-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky1988
senior tag
Basszus Köszi, 1.2.0 Javítottam
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
u.i: Mivel előző hozzászólásom nemtudom szerkeszteni, sokan írták, hogy problémájuk volt a 2.92 -es transmissionnel, én mióta kijött használom, semmi bajom nem volt sosem vele.
Illetve én az alábbi webui -t használom:
Ha valakinek ez kell, akkor a transmission-web helyett, ezt üsse:
/opt/bin/opkg install transmission-web-control
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
gduck
addikt
Na nem tudom hogy mit sikerült feltelepítenem de hogy működjön a TM és a miniDLNA, nekem még ezekre a csomagokra is szükségem volt:
gnutls-3.5.7-arm-1.txz, libtasn1-4.9-arm-1.txz, libtheora-1.1.1-arm-1.txz ,libvpx-1.6.1-arm-1.txz, libwebp-0.6.0-arm-1.txz, nettle-3.3-arm-1.txz, x265-2.4-arm-1.txz
Innen töltöttem le: KATT IDE!
-
Mr Dini
addikt
Transmissionból biztosan az openssl verziót tetted fel, amit @Doky1988 írása is említ?
Mert annak nincsen ilyen függősége... Az a gnutls verzió.
Viszont mivel a NASon openSSL van, így felesleges még egyet felrakni, illetve az openSSL talán gyorsabb is beágyazott eszközökön.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
gduck
addikt
válasz Mr Dini #17708 üzenetére
1.1.6 MiniDLNA és 2.92 TM volt fent telepítés előtt. A TM 99%, hogy a Te csomagod
UI: meg még az volt, hogy ffmpeg függőség volt ami miatt felraktam az ffmpeg3-at. De ott volt az ffmpeg3-nak sok sora és azokat is felraktam... Szóval valamit megkutyultam, az tuti
[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
gduck:
Mellékesen két verzió van, egyik a:
transmission-cfp-web
transmission-cfp-daemonEz a 2.77-es transmission.
transmission-daemon-openssl <- ez meg a 2.92..
Azért tettem fel az openssl -est, mert ez frissebb
Nekem minden probléma mentesen végigment, ráadásul a C -s hiba miatt legalább vagy 10x megcsináltam előről mire rájöttünk Dini -vel, hogy mi a gond amiért elszáll az ssh meg a minidlna indításkor, azaz nem indul el automatikusan.. Mind a 10x klappolt minden elsőre, szóval többszörösen tesztelve a leírás.A NAS teljesen resetelve lett, illetve új sata kötet lett létrehozva, tehát 100% -osan tiszta gyári beállításoktól indulva lett csinálva a leírás. De, hogy ezt a C forgatásos hibát csak nálam csinálta, vagy másnál is fogja ez jó kérdés.
Az meg, hogy az opensslt felteszi, ez vszínűleg kell a minidlna -nak ,vagy nemtudom, mert nekem a slapt-get --upgrade -nél is frissített csomó csomagot + minidlna telepítésnél is felrakott jó pár dolgot ami vszínűleg kell neki..
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Ha úgy csináltál mindent ahogy leírtam, és FFP, Entware-ng, MC után csináltál egy REBOOT-ot, akkor működnie kell az opkg -nak! Ha nem indítod újra ezek után a NAS-t, addig nem fog menni az opkg valamiért!
u.i.: közben haver NSA-310ét is megcsináltuk itt nálam, neki is kellett dlna, torrent stb, és tökéletesen működik így sorrendben minden, és nála is hiba volt a C forgatásos dolog..
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Igen az entware
Na már most mivel telepítetted fel a másik webui-t a régit? Slackerrel, vagy mivel? Először állítsd le a transot, aztán törölni kéne, transmission-web a neve, aztán /opt/bin/opkg install transmission-web-control.
majd indítsd el a transmissiont.slacker -r (ütsz egy entert azt ha ezzel raktad fel sztem megtalálod a csomagok között).
Ha kézzel, Dini leírása alapján akkor foggalmam sincs mit és honnan kell törölni, majd abban ő tud segíteni neked
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
válasz Doky1988 #17718 üzenetére
És így tudod elérni http://nasip:9091 címen webesen.
De például entware csomaglistában is a transmission-cfp-web felrakja a daemont is együtt, de ha csak web-control -t teszed az nem rakja fel a daemont, de a sima transmission-web sem ami a listába van! Na most azt nemtudom ha a transmission-web-control -t rátelepíted, vajon felülírja-e a régit?![ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
gduck
addikt
válasz Doky1988 #17719 üzenetére
Megvan
Az opkg ide rakta fel a mappát: /usr/local/zy-pkgs/opt/share/transmission/web
A progi meg itt keresesi: /ffp/share/transmission/webIde átmásoltam és már működik Lehet hogy ha lenne TRANSMISSION _WEB_HOME környezeti változóm, akkor nem lett volna ilyen problémám...
MINDENT KÖSZI!
-
Doky1988
senior tag
Szivesen FFP -s transot ami fórum topicjába van leírás, még akkor használtam mikor megvettem a 310-et, amint rátaláltam a metarepository -s témára + entware-re azóta ezzel tolom, egyszerűbb, nem szeretek én se sokat parancssorozni ha nem muszáj de pl én USB-s FFP-t soha nem használtam, mindig vinyóról futott minden.
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
bb.bocs
őstag
sziasztok fura kérdés.
[link]Ez alkalmas lenne arra, hogy a z egyik végét egy vinyóba, a másikat a nas lpjába dugjam és haasználjam ugyanúgy mintha egyenesbe dugnám rá? (tervem az hogy 2.5" vinyóra álljak át, azt is a nas házán kívül, és a hütést is kiiktatnám belőle, amiröl már olvastam hogy elvileg nem sokat oszt vagy szoroz a nasnak a hűtés...
az adatsebesség nem tudom változna e ezzel a kábellel.
köszönöm válaszotokat. -
bb.bocs
őstag
nem ide illö kérdés. kaputelefon két kábel van egy piros és egy zold. melyik a +? sos lenne!!!
-
szjoci
őstag
-
szjoci
őstag
válasz bb.bocs #17730 üzenetére
A hobby elektronika topikban talán nagyobb keresnivalója lenne.
-
s4tch
veterán
Többször írtam már a topikba arról, hogy iszonyú lassú az írás a NAS-ra, akár ftp-n, akár helyi vezetékes hálón keresztül. Az olvasás gyors (mármint az NSA310s képességeinek megfelelő) volt mindig is, csak az írással volt gond. Tegnap úgy néz ki, megoldódott a probléma: töröltem néhány régen megnézett sorozatot, filmet, felszabadult néhány 10 gigabájt, és ismét 30-40 MB/sec sebességgel tudok írni a NAS-ra. Kíváncsi leszek, legközelebb milyen foglaltság mellett lassul be ismét.
-
Baltásgyilko
csendes tag
Sziasztok,
Olyan érdekes problémám van, hogy a transmission letöltési sebessége függ attól hogy milyen gépről adom hozzá a torrentet, ha a wifin kapcsolódó gépről, akkor annak a gépnek a maximális sebességével tölt le, ha kábelen csatlakozóval akkor azzal a sebességgel amit az a gép tud.
Valakinek valami ötlete? A Transmission az NSA-310en fut ezért nem értem a jelenséget.
-
Coc@s
őstag
Sziasztok!
Nem rég használom csak ezt a NAS-t.
Tegnap töltöttem vele előrször a beépített torrent klienssel.
Minden ment szépen, de később azt vettem észre, hogy leállította a seedelést, és "complett" státuszba tette a letöltést.
Mit lehet/kell ezen állítani, hogy seedelje folyamatosan, addig amíg én le nem állítom?
Ha nem muszáj, nem szeretnék a lelkébe msázni, nem vagyok Linuxos.Közben meg is találtam.
[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
s4tch
veterán
Starting /ffp/sbin/sshd
/ffp/var/lib/sshd must be owned by root and not group or world-writable.Ezzel mit lehet kezdeni? Így nincs ssh, nincs root login sem...
Illetve másik kérdés: ha szeretnék mindent visszaállítani gyári állapotba, de adatvesztés nélkül, hogy újratelepítsem az ffp-t, mit kell tennem? Ezt megoldja a 16 másodperces reset gomb nyomás?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Esetleg chown root /ffp/var/lib/sshd -R . De érdemes szólni barmalej2-nek (nas-central fórum), hogy tudjon faragni a csomagon!
Csak kíváncsiságból! Mi idézte elő a jelenséget?
Egyébként az FFp userspace része nem fog elveszni, mivel az is a HDD-re kerül (zypkg verzió esetén). Azt pedig egy soft reset nem törli, különben az adatokat is buknád. Ő csak a NAS NAND memóriájának bizonyos részeit formázza. Egyetlen megoldás a webGUI-n keresztül törölni az FFp csomagot az adatok törlésének bepipálásával.
[ Szerkesztve ]
-
-
casey2074
csendes tag
Sziasztok! Kerestem a zyxel nas540-re, de nincs találat, ezért ide írok, hátha tud valaki segíteni. A legutóbbi firmware frissítés óta nem megy az FTP. Hiába állítom be, alkalmaz után 2 másodperccel kiveszi a pipát és nem megy. Az ügyfélszolgálattól ezt a választ kaptam:
"A konfiguráció melyet használ, nem talál az új firmware-el, melyet utoljára frissitette.
Az 5,21-esnek új framework-ja van, ha visszamentette a régi konfigurációt frissités után, akkor ez okozza a problémát a NAS működésében."
Magyar ügyfélszolgálatnak írtam, nem én fordítottam. Nem mentettem vissza semmilyen konfigurációt, egyszerűen frissítettem az 5.21-es firmware verzióra (5.20-ról) és frissítés után szépen újraindult.
Próbáltam visszaállni 5.20-ra, de nem engedi. Találtam valami leírást, de én sajnos nem értek a linux-hoz.
Találkozott már valaki ezzel a hibával és esetleg tudtok rá valami megoldást? Mint írtam, én teljesen laikus vagyok, nem értek a linux-hoz. Köszönöm előre is.
-
Oxy.kiraly
tag
Sziasztok,
Twonky Media Serveren vagy esetleg a MiniDLNA-n lehet-e valahogy mappát levédeni jelszóval?
Az a helyzet, hogy itt a vakáció, a gyerek egész nap itthon van, és van olyan film vagy sorozat (16 karikás) amit nem szeretném, ha hozzáférjen.
Köszi!Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
Mr Dini
addikt
válasz Oxy.kiraly #17743 üzenetére
Szia!
Nem sajnos, ugyanis tudtommal a DLNA szabvány jelenleg nem képes ilyesmire.
-
kmarci25
veterán
Egyre érdekesebb hangokat produkál a NAS-om ventilátora. Cserélném. Visszaolvasva, jól gondolom, hogy ha megveszem ezt a ventit Noctua NF-A4x10 FLX, akkor az egész procedura annyi, hogy a régit kiszerelem, az újat meg a helyére teszem? Ha jól látom a ventihez adnak többféle kábelt, talán lesz olyan is, ami nekem kell? (Bár a forrasztás sem nagy gond, megoldható...)
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
szjoci
őstag
válasz Oxy.kiraly #17743 üzenetére
Itt van elméletileg egy jelszavazható könyvtáras minidlna, de nem tudom hogy telepíthető-e a nasra. Ebben Mr Dini tud majd segíteni.
Üdv,
Joci -
adnoctum18
senior tag
Hello!
Olyan problémám lenne, hogy a Zyxel NSA 310 nason a webes admin felületet nem tudom megnyitni.
Puttyval telneten be tudok rá lépni, a Zyxel NSU online-nak mutatja, a transmission kliens és a minidlna gond nélkül fut rajta. Mit tudok tenni ez ügyben? Lehetőleg úgy szeretném orvosolni, hogy a NAS-on lévő adatok megmaradjanak...
Próbáltam telepíteni rá a Squeezecenter alkalmazást, azóta ilyen. Hogy tudnám szerintetek legkönnyebben ráhekkelni a Spotifyt? Ehhez kellett volna a Squeezecenter, de 98%-nál megállt a telepítés, és azóta nem tudok belépni a webes admin felületre. V4.70(AFK.3) firmware.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Joshi
titán
válasz adnoctum18 #17747 üzenetére
Nem jól adod meg az IP címet, 192.168.0 vagy 1.xxx. Az xxx helyére a NAS pontos címét írd be. Ezt a routerben tudod megnézni. A routerben érdemes fix IP címet kiosztani azoknak az eszközöknek, amelyek nem változnak a rendszerben.
-
Mr Dini
addikt
válasz adnoctum18 #17747 üzenetére
Szia!
Az NSU és a webGUI két teljesen különböző szolgáltatásként fut, így nem sok közük van egymáshoz.
Amennyiben van fent FFp, add ki ezt a parancsot:
LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/zy-pkgs/lib /etc/init.d/httpd.sh restart
Amennyiben pedig nincsen, s a gyári Busyboxos shell van fent, akkor elhanyagolható a parancs elejéről a változó felülírása:
/etc/init.d/httpd.sh restart
Amennyiben a parancs dob valamilyen hibát, akkor kérlek másold be nekünk, ha pedig nem, akkor remélhetőleg újraindult a webszerver.
(#17748) Joshi
Én ezt a jelenséget kizárnám, amennyiben tényleg a SqueezeCenter telepítése idézte elő a jelenséget. Illetve feltételezem, hogy akkor a terminálos elérés sem lenne biztosított. De nem rossz ötlet!
[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
válasz Mr Dini #17749 üzenetére
Sziasztok!
Joshi:
Elvileg jó az IP cím, puttyval is ezen lépek be.
Mr Dini:
Mindkét parancs ezt a hibaüzenetet dobja:
"killall: httpd: no process killed
killall: httpd: no process killed
httpd: Syntax error on line 8 of /etc/service_conf/httpd.conf: Cannot load /usr/local/zy-pkgs/lib/libphp5.so into server: libhistory.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory"[ Szerkesztve ]
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
- Nitro AN515-55 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- PS5 Slim (garanciás)
- Eladó MS Surface Pro 7 gyári tartozékokkal, dobozában
- Google Pixel 8a Obsidian 128gb - Új, Google gari, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest