Új hozzászólás Aktív témák

  • Just486

    senior tag

    válasz Zozzy #4355 üzenetére

    Sajnos teljesen reális amit mondasz. Ezek a mai polimer akkumulátorok nagyon bizonytalan szerkezetek, ráadásul rendesen túl is vannak hajtva. Olyan kisülésre (fogyasztásra) vannak használva, amire nem igazán valók. Nem tudom telóknál is így van -e, de általában cellákra szokták osztani az ilyen akkukat. Nekem az a tapasztalatom, hogy amikor ilyen zuhanás szintű merülés következik be, az nem is igazán a kapacitás csökkenése miatt van (ami a természetes elöregedéssel jár), hanem az egyik cella ilyenkor elveszti a feszültségét. Így mondjuk a 4,3 voltra méretezett áramkör nem igazán fog működni 3 volt alatt. Ha még nem múlt el egy éve s a telefonod, elég jó eséllyel garancia alatt kicserélik benne az akkut.

    Ilyesmi probléma egyébként bármikor jelentkezhet, nem csak egy bizonyos életidő után, akár pár hónapos akkuk is tönkremehetnek ezen a módon.

    Megelőzésként érdemes óvni az akkut a gyors kisüléstől (tehát mondjuk 7-800mAh -s fogyasztás észlelése esetén tenni valamit az ügy megszüntetésének érdekében), gyártói oldalról meg a balanszírozott töltést szokták bevetni (a cellákat egymáshoz közeli feszültségen tartva töltik).
    Nem tudom az N9 -ben van -e ilyen, de ahogy írtam az sem biztos, hogy több cellából áll az akkuja.

    That unconquered country we call the future.

Új hozzászólás Aktív témák