- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz tihibaby #8580 üzenetére
Akkor tehát,ha pöcse van a menyasszonynak,akkor az nem hiba hanem szexepil....
Nem ennyire durva a helyzet. Szerencsére.
Ahány készülék, annyi tervezési metódus. Egyik tervező ilyen, a másik olyan szempontok szerint dolgozik.
Ennél a tabnál a gombok nem túl passzentosak, de nem is lötyögnek, mert azért akad olyan tab, amelyikben kifejezetten zörög.
Sokan említik, hogy a gép halk. Erre egyébként kitér a használati utasítás is. Lehet, hogy a tervezők olyan szempontokat vettek figyelembe, ami ezt eredményezte. Alacsony fogyasztás (alacsony hangerő = több akkuidő) igénye, szobai környezetben való használat prioritása, stb. Ha így volt, ha ez volt a koncepció része, akkor az szerintem nem hiba.
Az sem mindegy persze, hogy mikor halk a tab? Zenelejátszás, film esetén lehetséges, hogy az enkódolásnál állították alacsonyra a hangerőt. Ha applikációk, játékok esetében is túl halk, akkor viszont hibáztak a fejlesztés során, hiszen ez már nem korrigálható és a használhatóság (felhasználói élmény ) rovására megy.
Én csendes, szobai környezetben használom, hallom rendesen, de nálam ez amúgy is sokadlagos szempont. Aki zajosabb környezetben használja, esetleg utazás közben, vonaton, annak ez nyilván probléma lehet.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
Degeczi
nagyúr
válasz RoundRobin #8600 üzenetére
Viszont ne feledd, h nem csak nálunk forgalmazták!
Márpedig a szlovákoknál, cseheknél a boltokba vegyesen került 8 és 16 GB változat is (azonos áron...), ami sokkal nagyobb blama, és érhető lenne, ha szeretnék enyhíteni. -
kisspall
aktív tag
Előbb levitték 15 ezerre a tárhely miatt, most meg javítsák ki? Aki leárazva vette, tudta miért annyi. Én is ennek tudatában vettem meg.
Az újrapartícionálást meg egyáltalán nem ígérték. A tárhely probléma megoldását írták, az lehet a külső és belső tárhely szoftveres felcserélése is, vagy valami hasonló. -
DJGABI
addikt
válasz RoundRobin #8600 üzenetére
"Szerintem ere nincs sok esély." _hivatalos_ e-mailben ígérték: [link]
(#8603) kisspall "külső és belső tárhely szoftveres felcserélése" ilyen itt nincs, egy partíciót látsz, a többi mérete van elcseszve, egyértelműen ugyanúgy átpartícionálásról lenne szó, mint a házilagos megoldásnál.
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
RoundRobin
aktív tag
A készülék tárhelyét növelő szoftver jelenleg tesztelés alatt van, amint ez a folyamat lezárult, elérhetővé tesszük a felhasználóknak.
Na igen, de hát ez a mail, febr. 05-ei keltezésű, vagy legalábbis, akkor tetted közzé.
Na most, azóta eltelt egy diszkrét hónap és még három nap.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
syler123
veterán
Hát mondjuk én utána írtam nekik, Febr 24.-i dátummal már nem voltak ennyire informáltak.
"Kedves XY
A készülékek 8GB belső memóriával érkeznek, amiből kb. 5,5-6GB-ot foglal el az operációs rendszer és az előtelepített alkalmazások, szolgáltatások. A fenti-, illetve az SD kártyára való írási problémát jeleztük a gyártó felé, a megoldásig szíves türelmét kérjük.
Sajnos, arról előzetesen nincs információnk, hogy ezeket mikorra várhatjuk.Az ön által rögzített hibajegy lezárásra került!"
Szóval nem tudom, én kivártam volna az update-et, hogyha záros határidőn belül érkezne.
Valaki rájuk írna? Én már írtam, legyen más érdeklődő is.
Nekem elég lenne az sd-re írás, azért vettem bele c10 Samsung evo-t, szerintem a belső tárhely sem sokkal gyorsabb
[ Szerkesztve ]
-
kisspall
aktív tag
Arra gondolok, hogy a behelyezett SD kártyát látná belső tárhelynek. Ez megoldható lenne. Olyan hivatalos megoldás meg biztosan nem lesz, hogy a felhasználó majd letölt meg telepít drivert, meg programokat, flash-elget, egy szimpla update útján meg nem lehet megoldani, ha jól sejtem. Ha meg rosszul gondolom és van rá megoldásuk, annál jobb, csak örülnék neki.
-
Degeczi
nagyúr
válasz RoundRobin #8607 üzenetére
A két verzió semmiben nincs megkülönböztetve egymástól: tehát Szlovákiában kifzetted a vételárat úgy, hogy nem tudtad előre 8 vagy 16 GB változatot kapsz...
Ne mondd már, h ez nem gáz!
Teljesen érthető (illetve el is várható), h egy hivatalos újrapartíciónálóval derítsék jobbkedvre azokat, akiknek a kisebb jutott -
RoundRobin
aktív tag
válasz Degeczi #8610 üzenetére
Bocsáss, meg, de azt te honnan tudod, hogy a 16 GB-os ugyanannyiba került, mint a 8-as? De ha úgy is:
Azt továbbá honnan tudod, hogy a Szlovák, Cseh és Lengyel tesco áruházakban nem volt kitéve a belső tárhely nagyságára vonatkozó információ a magyar tesco áruházakhoz hasonlóan?Ha pedig ki volt téve, amit én feltételezek, akkor miért is kellene a cégnek arra törekednie, hogy a, talán éppen ez okból csökkentett áron eladott tabletek tárhelyét megnövelje?
Nem mintha nem tehetné meg, megtehetné, de szerintem ez esze ágában sem lesz.
Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
Degeczi
nagyúr
válasz RoundRobin #8611 üzenetére
Volt itt korábban linkelve szlovák fórum, onnan...
(Eleve hogyan is tettek volna már ki táblát a 2GB-ról, amikor a polcra került táblagépek egy részében 9-nél is több a szabad hely?) -
RoundRobin
aktív tag
válasz Degeczi #8612 üzenetére
Ennyit tudok még hozzátenni, bár ez Cseh, nem szlovák:
Nový lowendový tablet, který prodává Tesco:
Stručná specifikace:
CPU: Intel Atom Z2520 (2 jádra, 4 vlákna - 1,2 GHz)
RAM: 1 GB
ROM: 8 GB + microSD
Displej: 7,85 " IPS, 1024x768
Kamera: 5 + 2 Mpix (přední, zadní)
Cena: 2490,- KčVennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
diablo1984
veterán
válasz RoundRobin #8614 üzenetére
jah, és 29k-ra jön ki ott is....
-
Degeczi
nagyúr
válasz RoundRobin #8614 üzenetére
Mert már rég kifutottak a 16 GB modellekből ott is. Decemberben még tele voltak ottani fórumok olyan bejegyzésekkel, h kinek milyen zsákbamacska jutott - amiből nyilvánvaló, h nem voltak megkülönböztetve a polcokra kitett példányok, és azok árazása is azonos volt!
Fölösleges ebből személyes ügyet csinálnod, nyilvánvalóan egyikőnkön sem múlik, mit tesz a TESCO - csak kétségtelenül vannak érvek amellett, h adjanak rá korrekt megoldást.
-
Degeczi
nagyúr
válasz diablo1984 #8615 üzenetére
Mint ahogy megvoltak ott is a huszonpárezres, majd 15e körüli lépcsők decemberben: vagyis nem magyar specialitásról, hanem globális döntésekről volt szó. Ezért is lehet reménykedni abban, hátha a szoftveres megoldást is komolyan veszik a sok érintett terület miatt (és fejlesztetniük csak egyszer kell mindenhová).
-
RoundRobin
aktív tag
válasz Degeczi #8617 üzenetére
megvoltak ott is a huszonpárezres, majd 15e körüli lépcsők decemberben: vagyis nem magyar specialitásról, hanem globális döntésekről volt szó.
Persze, de ez természetes is, hiszen az aki ezt a projektet pénzelte, abban volt érdekelt, hogy a pénzét viszontlássa, az teljesen mindegy volt neki, hogy a Magyar, a Szlovák vagy a Cseh, Lengyel kontingensből.
Ezért is lehet reménykedni abban, hátha a szoftveres megoldást is komolyan veszik a sok érintett terület miatt (és fejlesztetniük csak egyszer kell mindenhová).
Ez nem tudom miért következik számodra az alantiakból? Én éppen ellenkező eredményre jutok. Semmi, a világon semmi nem kötelezi a céget arra, hogy módosítson. Se jogszabály, se betyárbecsület. Sőt, még ellenérdekelt is a módosításban, azon túl, hogy azzal költségei lennének. A szoftverfejlesztői hátterérnek köszönheti, hogy a saját applikációit downgrade-elni kellet a patchekkel, mert annyira silányak voltak. A remélt haszna egy részének elvesztését is nekik, a silány fejlesztőiknek köszönheti, pedig itt csak .apk fileokról van szó, nem egyébről, a reparticionálás pedig ennél többet, rendszerprogramozói ismereteket igényel. Ott a mérnök-óradíj könnyen lehet 50 000 HUF is. De ha meg is finanszírozná ezt, mit érne vele? Azt, hogy a tableteket, sokkal nagyobb számban hordanák vissza a szervizekbe, ami megint csak a költségeit növelné.
A két patch egyike már hozzájárult ahhoz, hogy a szükségesnél lényegesen több tab kerüljön szervizbe. Mi lenne itt? Ezért költsön, ezért áldozzon? Kevéssé hiszem.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
b0bcat
addikt
válasz RoundRobin #8601 üzenetére
Elsőre én is keveselltem a max hangerőt, de amikor kézbe vettem az új ASUS táblagépemet (ami 55-be került, igaz, 10 colos és négymagos Intel proci hatja), rájöttem, hogy nem is annyira halk.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
r66
aktív tag
válasz RoundRobin #8619 üzenetére
Március 4-én ezt írták nekem:
"Kedves XY,
Valóban készült egy olyan szoftver a tablethez, mely növeli a belső tárhelyet, jelenleg a teszt folyamat lezárásánál tartunk és amint engedélyezik a publikálást, közzétesszük azt.
Üdvözlettel:
Op3ndott Ügyfélszolgálat
Email: info@op3ndott.com"Többeknek jelezték már, hogy ügyködnek valamin tárhely ügyben. Szerintem átparticionálás biztos nem lesz, de a külső sd-re való írás, apk áthelyezés engedélyezését valószínűleg OTA is meg tudják oldani - gondolom laikusként...
[ Szerkesztve ]
-
RoundRobin
aktív tag
Valóban készült egy olyan szoftver a tablethez, mely növeli a belső tárhelyet, jelenleg a teszt folyamat lezárásánál tartunk és amint engedélyezik a publikálást, közzétesszük azt.
Tehát ott tartunk, hogy van egy levél, febr 02.-ei és egy újabb, a tiéd, márc. 04.-ei dátumozással, amely tartalmát tekintve azonos. Mindkettőben írnak arról, hogy a megoldás kész, már csak tesztelni kell.
Nos, a teszt ha én csinálnám, abból állna, hogy írnék egy rendszerprogit, amely random módon írná-olvasná (akár hálózaton keresztül is) a partíciókat, valamint olykor-olykor meghivna egy-egy applikációt, majd egy idő után kilőné azokat, helyet adva újabb appoknak. Mindezt természetesen hálón keresztül loggoltatnám, hogy ha elájul a tab, akkor tudjam is, hogy miért, mert lehet, hogy olvasni akkor már nem fogom tudni. A teszt tabot felkötném a töltőre és úgy hagynám három-négy napig. A logot utána átvizsgálnám és nincs semmi hiba, akkor némi handy teszt után közzé lehetne tenni a patch-et.
Ők nem így csinálják, mert akkor már rég készen lennének. De tegyük fel, hogy nem 4 napig, hanem ennek hétszereséig, 28 napig tesztelik a patch-et. Már akkor is kész kellene lenniük. Szóval, én csak csóválom a fejemet és hitetlenkedek.Szerintem átparticionálás biztos nem lesz, de a külső sd-re való írás, apk áthelyezés engedélyezését valószínűleg OTA is meg tudják oldani - gondolom laikusként
A tárhelybővítés csak a tab újraparticionálásával lehetséges. Az elvi lehetőség adott, hiszen az operatív tárban (1 GB) elfér maga a rendszer, azt elég oda beolvasni, elvégezni a reparticionálást és az új partícióra kiírni a memória tartalmát. Azonban a már telepített applikációk elvesznek, a régi tárhelyen tárolt adatok, fotók úgyszintén. (a lehetőség megvan arra is, hogya tárolt adatokat is visszairják, de ahhoz elengedhetetlen előfeltétel egy minimum fél GB szabad tárhely a nandon és a művelet is elég bonyolult)
Ráadásul az a gond is fennáll, hogy mi van akkor ha valahol, valamiért elakad a patch? Olyan esetben csak az ujra flash-elés segít. Ezt pedig a háztartások zömében nem képesek elvégezni, nyilván a szervizbe viszik a gépeket.
Szóval, én továbbra is szkeptikus vagyok a témát illetően.
Ami tény, az SD írhatósága megoldható, ha a gyártó kiadja a forást, vagy ha maga végzi ezt el a vevője számára. Az Open dott telókon pl. default írható az SD, ha jól vagyok informálva, pedig az android ugyanez, kitkat.Ami elképzelhető, az az, hogy a gyártó valamiben sáros (nand méret, határidő, ?) és ennek fejében, esetleg ujabb megrendelés reményében elválalta, hogy szoftveresen korrigál. Csak hát, ha a fejlesztő csapata el van havazva, akkor erre lassan kerül sor.
Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
philips20
aktív tag
válasz RoundRobin #8628 üzenetére
Bele forrasztok egy 16 gb os sd kártyár, rá pakolom a rendszert, aztán annyi
-
r66
aktív tag
válasz RoundRobin #8628 üzenetére
"tartalmát tekintve azonos" Azért érzékelhető némi haladás. A tesztelés és a tesztidőszak zárása sztem nem ugyan azt jelenti.
Én a WayteQ xTAB-50 mizériával tudok párhuzamot vonni. Ott lényegesen nagyobb balhé volt, mert nem működött a gps - navigációs eszköznél azt azért nehéz kidumálni... /Emellett volt tárhely gond is másodlagosan/. Mire megszületett a stabil megoldás, ott is hónapok teltek el.
[ Szerkesztve ]
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Kollégám ma behozta a felesége tabletét (Open dott), mely egyszer csak otthon használat közben lefagyott, bekapcsolás után megjelenik a logo, majd a hello felirat, ezután ismét a logo látszik, körülötte a zöld töltőcsík forog körben, de nem történik sem.
Mi lehet a teendő vele?
Köszönöm!
-
pcnet
addikt
válasz Metacska #8632 üzenetére
Kikapcsolt állapotban power+hangerő fel hosszan nyomva majd factory reset.
Marcali Tescoban van 2db fekete tok, 2.790 ft/db. Tudom a fórumozók töbsége pesti, de hátha valaki keres tokot és pont útba esik.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
Quqesz
nagyúr
-
mazsi
senior tag
Vitte már valaki közületek közvetlenül a Flag szervizbe a tabot, vagy csak a Tescoban adtátok le az ügyfélszolgálaton?
30-50 napot felezném ilyen módon és szívesebben borogatok asztalt annál, aki bölérkéssel lazítja meg a csavarokatEgy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
K_Nándor
csendes tag
Keres itt valaki gyari tokot?
-
mazsi
senior tag
Jézusom!
Akkor az árufeltöltők néha már tabletet is flashelnek cigiszünet helyett? Már értem miért fotóztok és videóztok le minden felületet beadás előtt.
Akkor én is keresztet vetek és beadom egy hónap hentelésre a sajátom.Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
vasii
senior tag
Hello,
vkit esetleg erdekel fekete teclast p89 tok?
Tesomnak rendeltem meglepibol, erre kiderult h mar vettek.. -
Moszy
tag
Üdv!
Hátha valakinek van jó megoldása egyik android eszközről pl erre való költözködésre.
Főként a játékok elért szintjeinek átvitele (logo kviz, 4kép egy szó, gyereknek smurfs....)
Erre a nagy google és a fejlesztők sem gondoltak még soha ? (ott a felhő + acc.... ) vagy csak én nem tudom hogyan lehet egyszerűen .byte:M
mert ez így jó
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple Ipad Air M2 12.9'' / Wi-Fi + Cellular/Space Gray/512GB/Liquid Retina/Új/Bontatlan/Apple GARi!
- Apple iPad Pro 12.9 2021 128GB M1 Tablet! BeszámítOK
- Samsung tab s9 (256GB / 12GB ram) // Samsung Care+ (2026.szept.) // extra billentyűzet
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
- Apple iPad 9th gen (64GB)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest