Új hozzászólás Aktív témák

  • Hujikolp

    őstag

    válasz Rick4 #12265 üzenetére

    ingadozik a térerő, ritkán el is dobja...
    :F, azt sugaltad, hogy mondja ezt a szolgáltatónak, hogy kapjon egy új simet. de mindegyis. A lényeg, hogy nem a sim kártya a ludas. (eddigi tapasztalatok alapján)

    A sim kártya csak kódolja a hívást a kódjával, s megmondja, milyen szolgáltatónál van. A szolgáltató tornya oszt ki neki frekvenciát, s ezen lesz a telefon. A készülék RFminőségétől, az antenna jóságától függ, hogy milyen a hívásod minősége. A lefedettség minősége és az éppen kihasznált kapcsolatok is számítanak. A sok telefon gyártási szórása sem mindegy, hogy mennyire tudják bent tartani az adott készüléket a kiosztott frekvencia-idő-teljesítmény sávjában. Ha rossz, akkor áthallás lesz, s az a te telefonálási minőségedet rontja.
    Szóvan a sim cserének ennek nincs köze. Rég volt már az, (pl nokia 3310 első generáció), hogy a rosszul méretezett sim foglalat miatt bizonyos körülmények hatására a rádió frekvencia a chip kommunikációjába bezavart. Ezt megoldották, betettek egy egy kondit, s el is hangolta, így később nem lett már gond. Akkoriban a sim kártyát nem kapott RF árnyékoló lemezt, ma már beépített tartozék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák