Új hozzászólás Aktív témák

  • balojazz

    aktív tag

    válasz tzl #11901 üzenetére

    "Ez mind logikailag, mind közgazdaságilag bullshit.
    Ahogy a sonkánál kiszámolják, hogy egy disznóból hány húszdekás sonkacsomag csinálható, ugyanúgy a szoftvernél is kiszámolják, hogy hány szoftvert fognak eladni és arra osztják vissza a költségeket.
    " - És ha okosan számolják ki, tudják, hogy mennyi valódi - legális - eladásra számíthatnak. Tehát ez itt fent bullshit, mert tudják, hogy lemásolom.
    "A program ugyanolyan termék, mint bármely más szellemi termék. A könyv is fénymásolható, mégsem legális, hiszen kárt okozol a szerzőnek, kiadónak, terjesztőnek azzal, hogy nem veszed meg, hanem ellopod a művet." - Ejnye, dehogy okozok kárt. Hisz nem vettem volna meg (vagyis nem a kiadott pénz visszalopása történt, hanem a ki nem adott pénz maradt nálam). Hogy közben a könyv gondolatai a fejembe kerültek, az nem káros a szerzőre nézve sehogysem. Különben is, ha annyira az eredetit akarom olvasni, kölcsön kérem, ami legális, és ugyanannyi "kárt" okoz, mint a fénymásolat.

    De hát a cél mindkét oldalon el van érve. Adott a döntés lehetősége, adott 2 erkölcs, amelyek igazolhatók, így mindenki nyert. Ti kiadtatok százezreket, és örültök, én nem, és örülök. Csak ne akarjon senki megváltoztatni senkit. Akkor minden rendben. Mindenki örüljön magának. Én maradok sith, amíg többségben a jedi-ok. És nyugodtan alszunk mindannyian. Én talán többet nevetek... :K

    Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

Új hozzászólás Aktív témák