Új hozzászólás Aktív témák
-
elistvan
őstag
Jól hangzik, kicsit herótom, van hogy elkezdődik pl egy CSI Miami rész ami 42 perc és 4 reklámblokk van benne a Viasaton. Nagyon irritáló.
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
DUNKENSTEIN
tag
Fain, bár nincs tv-m vagy 8 éve
Eladó asztali "gamer" pc [+monitor] egyben [90.000] vagy bontva! http://href.hu/x/i0of
-
attisx
addikt
Ha már élő sport közvetítés. Én a német RTL Forma-1-es közvetítésétől kaptam anno agyf@szt: 3 darab 5-6 perces teljes reklám blokk + 2x fél perces osztott képernyős (reklám fullon, közvetítés kis ablakban) + 2-3x balról jobbra átúszó, teljes kép magasságú transzparens banner...
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
marcee
addikt
válasz #56573440 #22 üzenetére
Készséggel elhiszem, hogy van rosszabb is, - főleg mert a különböző (ál)tudományos csatornákon látszik egyes műsorokban, hogy az eredetiben akár 5-6 percenként is volt reklám, mert ilyen gyakran foglalják össze az addig elhangzottakat, kétszer egymás után, ami szintén kiakasztó, - de én már ezt is nagyon rosszul viselem. Szerencsére nem áll szándékomban az USÁ-ba utazni és ott tévét nézni.
Amúgy a kereskedelmi reklámokat még meg is értem, de amikor egy NatGeo vagy Discovery minden egyes reklámblokkban, hosszú perceken keresztül adja tök ugyan azokat a saját-reklámokat, hetekkel később bemutatandó műsoraihoz, amik ráadásul nagyon agresszívak és zajosak - és egyre kevesebb közük van bármilyen tudományhoz -, na olyankor néha a tv épségét is félteni kezdem!
Nálam ezzel azt érik el, hogy célirányosan már csak élő sporteseményeket nézek tv-ben, ha más is érdekel, akkor azt letöltöm utólag. Lassan aktuális lenne felfejleszteni/elterjeszteni a digitális, interaktív elérést.\m/
-
törölt tag
"de a sűrű reklámblokkok miatt ilyenkor sem tart tovább egy full-scan ciklus nagyjából 20 percnél."
nézz el a szabadság földjéra aka usa. nah ők ölni tudnának azért a "sok" reklámért ami nálunk van ott tényleg szó szerint igaz hogy a reklámokat néha félbeszakítják adásokkal is. amikor kint voltam téptem a hajam hogy ez nem lehet igaz. house előtt 10 perc, alatta kettő. gyak annyi reklám lement mint a sorozat. nem is beszélve a menet közben felmászkáló egyéb programjaikat reklámozó hirdetések. nhl meccsek alatt 20 percenként van kb negyed óra szünet, ekkor az elemzések alatt van 2 de inkább 3 reklámblokk...
-
marcee
addikt
Érdekes, hogy más ennyire könnyen veszi.
Nekem habzik a szám a reklámoktól. Barátnőm gyakran meg is szól érte. Nem vagyok már egy nagy tv-b*z*, sikerült lejönni a szerről a húszas éveim derekán szerencsére, de egy fárasztó nap után, vacsitól beájulva leülök azért a kanapéra és elindulok az m1-től felfelé. Ha találok véletlenül egy műsort, ami kicsit érdekel, akkor maradok. Az első reklám szünetig, ekkor szitkozódva továbbkapcsolok és megpróbálom fejben tartani a csatorna számát, hogy majd 5-6 perc múlva visszanézzek. Ez persze többnyire elmarad, így idejét sem tudom, hogy mikor láttam egy teljes műsort végig utoljára.
Ami az igazán elkeserítő, hogy ezzel a "technikával" átlagosan 10-15 perc elpörgetni a 40. csatornáig, aztán kezdhetem az elejéről. A legritkább esetben, ha "nagyon jó" a műsor, akkor megállok 3-4 programnál is, de a sűrű reklámblokkok miatt ilyenkor sem tart tovább egy full-scan ciklus nagyjából 20 percnél.\m/
-
anulu
félisten
válasz Tigerclaw #13 üzenetére
RTL Klub görénykedik ezzel. ugyanis csak a maximum van meghatározva a reklámok hangerejénél, a filmnél nincs a minimum. nézel valamit, jól fel kell hangosítani a TV-t. maga a reklámblokk csak tartja az előírást, mégis sokkal hangosabb attól, hogy előtte a halk film miatt feltoltad...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
{Zodiac}
senior tag
válasz dajkopali #15 üzenetére
be van tartva, amúgy a korábbi hozzászóló már leírta a turpisságot: a dinamika. elvileg az analóg -12dB -t nem szabad meghaladni, tehát egy reklám végig -12dB -n szólhat, míg egy filmben csak a robbanások/effektek/ordibálások érhetik el ezt a maximumot. tehát e többi résznek nem szabad olyan dinamikusnak lennie, hogy megijedj, amikor jön a hanghatás. de pl, ha egy filmben csatajelenet (vagy bármi hangos történés) van, akkor az is -12dB-n szól végig. csak éppen a stáblista után a reklám hangereje nagyobbnak tűnik, de nem az hidd el.
annyira nem, hogy a legkisebb városi tv-k is használnak hangprocesszort, ami a szolgáltató előtt "egyengeti" a hangerőt. így ha a hangsávon van valami, az kb -30dB -ről is fel tudja húzni és a -12dB felettit meg leviszi pillanatok (ms) alatt.
[ Szerkesztve ]
Öntörvényű Sünmalac
-
attisx
addikt
"majd érdekelne a módszer, amivel a torrentre eredeti feltöltőket is ráveszik, hogy hagyják benne a reklámot"
Hö-hö... Több évnyi netről szedett sorozat nézés után, épp mostanában találkoztam az első olyan epizóddal, amiben benne maradt egy komplett reklámblokk. Zajlik a tesztüzem...
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
{Zodiac}
senior tag
ugyanerre használom a mediaboxot, csak épp nem automatikus, hanem "kézzel tekerem át" a rekiket
Öntörvényű Sünmalac
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem már egy olyan funkció is elég lenne, ami észreveszi, hogy megváltoztak a hangparaméterek és lehalkítja az ordító reklámokat. Gondolom amúgy tilos lenne kiemelni a reklámokat, de mégis csinálják. Lehet hogy nem a hangerőt növelik, hanem máshogy. Talán a dinamika van csökkentve filmek esetén, reklámnál meg ami kifér. Persze a mi törvényeink mindig csak kullognak a nyugat után.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Zirowe
nagyúr
Szokásos amerikai baromságok.
villamos: gondolom te még nem láttál amerikai reklám blokkot, kb 5 percenként van, nincs semmi átvezetés a műsor és a reklám között, és nagyon szar..
Annó a Lost finálét néztem élőben, de majdnem agyfaszt kaptam a sok reklámtól.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
villamos
őstag
Engem egyáltalán nem zavarnak a reklámok. A reklám alatt ki lehet menni a konyhába nasiért, el lehet menni kétbetűs kitérőre, fel lehet nézni a netre, fórumokon gyorsan körülnézni stb, vagy egyszerűen elkapcsolni, amíg a reklám megy. A legtöbb film úgyis ismétlés. Ráadásul jártam már úgy hogy néztem az esti filmet, jött a reklám, én meg átkapcsoltam NG -re, ahol egy rendkívül érdekes műsorszám ment a kvantumelméletről, attól kezdve ott is maradtam.
Persze az ismétlésekkel sincs semmi gond. Miután megnéztem az adott műsorszámot, a csatorna megismételte pár nap után, így meg tudtam nézni az elejét is.
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
danih
veterán
AdBlock plugin for TV
-
Psych0
őstag
Haha, tiltják a csatornák a reklámblokkoló reklámját.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
hackeeeee
Jómunkásember
Annak idején volt erre egy rendszer nálunk is, vagyis hasonló, hogy reklám nélkül lehetett felvenni az adásokat, vagy valami ilyesmi. Asszem tán Showview volt a neve. Külön kódja volt a műsoroknak, és a kód alapján reklámmentesen lehetett felvenni az adott műsort.
Véleményem szubjektív...
-
bambano
titán
majd érdekelne a módszer, amivel a torrentre eredeti feltöltőket is ráveszik, hogy hagyják benne a reklámot
egyébként azt néztem, hogy a csatorna logójának feltűnése és eltűnése elég jól mutatja a reklám végét és kezdetét. amikor eltűnik a logó, utána megvár az ember 1-2-3 index képet vagy egy teljesen fekete képet és az a reklám kezdete.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
höh. már egy ideje (5 éve) nincs tv-m otthon, de emlékeim szerint a felvett műsorokban mindig áttekertem a reklámot... nem hiszem hogy sokan néznék végig egy rögzített adásnál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Call of Duty: Mobile
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trollok komolyan
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- 10db bontatlan, 1M Ft-os gép - Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 érintő
- Dell 5500 Laptop 15,6" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM 1Év Gari 27% Áfás!
- Ayaneo Pocket S android kézikonzol
- HP 640 G4 Laptop 14" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfás!
- AirPods 4 sima és aktív zajkioltásos - bontatlan, 1 év Apple garancia