Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz csucsu21 #4677 üzenetére
"Bár nem tudom mennyire igaz a videó"
Hát ezt nagyon könnyen ki lehet próbálni, ventilátor mindenkinek van otthon, mágnest sem nagy ügy szerezni. Nekem van brutál erős mágnesem, délután kipróbálom
Lehet, hogy működik, DE az tuti biztos, hogy ez a kis venti nem termel annyi ampert, amennyit megeszik egy LED-es izzó. Szerintem. Bár ha eleve valami kisteljesítményű a lámpa, akkor lehet.
Én már csináltam hasonlót: mini szélerőművet csináltam bontott ventilátorból. Lapátjait fújta a szél, forgott, és termelt áramot, ez tény, de csak icipici LED-et tudtam vele meghajtani, csak bohóckodtam vele.
Jobban belegondolva, elvileg tényleg működhet a dolog, ha megfelelően vannak rakva a mágnesek. Az tuti és ahogy írtam, én is csináltam már ilyet ventilátorral, csak ott nem mágnes, hanem a szél hajtotta a kereket. A tekercs tényleg termel áramot, ha fogatva van.
Gondolom hasonló elven működik a maglev train is...
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz csucsu21 #4677 üzenetére
A csávó újra feltalálta a dinamót, csak a biciklikerék helyett a mágnesek hajtják.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, 5930 expoval, kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest