Új hozzászólás Aktív témák

  • D@niel

    addikt

    válasz AssAssynn #2668 üzenetére

    Bennem két válasz merült fel:
    1. - a xiaomit nem érdekli komolyabban, hogy ki a vásárló. Nem érdekli őket. Megkeresem a spanyol raktárat mondjuk alin, hogy van egy üzletem Mo-n, szeretnék rendelni 40db 9S-t, 20db Redmi 9-et, meg 18 Poco X3-at, kérnék rá egy jó ajánlatot. Meg fogom kapni. Csak 5%-ot mindegyikből, nekem máris jó. Nekik szintén. Következő kanyarral 7, aztán 8%. Hogy kinek, hova, miért, az a gyártónak irreleváns. Az, hogy magánszemély, vagy értékesítő vagyok beírhatom a lap aljára, el sem olvassák. Nekik profit így is, úgy is. Szlovák címre megy az áru, itthon két deákért a könyvelő ismerős megcsinálja a papírokat. Hírdetés fel, vevő csörög, ismerős küldi kintről, vevő fizet, pont vége.
    Most rendeltem egy Redmi 9-et két hete, hétfőn jött meg, utánam csörgött a telefoncenter, hogy kérek-e üvegfóliát 2.100-ért? 380 Alin, vegyen 100-at, máris csak 210/db. Remek haszon. Szinte az összes hírdetésben ott van, hogy amennyiben x darabot veszel, ennyi és ennyi a kedvezmény. Pár kattintás, és üzlettársak vagyunk, legyen szó telefonról, vagy párszázas fóliáról. Másak a számok, de a szisztéma ugyanaz.
    2.- Nem lehetőség kérdése, hanem amennyiben felszámolják a céget, vállalkozást, stb., azzal megszűnik minden. Megszűnik a kötelezettség. Nem vagyok jogász, de ha az adóhatóság, vagy egyéb hivatalos szervek lenulláznak egy üzlethálózatot - lásd turbadó - azzal automatikusan kötelessége lenne gondoskodni a jelenlegi, meglévő ügyfelekről. Ez viszont óriási munka, idő, költség. Őket sem érdekli.

    Most pedig tettünk egy kört, és visszajutottunk oda, hogy hamarosan nyílik egy újabb üzlet, nem hivatalos garanciával, szürke importos termékekkel. Addig jó, amíg nem szakad meg a lánc. Turbadónál megszakadt.
    Egyébként ha ezt az utat választjuk (tehát nem hivatalos forrásból vásárolunk), az valahol hazárdírozás, benne van a kockázat. Ezt vállaljuk.

    𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

Új hozzászólás Aktív témák