Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#42) Szmörre válasza Apollyon (#40) üzenetére


Szmörre
(tag)

Kipróbáltam már, mert több kattintás lenne magam csinálni, mint egy ilyen programban átkapcsolni. De nagyon zavart, hogy semmit sem ír, vagy félreérthető. Ezért utánanéztem azoknak a dolgoknak, amiket mindenképpen kinyomtam volna, így megoldom én. Biztos vagyok benne, hogy amit kikapcsolok, az tényleg ki van kapcsolva, a letiltott feladatokat (pl. alkalmazástelemetria) nem kapcsolja vissza, a Feladatkezelőben sem jelennek meg többet. Build upgrade idején tényleg visszakapcsol pár dolgot, erre figyelni kell. Van mellette tűzfal is, ha pl. a Onedrive ki van lőve, akkor nem dobja fel a telepítőjét meg azt az 1-2 folyamatát, ami a szinkronizáláshoz kéne.

bacus: Szerintem nem értettelek félre, pont ezért részleteztem, hogy az MS fiók mi, és hogy milyen könnyű kikerülni ezt az egészet :). Ha mindent letiltasz, letörölsz, elrejtesz, akkor tényleg nincs miért használnod az aktiválás megkönnyítésén kívül, de nem is fogja sehol sem kérni (kivéve a Bitlocker, ahhoz azt hiszem kötelező).

A gépedről sosem leszel kizárva az online fiók miatt, mert netkapcsolat sem kell hozzá. Viszont a jelszó frissítését csak online lehet intézni. Ez lehet macera, de lehet plusz biztonság is, ahogy látod.

Az offline fiókhoz nem kell a netkábelt sem kihúzni, ott a lehetőség a legelején. Talán feldob egy üzenetet, hogy milyen előnyökkel járna, de akkor is ott a gomb, plusz egy kattintás. Új fiók felvételekor szintén, először online fiókot szeretne, de ott a gomb a helyihez. Nincs elrejtve, nem akadályozza semmi. Az offline fióknál nem nyaggat azzal, hogy válts online-ra.

A Store amúgy hasznos tud lenni, amit onnan telepítesz, azt könnyedén törölheted, és mellette frissül is magától. Töltenek fel oda hagyományos programokat is. Nagyon sokan örültek, mikor az iTunes is felkerült, mert nem kellett már neki külön az Apple Updater nevű csoda.

A Win7-re már biztosan nem tölti le a Win10-et, még a határidő lejárta után egy ideig jelezték neten, de azóta semmi. Most annyi az egész, hogy a telepítő és az aktiváló szerverek továbbra is elfogadják a 7 kódját, bár a határidő már lejárt, szóval nem tudni, hogy meddig.

A Linuxra átállás meg nem annyiból áll, hogy kinek elég a Firefox és a GIMP :). Erről sokat lehetne vitatkozni, de úgyis mindig az dönt, hogy az adott embernek milyen gépe van, miket használ és mennyire tetszik neki bármelyik disztró egy Windows-zal vagy MacOS-sel szemben.

Mindenesetre ha majd váltasz 10-re, akkor azt javaslom, hogy azokat kapcsold ki és töröld le, amiket enged is (egyre több appot lehet leszedni, lassan már mindet). Ezzel elkerülheted azokat a hibákat, amiket tudtodon kívül letiltással vagy törléssel okoznál. A feladatütemezőben ott van a telemetria (az Office-é is). Ha nem bízol benne, akkor használj plusz tűzfalat. Ha úgy sem, akkor alternatív rendszer kell.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.