Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • XMI

  csendes tag

  válasz tlac #114 üzenetére

  az itteni hírből származik
  Nekem valahogy elsőre leesett, hogy a cikk ezt így szó szerint nem állítja, de visszaolvasva már értem, miért gondolhatják úgy. Valóban félrevezető itt példálózni ezzel:
  "az adott modell hitelesítésénél a tesztek nem fednek le minden eshetőséget, így esetlegesen olyan paraméterezést kaphat egy lapka, amelyet bizonyos körülmény mellett nem bír el."
  Ez ugyan általánosságban igaz, de a mostani konkrét esetben nem utal semmi arra, hogy túl magas modellszámot kaptak volna, és alacsonyabb modellszámmal és hozzá tartozó frekvenciával stabilak lennének. Ha csak nem tekintjük modellszámnak a "0"-t, mint "selejt" besorolást is. :D

  Azért fogalmaztam úgy, hogy a 'legtöbb felhasználónál' nem oldja meg, mert a napokban egy user a techpowerup fórumban elkezdte terjeszteni, hogy a túlfeszelés megoldja: [link]

  Az AMD community oldalon viszont állítják, hogy nem segít: [link]

  ez elég erős kijelentés, biztos vagy benne, hogy nincs rá példa?
  Én természetesen nem vagyok biztos benne, próbáltam is direkt óvatosan fogalmazni, de ahogy olvasom többen is kutatnak ilyen után az AMD community fórumban, Redditen is, phoronix fórumban is, és hírértéke lenne, ha fognának ilyet. A táblázatba biztosan azonnal beírnák. Fogalmazzunk úgy, hogy boltból vett hibátlan Ryzen valamint tesztelni és eredményt megosztani kívánó user ezidáig nem találkozott össze.

Hozzászólok Aktív témák