Új hozzászólás Aktív témák

  • Undoroid

    őstag

    válasz mAtech #26827 üzenetére

    Szia!

    Sokak indítottak már itt saját szervert, majd Ők is biztosan hozzátesznek még néhány gondolatot ehhez a saját tapasztalataik alapján!

    CPU oldalról: Leginkább a magas órajel számít, mintsem a sok, de lassú mag! Részemről egy négymagos (8szál) processzorral működtetem a szerveremet, alapórajelen. Fontos még a processzor hatékony hűtése, mert pályageneráláskor és új területek felfedezésekor is eléggé megszaladhat a maghőmérséklet! Érdemes olyat választani, ami jól hűt és csendes is...

    Memória oldalról: Ha nem csak az alap játékot (nyilván nem) szeretnétek futtatni, akkor érdemes bőségesen megpakolni ramokkal a szerveredet! Mivel sokat számol a géped, akkor igyekezz dual-channel-t használni! Nyugodj meg, hogy nem tudsz annyit beletenni, amennyit nem tud elnyelni, ha engeded! Arra azért figyelj, hogy 90% felett ne adj neki. A többi maradjon az OP-rendszer részére! Minél több MOD-ot használ a játék, annál több ramra lesz szükség! Ugyanez igaz a játékosok számára is! Nálam 2x16Gb van a gépben, de ebből jelenleg 12Gb-ot engedek használni, amiből akár 20-at is (ezt sosem értettem, hogy a korlát ellenére miért tud többet is megenni) felzabál, ha bonyolultabb építményeim lesznek!

    HDD / SSD oldalról: Nos, igen! SSD-t használok, mert egyes modok -bizonyos időközönként- visszaállítási pontot 'mentést' készítenek és az bizony erősen korlátozni képesek (nagy méretű file készül, amit másol és tömörít) az addig zajló eseményeket kissé lassítani tudják! A legutóbbi modpacknál -több, mint 7000 MC nap után- nálam ezek 4,2Gb körüli méretűek voltak tömörítve! Kicsomagolva 6,5Gb méretűek voltak! :Y Ezekből 6-8 darab lesz, amikből a legrégebbieket szokta felülírni...szóval nem árt a tárkapacitás!

    Tápegység oldalról: Ezen Én nem spórolnék! Legyen megbízható és csendes! Feleslegesen ne zörögjön...

    OP-rendszer oldalról: Részemről Win- alól futtatom, de az eddig hallottak alapján Linux alapú a jobb, mert sokkal kevesebb erőforrásra van szüksége, stabilabb és nem is kell majd annyiszor teljesen újraindítgatni, mint a Win-es megoldást!

    VGA oldalról: Mivel a szerver csak egy konzolablakban fog futni, így nincs szükség dedikált kártyára! Bőven elég lesz az, ami a processzorban van (ha van) Természetesen lehet valami nagyon alap, mert csak feleslegesen fogja tekerni a villanyszámládat és melegíti a géped belsejét! Nálam a processzorba integrált zsuga bőven elég...továbbá nem árt, ha géped jól át lesz szellőztetve!

    Most ennyi jutott az eszembe...nyilván néhány dolgot kihagytam vagy rosszul tudok, de ezeket majd a nálam gyakorlottabbak ki fogják egészíteni / javítani! Ha visszaolvasol, akkor magad is látni fogod, hogy kik is azok, akik sokkal jobban képben vannak a szerverek futtatásában?!

    Sok sikert a szerveredhez! :K

    https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-

Új hozzászólás Aktív témák