-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oxy.kiraly
tag
Beléptem én is a nassolok világába. Zyxel 320,szép, jó, okos, na meg hangos .
Van egy LG smart OS tv-m, amivel nincs is bajom, viszont a feliratokat nem mindig jeleníti meg. Pl van egy 8 részes sorozat, letöltöttem a hozzá tartozó felirat csomagot egyben, viszont az utolsó 2 részhez nem jelenít meg feliratot. Próbálta lejátszani PC-n VLC-vel, az viszont látja és kezeli is a feliratot. Pár nap múlva ismét letöltöttem egy másik sorozatot, ott is hasonlóan jártam. Utána olvastam és látom, hogy lehet telepíteni MiniDLNA-t amelynek alap feltétele az ffp megléte, amit ezen a leírás alapján próbáltam telepíteni sajnos sikertelenül.
Ide hoztam létre egy fájlt:0:/admin/zy-pkgs/
a fájl tartalma: ftp://ftp.zyxel-tech.de
Az a kérdés mit csinálok rosszul?A leírás szerint "Alkalmazások - Programcsomag" kell frissíteni a listát, viszont a 320s itt lehet frissíteni a listát : "Rendszer beállítás - Firmware/csomagok - Programcsomagok"
Mit csinálok rosszul?Köszi!
[ Szerkesztve ]
Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
Oxy.kiraly
tag
Köszönöm, ezzel az általad linkelt fájlal megjelent,
Összehasonlítottam a 2 fájlt (korábban azért volt kisebb a mérete szerintem, mert a leírásban ez volt megadva:ftp://ftp.zyxel-tech.de viszont később átírtam a fórumban megadottra), teljesen egyforma a benne lévő link, viszont az enyém mérete 65 Byte.Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
Oxy.kiraly
tag
Ezen leírás alapján idáig jutottam el a miniDLNA telepítéssel az itt lévő leírást követtem.
Tény, hogy ez a "telnet" tiltás nem jött össze, mivel nem tudott csatlakozni a 192.168.0.20 és külön cellában lévő 23 porthoz.
Jelenleg itt tartok:
Ilyenkor mi a teendő, hogyan tovább?Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
Oxy.kiraly
tag
válasz Oxy.kiraly #17599 üzenetére
Na, tehát sikerült életre keltenem (nem volt egyszerű) Tv-n és telefonon is látom a MiniDLNA-t, meg is tudom nyitni a mappákat, viszont a "Video" mappa üres holott rengeteg videó van. A fényképek mappában lévő képeket simán látja, megjeleníti, lejátssza.
idézet a leírásból:
"Majd mc-vel, vagy nanoval szerkesszük a /ffp/etc/minidlna.conf -ot. Keressük meg ezt a részt és szerkesszük az elérési utakat, ha szükséges:"
Bocsi, de ehhez (is) hülye vagyok..... hol van a fent említett conf fájl? Win alatt mivel szerkesztem?Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
Oxy.kiraly
tag
A fórumban az utolsó pár hozzászólás szinte kivétel nélkül mind kérés-kérdés, ezért kicsit félve osztom meg a nyűgöm-bajom...
MiniDLNA telepítve, majd leállítva, ezt követően ellenőrizva a /ffp/etc/minidlna.conf ami szerintem teljesen megegyezik a leírással, majd miniDLNA elindítva, viszont az indexelésre (http://nasip:8200 )nem olvas be semmit, sőt nem is csatlakozik. TV, telefon látja a miniDLNA-t, viszont a mappák mind üresek. Az a kérdés, hogy hogyan tudom beolvastatni a fájlaimat?
A twonky látja és lejátsza a fájlokat.
Köszi!Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
Oxy.kiraly
tag
-
Oxy.kiraly
tag
Itt vannak a Transmissonon keresztül letöltött adatok:
/i-data/md0/admin/downloadbemásoltam egy file-t a/i-data/md0/video -ba, tényleg látom, viszont nem tudom mit kell átírni a config fájlba, hogy lássa az "admin" mappa tartalmát.
Lennél szíves leírni mely sort módosítsam?
KösziHa a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
Oxy.kiraly
tag
Köszönöm, végül sikerült..... (nem volt egyértelmű melyik sort kell átírni)
viszont a feliratokat ez sem kezeli semmivel sem jobban mint a Twonky, legalábbis egyenlőre.
Adott egy sorozat, letöltöttem az első évadot, és a hozzá tartozó feliratot. A twonkyval néztem a 6. részig, amikor indítottam a 7 v 8 részt ott már nem jeleníti meg a feliratot. Ha összefésülöm MKV merge tool (valami ilyen neve van) akkor meg simán betölti a feliratot. Az adott mappában van a videó fájl és a SRT kiterjesztésű felírt fájl is, pontosan avval a névvel ami a videó fájl neve, ugyan úgy mint az előtte lévő 6 résznél.
A felirat fájlok mind azonos kiterjesztésűek az egész évadra, csomagolva szedtem le egyben.
Letöltöttem egy másik sorozatot, ott pl egyik felirat sem jelenik meg, viszont ah összefésülöm, gond nélkül megjeleníti.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
Oxy.kiraly
tag
"A feliratokat egyébként sem a minidlna játssza le , épp úgy mint a filmeket, zenéket, képeket, hanem a klines, pl a tv. Tehát lehet hogy ott kellene szétnézni."
Az az érdekes, hogyha Pendrive-ra másolom ugyan azt a mappát, rádugom a TV-re, akkor meg megjeleníti a feliratot.[ Szerkesztve ]
-
Oxy.kiraly
tag
log fájlban 7db upnphttp errort mutat
most hogy debugra állítottam, nagyon sok sort loggolt, de semmi extra, csak ilyeneket látokHa a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
Oxy.kiraly
tag
Ismét én.
Tegnap óta a miniDLNA szinte 100% fut mini1, mini2kisebb nagyobb szünetekkel. Ezt úgy vettem észre, hogy néha elérhetetlen a NAS,vagy 1-2 perc mire be tudok lépni. Az elmúlt pár napban rendben volt, semmit nem állítottam rajta. Leállítom a minit és minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Mit tehetek ilyenkor?Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
Oxy.kiraly
tag
Sziasztok,
Twonky Media Serveren vagy esetleg a MiniDLNA-n lehet-e valahogy mappát levédeni jelszóval?
Az a helyzet, hogy itt a vakáció, a gyerek egész nap itthon van, és van olyan film vagy sorozat (16 karikás) amit nem szeretném, ha hozzáférjen.
Köszi!Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 5G DS Black - 8/128 GB, független
- X13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Klipsch The Fives Fekete
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
- Nitro AN515-55 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Apple Watch 49 mm milánói szíj, M - fekete titán / BONTATLAN (44/45/46mm-el is kompatibilis)
- Samsung 990 Pro 1TB // Számla+Garancia//
- Keychron C2 Pro billentyűzet
- Lenovo Flex 3 touchscreen 8gb ram , flip, chromebook
- Kindle 3 (billentyűzetes változat), Rakuten led olvasólámpával és eredeti Amazon bőrtokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest