-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga68
őstag
válasz tillatrilla #21251 üzenetére
Nem 310 S? Lehet hogy a rögtön nem lehet feltenni ekkora ugrással hanem a köztes firmware csomagok is kellenek.
-
zsiga68
őstag
válasz tillatrilla #21251 üzenetére
Ja, ugye kicsomagoltad a ZIP fájlt?
-
tillatrilla
senior tag
válasz zsiga68 #21255 üzenetére
Közben mindkettő 310-es Zyxel-t üzemkészre sikerült tennem,és felment mindkettőre a legelső megosztásodban lévő FW,majd a mostani linkedben lévő FW is. Amit változásnak vettem észre,mintha több mappát kapott volna,a menü oldalsávja nem változott szerintem,viszont a TV -forrás menüjében jobban mutat a 310-es nas ,,fényképe" . Köszönjük!
Üdv: Attila
-
zsiga68
őstag
válasz tillatrilla #21256 üzenetére
Használjátok egészséggel
-
s4tch
veterán
Urak, segítsetek. Áramszünet után problémáim akadtak:
- nem megy a smb. A frissített, mijzelf-féle SMB2 volt rajta. A csomag telepítve van, de a hálózaton nem látszik az eszköz. Pingelni tudom, web guit elérem, de smb-n keresztül nem tudok rá csatlakozni. Ha kiadom a "/opt/etc/init.d/S09ZyXELSambaReplacement start" parancsot, nem kapok hibaüzenetet, viszont ettől függetlenül nem látszik a megosztás a hálózaton. A mappelt meghajtóra kattintva "hálózati elérési út nem található" hiba a válasz. Fájlkezelőbe írva a NAS IP-jét ezt kapom:- A másik probléma jobban aggaszt: a web guiból indított fájlkezelő üresnek látja az összes mappát. Az admin felületen, a shares fülön látszanak a könyvtárak és a fájlok is, de ha pl. fel akarok tölteni egy torrent fájlt, akkor ez a válasz:
Egy júzer van az egész NAS-on: admin. A "cat /etc/samba/smb.conf" ezt erősíti meg, pl. az admin mappára vonatkozóan ezt kapom:
[admin]
path = /i-data/md0/admin
valid users = "admin"
follow symlinks = yes
strict allocate = yes
vfs objects = full_audit
full_audit:prefix = %S
full_audit:success = unlink rmdir mkdir rename close
full_audit:failure = none
full_audit:priority = noticeMi lehet a gond?
-
s4tch
veterán
https://community.zyxel.com/en/discussion/22741/nsa325-samba-share-not-working-anymore
Itt ugyanez a gond, és mijzelf is tanácstalan, hogy mi történhetett.
Sőt: https://community.zyxel.com/en/discussion/23442/nsa325v2-entware-ng-samba-no-samba-after-hot-nas-restart/p5
Entware-ng disable hirtelen megoldott minden problémát. Te jó ég.
-
s4tch
veterán
Tegnap még szívtam egy darabig, miután az entware-ng kiiktatása csak időszakosan működött, és továbbra sem tudtam hozzáférni a nashoz smb-n keresztül. Viszont itt egy megoldás, ami után tegnap késő este óta nem tapasztaltam hibát: [link] Azt a két .conf.pid fájlt kellett törölni, én putty és mc segítségével csináltam:
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Politika
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
- Nitro AN515-55 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- PS5 Slim (garanciás)
- Eladó MS Surface Pro 7 gyári tartozékokkal, dobozában
- Google Pixel 8a Obsidian 128gb - Új, Google gari, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest