Új hozzászólás Aktív témák

  • Danex

    addikt

    Üdv, szeretném otthon a Plex élményt magasabb szintre emelni.

    Jelenleg egy belépőkategóriás 4K, "HDR" Samsung tv-n megy a plex, amin PCM-el megy a hang egy külső DAC-ra ,hogy 3.5-ös jacken menjen a stereo hangfal.

    Problémám, hogy a minőségibb 55-60MBit-es filmek már akadozgatnak, ezt többnyire a TV-ben található 100MBit-es csatlakozónak tudom be, (a hálózat otthon Gigabites), gép nem teker, 8600K van benne.

    Forrásnak, többnyire mindig UHD, HDR, AC/TrueHD tartalmak mennének, TrueHD-nál megy a transcode, illetve feliratnál is egyből megy a legtöbb esetben. (Angol nyelv + felirat)

    Erre megoldás lenne, egy Xiaomi MiBox S a TV-hez? transcode most még annyira nagyon nem gáz, de a jövőben szeretnék egy egyszerűbb media pc-t távol a TV-től elhelyezni, servernek és "NAS"-nak, ahol viszont már fontosabb lenne ez.

    Illetve a prémium előfizetésnél láttam, hogy van elérhető hardveres gyorsítás, ez megéri vagy a használt technológiák QuickSync egyebek sokat rontanának a képminőségen?

    Bocs a sok kérdésért de szeretném normálisan, optimalizáltan felépíteni a rendszert. Az NVidia Shield már kiesik a budge-ből

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák