-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Egy Zyxel NSA320-as eszköz üzemeltetését kaptam feladatként, kerestem Zyxel NAS fórumot, ezt találtam (ha nem jó helyen járnék, akkor elnézést).
Kérdéseim:
- mi a legutolsó hivatalos firmware-je? Amit az eszközön látok: V4.70(AFO.3)
- hasonlóan a Synology-hoz, ezen hol tudom kapcsolni, hogy SMBv1-et vagy v2-t használjon?Előre is köszönöm!
-
fenyvesigy
újonc
Az előírásnak megfelelően bemásoltam a régebbi verzió helyére (nálam valamiért nem /ffp/sbin, hanem /ffp/bin) és leindexeli a file-okat.
Egy gond van: ha TV-n lejátszom a filmeket, akkor csak a különálló felirat-file tartalmát jeleníti meg, az .mkv file-ba beágyazott feliratot nem. Az előző v1.2 verziónál ez ment.
Valami ötlet?
Köszönöm. -
Beni2360
félisten
Szia! próbálom frissíteni a torrent klienset de nálam a ffs mappában csak ezek vannak és amit letöltöttem és kicsomagoltam abba 2 db mappa van és én olyat nem találok. Vagy rossz helyen keresem?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
melan
senior tag
Sikerült felhegesztenem az owncloudot a 320-as NASomra. Igazából 96%-on megállt, aztán nem tudtam elérni az admint, így újraindítottam, belépve azt írta, hogy telepítve - meg is lepődtem. Most viszont indítás után ha belépek, látom, hogy engedélyezve van, de ha rákattintok, nem lesz aktív a stop. Szóval nem tudom leállítani. Utána, ha bárhová lépek, már nem tudok visszamenni, mintha foglalt lenne a rendszer. Hogy tudom letiltani az owncloudot? vagy netán leszedni? Nagyon betojtam, mert így az admin felületre be sem tudok lépni... mármint érdemben. Putty alól elérem...
-
gduck
addikt
válasz fenyvesigy #20605 üzenetére
Jó kérdés, nekem a TV buta, Blu-ray lejátszóval nézem róla a filmeket. Az most egy véletlenszerű mkv-ban simán látta a feliratot.
Samsung TV-nél volt olyan, hogy ha nagyon sok felirat volt a fájlban, akkor nem tudta megjeleníteni. Más ötletem nincs sajna
-
melan
senior tag
Sikerült
Már csak egy dolgot szeretnék (lehetőleg nem elrontani): frissíteni szeretném a 2.82-es transmissiont 3.0-ra. Leszedtem a 3.0-t, gondolom eszerint kell mindent csinálni... csak azt nem tudom, kell e menteni valamit, vagy csak simán leállítom a TM-et, felülírom a fájlokat, indítom a TM-et és kész? Ugyanoda torrentezek, és win alól gui-val kezelem.
-
melan
senior tag
Világos a leírás. Ellenben olvasva a fórumot írtak olyat, hogy a jason fájlt, illetve a torrent fájlokat kell menteni...
De ha nem kel, nem kell pláne, ha ugyanaz a GUI továbbra is jó marad. -
Beni2360
félisten
Én a 20606 hsz-ben kérdeztem, hogy hol cseréljek mivel nekem azok a fájlok nincsenek ott ahol keresem képet is linkeltem. Segítenél hol keressem?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
melan
senior tag
Kellene egy kis segítség NFS megosztásban.
Két lemez van a NAS-ban, és mindkettőn vannak filmek. Az első lemezen a video mappát adtam meg, amiben minden film látszott is a hozzáadás után a hálózaton (KODI). Hozzá adtam a 2. lemezen található video mappát is, ebben az esetben a KODI két megosztást lát, de mindkettő tartalmát ugyanannak (az elsőnek) látja.
Annyi még hozzá, hogy a 2. lemezen található video mappa valójában (a névütközés miatt talán) video-1 nevű. Ha átírtam a 2. sort video-1-re, akkor a KODIból mindkettő tartalma üres.Ez van most a fájlban:
/i-data/9d036961/video *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #
/i-data/6f9dd4b6/video-1 *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #Az első sor beírása után minden oké volt, próbaképp az egyik mappa filmjeinek elérését át is cseréltem nfs alapúra.
Szóval a kérdés, hogy a 2. lemez video-a nevű mappát hogyan adjam hozzá a megosztáshoz?
Jah, és persze mindezt a NASon lévő export fájl szerkesztésével teszem... -
Tonyk
veterán
Programcsomagos vagy ffp-s nfs?
Évekkel ezelőtt néztem, hogy a programcsomagossal valami nagyon nem volt ok. (de meg nem mondom már, hogy mi. Rákeresve itt, lehet hogy leírtam.). Azt viszont tudom, hogy ffps nfs-sel nem volt gond.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Beni2360
félisten
Azért szerintem eleve 2 HDD 2 videó mappát különböző néven kell a HDD-n létrehozni. Nálam NFS_video és NFST_video 2
NFS_Sorozatok és NFST_sorozatok Ezeket a KODI egy fejezet vagyis Videok és Sorozatok közé fogja tenni.
Az utalás meg mehet ahogyan kell a megnevezés szerint.[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Programcsomagos, de a 2-es verzió.
A 2. lemezen a minidlna elérés miatt választottam szintén a video mappa nevet, de rájöttem, hogy ez felesleges volt. Most a 2. lemezen UHDvideo mappa néven van megosztva, amit szeretnék elérni. Ennek megfelelően módosítottam az export filet:
/i-data/6f9dd4b6/UHDvideo *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #
/i-data/9d036961/video *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #Így a KODI a megosztásban 2 sort lát:
6f9dd4b6/UHDvideo
9d036961/videoDe mindkettő választása esetén az UHD mappában találom magam.
-
melan
senior tag
Sikerült összehozni
Kivettem az UHD-s megosztást az export file-ból, és (mivel ebben egyelőre csak 4 mappa volt) csináltam egy UHD2 nevű megosztást a NAS nfs menüjében. Persze nem is láttam win alól az új mappát. De utána leállítottam az NFS megosztást, és átírtam az export file-ban az elérési utat és voilaMost így néz ki:
/i-data/9d036961/video *(rw,sync,crossmnt,fsid=0,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash,insecure) #
/i-data/6f9dd4b6/UHDvideo *(rw,sync,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash) #Annyi, hogy kimaradt egy sor közötte az export file-ban, ami itt nem látszik. De a kapcsolók sem egyeznek meg mögötte, gondolom ott lesz valami.
-
aker
csendes tag
válasz Mr Dini #18862 üzenetére
A letöltési link már nem él sajnos, ami nem is csoda 2018as a bejegyzés, Ha fel is installálom kézzel a slapt-get-et akkor a frissítés nem működik. Nem vagyok linux guru, már hetek óta küzdök a minidlna-val :=/
" 2018-02-15 07:01:32
Csak halkan megjegyzem, hogy a következő módon az egész slackeres kínlódás kikerülhető:/ffp/bin/wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/slapt-get-0.
10.2t-arm-2.txz -O /tmp/slapt-get-0.10.2t-arm-2.txz
funpkg -i /tmp/slapt-get-0.10.2t-arm-2.txzEzt másold be egybe a terminálba, s mindkét parancs lefut, felmegy a slapt-get csomagkezelő.
Majd:
slapt-get -u
Ez frissíti a helyi csomaglistát... Ez pedig felteszi a 2.92-es TM-et:
slapt-get -i transmission
"˘Lˇ
-
vanRobert
tag
C
[ Szerkesztve ]
-
vanRobert
tag
Csak kézzel lehet telepíteni, egyesével az összes szükséges függőséggel együtt... Lesz belőle jó sok. Sört hűts be, szükséged lehet arra is...
Fent van Drive-on az összes függőség, Tonyk munkája. Rákeresel és meglesz a link is.
Én is összeszedtem a legutóbbi újratelepítés alkalmával, az meg itt van.
Ami esetleg ott nem lenne, azt nézd meg itt.
Ments le lehetőleg mindent, tedd fel a NAS valamelyik mappájába és mehet a móka.
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/csomaghelye/neveKezded a minidlna-val aztán indításkor kiírja, hogy mi kell még neki. És ezt a kört kell jópárszor lejátszani.
Ha sikerül mindet felrakni, de posix_fallocate64 hibát dob, akkor arra szigorúan ezeket kell felrakni:
uClibc-0.9.33.3_git-arm-8.txz
uClibc-solibs-0.9.33.3_git-arm-8.txz.
Ha raktál fel másikat, akkor azokat előbb szedd le.Én még ezeket írtam fel magamnak:
Elindítani:
/ffp/start/minidlna.sh start
Leállítani:
/ffp/start/minidlna.sh stop
Futtathatóvá kell tenni:
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
minidlna.conf filet szerkeszteni.
A file itt van:
/ffp/etc
Ez kell bele:
A= /i-data/md0/music/
V= /i-data/md0/video/
PV= /i-data/md0/admin/download/Transmission/[ Szerkesztve ]
-
gumimaci1235
tag
Sziasztok!
Home Assistant telepíthető a 310-esre?
-
murrex
újonc
Sziasztok!
Adott egy NSA-310, amin meghalt a gyári twonky server. Már mindent elolvastam, átnéztem, de sehogyan sem tudok rávarázsolni egy minidlna-t, vagy Plex Media Servert. Tudna nekem ebben valaki segíteni Tatabánya vagy környékén? A segítségeket előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
kene84
aktív tag
Sziasztok,
NSA-520-ban van két lemezem, az egyik egy 1.5TB-s Samsung réges régről és van is benne 2700 nap futás kb SMART szerint(eléggé kidolgozta már magát). Pár napja ha erre a lemezre kezdek tölteni transmission-nel akkor totál leterheli a NAS-t. Ilyenkor webes felület ritkán de bejön, transmission GUI ugyanez, megosztott meghajtók tallózása is hol megy, hol pedig nem. Top paranccsal nézve látszik is hogy IO wait szökik fel. Ha a másik lemezre(4TB WD purple) kezdek tölteni akkor semmi probléma.
SMART szerint jó állapotban van a winchester. Van esetleg ötlet vagy a lemezt kellene komolyabban letesztelni?
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz kene84 #20626 üzenetére
"Top paranccsal nézve látszik is hogy IO wait szökik fel"
Vagyis sokat kell a HDD olvasófejének pozíciót váltania. Ennek a legvalószínűbb oka, hogy töredezett a fájlrendszer.
Persze a pozícionálás lassúságát elősegítheti a hardver kopása is (tekintve, hogy egy winchester mozgó alkatrészeket tartalmaz)."SMART szerint jó állapotban van a winchester. Van esetleg ötlet vagy a lemezt kellene komolyabban letesztelni?"
A külön tesztnek az értelmét nem látom.
Egy ilyen öreg HDD-t a helyén kell kezelni. Pl másodlagos (arhív) tárolónak, nem közvetlen torrent letöltési helynek.Én úgy csökkentem a töredezést, hogy a torrent kliens ideiglenes letöltési mappála (incoming) az egyik (md0) kötetre tölt, ha végzett, átmásolja a másikra (md1).
Emiatt persze a letöltés végén van késleltetés, de az md1 kötetről gyakirlatilag telíteni tudom a gigabites kapcsolatot minimális erőforrás felhasználás mellett.Amíg csak 1 HDD-vel ment a NAS, a torrentről letöltött tartalmak másolása sokkal lassabb volt.
-
kene84
aktív tag
válasz krealon #20627 üzenetére
Köszönöm a választ.
Igen jómagam is úgy gondoltam, hogy ez a samu már kiszolgálta az idejét és lehet nyugdíjazni kell ebben az esetben torrent szempontból, de gondoltam kérdezek egyet ezzel kapcsolatban. Köszi az ötletet is a töredezés csökkentésére.
Amivel nem vagyok tisztában hogy ha esetleg a cserére esik a választás, akkor a "rendszer", ffp és minden ilyen ezen a régi HDD-n lakik. Ennek az átköltöztetése egy problémás, munkás megoldás? -
krealon
veterán
válasz kene84 #20628 üzenetére
"Amivel nem vagyok tisztában hogy ha esetleg a cserére esik a választás, akkor a "rendszer", ffp és minden ilyen ezen a régi HDD-n lakik. Ennek az átköltöztetése egy problémás, munkás megoldás?"
Biztosan nem egyszerű, de én alapban egy comfig mentés/visszatöltés + néhány jól irányzott rsync parancsban gondolkodnék.
-
magasati
csendes tag
Sziasztok! NSA 310-em van. Igazából csak filmnézésre használom. Megvettem a PLEX Play appot az Android TV-mre, de nem tud csatlakozni a szerverhez. Nemrég láttam plex fiókomban, hogy a médiaszerver verziója elavult (0.9.8.6) és legalább 1.18-as kellene. Viszont ilyet sima arm architektúrára nem találtam. Valahonnan letöltöttem 1.22.3-at egy txz file formájában (ami ismerős). De nem tudom, merjem-é feltelepíteni - mert lehet hogy nem arm-ra van hanem armV7 vagy más. Tud valaki olyan verziót, ami 1.18 feletti, és telepíthető az NSA 310-re?
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, hogy ide írok, de ez a legaktívabb Zyxel topik. Van egy NSA310-em, de már nem használom, viszont a benne lévő HDD-n megnézném, hogy milyen adatok vannak. Van rá valamilyen opció, hogy Windows alatt megnyissam?
A DiskInternals Linux Reader-t és az Ext2Read programot már próbáltam, de úgy tűnik, hogy maga az adatpartíció nem extX file rendszert használ, mert az említett programok nem kezelik.
Esetleg bootoljak be egy Linux Live CD-t?
Köszönöm előre is, ha van valakinek ötlete!
-
evilskati
aktív tag
válasz szabog74 #20634 üzenetére
Bekapcsolast elvetettem, mert csak SMBv1, max v2-t tamogat, es azt mar nem fogja olvasni a Windows 10, meg ha vissza is kapcsolom az SMBv1 tamogatast.
Sikerult kozben megoldani egy Ubuntu Live CD-vel. Hatha mast is erdekel, hiaba single drive NAS, software RAID-be teszi a lemezt alapbol, ugyhogy elobb helyre kell allitani a RAID tombot, utana valik csak olvashatova az ext4-es file rendszer.
Ubuntu 20.04.2 LTS Live CD-t bebootolva:
sudo apt install mdadm
sudo mdadm --assemble --scanEzutan mountolhatova valik a particio es elerhetoek az adatok.
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Zyxel NSA320-ason szeretnék log-okat küldeni e-mail-ben egy gmail-s fiókon keresztül, de nem engedi, pedig korábban működött.
Firmware: V4.70(AFO.3) - tudtommal a legutolsó
Visszanéztem, egészen 2021.05.01-ig ment az e-mail küldés, akkor le lett állítva ez az eszköz, most újra szükség lenne rá, de nem megy az e-mail küldés.
"Log" - "Log Report configuration" menüben smtp szerver port-ot nem tudok állítani, illetve azt sem, hogy SSL-el menjen.
Google fiókban a "Kevésbé biztonságos alkalmazások engedélyezése" be van kapcsolva.
Változott volna valami 05.01 óta?
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Addig eljutottam, hogy ezen cikk alapján be tudtam telnet-elni az NSA320-ra.
Az /etc/msmtprc file módosítottam, ami után már ment is a gmail-el az e-mail küldés.
account mailserver1
host smtp.gmail.com
port 587
protocol smtpauth on
from akarki@gmail.com
user akarki@gmail.com
password akarki_jelszavatls on
tls_starttls on
tls_certcheck offA probléma most ott van, hogy
1. ha újraindítom az NSA-t, akkor az msmtprc file felülíródik valahonnan, tehát rossz lesz és nem tudja küldeni az e-mail-eket
2. ha a "Log" - "Log Report configuration" menüben bármit átállítok (pl. hogy mikor küldje a napi e-mail-t), akkor az msmtprc file ismét felülíródik valahonnan.
Lehet azt tudni, hogy a "régi" beállításokat honnan veszi az NSA?
-
Norbika88
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ZyXEl 320, transsmission interface és hálózati meghajtóként tökéletesen működik.
Egy jó ideje azt a felülelet amin eddig a beállításait elértem böngészőböl most hálózati hibát kiírva nem érem el.http://192.168.0.105/r49435,/adv,/loginwrap.html
"A webhely nem érhető el
A(z) 192.168.0.105 visszautasította a csatlakozást.
Próbálja ki a következőket:
A kapcsolat ellenőrzéseA proxy és a tűzfal ellenőrzéseERR_CONNECTION_REFUSED"Helyre lehet még pofozni, vagy nincs értelme már foglalkozni ezzel a régi NAS-sal.
[ Szerkesztve ]
-
Norbika88
senior tag
SSH egyszer használtam az androidos tv box CorELEC eléréshez, valami putty nevű program, ez jó lehet hozzá?Milyen port számmal?
Restart többször is volt akkor egy pillantra eléri a beállításokat, aztán jön az Ooops.
Egyébként a médialejátszón simán hozza a filmeket, windowsban is elérem a file-okat.#20641Mr Dini
Pingelni csak a sima ip tudom, http-vel nem.
-
Mr Dini
addikt
válasz Norbika88 #20642 üzenetére
Sima IP elég a pingnek, ezek szerint megy. A samba megosztás is. Amit Tonyk írt, csak akkor menne, ha feltettél volna valami csomagot, ami szolgáltat SSH-t, pl FFp, entware. Ha ezekről hírből se hallottál, valószínűleg nincs fent és ha a webguit nem tudod elérni, necces felrakni (csak pendriveval megy). Meg elvileg felesleges, mert a nas restarttal a webgui is restartol. Ha neked nem megy, ott más gond lesz.
Amire tudok gondolni, hogy egy nas frissítés/reset miatt megváltozott a webes konfig linkje. Ezért javasoltam az inkognitó módot, hogy tuti ne legyen cache. Illetve másik böngészőt is lehetne próbálni. Már nem emlékszem, hogy van-e a nasnak egyáltalán válasza nem létező url-re.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Norbika88
senior tag
válasz vanRobert #20645 üzenetére
Fent van a progi, unreachable-nek írja amit nem igazán értek, hiszen fájlokat simán tudom mozgazni hálózaton..
Mr.Dini inkognitoból próbáltam.
Firmware frissítést megtudom oldani webes konfig felületet nélkül is?Ez hatassal lenne a benne lévő raidben össze fűzött lemezekre?(ha nem jön ossze gondolom a rajta tarolt adatokat buktam.)
Hát ha segítene rajta... -
Tonyk
veterán
válasz Norbika88 #20646 üzenetére
Mr Dini nem arra célzott, hogy frissíts firmwaret, hanem arra, hogy már frissítettél és könyvjelzőből próbálod meg elérni a nast. A könyvjelző viszont a régi firwares linkre mutat, ami már nem él.
Ezért kérte, hogy böngészőbe ezt írd: http://192.168.0.105 , így ez majd elvezet a jó helyre, már ha működik.Ha így sem működik, előveszed a könyvét, megnézed, hogy hogyan kell egy teljes resetet csinálni és megcsinálod. A hdd-n tárolt adatokat nem érinti a reset.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
colosmail
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Zyxel 310-em már jó ideje rendben működik, de kb 1 hónapja az filmnézés közben a kép el kezd szétesni. LG tévéken nézem mindegyiken ugyanez a helyzet. Sima SD-s divx-et nézek. Megnéztem a routeremet de a procija csak félgőzzel pörög. Egyébként a helyei hálózatban nem történt változás.
Van valami ötlet, hogy mi okozhatja?Üdv: Joe
Új hozzászólás Aktív témák
- Hárommilliós AnTuTu pontszámmal büszkélkedik a Redmi K80 Pro
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
- Nitro AN515-55 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- PS5 Slim (garanciás)
- Eladó MS Surface Pro 7 gyári tartozékokkal, dobozában
- Google Pixel 8a Obsidian 128gb - Új, Google gari, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest