Új hozzászólás Aktív témák

  • agyarka

    aktív tag

    válasz Renwick #18985 üzenetére

    Biztonságra magas szinten érzékeny vállalatok nem szószátyár beszállítókat alkakmaznak. Szándékosan használtam a többes számot, mert több beszállító esetén magasabb szinten tartható a védelem. Ráadásul annak is elég sok módja van, hogy a végfelhasználó ne legyen ismert.

    Magyarország a biometrikus azonosító rendszerek fejlesztése területén a világ élvonalban van, sőt sok tengerentúli 3 betűs cég beszállítója. Persze ettől még másra is el lehet itthon herdálni a pénzt, de szerintem erről nem ott dolgozóként csak találgatni lehet, biztosat állítani nem.

    Adott ujjlenyomatot pénzről lelopni a lehetetlenséggel határos, kilincsről és más tárgyakról a begyűjtése megoldható, de egy- egy konkrét személyt megcélozva biztosan nehezen megszervezhető.
    A mobiltelefonok azonban erre kiváló lehetőséget nyújtanak, és a tömeges adatgyűjtés könnyen személyhez köthető netkapcsolattal rendelkező készülékeken.
    A BB akkor tudna nagyot alkotni ezen a területen, ha garantáltan tudná, hogy az adatok semmilyen körülmények között nem kerülhetnének ki a telefonból, és abból nem reprodukálható az eredeti ujjlenyomat. Talán itt jöhet a képbe ismét a hardveres BB PIN.

    A kinaiaknál vannak egész nyomott árú készülékek amelyeknél az ujjlenyomat és az írisz azonosítás is használható a feloldáshoz. Kb olyan biztonságos mint az általuk szállított 4G hálózat és más egyéb eszközök. Gyakorlatilag minden normális államban tiltólistán vannak. Magyarország persze a szokásos útját járja.

Új hozzászólás Aktív témák