Hirdetés
Aktív témák
-
Enton
addikt
Megint létrehoznak egy fedőszervezetet amit lehet pénzelni. Plusz igazából semmi nem is csinálnak. De lagalább pár embernek lesz "munkája".
Ezt így kell csinálni."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
félisten
Appaaa keeeezddőőőőődiiiikk....
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Hebry
senior tag
Most erre mit mondjak.
Küzdjél csak és csökken majd az internetes előfizetők aránya, vagy a mostani warez még nagyobb és tikosabb lesz. -
bambano
titán
művészek és távközlési vállalatok megegyezése... hogy lehet úgy megegyezni, hogy a legfontosabb fél, a fogyasztó nincs képviselve?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
negyedes
addikt
a lekapcsolt előfizetőknek a büntetés idején is tovább kellene fizetniük az internetszámlát.
Meg bekapjak a %$#$ . Ehez a fogyasztovedelemnek semmi szava nem lesz? Kivancsi vagyok, hogy csokkeni fog-e a az internet elozfizetesek szava es, hogy milyen uj warezlehetoseget talalnak ki.
Ha elinditok egy torret klienst(most nem filmrol zenerol stb van szo) es leszedek valamit vele(linux, keppack, ingyenes oktatovideok) akkor mar az lopasnak szamit?(p2p teknologia alkalmazasa ami jo warezre is)
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Integra
titán
micsoda egy bigott pöcs ez a pali is, mint aki a kőkorszakban él.
ja nem is, csak épp tömik a zsebét neki is keményen.
gondolom az adóbevallásában is feltűnteti......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
leviske
veterán
Még mindig nem tudom, hogy honnan fogják tudni, hogy egy adott ember most éppen jogvédett tartalmat tölt-e le.
Biztos én vagyok a hülye és a korlátolt.
-
kingabo
őstag
Ez a mondat tetszik a legjobban: „művészek és a szórakoztatóipar egyértelműen a mi oldalunkon áll”. Ez aztán a nagy érv. És mi van akkor, ha teszem azt, nem a francia művész dolgait szedi le valaki, hanem egy külföldiét? Akkor már nem kell lekapcsolni? A következő az lesz, hogy felépítik a francia nagy falat?
-
anulu
félisten
a user meg bekaphatja. mint mindenhol mashol. most majdnem irtam valami nagyon csunyat ide...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
kingabo
őstag
Most jutott eszembe erre egy jó hasonlat: ez olyan mint az adó, senki se akarja mégis van...
-
Drizzt
nagyúr
Az adó nem kicsit más. Én pl.: akarom, hogy legyen adó, mert nem rossz az, ha van beton út, amin lehet menni, meg sín, amin gurul a vonat(mégha szar minőségű is gyakran). Meg az se baj, ha nem hagynak elvérezni az úton, ha történik valami balesetem...
I am having fun staying poor.
-
-kdM-
senior tag
ez neki mar legalabb a negyedik sikertelen dobasa...meg kene tanulni kezelni azt a helyzetet amikor mar sokadszora kuldenek el p...-ba
-
Ariadne
őstag
Ez a lekapcsol és továbbfizeti, ez szerintem tuti nem mehet át, elvégre ott azért elég szép gyökerei vannak a jogállamiságnak... Az még talán mehet, hogy lekapcsolnak, ha torrentezel, persze csak ha túl tudnak lendülni azon a kérdésen, hogy jogszerűen megismerheti-e a szolgáltató azt, hogy pontosan mit töltök le vagy fel.
Hmm, bár azt mindenképp megismerheti, sőt mi több két évig rögzíteni is köteles a szolgáltató, hogy mikor és hová küld e-mailt az ember (tartalmát nem). Most hirtelen nem tudom, hogy az EU irányelv, ami alapján ez mindenhol érvényes, kiterjed-e a meglátogatott honlapokra is esetleg (nem hinném), vagy arra, honnan töltök le... Ha véletlenül igen, akkor viszont a töltés megkezdésével már bukhatna az ember... Magyarországon mondjuk van egy olyan korlát, hogy letölteni lehet, ha magáncélra megy, feltölteni viszont ejnyebejnye - csak hát a bibi ott van, hogy muszáj feltölteni is, ha le akar tölteni az ember.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
addikt
Nem tudom mit szenvednek, szolgáltatók letiltják a P2P protokollt és kész :-)
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
anulu
félisten
csak hát a bibi ott van, hogy muszáj feltölteni is, ha le akar tölteni az ember.
ezert elik viragkorukat az SMS FTP-k.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
félisten
válasz Dark Archon #16 üzenetére
És akkor a Skype felhasználók mi fognak szólni?
Ráadásul, ha a P2P-t letiltják, akkor az FTP warez fog megerősödni. Az FTP-t már csak nem tiltanád le, vagy igen?
Egyébként sok legális tartalom elérhető a P2P segítségével.
Nem technológiai úton kell ezt megoldani, mert az egy örök macska-egér játék lenne.[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
Sose adják fel?
BANZAII
-
sbazsi
veterán
Na igen. És akkor a befolyt pénzzel mi lesz? Mert teszem azt a szolgáltatóhoz került. És utána? Ki vágja zsebre?
Majd egyszer bevezetik, hogyha elütsz egy embert, akkor továbbra is évekig fizetned kell az autóval kapcsolatos költségeket - kivéve benzin - úgy, hogy elveszik a verdát??? -
Drizzt
nagyúr
válasz Dark Archon #16 üzenetére
Ha meg tudnák tenni, már rég megtették volna, de nem olyan bénák a P2P hálózatok írói, hogy olyan protokollokat csináljanak, amit csak úgy le lehet tiltani két klikkeléssel.
I am having fun staying poor.
-
schwanz
tag
Apja f....t a Sárközinek is!
Szvázi tag
-
Major Major
senior tag
Sarkozy keresztül fogja verni a nemzetgyűlésen a „három dobásod van” törvényt.
Éljen a demokrácia!
Lehet egyébként, hogy az asszonyka keze van a dolgoban, szegény Nikolá addig a kanapén alszik, míg nincs meg a törvény
-
remington2
senior tag
Megkérem kedves Sárközy urat, ha végzett a fogyasztók megrendszabályozásával, jelentkezzen nálam, van 1,000,000 tonna vizem, sürgősen zoxigént kellene csinálni belőle.
Illetve nem is nálam, hanem a Polgármester úrnál, a Jenőnél . . .They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
törölt tag
És ha esetleg három próbálkozás után is leszavazzák a törvényt, akkor Sarkozy lemond? Elvégre "Három dobásod van!".
-
madarasz92
őstag
Hűlyék ezek ilyenekre kőltenek pénzt ebben a válságban!
-
JulWCZar
senior tag
Anyjuk picsáját
-
adalbert1
veterán
Ez egy tökéletes példa arra, hogy bárkit meg lehet venni (vagy csak azért eröltetné ennyire mert a feleségének nem fogynak eléggé a lemezei? ).
-
fordfairlane
veterán
Olvasva az első leszavazás körülményeit, szerintem maga Sarkozy sem akarja, hogy elfogadják a törvényt, de azért megy a látványos törvényjavaslat benyújtás, mivel mégis csak kiadók dobták össze a kampánypénz egy részét.
x gon' give it to ya
-
Metalfan
senior tag
Hmm... na most írtam volna valami elég perverz dolgot, de egyrészt nem biztos, hogy a közösségre nézve is építő jellegű lett volna, másrészt meg megkockáztattam volna egy kényszerpihenőt
A kulturáltabbik véleményem: szerintem Sárközy monnyon le. Megvolt neki is a három dobása. Váltsák le a következő választásig (aztán ha megnyeri, visszakerülhet), és addig meg ő fizesse az államkasszába a havi jövedelmének megfelelő összeget... nyilván nem minimálbérrel van bejelentve
[ Szerkesztve ]
-
"...Az eredeti tervezet szerint a lekapcsolt előfizetőknek a büntetés idején is tovább kellene fizetniük az internetszámlát..."
Aztán ezt hogy? Olyan szolgáltatásért fizessenek a polgárok, amit igénybe sem vehetnek? Majd a gyalogosok is fizetni fognak jövedéki adót a benzin után, mert mondjuk nincs autójuk?!
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
arty
veterán
egen, azt már tudjuk, ki adta a kampánypénzt ennek a pondrónak ...
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Skizz
addikt
édes Istenem
-
Killing
addikt
Sarkozy kalácsot fonhat a f@szából!
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
törölt tag
Lőjje le valaki Sarkozyt!
Remkekül illik ide egy idézet Hofi Géza egyik műsorából:
"Hát, hozzájuk képest a ház nélküli csiga az egy gerincoszlop!"[ Szerkesztve ]
-
end09
tag
hihetetlen idiótizmus ez... Kéne már vmi egészen más megközelítés a probléma felé, nem pedig a leggazdagabb elit rétegnek siránkozni a jogvédésről és h jaj de megfogják büntetni a többnyire alsó-közép netán közép rétegbeli netezőket. Hihetetlen mennyire szánalmas az h "sztárok" akik a legfullosabb limókból szállnak ki, és milliós pénzeket kapnak mindösze egy sz*ros fotó jogdíjából amit egy bulvárlapban tesznek közzé, mennek és jól aláírják szintén média hírverés közepette ezt...
Menjenek a fracnba ezek. Csak 1 hétre cseréljenek egy átlag netező életével, aztán megtanulják azt h milyen az élet.... Amikor nem aranytálcán viszik a homárt reggelire, hanem vajas kenyér van kefírrel. Meg jön a havi rezsi, ami jó esetben csak a fizetés 60% át emészti fel. -
LGLuke
őstag
Nekem csak 2 kérdésem lenne! Ki adja meg a jogot bárkinek/bárminek, hogy azt vizslassa, mit töltök a gépemre??? Ez nem bűncselekmény, hogy valaki nyomonköveti azt, hogy milyen tevékenységet folytatok?
Biztosan mindenki ismer hazai zárt körű, meghívás alapú torrent portált. Onnan pl senki nem dobhatna fel, mert csak magánszemélyként tartózkodhat ott. Szóval ha senki nem ellenőrizheti, hogy mit csinálok a gépemmel, mert az a személyi jogaim lábbal tiprása lenne, akkor hogyan fogják meggátolni?A másik érdekes kérdés, amit már páran felvetettek: most megint a vásárlók pénzéből finanszírozott szervezetek fogják figyelni a vásárlókat? Nem róka fogat csuka ez?
Szóval most azér lesz drágább egy film/zene mert fent kell tartani egy olyan szervet ami engem figyel, és még én finanszírozzam, kérdezhetnék a francia lakosok! -
félisten
A megfigyelés olyasmi lehet szerintem, hogy a muksó (vagy automata rendszer) is torrentezik (szükség esetén persze regel a zárt oldalakra) és nézi az IP-ket, hogy kitől tud tölteni, ki tölt tőle.
Nekik mindezt szabad, mert "jó" célért teszik.
[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
-
djyuri
őstag
Ezzel csak két dolgot érnek el....
De előtte megmondom én hogy tapasztalom:
Eddig is,amire volt pénz,az meg lett véve legálisan...a többi...
Ezután pedig az lesz,hogy amire eddig is volt pénz,az meg lesz véve,de több biztos nem...És így már nem költ majd a jónép lemezre film miatt,gépre játék miatt....stbMár annyiszor feltűnt előttem az a kép,hogy ha jólvan,letiltják az összes warezt,vagy ultimátumoat adnak neki...De akkor ne 12-20ezer legyen egy jó játék és ne 8-9ezer egy jó film.
Legyen töredéke...biztos lehet benne mindenki,hogy sokkal több bevétel lenne.Valahol mindenképp bukik egy fél...ez biztos,mert vagy az illegális árusok buknak vagy a filmipar és pc ipar...jah és teljes multimédia ipar,hisz,ha nincs filmre pénz,akkor minek vegyem pl plazma tv-t...mert havi 1-2 filmért minek vegyen valaki plazmát,vagy akármit.
Most írok egy példát:
Éppen egy szervizelt helyen havi 2 filmet vesznek és (feltételezem) letöltenek 5-öt.
De:
Adózott a fizetésük, Adózott termékeket vesznek, Adózott az összes pc alkatrészük, Adózott külső merevlemezt vettek, Adózott multimédia box-ot vettek a tv-hez(ami lejátsza USB-ről az összes filmet) És rendszerességgel újítják további adózott termékekkel a gépüket...stb
Nos,ha ezentúl nem tudnák beszerezni a filmeket,vagy akár zenéket,akkor:
-nem vesznek új tv-t (min 60ezer adó)
-nem vesz havi 10 dvd-t...(évi 3000 adó)
-biztos nem vesz frisebb multimédia box-ot (10000 adó)
-és külső vinyót sem (6000 adó)
-kevesebb áram...stb(bár ez jó a földnek)
-semmi korszerűsítés a szükségesnél jobban( évi 100000 adó)nos kérem szépen akkor mit ér el a warez tiltása? Azt,hogy bekerülnek egy páran börtönbe...párról lehúzzák a gépét..párról meg a büntetést...,de bukik az álam évi 180000 adót/fő..hajrá! éljen!
-
félisten
"Harmadrészt, meg a letöltést mi értelme bűntetni?"
Ezt a kiadóknak mondd.
"nincs senkinek joga megnéznie, hogy én mit töltök"
Ez hol van leírva?
Mellesleg, ha hoznak egy törvényt, hogy aki letölt az enyjebejnye, akkor annak nyilván lesz olyan része is, ami leírja, hogy így, meg úgy kell ezt ellenőrizni, tehát máris jogában áll a hatóságnak megnézni, hogy mit töltesz le."ha a torrent oldal szabályzatában benne foglaltatik"
Nyilván, a hatóságot tökéletesen hidegen hagyja a torrent oldal szabályzata.
-
copin
őstag
Ismét a francia nemzetgyűlés elé került a bejelentése
Play ball!
-
LGLuke
őstag
Ezt félre értetted. A telefonod lehallgatása vagy az internet forgalmad lesniffelése ugyanúgy bírói végzéshez van kötve, legalábbis Magyarországon! Franciaországban nem tudom milyen törvények vannak. Nálunk nem lehet csak házkutatást tartani kényük kedve szerint a rendőröknek sem, nem, hogy jött-ment embereknek!
Ugyanígy bűncselekmény a telefonod vagy neted lehallgatása, akár hatóság által is, ha nincs bírói engedély.
Bírói végzést pedig csak akkor kap a rendőrség, ha megalapozott a gyanújuk. Ez meg újra róka fogta csuka, mert addig nincs is gyanú, míg rajta nem kaptak, de addig nem kapnak rajta, amíg nem nézik a forgalmadat!Akkor most mi a helyzet?
-
félisten
Én teljesen jól értettem.
Az, hogy valaki nézi az IP címeket torrentezés közben, az miért "lehallgatás"?
Én is bármikor készíthetek egy adatbázist a uTorrent-ban megjelenő IP címekről.
Vagyis sima használat következtében is megalapozódhat a gyanú.De ha ez mégsem lenne így F.o.-ban, akkor valószínűleg a most bevezetendő törvénynek ez is része lesz, vagyis, ha eddig nem is volt szabad ezt megtenni, most szabad lesz, azaz valszeg nem fog kelleni ehhez bírói engedély.
De ez csak találgatás, nem értek hozzá, de nyilván nem tök hülyék arrafelé sem, és megteremtik a jogi lehetőséget a megfigyelésre.
[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
Én csak kérdeztem, hogy hogyan fog működni. Ha nem tudod, akkor nem értem miért mondtad a dolgot.
Ha te egy weboldalt uzemeltetsz, akkor eltárolhatod az IP-ket, saját magadnak reprezentatív élból. Pl meliyk országból kerestek fel... de nem zaklathatod az IP mögötti usert, és információkat sem gyűjthetsz róla.Azért az meg kevés lesz szerintem, hogy a Star Wars-t ezektől az IP-ktől szedtem és ezért ezeket le kell tiltani. Erre kell majd bizonyíték, hasraütésre a hatóság sem fog hinni senkinek.
Nem olyan válaszra vagyok kíváncsi, hogy megoldják, meg nem hülyék, biztos a törvényben benne van a kivitelezés, hanem pont, hogy konkrétumok érdekeltek volna.
Kíváncsi lettem volna a gyakorlatra. -
félisten
Szerintem a gyakorlatot még ők sem tudják.
Én sem állítottam konkrétumokat, csak ami szerintem nyilvánvaló, vagy legalábbis logikus.De nem értem az okfejtésedet. Mi az, hogy "hasraütésre a hatóság sem fog hinni senkinek"?
Feltételezem, hogy akiket ráállítanak a torrentek figyelésére, azokban megbíznak, és a rendszerük valahogy el is tárolja, hogy mely torrent honnan jött, és hova ment.
Különben mi értelme lenne?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
end09
tag
Teljesen igazad van... Szerintem sincs joguk megnézni, hogy mit tölt le az aki internetezik.
Viszont néhány szolgáltató már most is korlátozza a p2p kapcsolatokat, szóval sztem vmni ilyesmi lesz ha lesz, hogy az itt magasnak tekinthető adatforgalommal rendelkezőket fogják b*szogatni... Persze sztem ez is baromság, mert akár legális adatot is lehetne sokat mozgatni, viszont azt nem tilthatják, és akkor ugye megint itt a bibi h h...
-
LGLuke
őstag
Számítástechnikában szinte semmi sem bizonyíték, minden módosítható!
Egy fénykép sem jelenthet semmit, mint ahogy egy vacak logb-sem mert azt írok bele, amit akarok. Tehát ha nem hatóság végzi akkor nem is lehet megbízni benne, hiszen mitől lenne hitelesített egy vacak txt vagy log.
Remélem így érthetőbben fogalmaztam.
Bocsi, ha vitatkozásnak tűnik, tényleg csak a kíváncsiság miatt kérdeztem, aztán hátha van aki bővebben olvasott róla, mert a cikkben semmi konkrétum nincs.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest