Új hozzászólás Aktív témák

  • grafnet

    Topikgazda

    válasz Eszti10 #2225 üzenetére

    Röviden:
    Global ROM: gyári ROM.
    EU ROM: custom ROM.

    Kicsit hosszabban:
    A Global a kínai mellett a másik gyári ROM. Párhuzamos fejlesztés.
    Az EU ROM alapja a kínai ROM. Ebből ki van gyomlálva minden, ami az európai embernek nem kell, viszont benne van "minden" ami kell (play áruház).

    Sokkal hosszabban:
    Például: a 4X fórum összefoglalója:
    Global stable: hivatalos, havonta, vagy ritkábban frissülő rom, (OTA), nem tartalmaz kínai alkalmazásokat, google szolgáltatások integrálva. Multi, magyar nyelvet tartalmaz.

    Global developer: hivatalos, hetente frissülő rom, (OTA), nem tartalmaz kínai alkalmazásokat, google szolgáltatások integrálva. Multi, magyar nyelvet tartalmaz.

    China stable: hivatalos rom. Havonta, vagy ritkábban frissül (OTA), kínai alkalmazásokat tartalmaz, google szolgáltatásokat nem. Angol és kínai nyelvű.

    China developer: hivatalos, hetente frissülő rom, (OTA), kínai alkalmazásokat tartalmaz, google szolgáltatásokat nem. Angol és kínai nyelvű.

    Xiaomi.eu stable: china stable az alapja, nem tartalmaz kínai alkalmazásokat, google szolgáltatások integrálva. Multi, magyar nyelvet tartalmaz. A kínai verzióval egy időben frissül, telepítése manuálisan, nyitott bootloader és TWRP feltétel.

    Xiaomi.eu developer: china developer az alapja nem tartalmaz kínai alkalmazásokat, google szolgáltatások integrálva. Multi, magyar nyelvet tartalmaz. A kínai verzióval egy időben frissül, telepítése manuálisan, nyitott bootloader és TWRP feltétel.

    MIUIHU: china developer az alapja nem tartalmaz kínai alkalmazásokat, google szolgáltatások integrálva. Multi, magyar nyelvet tartalmaz. A kínai verzióval nagyjából egy időben frissül, telepítése manuálisan, nyitott bootloader és TWRP feltétel.

    Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6

Új hozzászólás Aktív témák