Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
A szám nélküli hívások blokkolása meggondolandó... Sajnos, van olyan mamut vállalat, cég -pl. a téhóm is ilyen - ahonnan az alkalmazott központon keresztül hív. Ilyenkor nem jelez ki számot. Egy kedvezményes tv vásárlást majdnem "letiltottam" így.
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
MTomi11
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy 640 dul sim-es telóm van kb 2 hete. rendszeresen előfordul, hogy elmegy a térerő mindkté sim-en. A kijelző azt mutatja, hogy jó a térerő, mégsem tudnak hívni (átmenetileg nem elérhető), mobil internet sem müködik. A szervízben ujratelepítették a szoftvert, de továbbra is fennáll ez a hiba. Gondoltam hátha valamelyik app okozza, de nem sikerült semmit beazonosítani (egyébként sincs rajta semmi olyan, amit ne kellene használni egy normál használat mellett). Ugyanúgy elmegy a térerő éjjel is, amikor semmi nem fut rajta élesben, meg semmit nem csinálok a telefonnal. Van valakinek ötlete?
-
zorzy4
addikt
válasz old rocker #8208 üzenetére
A frászt kapok én is a "rejtet számot nem veszem fel" emberektől. Én is a munkahelyiről hí vok valakit az rejtet. És ezért nem jött össze egy jofogásos üzlet mútkor. Pedig az idióta tudta is a saját számom és tudta hogy én hívom. Bocs az offét csak még él bennem a düh.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
snooze
veterán
Mi ebböl a tanulság?saját telefonról kell hivni,és akkor nem veszik el az üzlet..ennyit csak nem kell spórolni..nem? 😊
Egyébként 99%-ban ügynökök hivnak kijelzés nélkül..csak azoknak az miért éri meg,mivel sokan nem veszik fel..ismeretlen számot hamarabb..[ Szerkesztve ]
GO Gunners!!!
-
jeni
félisten
egyszerű! meg kell szüntetni a rejtett számról való hívás engedélyezést! legyen kötelező a szám kiírás!
-
wacek068
tag
Sziasztok!
Valaki privátban válaszolna pár kérdésemre?
Előre is köszi!A semmitől, a kevés is sokkal több!!! Már van 41 piros pöttyöm!!!! Szerintem megbízható vagyok! Ha nem írok vissza azonnal, valószínű vezetek,csak olvasni tudok, de pótolni fogom!
-
emeri
csendes tag
sziasztok!
szerettem volna WP 8.1 update2 után kipróbálni a WIN10et.
leszedte, a windows insider alkalmazást és elkezdtem telepíteni.
a végén kiírta, hogy nincs elég lemezterület és töröljek.SD üres hely 4GB (ez okés is)
telefon üres hely 639 MB (és ez az érdekes, mert MINDENT az SD kártyára telepítek, csak azok az apró appok vannak itt amiket gyárilag nem engednek a program gyártók az SD-re telepítést)tártelütsegégéddel megnézve a telefon résznél a rendszerzerfájlok mérete5,7 GB (!) amivel nem tudok mit kezdeni sem telefonon, sem USB kártyával, PC-n
valahol (alán lumia 830(?) olvastam egy trükköt, hogy hálózatról lecsatlakozás után állítsuk 1 hónappal előre a rendszeridőtés 5-10 perc múlva visszállítva a rendszerfájlok mérete töredéke lesz az éppen aktuálisnak.
na ez (nálam legalábbis) nem működikszóval hogy a túróba tudnám ezt orvosolni, hogy a rendszerfájlok nem foglalják el szinte a teljes telómemóriát??
csináltam backupot a felhőbe, de nem tudom, hogy egy gyári beállítások utáni visszaállítás megoldaná-e
a fenti problémát (illetve mennyire cseszné szét a beállított nem kis mennyiségű és rendszerezett csempéimet)kérem, ha bárki hozzá tud szólni ehhez, ne fogja vissza magát
előre is nagyon köszönöm!!! -
Ricardo
titán
"valahol (alán lumia 830(?) olvastam egy trükköt, hogy hálózatról lecsatlakozás után állítsuk 1 hónappal előre a rendszeridőtés 5-10 perc múlva visszállítva a rendszerfájlok mérete töredéke lesz az éppen aktuálisnak.
na ez (nálam legalábbis) nem működik "Ez amennyire tudom nem a rendszerfájlokra van, hanem az egyéb fájlokra.
-
old rocker
veterán
válasz Franklin #8223 üzenetére
A rejtett számos hívásokat a legszívesebben letiltanám, de a korábbi hozzászólásomban már leírtam, miért nem teszem. Ugyanakkor az a véleményem, a cégek - mint ahogyan van is rá példa - megoldhatnák, hogy a mellékekről központon át kifutó hívásaiknak is legyen azonosítójuk.
A véleményem azért ilyen, hogy néhány korábbi hozzászólótól ellentétben én a rejtett számoktól kapok hülyét, mert a rejtett számok 99.9%-a valamilyen ügynök. Ahogy szoktam mondani, ez az ország 10 millió üzletkötő országa.
A véleményem azért ilyen szigorú, mert a munkám jelentős részét itthon végzem. TV-s egészségügyi újságíró, író vagyok. A mobil elenyészően keveset csörög ahhoz képest, mint amannyit "vezetékesen" zavarnak napközben.
Ülök a laptopnál, bele vagyok mélyedve az írásba, ám ekkor megszólal a vezetékes. Ha szerencsém van, és nincs a töltőn, a tartójában, akkor rögtön fel tudom venni. Ez a ritkább. A legtöbbször azonban az egyszer már műtött, de kiújult gerincsérvemmel kemény kínok árán átverekszem magam a szobán és felveszem. A telefon valamikor a feleségem nevén volt bejegyezve a telefonkönyvbe és hiába van azóta titkosítva vagy 6 éve, mégis hívnak és őt keresik. X. cég megbízásából, kisorsoltak, csak egy ebéddel egybekötött előadáson kell részt venni, ahol 20 000 Ft értékű ajándékot...stb. Vagy: most egy forradalmian új szűrővizsgálatra hívnak, ami 40 évvel korábban kiszűri, hogy tumorom lesz. Stb.
Na most: utóbbi azért is dühít, mert 17 év eü. újságírói gyakorlattal, nem dicsekvés, a MOK és az MTA-tól kaptam már érte díjakat, többet tudok a betegségekről, mint egy vidéki falusi háziorvos. Amellett a méhen kívüli terhességen kívül már minden bajom volt, infarktustól kezdve a krónikus autoimmun betegségig.
Következésképpen állandó és rendszeres orvosi ellenőrzések alatt állok, herótom is van tőle.
De azelőtt volt, hogy a műsorom e-mail címét és az azóta már rég megszűnt axelerós e-mail címemet is beleértve napi 10-15 spam direkt marketing levelet kapok.
Ezek annyira nem válogatnak, hogy a telt érzéki szájtól kezdve a mellnövesztésig mindent ajánlanak. Nekem...
Szóval kedvtől függően vagy egy Allah Akbar! ordítással vetek röviden véget a csevegésnek, vagy beszéltetem és a végén lelkendezek, de jó, hogy tetszett hívni, mert én meg qrvákat toborzok Dubaiba...
Magyarán szerény lehetőségeimhez mérten mindent megteszek azért, hogy megutáltassam velük a munkájukat.
Tudom, hogy ez szakmai topik, de a rejtett számok kapcsán azért fogtam ilyen hosszúra, hogy érzékeltetni tudjam azt, miért vagyok ezektől hisztis:
Néha ugyanis előfordult, hogy szombaton reggel, vagy kora délutáni szieszta időben hívtak és efölötti bosszúságomnak hangot adva az üzletkötő nő volt rezignált: ő csak a munkáját végzi, neki is meg kell élni valamiből.
Azt válaszoltam rá, hogy igen ám, csak az önök megélhetésének az ára a mi nyugalmunk, pihenésünk. (Nem mellesleg vécésnéninek is el lehet menni, csak hát ugye az üzletkötés is adminisztratív beosztás.)A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
tpeter77
addikt
-
emeri
csendes tag
üdvölzetem..
még mindig wp8.1--->win10 preview átállással "küszködöm"
tegnap gyári beállításokra visszaraktam a telefont. ez ok.
alap dolgok (idő, nyelv, régió, stb) beállítva.
letöltöttem a Windiows Insider appot és a "get preview build" vagy hasonló szöveg után
(természetesen Microsoft acc beütése/elfogadása megtörtént)
nem a sokat látott FAST RING vagy SLOW RING opciót ajánlja fel, hanem helyette ez a szöveg jön be:szeretném 640xl-emre "végleg" felrakni, erre tessék...
(tegnap este és ma reggel is ugyanez a helyzet)
eddigi gyenge próbálkozásaim: próbáltam régiót állítani, dátumot is, nincs változás..van valakinek ötlete mit szúrhatok el..??
-
old rocker
veterán
válasz tpeter77 #8225 üzenetére
szerencsés vagy... bár mobilon heti 1-1 van de a vezetékes nekem napi átlag 4-5 telefon. (Plusz spam...) Maga a jelenség dühítő. Ami miatt szívesen kiiktatnám a rejtett számos hívásokat, ha nem lennének a többször említett vállalati hívások. Ugyanis elvi kérdés: ne hívogassanak rejtett számról...
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
emeri
csendes tag
válasz JamesFinn #8227 üzenetére
köszi szépen. megvan a megoldás. dátummal semmit nem lehet ezen választani.
a megoldás (hátha valakinek szintén jól jön)
ne a telefonos gyári beállítással kell ledarálni a telefont, hanem PCről USB kábellel a
Windows Device Recovery Tool -nevü progival.köszönöm még1x JamesFinn, hogy próbáltál segteni!!
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Ma találkoztam egy olyan problémával, hogy a telefonom PIN kódot kért, pedig nem indítottam újra és előtte meg egy perccel használtam. Később arra lettem figyelmes, hogy az akksi nagyon lemerült. Most töltőre tettem, de ez mitől lehet?
640LTE, WP 8.1A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
JamesFinn
senior tag
-
tpeter77
addikt
Múlt héten vettem észre, hogy feltelepítette a készülék a kisalkalmazások progit. Fogalmam nincs, mire jó ez, és mit tüntetett el helyette?
Ez valami hibajavítás része, vagy micsoda? -
-
JamesFinn
senior tag
Aki jelentkezett Időkép app bétateszternek, az töltheti a marketből.
-
Deer76
aktív tag
válasz JamesFinn #8232 üzenetére
Azt hol tudom megnézni? Amúgy 3-4 napot simán ki szokott bírni. Hasonló eset december elején volt, azóta csak 1x indítottam újra.
Alap esetben mind a wifi, mind a mobil adatforgalom ki van kapcsolva.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz JamesFinn #8243 üzenetére
Köszi.
Internet Explorer 26%. Azt szoktam főleg használni. MyTube 6%. Ezeknél maradhat, hogy futhat a háttérben?
De tény, hogy most sem merül gyorsan az akkumulátor, csak azután volt ez, hogy újra kérte a PIN-t.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
mici66
tag
válasz old rocker #8224 üzenetére
Ez mind ok! Én akkor sem veszem fel a számnélküli hívást! Ha az annyira fontos küldje el, vagy olyan telefonról hívjon ami elküldi! Általam is lezárva a téma.
Egyébbként valahogy előugrott a W10-ben is a számblokkolás menű. Megoldottam![ Szerkesztve ]
-
wacek068
tag
Sziasztok!
Vettem ma egy ilyen telefont!
Egyenlőre küzdök vele, de sikerülni fog majd!
Nem adom fel, sikerülni fog!
Egyébként, elsőre tetszik a formája, nekem a műanyagokkal sincs bajom, szóval kívülről oké!
Ha végképp megakadok, majd kérek segítséget, de elég makacs vagyok!A semmitől, a kevés is sokkal több!!! Már van 41 piros pöttyöm!!!! Szerintem megbízható vagyok! Ha nem írok vissza azonnal, valószínű vezetek,csak olvasni tudok, de pótolni fogom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest