- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
"Aztán megjelentek az embereid, és így versenyre kényszerültünk"
érdekes, h ha ms a kihívó fél, akkor a verseny egy átkozott dolog, ha viszont a címvédő, akkor már állambácsi is beleavatkozik.egyébkén majdnem biztos, h vmi oktató/kutató központ félét telepítenek majd oda...
-
doc
nagyúr
a cég meggyőződése szerint a Windows számos szempontból a legjobb választás az ügyfelek számára.
szegény Steve, pedig ő csak jót akar, erre mindenki őt bántja
a verseny meg önmagában egy jó és egészséges dolog, a licitálgatás ugyan kissé keserű ízt ad neki, de még ez is belefér
az viszont hogy suttyomban megveszik kilóra szerencsétlen négereket, azért elég gáz[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
Engem inkább az zavar, hogy itt a jelek szerint a biznisznek része a hardver és a szoftver is - kíváncsi lennék, pontosan mi is szerepel a szerződésben, és anyagilag kinek éri így meg a legjobban... (a Mandrivának aligha, mert pénze lesz, de nem használják a szoftvert, nem kell support stb.; a nigériai kormánynak sem, mert egy gép után két oprendszer + alkalmazások kombinációért is fizet; márpedig akkor csak az MS marad, lévén nem kell hardvert szállítani, viszont megveszik a Wint és a körítést, plusz update/suppport... hmm.)
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
shev7
veterán
remelem nem lesz belole linux windows flame....
Nem megalapozott tenyek, feltetelezesek kovetkeznek:
A csunya szerintem ebben a dologban az, hogy az uzlet remenyeben ala kellett menniuk a MS arainak, igy elkepzelheto, hogy meg csak nem is volt nyereseges a pc-k kiszallitasa, de bukjak az egeszet, es a MS ugy adhatja el a cuccot, hogy a hardware-rel nem is kell foglalkoznia (egyenlore).Ettol fuggetlenul igazad van, a verseny az verseny. Es aki nem volt korrekt az nem a MS hanem a nigeriai kormany.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
twollah
nagyúr
Megis mit gondolt a Mandriva?
Ok fogjak hozni a nyarat?
Vegul is mindenki jol jart.
A Mandrivanak tejelnek, az MSnek tejelnek, egyedul a nigeriai kormany jart rosszul. -
rii
nagyúr
szerintem meg az ms tejelt a kormánynak suttyomban nem is keveset.
nem az anyagiat számára itt a fontosak, hanem lehet szűz terület, és meg akarja vetni a lábát.vagy esélyt sem akar adni a linunak, hogy ismertté váljon arra.
továbbá a jövőben ez neki csak gyümölcsözni foglehet programkapcsolás - office
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
doc
nagyúr
nyilván hosszú távon az ms jár nagyon jól, különben nem tepernének ennyire...
mindenhol már az alapokhoz beférkőznek, így később már nem sok esélye marad az alternatív rendszereknek, főleg egy olyan helyen ahol még gépet sem nagyon láttak előtte
ugyanez megy nálunk is csak talán valamivel kevésbé látványosan -
azbest
félisten
Hogy miért fájt a Mandrivának ez a lépés?
Elég jó referencia lett volna ha elmondhatják, hogy az ő megoldásunkat használja Nigéria. Ezzel szemben ha windowsra cserélik a rendszert, akkor gyakolatilag semmi referencia értéke nincs az egésznek.Ha nincs simli a dolog mögött akkor talán az lehet még logikus, ha eredetileg is windows-t akartak, de olcsóbban jöttek ki a linuxos hardver + ms licensz kombóval. (Másképp mondva az ms nem vállalta be annyiért a hardver árát mint a Mandriva. Így viszont a megrendelő lehet olcsóbban megúszta, és az ms is jól járt - számukra referencia és pénz és népszerűsítés). Persze ez csak akkor esélyes ha a hardvert is az os gyártó szállítja és nem közvetett az üzlet - intel adja hw-t és az os licensz/support díja megy az os gyártónak.
Ha van simli, akkor a kormány a saját országát károsította meg azzal hogy feleslegesen fizetett két cégnek. Miért nem vette akkor eleve az ms megoldását? (Esetleg ha az ms jelképes összegért adta a wint, akkor pedig tényelg etikátlan megfúrni így más üzletét, mégha közvetlen anyagi kárt nem is okozott a másiknak)... ha korrupció akkor egyértelmű bűncselekmény.
Egyébként ahogy nézem elég szűkös a kapacitása ezeknek a gépeknek is.
Gondolom Xp Pro embedded verzió fut rajtuk, de akkor is gond lehet ha kicsit összetettebb feladatra használnák a gépet. Nem tudom a Mandriva 2008 verzió milyen méretű, de ha a swappelést is nézzük és 256 megás a gép (1-2 gga ssd-vel) akkor a win igencsak meghalhat pár komolyabb feladattól, főleg ha valamit még rá is másolnak a gépre...
Classmate OS Classmate HW[ Szerkesztve ]
-
Thulcandra
senior tag
Szerintem:
-Nigéria versenyképes embereket szeretne nevelni a gyerekekből.
Meh? Nos igen, mi lesz szegény gyerekkel ha iskola alatt a linuxot kell babrálnia, aztán mikor majd megy melózni mindenhol windowsal dolgoznak?
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
rii
nagyúr
válasz Thulcandra #11 üzenetére
3 nap után dolgozok machintoson pc-s múlttal.
ennyi se kell átszokni a windows feelingű Linux-okról win-re .... home user szinten minden ugyanaz tud lenni
start menü lent
asztal
ikonokpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
FTeR
addikt
itt jön be a misztikus júzerfrendliség. az osx júzerfrendlibb, mint a win és a win jóval júzerfrendlibb, mint egy akármilyen linux. és itt a fíling kevesett játszik (pl engem a mactől a hideg kiráz) és önmagában egy cifra guitól még nem lesz júzerfrendli, sok mindennek kell ahhoz teljesülni.
wines linuxokkal sztem alapvetően gond van, mert megpróbálnak másra hasonlítani, mint amik és mint ilyennel lenni szokott, sosem lesz elég jó. ha vkit elfog a wines érzés, akkor úgy akarja használni, mint a wint, csakhogy az nem fog menni, mert mégis más.
-
doc
nagyúr
csakhogy a Linuxot nem Pistikének adják ingyen, Józsikának meg 50000 huf-ért, hanem mindenkinek ingyenes (attól most tekintsünk el, hogy supportált disztribeket pénzért is lehet venni)
már megint fanatikusan véded a ms-t, mindegy mit csinál, az úgy jó és kész
vagy szerinted ez teljesen rendben van, etikus dolog más üzletét minden létező aljas módszert felhasználva megfúrni?ha akarják, adják ingyen a windowst, lelkük rajta. de akkor miért nem jelentették be az egész hajcihő elején? az sem lett volna tiszta (ha ők ingyen kapják, én miért nem?? - nem mintha kéne ) de mégis más, mint így hátulról ledöfni a másikat...
nem csak nálunk működnek érdekesen az állami tenderek
[ Szerkesztve ]
-
SYS64738
csendes tag
Egy ilyen átállást anélkül megtenni, hogy komoly stratégiai döntés születne arról, hogy egy országban az oktatásban és a közigazgatásban szisztematikusan átállnak a nyilt forráskódra, szerintem értelmetlen.
Brazília a jó példa arra, hogy hogyan is érdemes belevágni egy ilyen váltásba.
Az iskolákban kapásból Debiannal indítanak majd -
őstag
Én már tényleg belefáradtam ebbe az egész marhaságba. A Linux szép és jó, de egyszerűen nem támogatott mert a híres egységes linux szellem nem létezik. Ellenben az MS egy vonalon elindult, és többé-kevésbé azt az utat is járja. Nem vagyok win fanatikus, eleget dolgoztam Unix-al, és jelenleg is Unix-os rendszerek boldogítanak.
Egyszerűen fogalmazva: a legelterjedtebbek és legtámogatottabbak a MS megoldásai. Ahhoz, hogy a Linux megkaphassa a maga szerepét a piacon, sokat kell fejlődnie. Ők is csak pénzt akarnak, de egymás elől is. A sok disztribúció miatt a HW gyártók is sz@rnak a driverek írására. Megérné nekik, ha ahhoz a +5-10% eladáshoz nem 4-5* annyi fejlesztés kellene.
Tömören: a világon a desktop rendszerek 90%-át Win-el használják. Ez van. Ezen nem Nigéria fog változtatni, hanem a Linux disztribúciók fejlesztőinek kell villantani. Nigéria csupán annyit ért el, hogy informatikailag nem lesznek életképtelenk az iskolából frissen kiesettek.
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
doc
nagyúr
az, hogy a hw gyártók nem adnak ki Linuxos drivereket, legkevésbé sem függ a disztribúciók számától, a 4-5-szörös fejlesztés nagyon durván túlzó, legrosszabb esetben is max. dupla annyival kéne számolni, de mivel a driver már létezik, csak portolni kell, így a pluszmunka közel sem éri el a driver eredeti kifejlesztésének munkaigényét
amit meg írtál, hogy az ms azért jó, mert egyetlen úton jár, pont a legnagyobb hátránya. nincsen semmi verseny "windowson belül", így nyugodtan adhatnak bármilyen sz@rt, ez van.
tény, hogy sem a fejlesztők, sem a felhasználók dolgát nem egyszerűsíti a sokszínűség (sőt, néha már káosz) ami a nyílt forrású rendszerek körül létezik, viszont a minőségre nagyon jó hatással vana fejlesztésekben mindig is a verseny volt a legerősebb hajtóerő (na persze a bevételek növelése mellett, de ez meg már a versenyből adódik)
-
dabadab
titán
válasz Thulcandra #11 üzenetére
"aztán mikor majd megy melózni mindenhol windowsal dolgoznak"
Miert is?
DRM is theft
-
ngabor2
nagyúr
én a mandriva helyében szerződésszegésre hivatkozva egyrészt leállítanám a szállítást, másrészt csúnyán beperelném őket, mivel az ms is úgy adja máshol az oprendszert olcsóbban, hogy "elválaszthatatlan része" a gépnek. tessék, akkor a linux is elválaszthatatlan.
márészt ha akár egyetlen részét nem támogatta volna a laptopoknak a linux, akkor valszeg nem adták volna hozzá a nevüket. ballmer-papát igazán helyretehetné már valaki, fanatikus vallási vezetők nincsenek ennyire elvakult, mint ő.
-
Thulcandra
senior tag
Leírták előttem is miért: nagy részben mindenhol windowst futtatnak még egyelőre.
Ennek persze lehet megint az az oka, hogy nincs elég linuxra képezett ember, szép kis ördögi kör.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
ngabor2
nagyúr
válasz Thulcandra #24 üzenetére
valahol meg kell törni a kört... ha elég sok dolgozó linuxot tanul, akkor a cég is "kénytelen" linuxon dolgozni. és a kör megtörésének egyik lehetséges helye épp az iskola.
csak azt nem értem, hogy felhasználói szinten miért olyan nagy feladat a júzerek képzése? kicsit mélyebben már érthető, de aki csak használja, annak nem nagy probléma. egy winnel még nem fertőzött embernek a linuxot is egyszerűbb elmagyarázni, mert logikus és régóta jól összerakott cucc, nem egy single user single task alapra rákínzott multitask dolog, amit utána megpróbáltak elfedni csicsával.
-
dabadab
titán
válasz Thulcandra #24 üzenetére
"nagy részben mindenhol windowst futtatnak még egyelőre"
0. Orvendetesen tajekozott vagy Nigeria szoftverhasznalati szokasait illetoen
1. Ha hirtelen kiszabadulna egy csomo linuxos kepzettsegu ember, akkor annak nyilvan eros hatasa lenne arra, hogy mit valasztanak a munkahelyek.
2. Az emberek a munkajuk soran szerintem nem az OS-t, hanem programokat hasznalnak.
3. Ha valaki bekerul egy ceghez, akkor ott igy is-ugy is meg kell tanulnia a helyi sajatossagokat, ezen belul az a legkevesebb, hogy eppen milyen OS fut.
DRM is theft
-
Thulcandra
senior tag
0. sajnos nem, csak feltételeztem, hogy ott is a win az alterjedt, igaz valószínüleg nagyrészben még a 98as.
1. erre már énis rámutattam a második mondatommal azthiszem
2. Így van, de különböző OS -en különböző programok futnak ált.
3. Minden cég igyekszik olyan embereket alkalmazni akikra a lehető legkevesebb betanítási időt kell fordítani.
- mint élőben is tapasztaltam ha egy bizonyos rendszert kiválóan használó alkalmazottat más szoftverkörnyezetbe helyezünk gyakran egy hétbe is beletelik míg ugyanolyan hatékonyan tud termelni
- egy cégnél is csak 10en v.hány gépet állítottak át linuxra, mégis több mint egy hétre feje tetejére állt mindenki...Vicces egyébként, hogy ez a windows - linux/open source téma mindig vitákat szül.
A megoldás kézenfekvő:
- a döntés az emberé, meg kell adni nekik a lehetőséget, hogy ő most milyen rendszerre akarja képesíteni magát, milyen OS és milyen programok használatát akarja elsajátítani.
- a cégeket meg emberek irányatják, az ő saját döntésük mit használnak, az ő cégük, az ő pénzük, senki nem mondhatja meg a másiknak, hogy ezt kell használnod, mert $insert random shit here$
Pl. ha v.ki folyton crappy -t vedelne, és imádná, lehetne cseszegetni, hogy te hülye igyál inkább frissen facsart gyümölcslevet, mert az olcsóbb, nincs benne sok hozzáadott szar, és azzal nem támogatd a multit!!! nade ha a crappy neki jobban tetszik, jobban ízlik, kit érdekel...
-
dabadab
titán
válasz Thulcandra #28 üzenetére
"Minden cég igyekszik olyan embereket alkalmazni akikra a lehető legkevesebb betanítási időt kell fordítani."
Van egy kis konyveloirodank, linuxos gepekkel, elenyeszo szamitogepes ismeretekkel rendelkezo alkalmazotakkal. Szerinted a kov harom dolog kozul melyik volt az, amelyikre a betanitas 90%-a ment el es melyik az, amelyikre 0%-a?
1. Linux
2. Mindenfele konyveloprogramok
3. A konyveles meneteIgen, jol tippeltel: az OS nem igenyelt betanitast (az azzal kapcsolatos dolgokat a rendszergazda (en ) intezi) a konkret elvegzendo munkaval kapcsolatos dolgokkal viszont rengeteg oktatas jart.
"egy cégnél is csak 10en v.hány gépet állítottak át linuxra, mégis több mint egy hétre feje tetejére állt mindenki..."
Az atallas (mindegy, hogy mirol mire) mindig kockazatos, ha meg ekkora felfordulast okozott, akkor ott valoszinuleg a szakertelemmel is gondok voltak...
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
azbest
félisten
Szerinem az átlag windows felhasználó sem ért a windowshoz... attól hogy elolvasás nélkül végigkattintgatja valaki az Tovább/OK gombokat még nem ért hozzá.
Aki csak úgy ül win előtt hogy valami progit használ rajta, nem tud mit kedeni az esetleges felmerülő problémákkal... akár arról legyen szó hogy az eszközöknek driver kell a működésükhöz... akár valami hibajelenség adódik.
A rendszer ismerete annyiban kimerül, hogy a start menüben vagy az asztalon kell keresni a dolgokat.A mai linuxok sem rosszabbak ilyen szempontból... általában feltelepíthetőek pár kattintással. Ha valamit be is kell állítani, akkor az átlag felhasználó winnel és linuxszal is megakad.
Aki nem telepíti csak haszálja a bekonfigurált rendszert, az pláne nem kell hogy ismerje az os-t.
Meg kell tanulni olvasni, értelmezni, és összefüggést keresni.
Az szerintem nem indok, hogy MS Office nincs linuxra. Tudom, hogy senki sem írt ílyet, de másra nem tudok gondolni... linux és win alatt is egy programindító menű és parancsikonokkal dúsított asztal az alap. Csak a színben esetleg a pozícióban lehet különbség.
Rendszergazdáknak jó tanács: ha olyan felhasználók dolgoznak nálatok akik nem képesek megtalálni az asztal másik oldalára rakott parancsikont, akkor küzdjetek az office 2007 ellen... mert hónapokig nem lesz egy nyugodt pillanatotok sem
--Másrész win használóként találkoztam már olyan hibákkal amelyek évek óta feltűnnek a netet panaszok alapján, mégsem született megoldás rájuk és lövése sincs senkinek mia pontos oka a hibának. (most épp System Volume Information könyvtár két trükkös fájlja okoz bajt, mert nem lehet hozzájuk férni és emiatt pl a vírusírtó vagy bármely program ami megpróbálja végtelen várakozásba kezd - persze újratelepítéssel gyógyítható)
Linux alatt ha megoldást nem is találtam rögtön mindenre, de azért ki szokott derülni az oka a problémának. -
bambano
titán
Azért adni alacsony áron a windowst, mert olcsón állították elő és még alacsony ár mellett is kaszálnak rajta, szép dolog, ez a rendes kapitalizmus.
Azért adni alacsony áron vagy ingyen a windowst, hogy egyrészről gebedjen bele a Mandriva, hogy bele mert piszkolni az üzletünkbe, másrészt meg a hüje magyar kormányon úgyis behozzuk a buktát, az, finoman szólva is megkérdőjelezhető.
Szerk: bármennyire is politizálásnak tűnhet, nem annak szántam, hanem bizonyos üzleti praktikákra és keresztfinanszírozásra szerettem volna hirtelen példát mondani és pont a másik topicból jöttem. Bocsika.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
gambler
tag
Az a probléma, hogy a szoftverpiacon más a verseny jellege, mint az élet és a gazdaság más területén. A termelési költségek nagyrésze időben elválik az árbevételtől, így egy árversenyben a 0 ár is racionális lehet gazdaságilag.
Következésképpen itt már nem a termékek versenyeznek egymással, hanem a piacon lévő cégek tőkeereje. Ez monopolizálja a piacot, és lehetőséget ad a tőkeerős cégnek, hogy a korábban elveszett profitot visszaszerezze.
Magyarán itt a verseny könnyen megölheti saját magát...Az meg már csak hab a tortán, hogy szoftverben gyakran nem a legjobbat keresik, hanem a "szabványosat", magyarán a legelterjedtebbet. Ez sem nagyon támogatja az egészséges verseny kialakulását.
Az meg már csak csokireszelék a torta habján, hogy a kormányok költségérzékenysége (főleg az afrikaiaké ), hm, hogy is mondjam, finoman fogalmazva a nulla felé konvergál.
Ettől függetlenül szerintem ennek az ügynek nem a Mandriva a fő vesztese...
Két szóban elmondhatom, amit az életről megtanultam: megy tovább (Robert Frost)
-
ngabor2
nagyúr
mindenesetre itt az ms-imádókon kívül mindenkinek teljesen világos, hogy az ms a hunyó, hisz egy olyan dologba piszkált bele, amihez kultúrált körülmények között semmi köze nem lenne. és egyértelműen rosszhiszeműen, hisz először lenyomja az árakat, utána a lényeget lövi le, hisz a mandriva elsősorban a linux miatt adta el a gépeket, a "vas" csak a szükséges egyéb volt hozzá.
-
7
addikt
Reszemrol is megvan a velemeny, miszerint uzletileg undorito huzas volt. Vajon van erre vonatkozoan valami versenypolitikai torveny, ami az egesz foldon ervenyes?
-
FTeR
addikt
mint már oly soxor, most sem az ms a lényeg, hanem a szitu. talán ha elég sokat hangsúlyozom, akkor sikerül megérteni.
példának okáért, legutóbb amikor megtalálták a googlet, a térképe miatt, akkor felvetettem, h miért csak őt piszkálják, amikor másnak is van. mindezt annak elenére, h egyébként 1) nem rajongok a googlért 2)sztem is gáz vhol, h bárki megnézhet bármit. de erre senki sem ugrott rá, mivel google fóbiája kevesebb embernek van.én nem keverem össze a rajongást a szakmai "öntudattal" (biztos van erre jobb szó). példának okáért LAMP-on webfejlesztek, rengeteg google apit felhasználva. és évekig használtam operát, meg vagy egy évig ff-et és sosem használtam ie6-ot, annak ellenére, h fórumon az jön le, h lépten-nyomon azt védem, pedig többnyire csak árnyalni próbálom a látásmódot a másik félt is figyelembe véve. nem keverem össze az éppen aktuális felhasználói szokásaimat egy adott platform szakmai értékelésével.
ellentétben egyesekkel, nem fogok vmit azért szeretni, mert ms és utálni azért mert nem az. mint ahogy sokan ahhoz kötik a sw szeretetüket, h ki vagy hogyan fejlesztette.#31
wmi xp-t raknak majd rá. gondolom kiszedtek belőle néhány cuccot, mint ahogy a linuxal is szokás legózni.
xp kb 2,5 fél év alatt hozta be a fejlesztési költséget, szal a 5. félévben már volt tiszta nyereség. így hat év után nyilván már az is megéri, ha ingyen adják. persze a megfelelő piacon, mert pl nálunk akkor senki nem venne vistát és rövid távon tönkremennének, mivel erre épül az üzleti modelljük.
az árakat a piacnak megfelelően szokás meghatározni, annyit ér, amennyiért megveszik. ez mindenhol így van, csak msból a kapitalizmus jelképe lett és ezért lehet rajta lovagolni.
mandrivás csávó sem a világot akarta megváltani... -
pink75
aktív tag
ezek még nem hallottak Nigériáról?xxx
-
ngabor2
nagyúr
mandrivás csávó sem a világot akarta megváltani...
ezt senki nem mondta. csak miután a nigériai kormány azért őket választotta, mert nyílt platformot biztosítottak, akkor ajánlott alá az ms. ekkor lejjebb vitték az árat. oké, ez még azt mondom, hogy belefér. de hogy utána épp a választás okaként adott nyíltságot váltják le, ami miatt az egész üzlet (és viszonylagos olcsóság) volt, na az a felháborító.
-
Thulcandra
senior tag
Igazából arra akartam rámutatni h más-más OS-en más szoftvereket használnak.
Az általam említett esetben is abból volt a fejreállás nagy része, hogy átálltak office -ról openoffice -ra régi és bejövő dokukat nem tudták megnyitni rendesen, amit máshova küldtek ott nem volt jó...
-
dabadab
titán
válasz Thulcandra #38 üzenetére
"más-más OS-en más szoftvereket használnak"
Nem feltetlenul. Raadasul szinte biztos, hogy nem pont ugyanazt fogjak hasznalni a valos eletben, mint az iskolaban (es pl egy MS Office 2003-rol az egyszeru felhasznalo szempontjabol talan egyszerubb OO-ra valtani, mint MSO 2007-re.
Az meg a rendszergazdanak meg csak veletlenul se jutott eszebe, hogy tesztelje a kompatibilitast mondjuk az atallas elott?
DRM is theft
-
-
ngabor2
nagyúr
tényleg nem érted a felállást, vagy csak nem akarod érteni? mandriváék elsősorban nem a gépet, hanem a szoftverkörnyezetet akarták eladni, gép "körítéssel". a vevő meg ebbe taposott bele azzal, hogy megvette nyomott áron, majd a szoftverkörnyezetet dobta. tehát a fő terméket. olyan, mintha vennél egy kabátot a gombokért.
-
doc
nagyúr
marad a mandriva?
azért az sem rossz, hogy a Mandriva licence-ekért (kevesebb mint) 10USD-t kértek
na annyit talán én is adnék egy xp-licencért, még jól jöhet[ Szerkesztve ]
-
remington2
senior tag
Függetlenül a hír okafogyottá válásától: kezdem érteni, miért tart itt a linux, ahol (gyak. marginális tényező). Ha ilyen, üzletileg impotens linux disztribútorok / forgalmazó cégek vannak, mint ez a mandriva, akkor nem kell csodálkozni. Körbenéztek ennek a cégnek a vezetői a világban? Az, amit az ms tett, bár erkölcsileg tekinthető csúnya lépésnek, de mindennapos az üzleti életen, a (pénz)világban. Mintha reggel felkeltek volna, gyermeki naivitással csodálkoznak rá: "Jéé, kék az ég"? "Jéé, az MS elhappolta a megrendelést?". Legyenek ezek a cégek ugyanolyan "tökösek", mint az MS, legyenek rámenősebbek, keményebbek, az utópisztikus "szabad szoftver" ige hirdetése ide nem elég. Ezt már akkor látniuk kellett volna, amikor megjelentek a kereskedelmi piacon (nem a supportokra értem), hogy ez bizony víz, itt úszni kell. Lehet, hogy nem fog tetszeni ez, kvázi ms-sé válás során azonban ki lehet(ne) ütni végre a windowst onnan, ahol van, megszakítani a kört. Kérdés, mennyire akarják ezt. Ha meg nem, akkor ne vegyék fel a kesztyűt, viszont ringbe se lépjenek, és ne kiabáljanak bíró után, ha valaki laposra verte őket. Ha az első út nem kell (mert mondjuk megértem, hogy nem akarnak rálépni), ez a második viszont láthatóan nem működik (amelyen most járnak), akkor keresni kellene valami újat, mert az MS-sel addig labdába sem nagyon tudnak rúgni. Akkor sem, ha végül mégis mandriva-t használnak majd Nigériában.
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
floatr
veterán
válasz remington2 #46 üzenetére
A ms az utóbbi időszakban eléggé nyilvánvaló módon gyakorlatilag csak a korrupcióra építi az állami megrendeléseket.
-
lapa
veterán
most akkor az a probléma lényege ha jól értem, hogy valamelyik balfasz elfelejtette kikötni a szerződésben, hogy a gépeket x ideig eredeti oprendszerrel kell hajtani.
és ha már imígyen esett nem csodálom, hogy az ms aktuális kapitalistái kaján mosollyal nyúltak a grafitos vazelin után...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest