Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Nekem az jutott eszembe erről a Linux<->Ryzen dologról, hogy kallódott nálam hónapokon át egy Intel G4400 CPU, míg egyszer vettem alá egy C232-es deszkát, és ECC-s RAM-ot, majd áttettem az új gépbe a régiből az összes adattárolót. Először működött minden, de miután újraforgattam a teljes Gentoo rendszert (emerge -e @world) march=native GCC paraméterrel (a költöztetés előtt ugyan ezt futtattam, csak generic amd64-re, hogy egyszerűen átpakolhassam a rendszer SSD-t a gépek közt), akkor nem boot-olt többé.
Nagy nehezen kiderítettem, hogy a CPU hibásan jelezte valamilyen kiterjesztés támogatását, ami igazából le volt tiltva. Ez már 2016 októbere volt, tehát durván egy évvel a CPU megjelenése után, de még csak akkortájt jelent meg a microcode, ami javította ezt.
Ha a megjelenés utáni 1-2 hónapban futottam volna bele ilyenbe, azt még megértettem volna, de egy évvel később ilyen triviális baki, amire sem a friss hivatalos alaplapi BIOS nem volt még felkészülve egy "workstation" jellegű lapon, se a viszonylag friss GCC nem tudott még róla...[ Szerkesztve ]
TV kalibrálást vállalok!
-
S_x96x_S
őstag
BIOS frissités állítólag jót tesz neki !
"AGESA 1.0.0.6b Might Fix The Ryzen Linux Performance Marginality Problem"
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AGESA-1.0.0.6b-Update
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AMD küldött egy jó processzort a Phoronix számára, amely pontosan ugyanarra a steppingre épül, és az működött.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Doogee V Max - nehéz telep
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hardcore café
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Hamarosan érkezhet az 1 millió forintos iPhone
- Építő/felújító topik
- Horgász topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Asus Tuf RTX 3080 10Gb videokártya / 249 900.-
- MSI 3060Ti Gaming X TRIO 8 GB!
- LDO Voron 0.1 3D nyomtató extrákkal (összeszerelt)
- Bomba ár! HP ZBook 15 G2 - i7-4810MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung 2x4GB DDR4 CL22 1.2v 3200MHz M471A5244CB0-CWE
- KERESEM: Sekiro Shadows Die Twice (PS4)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Premiumx diseqc 4K parabola antenna forgató motor diseqc satmotor
Állásajánlatok
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest