Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
Lényegében tényleg az MS Office-ra hajaz. Nem tudom hogy miért nem tudta az MS-sem, és az OpenOffice-ban sem úgy megoldani hogy választhasson a kedves felhasználó. Sztem nem lenne nagy dolog megvalósítani...
-
localhost
Közösségépítő
Uramisten, ez ronda! Ronda és ronda!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
fatal`
titán
Hát az MS ribbon felületét én nagyon szeretem, de ez egyáltalán nem tetszik.
-
juliabrilke
veterán
Ennél azért szebb felületet is lehetett volna szerintem találni.
-
törölt tag
Hű, de nem kicsit ocsmány megvalósítás
-
dajkopali
addikt
csatlakoznék gregoriushoz
ezek még csak koncepciótervek, igaz, hogy számítógéppel készültek, de pont olyanok, mint amikor a tervező ceruzával felskicceli egy sajtpapírra az ötletét, a struktúrát adják vissza, az, hogy milyen lehet egy ilyen majd a monitoron, az még nagyon messze van[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Fáraó
őstag
"... az elmúlt fél évben 17 projekttervet, 145 dizájnmegoldást bíráltak el"
És nem volt semmi más innovatív? Érdekes. Az viszont igaz, hogy az MS-é nagyon praktikus.
VIGYORRRGAZMUS.....
-
nagyúr
Szerintem az OpenOffice feladata nem feltétlen az, hogy valami teljesen újat találjon ki hanem, hogy "MS szoftvereket" adjon ingyen. Főleg igaz ez annak fényében ha emlékszünk egy itthoni pályázatfeltételre amit jogi útra vittek. Az volt az egyik fő feltétel, hogy MS formátumokat támogassa. Nem tudom linkelni a hírt de az itcafe is lehozta, biztos emlékeznek rá páran.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Doom
aktív tag
Istenem, ez hihetetlen... Ingyen van, jól használható, de mindenki csak sír mint a fürdősk**va. Miért ne lehetne átvenni máshonnan a jó, bevált ötleteket?
[ Szerkesztve ]
-
kbencee
aktív tag
Rondarondaronda
A 16:10, 16:9-es monitorok korában nem is értem, hogy minek erőltetik ezt a felületet. Nem elég, hogy a monitor miatt alapból csökken a függőleges munkaterület, de még szoftveresen is elvesznek belőle?
Wordnél még úgy-ahogy elmegy, de egy Excelnél szerintem ez az új megoldás kifejezetten visszalépés használhatóság terén... -
cousin333
addikt
Mint már írták korábban, ez csak egy UI koncepció, nem így fog kinézni, max. az elrendezés lesz hasonló.
"Wordnél még úgy-ahogy elmegy, de egy Excelnél szerintem ez az új megoldás kifejezetten visszalépés használhatóság terén..."
Szerintem ezt gondold át még egyszer. Pont, hogy az Excelnél kell a nagyobb szélesség. 200 sornál mindegy, hogy 50-et nem látsz belőle, vagy 100-at, de nem mindegy, hogy kifér-e mind a 20 oszlop vagy csak 15...
Amúgy pár helyen már szerintem szerepelt, de érdemes lehet megint berakni:
Kb. másfél órás, remek (angol nyelvű) előadás az Office 2007 szalag-eszköztárának kifejlesztéséről. Emlékeim szerint arról is beszél, hogy miért nem oldalt van.
"We spared no expense"
-
FTeR
addikt
mint ahogy a cikk is említi, o2007-hez is pillanatok alatt lett régi menüsor, pedig az nem nyílt.
btw, ms-nek van vmi szabadalma erre a ribbonosdira (vásárolt, nem saját, amit persze sokan vitatnak). ugyan licenszt automatikusan ad, de a szoftver nem lehet az office konkurenciája...
-
Major Major
senior tag
nem értem én sem, miért jó ez az ormótlan vastag új szalag fentre. a KOffice pl úgy alakította át a felületét, hogy a jobb szélre kezdte kipakolni a dolgokat, szerintem az lehet a helyes út. csak nekik meg elenyésző számú fejlesztőjük van mind az MS, mind az Open Office-hoz képest, úgyhogy feature-ben sajna nem tudják felvenni a versenyt
-
HyP3b0y
senior tag
AKinek nem tetszik annak MS Office 2003, mit kell ennyit sírni???
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
Jhonny06
veterán
Ezzel az erővel minden ilyen program MS Office koppintás, ez faszság.. egyébként sokkal átláthatóbb és bármennyire is csúnya, az Office-nál kb. minden szebb.
-
DarkByte
addikt
Nekem bejön, persze lehetne több ikon az eszköztárakon a szöveg címkék helyett (nyílván ezért skicc). Emlékeztet a Blender kezelőfelületére a jelenlegi formájában.
-
KilgoreTrout
senior tag
Nézd meg a korábban belinkelt filmet a fejlesztéséről. Abban benne van, hogy pont a céges környezetben mennyire meggyorsította a munkát, egy pár napos tanulási időszak után.
Nagyon durva usability teszteket végeztek, míg a ribbonnál kötöttek ki. Nem egy magányos designer agylövése miatt lett ilyen, hanem komoly kutatások alapján.
És szerintem nagyon jó lett. (Talán ez egyetlen dolog, amivel az Ms kapcsán tökéletesen meg vagyok elégedve.) -
aram01
nagyúr
hát ez nem egyszerű
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Tomcat
őstag
válasz KilgoreTrout #24 üzenetére
Nálunk mindenki egyhangúlag követelte a régi gombokat mert jelentősen lelassította a munkát csupán az alapvető funkciók keresgélése is. 3 hónap kínlódás után mindenkinek Classic Menu lett telepítve.
Tomcat
-
copass
veterán
koncepciónak jó, de hogy használható is lesz...
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
törölt tag
engem ez a ribbon az AutoCAD 2008 / 2009 ribbonjára emlékeztet (legújabb MS Office-szal még nem volt dolgom, én is OpenOffice-t használok mindenre). Ezeknél viszont konkrétan megoldották programon (AutoCAD-en) belül, hogy lehet "classic" menükinézetet választani, ami visszahozza mindenféle add-on program nélkül - a korábban megszokott menü- és ikonrendszert és annak stílusát. Sztem ez jobb ötlet mint a 3rd party programok használata. Ugyanakkor, mint pl. egy iPhone nál is, aminek annyira letisztult a felülete (pár gomb és egy b*zinagy érintőképernyő), elkerülhetetlen hogy mások is követik a megszokott, userek által divatosan követett fejlesztéseket amik éppen egyszerűségüknél fogva adnak egyre kevesebb lehetőséget a variációkra.
-
cousin333
addikt
válasz Major Major #18 üzenetére
Az ilyet felületben mérik. Miért lesz az jobb, ha oldalt foglal el sok helyet, mintha felül? Az egyik gond éppen az, hogy Wordben a függőleges tér számít jobban, Excelben meg a vízszintes. Akkor most hova rakod, hogy egységes is legyen?
Tényleg meg kellene nézni az általam linkelt videót, abban kifejtik, hogy nem működik az, hogy számos eszköztárunk, oldalpanelünk menünk van, mert a user nem tudja, hol keresse a funkciót. Ha kevés helyet foglal, akkor nehéz elérni a dolgokat, ha mindent kipakolunk, akkor meg nem marad szabad hely.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Pont ez a baj. Meg kell tanítani, nyilván nem megy egyik pillanatról a másikra, kell pár nap. Kissé demagóg érvelés, de ha minden újdonságot ilyen szellemben fogadtunk volna, nem tartanánk sehol. A linkelt videóban is benne van, hogy nem lehet az új UI hatékonyságát lemérni azzal, hogy Mari nénit eléültetjük, majd fél óra múlva kikérdezzük. Ezért (is) volt lassú a fejlesztés, mert késik a visszajelzés.
Amúgy némi segítség (nekem csak IE-vel megy, vajon miért...?):
Word 2003 parancsok a Word 2007-ben
Excel 2003 parancsok az Excel 2007-ben
PowerPoint 2003 parancsok a PowerPoint 2007-ben
1 hét gyakorlás, és menni fog flottul... Nem mellesleg, ha a helyfoglalás zavar, akkor lebegőre lehet kattintani, így szinte semmi helyet nem foglal.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
dajkopali
addikt
válasz cousin333 #32 üzenetére
no, baz, ezeket belinkelted ám
először átszabták a Firefox ablakát, aztán nem jöttek be
ügyi
hát ez is egy bizonyíték, bizony...p.s. IE-vel bejön, s hogy legyen vmi hasznom is, ha már elindítottam, letöltöttem a peccseket a windowshoz
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
cousin333
addikt
válasz dajkopali #33 üzenetére
Linkeljek még olyat, ahonnan nem megy? [link]
Hmmm, mintha írtam volna, hogy nálam csak IE-vel megy...
Próbáld IE-ből, megy az frankón, de másban nem, pedig van 10-es Flash telepítve (és máshol működik is). Semmi baj, MS nem rekeszt ki senkit, ezért is szeretjük...
ui: Látod ezért jó a Vista. Már az update-hez sem kell IE
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
leeate
senior tag
Először volt a szalagos film, utána szalagos magnó, most pedig a szalagos kezelőfelület. Még mi fog jönni? Elegem van a szalagos dolgokból, szabadságot akarok!!
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
kokyt
senior tag
Nekem így sincs vele semmi bajom a design-al. Kicsit egyszerű, de nem nézegetni kell, hanem dolgozni vele
Anno nekem is erőltetettnek tűnt ez a szalagos dolog. Muszáj volt használnom egy dologhoz, mert nem volt a közelben régebbi Office. Mikor visszakerültem a régihez, visszasírtam az újat. Jó ez, csak szokni kell. -
Tomcat
őstag
Ezeket már próbáltam de hiába. Senkit nem érdekelt. Jobb a békesség meg nem akartam hogy engem okoljanak a kollégák hogy miattam nem tudnak dolgozni.
XP+2003--->Vista+2007 váltás miatt.Az örökzöld "hol a nyomtató ikon? meg "nem tudok nyomtatni" jellegű beszólások, naponta 10x szájbarágósan megmutatni mindenkinek nem volt valami kellemes.
[ Szerkesztve ]
Tomcat
-
troller
senior tag
Azért agyonhajszolt, fusztrált 40-50+ éves könyvelő mamiknak messze nem egy hét gyakorlás. És közben a vezetés (na és persze az APEH) teljes joggal várja el, hogy a hó végi zárás időben lemenjen, ami egyébként sem egy fáklyásmenet. Új gépre új Office, az IT-s srácok eddig se túl laza napja azzal telt, hogy keresgélték a régi funkciókat az új eszköztáron. Mit ne mondjak, nagyon hálásak voltak a Classic Menu for Office-ért És nem került volna semmibe a M$-nak se választhatóan meghagyni a régit.
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
őstag
szokás kérdése
rá fér a megújulás habár a régivel tökéletesen meg tudtam oldani mindent
de ez ilyen játék fejlődni kell mind külsőleg mind belsőleg
hajrá oppenofficeVGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
törölt tag
Egy szavazat ezért a kinézetért, hogy tetszik.
Elenben az OOO rágyúrhatna olyanokra, mint normálisan kezelhető képletszerkesztő, amibe szöveget is lehet írni, normálisan működő képkezelés, horgonykezelés, sok képet tartalmazó, jópár oldalas dokumentum megfelelő tempóban mozgatása, zoomolása, stb. Ezok fontosabbak, mint a többi. A jó dolgokat meg tartsák meg.cousin333: ha gyorsbillentyűzök akkor nem szeretem a ribbont. nehezebben tanulható meg. Cégnél sem nyerte el a kollégák tetszését korábban. Én sem rajongok érte.
-
Hebry
senior tag
Nem rossz, csak még roppan t kezdetleges, reméljük a vége jobb lesz.
A vállalatok töbsége pedig nem tart továbbképzést minden dolgozójának, ha új software kerül telepítésre, szóval több lesz ott az autodidakta tanulási idő, mint egy hét. Már aki akar tanulni, mert tudjuk, hogy sokan, ha valami nem ott van mint amit megszokott, akkor már nem képes a programot kezelni. -
Dorian Gray
csendes tag
Hmm, lehet, hogy csak a magyar változat ilyen buta.
-
total90
veterán
Nekem mindig is úgy tűnt, hogy az OpenOffice egy "kicsit" MS Office koppintás... Mindkettőt használom és ezért vagyok ezzel a véleménnyel, de ha valóban így fog kinézni az új OO, akkor majd csak akkor használom, hogy rémüldözni akarok és nincs itthon horror film
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Tomcat
őstag
Pont ezt mondom én is hogy nem a 20-30 éves mérnökökkel, gazdaságiakkal, kereskedelmi munkatársakkal van a gond mivel ezek az emberek -ahogy mi is- beleszülettek a számítástechnikába, hanem a nehezen tanuló és a megszokásokon alapuló munkavégzésű 50+ korosztállyal, aki ha az asztalon akár 1 ikon is eltűnik vagy nem ott van ahol volt máris jajveszékelve hívja a segítséget.
És igen, legalább választhatóan vagy később patch formájában beletehették volna a 2007-be is a régi menüelrendezést.Tomcat
-
luciferc
őstag
És nem lehet, hogy a szuper innovatív kezelőfelület mellett arra is fordítanak időt meg energiát, hogy képes legyen gond és hiba nélkül beolvasni egy MS office filet, vagy akár csak a saját korábbi fileját is? Nagyon vicces, mikor egy a 2-es verzióval készült filet a 3-as nem bír hibátlanul megnyitni. Az MS office file kompatibilitás meg nagyon nagyon bugos. És lehet hőzöngeni, hogy nem dolguk az MS-t figyelni, mert egyrészt a jelek szerint figyelik, másrészt meg egyelőre kicsit túl sok ms office-os emberke van a userek között, akik fileokat adnak és kapnak.
-
leeate
senior tag
válasz dajkopali #38 üzenetére
Najó, amúgy nekem is bejön a ribbon.
A Word pl. végre úgy néz ki, mint egy szövegszerkesztő, nem pedig mint egy programozói fejlesztőkörnyezet Beletelt vagy 20 évbe, de szerintem csak most kezdenek majd igazán jönni a mindentudó, de mégis emberi felhasználásra szabott programok..Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
localhost
Közösségépítő
"hanem a nehezen tanuló és a megszokásokon alapuló munkavégzésű 50+ korosztállyal,"
-eheheh ez rossz megközelítés!Én az ötvenet alulról éppen súroló korosztály nevében ezt úgy látom, hogy amióta világ a világ megszoktam, hogy melyik word menüben hol mi van. Csukott szemmel is!
Telefonon keresztül is segítettem, úgy, hogy nem láttam a másik legördülő menüit, párbeszédablakait. Nah ennek a generációnak nagyon sok változás és teljesen illogikus a RIBBON bevezetése. Nam mint nap használom ma is, de a régi módszer beívódott, nagyon!¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 11. 30.)
- Destroy All Humans DNA Collector's Edition (PC,új)
- The Guild 3 Aristocratic Edition (PC,új)
- Spellforce III Collector's Edition (PC,új)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest