Új hozzászólás Aktív témák

  • DeBe

    tag

    Kipróbáltam pár CM13at(sultan,lagfree stb) és arra jutottam, hogy visszatettem a gyárit, mivel egyik CM13 sem volt képes rendes képet csinálni, csak 1-2megásakat. Na meg ugye mindből hiányzik a Tisztakép mód ami hatalmas ütőkártya.

    Ennek kapcsán érdekességképp csináltam a gyári 5.1.1el állványról elmozdítás nélkül sorban képeket a különböző válaszható módokat lapozgatva, autoISO-val, hátha valakinek érdekes lehet:

    (a képminőség immár valóban 100%on a legjobb)

    Bár valószínüleg egyértelmű de ha akad olyan, aki nem boldogul a sok beállítási lehetőséggel, vagy sz*r képeket készít a telefonja:

    HDR:
    Ha erős a fény, pl süt nagyon a nap és nagy az esély a túl világos/sötét részekre, javaslott a HDR mód, ez egy picivel tisztább képet is eredményez, mint a többi, de időigényesebb is.

    TISZTA KÉP:
    Hasonlóan a hdr-hez a TISZTA KÉP is időigényes, de itt még tisztább képet kapunk cserébe, de nem szünteti meg a kiégett/sötét részeket. Szerintem mobilok közt ennél tisztább képet semmi nem tud. Már amennyiben nem remeg a kezünk.

    TÁJKÉP: Ha csak kattingatunk, pl kirándulás során, javallott ezt használni, mert szebbek a színek, és nem igényel időt a készítése. Esetleg meg lehet spékelni egy ISO HJR beállítással.

    HOSSZÚ ZÁR: Értelem szerűen esti képekhez, csak állvánnyal, vagy megtámasztva.

    A többi mód közt számottevő különbséget nem láttam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák