Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
Porog szepen, ketlem hogy ezzel barmit is tudnanak csinalni. Oda a sok konzerv bab.
-
törölt tag
válasz VaniliásRönk #45 üzenetére
"és olyan közelségben ahol a gravitáció extrém időtorzulást is okoz, atomokra lettek volna szaggatva."
Elég régi a tudásod fekete lyuk gravitációs hatása témakörben. Már tizenéves Hawking könyvek is beszélnek róla, ez közel sem szükséges, bekövetkező eset.
A sugárzás alatt a körülötte keringő részecskék súrlódás miatti ionizációjára gondolsz, vagy milyen sugárzásra?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #06658560 #44 üzenetére
Ha komolyan kérdezed, akkor ugyanazzal az űrhajóval leszáltak 2 (3) különböző Bolygón, amelyeknek a gravitációja hozzávetőleg hasonló a földiéhez (~9,81m/s), namost ehhez nagyon sok üzemanyag kell. Ehhez képest a leszálló űrsiklók (bár első ránézésre realisztikusnak tűntek) valójában inkább a Star Trek vagy a Star Wars leszálló űrhajóira hasonlítottak, hatalmas belső tér, szinte semmi hely az üzemanyagnak, vagy nyoma az üzemanyag-tartályoknak. A hajtóművek viszont látszólag kémiai elvem működő hajtóművek (sőt, még ki is kell száradniuk, valamiért ugyanis nedvesen nem indulnak be (?!?! ).
De egyébként nem csak a leszálló űrhajón, hanem az Endurance esetében sem látunk komolyabb üzemanyag-tartályokat, holott bolygóközi repülést kell végrehajtania, sőt... igazából csillagközit... Szóval mind az Endurance, mind a Pegasus esetében valami nagyon fikcionális, minimális üzemanyag-igényű kémiai meghajtást alkalmaztak a filmben - ami csak fizikailag képtelenség...
Arról nem is szólva, hogy sehol sem látni radiátorokat... A hulladékhőtől hogy szabadulnak vajon meg?
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz #06658560 #56 üzenetére
Elnézést, de az ilyesmit én mindig mókásnak tartom. Igen, alkalmaztak pár tudóst, hogy fel lehessen tüntetni a végefőcímnél, de ez ettől még marharépa. A Star Trek fanokkal szoktam néha élesen vitázni, hogy csak nézzem meg, hány tudós vett részt a készítésében, aha, oké, és utána akkor miért repkednek a hídon szegény piros felsősök a felrobbanó kijelzőktől? Mert a jövőben a biztosíték elvesztett technológiának számít majd?
Az "eddigi hasonló" filmek elég tág fogalom. A 2001 és a 2010 például messze megelőzi reális űrhajók terén az Interstellart, és a fikció része is sokkal kifinomultabb. Az Europa Report vagy a Moon dettó ugyanez, csak sokkal kissebb költségvetésből készültek. Az Avatart már fel sem hozom.
Szóval nem, az Interstellar nem rossz film, de nem a realitása miatt...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem inkább az egyes bolygók gravitációja miatt bekövetkezett időtorzulásokra gondolt. Bár az is el volt túlozva kissé, de legalább az alapja nem volt hülyeség.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
optikus
senior tag
válasz fordfairlane #58 üzenetére
az a szinesfem koppanni se fog a foldon, elobb elkapjak szorgos kezek meg reptiben
Buy books not gear.
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz #06658560 #54 üzenetére
Ez érdekel, ha nincs szükség extrém gravitációra extrém időtorzuláshoz, akkor mi okozza?
Nem az ionizáció a probléma, hanem az ionizáló sugárzás amit az akkréciós korong bocsájt ki.
Egyébként amit cifu boncolgatott az engem is végtelenül bosszantott, mert az nem fikció, hanem hülyeség. Ha már fikció akkor lehetett volna valami olyan meghajtás, amiről nem tudja minden bölcsődés, hogy irreális."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Snoop-y
veterán
válasz VaniliásRönk #64 üzenetére
Akkor az lett volna a problema hogy dehat olyan meg nincs/ ufoknak van csak...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
ROBOTER
addikt
válasz VaniliásRönk #38 üzenetére
Én már nagyon régen megszoktam, hogy amelyik filmet agyondícsérik, vagy kasszasiker, az általában számomra kevésbé élvezhető.
Az Interstellar szórakoztató volt, de ennyi. Semmi bajom vele, jó film. Ha nem emelték volna ki előtte, hogy mennyire tudományos alapossággal készült, talán az elvárásaim is kisebbek lettek volna.
-
pusszycat
nagyúr
-
azbest
félisten
a vizes bolygónál én is nagyon fogtam a fejemet... meg persze máshol is, de ott nagyok. Sietni kellett az idő miatt, erre caftatnak gyalogosan begyűjteni a nyomokat. Hirtelen még jobban sietni kell és erre kiderül, hogy a robot simán körbeszaladja őket. A fószer meg megvárja a hullámot ahelyett, hogy beszállna. Maga a történet összességében nem lenne rossz, de menet közben annyira nem figyeltek a részletekre, hogy az már fájlt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest