Hirdetés

Keresés
 • Bog

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog

  Ha mozog az eb, akkor 10 percenként van lokáció ellenőrzés, különben óránként. Nagyjából, visszanéztem pár nap history-t.

  Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

 • Bog

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog

  1 óra alatt simán megvan a töltés.

  Most 84%-on van az akkumulátor, reggel 8-kor került rá az ebre. Azóta kétszer pingeltem meg a helyzetét.

  [ Szerkesztve ]

  Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

 • Bog

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog

  A Voda digitális jólét csomagja havi 990 HUF, EU roaminggal, 1 GB adattal. Az bőven elég egy ilyen izéhez. A Telekom MultiSIM 1000 HUF és a főkártya adatcsomagját használja, szintén EU roaminggal. Egyedül a Telenor szállt el az árakkal.

  Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

 • Bog

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog

  Én eléggé átgondoltam ezt az erdőben sétálós dolgot, az én kutyám is egy őz után rohant el, aztán az egyik fejberúgta szépen, szerintem el is ájult, mert nem reagált a hívásra, aztán egy idő után pontosan arra a helyre tért vissza magától, ahonnan elrohant. Nyilván addigra már pont leforgattam a fejemben a filmet, hogy egy vadász lelőtte.
  Szóval igen, azóta olyan erdőben, ahol vannak vadak (plusz vadász), nem engedem el, de szerencsére akár Budapesten belül is tudok olyan, alig ismert, nagy, egybefüggő területet, ahol ez nem fordulhat elő és el tudok kirándulgatni vele órákat.

  De nem ez a lényeg. A lényeg, hogy a kutya kiszökik a kertből. Nem azért, mert a gazda hülye, hanem bármi egyéb megtörténhet, speciel a mudi olyat ugrik felfelé, hogy az megdöbbentő, más kutyák igen jól ásnak, de egy figyelmetlen szomszéd/postás/futár/villanyóra-leolvasó rosszul csukja be a kaput és cső. Arról nem is szólva, amikor a láncos póráz egyik fele a kezemben maradt, a másik felével meg vígan ügetett el a Csutka. Erre hogyan készüljek fel? (Egyébként véletlenül pont fel voltam készülve a képzéshez használt síppal, megfújtam és az eb instant visszajött, de ez pont szerencse.)

  Szóval függetlenül mindattól, hogy igen, a felelős kutyatartás az elvárt magatartás, ez a gyakorlatban nem működik. Az viszont okvetlenül gigabónusz a cuccban, hogy tényleg rövid idő alatt rá lehet szoktatni a kutyát, hogy ha hallja a nyakörv sípolását, akkor az azt jelenti, hogy most azonnal meg tetszik fordulni és irány a gazdi. Mintha egy láthatatlan karom lenne, amivel meg tudom fogni a nyakörvét.

  Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

 • Bog

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog

  Hát igazából ez tényleg pofonegyszerű gyakorlat, ha meghallja a hangot és odajön, akkor kap egy jutifalatot. Megcsinálod vele párszor, nyilván a kutya agyi képességeitől is függ, de gyorsan rögzül. Pár napja van a nyakán a cucc, de már összerakta a dolgot.

  Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

 • Bog

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog

  Nem tartom magam tökéletes kutyatartónak (sajnos). Abban biztos vagyok, hogy ha a kutyám megtámadna valakit (amit nyilván elképzelhetetlennek tartok, mint minden kutyás), akkor az az én hibám lenne. Ezért ennek a lehetőségét is érdemes elkerülni. Utcán mindig póráz. BKV-n szájkosár. Kutyafuttatóban is tájékoztatom a közvéleményt, hogy a kutyám hangos, ugatós, de közben be is van szarva, szóval ha ez belefér, akkor elengedem, különben keresünk másik helyet. Olyan erdőben, réten, pusztán, ahol nem látok és nem is sejtek másokat én is elengedem, a tapasztalatom az, hogy ettől nagyon boldog, de ha helyzet van, akkor általában azt várja, hogy én mit rendelkezem, nem pedig önállósítja magát. És ezen kívül van az az opció, hogy vannak az erdőn-mezőn más kirándulók roppant kevesen (x<5), akkor róluk is kiderítem, hogy miképp viszonyulnak a kutyához és csak utána engedem el. Mivel a Csutka alapvetően cukinak tűnik és nem is nagy, ezért tök sok jó élményem volt az rövid pórázra vett kutyámmal, amikor random emberek mondták, hogy engedje el nyugodtan, meg a Pistike megsimogathatja-e, és perszehogy. De az az alapvetés, hogy Pistike nem akarja megsimogatni, amíg ki nem derül, hogy mégis.
  Én elég sokat áldoztam időt, energiát és lóvét arra, hogy engedelmes, de boldog kutyám legyen. Ebből a boldog az stimmel:-) Az engedelmességi vonalon pedig azóta is dolgozunk, járunk kutyás képzésekre, szocializálódni, megtanulni játszani más kutyákkal, megtanulni az interakciót az emberekkel, mert az én kutyám boldogan ugatva tud rohanni idegenek felé azon örvendezve, hogy mindjárt megismerkedik valakivel, aki meg fogja őt simogatni, csak ezt az idegenek nem mindig látják hasonlóan:-)

  Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

 • Bog

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog

  Plusz nem is azt várom el a kutyától, hogy az élete árán védje az ingatlant, hanem hogy értesítsen, keltsen fel, ugasson, hogy a szomszéd is felkeljen és talán még az is elég, hogy a hangjával elijeszti a betolakodót.

  Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u