
Ha nem játszanék első sorban Windows 7-re optimizált játékokkal, a mai napig XP lenne a gépen. Átlagba véve jó rendszer.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
aram01
nagyúr
win 7 elhozta nektek a dx 11-et,ébresztő emberek
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Tomcat
őstag
Vista alatt ugyanúgy DX11 van SP2 után alapból. Nekem az van és eleve DX11-el telepedik föl.
Én használok egyébként a Vista Business/Ultimate x64 és 7 Home Premium/Professional x64 oprendszereket is külön-külön gépeken. (sok gépem van). Eldobni nem fogom egyiket sem ha már pénzt adtam értük de azt kijelenthetem hogy jól beállítva stabil hardvereken egyszerűen semmi különbség nincs sem egyik sem másik javára.
Tomcat
-
aram01
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SörcsaPH!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Asztrofotózás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest