Új hozzászólás Aktív témák

  • feketepeti

    aktív tag

    válasz sonkamiki #10105 üzenetére

    Én elég hosszú Symbian pályafutás után váltottam Androidra, de igazából nem okozott nagy megrázkódtatást.

    N70, N80, N73, N95m N95 8GB és tévedésként még egy SE P990i is becsúszott.

    Tehát mondhatom volt időm hozzászokni :-)

    Ezek után váltottam egy Iphone 3GS-re, de nem sokáig bírtam vele. Egyrészt az akksi hamar lemerült, (ugyanolyan használattal, mint az N95 8GB, du 4-5 körül megadta magát, úgy, hogy reggel vettem le a töltőről) másrészt nem lehetett normális hívásszűrést csinálni rajta és ott azért a Jailbreak nem annyira egyszerű, mint itt a Root, ráadásul ilyesmihez nem is kell Root, Symbianon meg alap.

    Vettem egy HTC Desire-t. Nem mondom, hogy teljesen röccenésmentes volt az átállás, de ennyi idő után talán érthető, de nem az Android megszokása volt a nehéz, hanem az érintőképernyőé. Már az Iphone is rossz volt ilyen téren.

    És ez még mindig így van, jellemzően Autóban, vezetés közben kicsit életveszély használni :-)

    A Desire a csodálatos Amoled kijelzővel idegesített halálra, ami gyönyörű, meg minden, csak napfényben egyszerűen olvashatatlan. Akárhogy állítgattam, nem jó.

    Aztán jött a Defy, ami elég pöpec. A kijelzője napfényben is látszik, akksival sokkal jobban bírja, mint a Desire. Most a 2.51-es frissítéssel elég sok macerája megjavult.

    Ettől függetlenül a Desire szerintem sokkal jobb telefon, kivéve a kijelzőt, de nekem ez nagyon fontos szempont.

    Hozzáteszem én üzleti telefonnak használom, sokat beszélek, sokat utazok, több, mint 1000 kontakt van benne, több email fiókot használok, gyakran kell doksikat olvasgatnom és praktikus, ha nincs kedvem elővenni a laptopot.

    De egyébként Telefonnak az E52 messze sokkal jobb és használhatóbb...

    A kamerája azért az N95 szintjét nem hozza, viszont elfogadható és a Desire cuccánál sokkal jobb, kivéve a kezelése.

    Offline navi ingyen nincs és tulajdonképp online sem, mert a Google egyelőre csak itinert rajzol, de nem navigál. Persze külföldön megy faszául, korábban írtam is róla, de szintén online és adatroaming tarifákkal azért nagyon nem olcsó.

    Nekem soha nem fagyott le sem ez, se a Desire, pedig nyúzom őket rendesen és elég komoly adat és beszédforgalmat bonyolítok. Éjszakára sincs kikapcsolva soha, általában éjjel töltőn van.

    Ellenben soha nem játszok, nem hallgatok zenét, Facebook sincs rajta és nem telepítek mindenféle faszságot számlálatlanul.

    Egyébként a Symbian klasszikus telefonfunkciókra kifogástalan, ezt a nagy multimédiás őrületet nem bírja követni igaz azért én megnézném egy normális vassal maga alatt, mert a Nokia ezt soha nem próbálta. Az N8 is eléggé halovány.

    Röviden, a két telefon annyira messze van egymástól (N52-Defy) hogy itt nem az Android-Symbian váltás lesz furcsa, hanem a klasszikus telefonbillenytűzet és a gomb nélküli élet közötti filozófiai különbség.

Új hozzászólás Aktív témák