-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz vanRobert #20702 üzenetére
Az az érdekes, hogy abban a csomagban, nincs minidlna.sh. Csak a bináris van benne, tehát nem írhatja felül semmi a régi .sh-t. Küldj már egy screenshootot!
Szerk:
Most nézem, hogy a csomagban a /ffp/sbin alá kerül(ne) minidlnad. Tedd át kézzel az /ffp/bin -be. (nekem is ott van. Az eredeti minidlnad-t nevezd át minidlnad_original-ra, a txz-ből meg az új fájlt másold az /ffp/bin -be. Így próbáld elindítani). Lehet ez már nem is az én csomagom? Olan régen volt már...[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Megvan mi a gond! A csomagban minidlnad nevű fájl van, az .sh meg egy minidlna -t akar indítani. Nevezd át az új fájlt minidlnad-ról minidlna -ra, vagy töltsd le közvetlenül ezt és tedd az /ffp/bin -be.
Az 1.3.0 bináris közvetlenül: [link]Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz vanRobert #20709 üzenetére
Az értem, hogy most jó, de akkor a "nincs minidlna.sh"-t üzenetet ezek szerint nagyon félreolvastad/betippelted. Ezért is tettem az előző kérdést off-ba -val. Merthogy nem minidlna.sh nem volt, hanem tök más.
-
thboxx
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy ilyen nasom most, de ideiglenesen, úgyhogy nem szeretnék FFP-vel meg ilyesmivel molyolni... Az lenne a kérdésem, hogy nincs-e valakinek tarcsiba őskövület zypkg csomagfájljai? Transmission és egyéb. Tudom nem aktuális release-ek nagyon meg tele vannak lyukakkal, de nekem max pár hétre kellene, addig meg jó lenne legalább a transmission. Előre is köszi a segítséget!Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
fadfasdf
csendes tag
Sziasztok,
Nem NS310 hanem 320, de remélem még belefér.
Internetet váltottam vodáról digire, a digi routert modem módba kapcsoltam, és náluk a saját routeremen kellett most PPPoE-vel kapcsolódni a netre.
Így viszont a lan portra csatlakoztatott nasomnak nincs internete.
Segítenétek, hogy hol lehet a gond?
Köszi! -
fadfasdf
csendes tag
Bocsánat, menjek át másik topikba?
Igen eddig is ez volt a beállítás, fix ipvel használtam, a dns pedig a router ip címe volt. Végülis így elindul a letöltés mostmár, viszont a feltöltés egyáltalán nem működik, egyik korábban futtatott torrentet sem osztja meg. Itt akkor már biztosan valami router korlátozás lehet a háttérben? -
fadfasdf
csendes tag
A saját routeremre dugtam a nast.
A NAT-olt ip-ben nem vagyok biztos. 10-el kezdődik a default gateway az ip address meg 100-al.
A portforward jó címre mutat, illetve így használtam a vodánál is, illetve ha direktben a digire volt kötve és a digi routerként működött akkor nem volt gond a nassal.
Átkapcsoltam a digit modembe, a lan1 portot rácsatlakoztattam a router wan portjára és ennyi. -
Joshi
titán
A Zyxel NSA320 nasból kivettem a vinyót és beraktam egy újat. Újraformázta így létrejött egy kötet. FFP nem volt, tehát minden eltűnt ami volt. A programcsomagok lista üres viszont nem hajlandó keresni se programokat amit fel tudnék telepíteni. A megosztott mappát IP alapján tudom csatlakoztatni hálózati meghajtóként, de ugye kellene telepíteni a Transmissiont.
-
Tonyk
veterán
FFP-t fel. Google driveos mentésben megtalálod, + a hogyant itt a fórumban.
+ metarepo: Az admin megosztás alatt van egy
zy-pkgs
nevű könyvtár, abban van egyweb_prefix
nevű fájl. Ez legyen benne:http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
"FFP nem volt, tehát minden eltűnt ami volt."
Minden beállítás a HDD-re mentődik, így ha lett is volna (ffp is), akkor is eltűnt volna minden.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
letöltöd ezt, bemásolod az
admin\zypkgs
könyvtárba, majd azadmin\zypkgs\ZYPKGS
fájlba legyártod a megfelelő bejegyzést:Package: Transmission_2.83
Version: 2.83
Description: Transmission
Depends:
Size: 50000000
Installed-Size: 100000000
Architecture: arm
Zy-Model: NSA-210, NSA-221, NSA-310, NSA-320, NSA-325
IsBuiltin: N
Filename: Transmission_2.83_arm_002.zpkg
Vedd el az internetet a nastól (vagy a routerből kihúzod, vagy átírod az átjárót és a dns-t a nason valami kamu címre) Kérd le a csomaglistát, telepítsd. Net vissza.
-
Tonyk
veterán
ezzel?:
Package: Transmission
Version: 2.83zypkg002
Description: This package is another BT download client which supports torrent and magnet.
Depends:
Size: 500000
Installed-Size: 1000000
Architecture: arm
IsBuiltin: N
Zy-Model: all
Filename: Transmission_2.83_arm_002.zpkg
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Így már települ, de valami nem kerek nálam. Tegnap reseteltem az NSA320 nasomat, és azóta a MetaRepository se úgy települ mint tegnap, csak egy ilyen lesz telepítés után. A Transmission is települ a második verzióddal, de a Gui-val nem tud csatlakozni. Mit rontottam el?
-
Joshi
titán
Láthatod, hogy reset előtt rengeteg dolog megjelent a csomag listában, de most semmi. Semmi mást nem csináltam mint reseteltem a nas-t.
-
Joshi
titán
Lereseteltem ismét a NAS-ot, beállítottam mindent (felhasználónév + jelszó, kötet), csak a Transmissiont telepítettem ahogy javasoltad. A Transmission Gui nem csatlakozik, olyan mintha nem futna a NAS-on a Transmission. Telneten vagy SSH-n nem tudok csatlakozni a NAS-hoz, nem tudom miért.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
Ha jól értem vinyót cseréltél.
Nem lett volna egyszerűbb, ha egy pc segítségével átklónoztad volna az egész régi vinyót az újra, majd (ha annak a mérete nagyobb) az adat partíciót megnövelted volna? Vannak erre eszközök ... anno évekkel ezelőtt így csináltam és annyira nem volt vele gond, hogy már el is felejtettem mikor, mivel, mit is csináltam.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
-
Joshi
titán
válasz M_AND_Ms #20733 üzenetére
Vettem egy Synology 220+ NAS-t és a két 4TB-os vinyót átraktam abba. A Zyxelbe meg ment egy 2TB-os. A Zyxel lesz a tesóméké, a Synot meg magamnak vettem. Már az is fura hogy Telneten/SSH-n nem tudom elérni a Zyxelt. Emlékszem anno Bélaaaa segített TeamWieveren, de ő is megszenvedett vele.
(#20735) mobilizmo nem megy különben menne a gui-ban is. Szerintem nem fut a NAS-on a Transmission, mert a NAS menüjét elérem.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Biztos hogy a Zyxel NAS-on nem fut a Transmission, mert ugyan azzal a Gui-val hibátlanul töltök a Synology NAS-al.
-
Joshi
titán
Hogy lehet rávenni a Zyxel NSA320 nasot, hogy Telnet/SSH-n tudjak rá csatlakozni? IP alapján elérem a NAS adminisztrációs menüjét, de kb ennyi.
-
Dadpool
aktív tag
-
vanRobert
tag
Az "ős"leírás alapján először telneten kell belépni (23) ott aktiválni az ssh-t- majd kilépni, újra be, de most már ssh-n (22) és root-ként (+ admin jelszó) belépni.
Ha jól emlékszem, akkor csak az első alkalommal generált ssh kulcsot, az újratelepítések során már nem, de akkor is végigjátszottam a telnetre belépés, ssh aktiválás... folyamatot. -
-
Kixman
újonc
Sziasztok! Megvannak még a fenti fájlok valahol, mert nem találom a megadott linkeken?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
- Nitro AN515-55 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- PS5 Slim (garanciás)
- Eladó MS Surface Pro 7 gyári tartozékokkal, dobozában
- Google Pixel 8a Obsidian 128gb - Új, Google gari, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest