2019. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) AGE-T


AGE-T
(őstag)

Vityának meg ne mutassátok, mert itthon is bevezetik...

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#2) enginev3.0


enginev3.0
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Elég szomorú hogy ilyen világot élünk

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Xiaomi Mi 8

(#3) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
(PH! félisten)

"A háború: Béke
A szabadság: Szolgaság
A tudatlanság: Erő"

"Egyáltalán, honnan tudhatjuk, hogy kettő meg kettő valóban négy? Vagy hogy a nehézségi erő működik? Vagy hogy a múlt megváltoztathatatlan? Ha mind a múlt, mind pedig a külső világ csak tudatunkban létezik, s ha tudatunk maga szabályozható - akkor mi a helyzet?"

"Elképzelni kétségtelenül lehetséges egy olyan társadalmat, amelyben a jólétnek személyes tulajdonok és kényelmi cikkek formájában mindenki egyenlően részese s a hatalom ugyanakkor egy kis kiváltságos kaszt kezében marad. A gyakorlatban azonban egy ilyen társadalom nem lehet sokáig stabil. Ha mindenki egyforma kényelemnek és biztonságnak örvend, az emberek nagy tömegei, amelyeket a szegénység rendszerint elbutít, kiművelődnek, és megtanulnak önállóan gondolkodni; s ha egyszer ez megtörtént, előbb-utóbb rájönnek, hogy a kiváltságos kisebbségnek nincs semmi funkciója, s el fogják söpörni. Végeredményben hierarchikus társadalom csak a szegénységre és tudatlanságra épülhet."

(George Orwell: 1984)

(#4) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Facebook tuti nem lesz betiltva, majd puncsolnak nagyokat, cenzúráznak állat módon -akár kínai kormányzati segítséggel-, lefekszenek minden módon a kínaiaknak, de elérik, hogy maradhasson!

Ilyenkor látom, hogy a szabad piacnak is megvannak a hátrányai, nem mindig jó, hogy csak a pénz beszél! Aki az anyagi érdekeit teszi a legfelső polcra, sosem fogja azt mondani egy diktatúra vezetőinek, hogy elmehettek a f@szba... -nem, inkább megállapodik velük, amennyiben az hoz több pénzt! :(

(#5) t72killer válasza AGE-T (#1) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Fű alatt már úgyis ez van.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) Nyugis


Nyugis
(fanatikus tag)

Üdv

Ez egy "csodálatos" ötlet a jelenlegi diktatúra még jobb kontrollállása véget.
Túl nagy biztonsági rés a "pajzson".
Kíváncsi vagyok, hogy idehaza mikor lesz ugyan ez bevezetve.
"Winter is coming"!😉

[ Szerkesztve ]

(#7) Béééla válasza AGE-T (#1) üzenetére


Béééla
(őstag)

Itthon már rég bevezették, csak alternatív módon: ha nem a mainstream véleményt írod akkor repül is a szalonképtelen, nem mértékadó és hasonló bélyeg ;]

Bélabá

(#8) leviske


leviske
(PH! nagyúr)

Ez egy ideális kitörési lehetőség az MTVA számára, hogy nagyobb tömegeket szólíthasson meg. ;]

(#4) Fred23: Mert mit kéne csinálnia a Facebook-nak? Polgárháborút indítani a diktatórikus kormányok ellen? Kínában él 2mrd ember, Észak-Koreában 25 millió, Törökországban 80 millió és még sorolhatnám. Nem egy multinacionális cég tisztje politikailag rendet vágni, hanem a lakosságé.

Azzal Zuckebergék már sokat tesznek a világbékéért, hogy igyekeznek egy platformon tartani az embereket.

(#9) Hiftu válasza Béééla (#7) üzenetére


Hiftu
(senior tag)

Magyarországon a politikai tartalmú média lassan teljes mértékben egy párt és annak kedvenc gázszerelőjének birtokába csúszik át. A maradékot mindenféle indokkal el akarják lehetetleníteni. Innentől kezdve nem kell kiképzőtábor, hogy mit szabad írni. Sajnos úgy látszik, hogy innen még lefele fogunk haladni a sajtószabadság kérdésében.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#10) Fred23 válasza leviske (#8) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Szerintem egészséges dolog volna elköteleződniük egy értékrend mellett, ha az minimalista is! Nem kéne lefeküdniük a diktatórikus kormányoknak pénzért, illetve nyíltan lehetne vállalni egy bizonyos minimumot, akár simán csak azt mondani, hogy mi Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatának szellemében, annak elvei alapján szolgáltatunk, és ebből nem adunk alább senki kedvéért!

"Azzal Zuckebergék már sokat tesznek a világbékéért, hogy igyekeznek egy platformon tartani az embereket."
Ez viszont szerintem is tény. :K

(#11) Taranti


Taranti
(senior tag)

Jogosan vetődhet fel a kérdés, kell-e az emberiségnek egy ilyen ország. De ha az elmúlt kb. 4000 évet nézzük, az emberi történelem tele van ilyen országokkal. Semmi új nem történik.

[ Szerkesztve ]

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#12) Intruder2k5


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

"mint a Google vagy a Facebook - egyszerűen betiltaná"

Ez sem lenne újdonság, pl. a YouTube most sem elérhető Kínában, saját videómegosztó oldalakat használnak.

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#13) Béééla válasza Hiftu (#9) üzenetére


Béééla
(őstag)

Nézd, ha a nagy szabadságharcos, kormánnyal szembenálló médiumok is eladók kormányközelieknek akkor nincs miről beszélni. A legnagyobb "betiltás" is az volt amikor a Klub rádió cseszett frekidíjat fizetni, pár tízmillió hátralékot gyűjtöttek és telesírták a világot, sőt annyira elnyomják őket hogy ingyenes frekit is nyerhettek.
A diktatúra nem itt kezdődik. Esetleg ott amikor elnyomják-zavarják az adást (Szabad Európa).

Bélabá

(#14) dabadab válasza Béééla (#13) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"A diktatúra nem itt kezdődik. Esetleg ott amikor elnyomják-zavarják az adást (Szabad Európa)."

Az már nem a diktatúra kezdete, hanem a szépen kifejlett diktatúra.

"Nézd, ha a nagy szabadságharcos, kormánnyal szembenálló médiumok is eladók kormányközelieknek"

Az újságírásban nincs túl sok pénz, anyagilag sebezhető a komplett szektor, ha meg rásegítenek egy kis kormányzati hatással, akkor meg főleg.

Egyébként az meg továbbra is rettenetesen szánalmas, ha valaki azzal hisztizik, hogy nem tud nyugodtan náculni, mert rögtön lenácizzák.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#15) vhw válasza Alvin_ti4200 (#3) üzenetére


vhw
(PH! addikt)

"Just as water runs downhill, the human heart also tends to revert to its basest instincts."

Nem a szegénység butít el, és nem is a jóléttől művelődik ki valaki...
Egyszerűen ilyen az emberi természet, az önálló gondolkozáshoz valami több kell.

Érdekesnek találom, hogy senki nem veti fel a következő idézet valós aggályait:
"kemény csapást mérünk az online pletykák, káros információk, hamis hírek, hamis médiavállalatok és hamis tudósítók terjedésére".

A közelmúltban volt egy topik, ahova linkelt valaki egy szakértői eszmefuttatását arról, milyen "egyszerűen" lehet elősegíteni kormányokat megdöntését az internet és a közösségi média segítségével (is). Milyen egyszerű álhíreket létrehozni, befolyásolni a közvéleményt. Ez ma már valós veszély - nem csak diktatúráknak, vagy "diktatúráknak", illetve nem osztatlanul népszerű vezetéseknek (akár országon belüli vagy kívüli fél/felek elégedetlenek).

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#16) Béééla válasza dabadab (#14) üzenetére


Béééla
(őstag)

"A diktatúra nem itt kezdődik. Esetleg ott amikor elnyomják-zavarják az adást (Szabad Európa)."
Az már nem a diktatúra kezdete, hanem a szépen kifejlett diktatúra.

Milyen igaz :R

Az újságírásban nincs túl sok pénz, anyagilag sebezhető a komplett szektor, ha meg rásegítenek egy kis kormányzati hatással, akkor meg főleg.
Azért a legtöbbje (főleg a leghangosabbak) clickbait, nyafogás, szakmaiatlanság és világtalanság turbó fokozaton. Évente kijön egy igazi oknyomozó cikk az egész újságban/portálon amiben megpróbálnak pártatlanul valamit körbejárni és nem csak a sajá körbef***verdéjükből tájékozódni és itt kábé véget is ér. Igen, kicsi piac, minden legyen ingyen (közben adblocker bekapcsolva), de most már boldog-boldogtalan magára aggatja az "újságíró" jelzőt amikor egy blogposztot sem lenne képes összehozni.

Egyébként az meg továbbra is rettenetesen szánalmas, ha valaki azzal hisztizik, hogy nem tud nyugodtan náculni, mert rögtön lenácizzák.
Ez viszont hogy kerül a képbe? :F

Bélabá

(#17) Fred23 válasza vhw (#15) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

A szólásszabadság és a szubjektivitás még mindig sokkal jobb, mint a tiltás és az egyféle (kormányzati) állásponthoz való igazodás! Nem szeretem hallgatni, mikor káros információkról beszél egy kormányzat, és ha lehet választani, inkább jöjjön a szubjektíve vett káros információ is, mintsem kizárjanak tömegeket a közvélemény formálásának jogából, valamint a tágabb tájékozódás lehetőségét korlátozzák vagy elvegyék az emberektől!

Raymond: Mintha arról lett volna hír mostanában, hogy engedik a visszatérésüket, és pont azért, mert együttműködőbbek lettek!

[ Szerkesztve ]

(#18) Raymond válasza Fred23 (#4) üzenetére


Raymond
(PH! félisten)

Facebook mar evek ota nincs Kinaban...

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#19) sheratan


sheratan
(Jómunkásember)

Azért milyen hozzászólások vannak itt :Y

Magyarországon is ez van/ez lesz -> Akinek nem világos a különbség az itthoni élet és szabályozások és a kínai közt, az nem tudom mit néz. Ahhoz képest, amit ott csinálnak, itthon makulátlan sajtószabadság van. Ha élt ott valaki, akkor esetleg feltűnnek ilyenek... :U

FB tuti nem lesz betiltva -> Olyan 10 éve be van tiltva Kínában a fb, és nem sokkal később követték őket a blogok (kb minden olyan domain, aminek a nevében benne van a "blog" szó, blog.hu is, wordpress, stb), a videómegosztók (yt, vimeo, stb), Google szolgáltatások (mostanra az összes Google IP cím be van tiltva, és appon belüli API szinten sem megy már) és e-mail szolgáltatók (Gmail, Hotmail, nem megy webes felületen, Yahoo még azt hiszem igen, de időnként az sem). Ja, és ennek fejében a VPN szolgáltatások is be vannak tiltva, azok használata és értékesítése/megosztása is.
Ezen felül az automata algoritmusaik betiltanak mindent, amik kicsit is gyanúsak. Például volt olyan sportújság honlapja tiltás alatt, ahol rózsaszín témát használtak, mert ez általában a társkeresők és pornó oldalak jellemzője. Jó diktatúrához méltóan pedig ezek ellen a tiltások ellen nincs hol reklamálni, fellebbezni.

Egyébként pedig ez nem újdonság, már legalább egy éve bevezették azt a törvényt, hogy hírt csakis államilag akkreditált hírügynökség publikálhat, tehát az ilyen híraggregáló oldalak és magánblogok (még ha kínai blogok is, amik amúgy is cenzúrázottak) pedig nem. Tehát gyakorlatilag csak olyan sajtóorgánum létezhet, ami állami támogatást élvez. Ez a mostani csak ennek a személyekre kiterjedő kibővítésének tűnik.

(#20) t72killer válasza sheratan (#19) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

VPN-tiltva - öőő, nem az van, hogy minden kínai VPN-ezik:F?

A magyar sajtószabadságot illetően olvassuk az idevágó sajtóforrásokat:)) - konkrétabban.

Tény, az EU-ban NYÍLTAN nem hozhatják Rákosi szintjét, de bőven alkalmaznak demokráciával összeegyeztethetetlen módszereket az ellenvélemények elnémítására. Azt mégis hova teszed, hogy egy független TV-csatornára (RTL) külön adónemet találtak ki, ami a kormánypárti adókat nem terheli, csak az RTL-t?

Igen, persze van durvább, É-Koreában plakátlenyúlásért munkatáborba visznek. De az azért nagyon meredek állítás, hogy Mo.-gon minden rendben van, amikor politikai nyomásra főszerkesztőket rúgnak ki...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#21) Raymond válasza t72killer (#20) üzenetére


Raymond
(PH! félisten)

Igen, VPN-eznek, de attol meg tiltva van :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#22) Béééla válasza Fred23 (#17) üzenetére


Béééla
(őstag)

A szólásszabadság és a szubjektivitás még mindig sokkal jobb, de csak amíg nem kezdenek el telli pofával óriási bődületes f*szságokat tényként tálalni. (szabadon ébredők, zugblogok és még sorolhatnám, aktuális kedvenc az atomcsapda ami szakmaiatlan baromság mellett minden poszt végén koldul)
Az átlag beveszi azt ami neki tetszik és ami nem az kormánypropaganda/Soros ármánykodása.
A tömegeket bocs, de ki kell zárni a közvélemény formálásából amíg tízmillió fociedző/ügyvéd/villanyszerelő országa vagyunk.
Tájékozódhasson, sőt tájékozódjon mindenki! De amíg az "MTA munkatársa" portás capslock_on módban szpemmeli a fészbúkot AZ IGASSÁGL!!!! szigorúan két "Te milyen krumpli lennél?" és IQ teszt között, 30 másodperc ellenőrzést nem csinál (most volt "egy melós" nyílt levele aki csak annyira "egy melós" hogy TV-be járó vezető), addig az idióták ne formálják a világot! Így is elég visszás hogy zsák krumpliért vesznek négy évente a tieddel vagy enyémmel egyenértékű szavazatot, nem kell kapásból az ilyet az ország élére rakni...

Mintha arról lett volna hír mostanában, hogy engedik a visszatérésüket, és pont azért, mert együttműködőbbek lettek!
Ilyesmiről a Google kapcsán emlékszem hírre.
És együttműködők = a vaskos zsák pénzért elnézik a diktatúrát és odaadják az admin konzolt, itthon meg szabadságharcos + elkötelezett jogvédők hiszen a prájdon is kinn vannak!

@t72killer:
Na pont ez amiről beszélek: második fejezet: Népszabadság megszüntetésére. Nem baj hogy iszonyat veszteséges volt, a kutya se vette (bezzeg a BME-n egy időben osztogatták :)) ) de BEZÁRATTÁK-BETILTOTTÁK-MINDEN SZERKESZTŐT FELKÖTÖTTEK!!!4!!!114!

[ Szerkesztve ]

Bélabá

(#23) sheratan válasza t72killer (#20) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Használják sokan, de egyre nehezebb. Pár éve még simán ment, most ott tartunk, hogy a PPTP, L2TP egyáltalán nem működik, az OpenVPN protokoll néha megy, de csak percekig, utána lelövi a tűzfal, egyedül a StealthVPN (vagy egyéb, dupla titkosításra épülő szolgáltatások) működnek, de azok is elég instabilan. Ugye nyilván minden olyan honlap tiltva van, ami VPN szolgáltatásra mutat, így előfizetni nem igazán egyszerű bentről, és a Taobao-ról például teljesen eltűntek a VPN szolgáltatást áruló boltok. Külföldi honlapon amúgy is nehézkes a fizetés, mert például a kínai bankkártyákat nem tudod eleve használni, és Visa/Mastercard pedig csak hitelkártyaként érhető el, amihez azért átnézik az embert amúgy is, hogy igényelni tudjon, meg nyilván annak nyoma van a bankszámla kivonatban, és lehetnek következményei.

Amúgy egy remek példa, hogy a cenzúra hogy működik kint: egy bármilyen oldal keresőjébe beírja az ember, hogy "freedom", rábök a keresésre, és megszűnik az internetkapcsolat néhány percre. Tehát mondjuk az amúgy nem tiltott imdb.com oldalon keresel egy filmre, aminek a nevében ez van, és levágja az internetet. Ezzel játszottam pár éve, amikor kint voltam, és 100%-osan reprodukálható volt. Ehhez képest az itthoni helyzet szerintem elég rózsás. :U

(#24) t72killer válasza Béééla (#22) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A népszabadság csak egy fejezet a sokból, azt én is a cserbenhagyó MSZP számlájára írom. De mi a helyzet a rádiófrekvenciákkal és azzal, hogy saját tenyésztésű oligarchával (Vajna) zabáltatják fel a TV-piac magánrészét? Hogy a szabályokat folyamatosan úgy változtatják, hogy a politikai ellenfeleknek "hirtelen" gazdasági problémáik legyenek, hogy kiszoríthassák őket a piacról?

#23: Itt még tényleg nem tartunk, ennek most örülni kell?

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) sheratan válasza t72killer (#24) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Én speciel örülök. Nem szeretnék soha itt tartani. A kettő közt szerencsére óriási különbségek vannak.

(#26) dabadab válasza Béééla (#22) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Népszabadság megszüntetésére. Nem baj hogy iszonyat veszteséges volt, a kutya se vette"

A legnagyobb példányszámú politikai napilap volt, egyébként. Az, hogy ezzel együtt anyagi gondjaik voltak, az leginkább arról szólt, amit már írtam: hogy az újságok nem túl jövedelmezőek. Ehhez még hozzájárul az az állami gyakorlat is, hogy az állami hirdetési költés nem azt szolgálja, hogy tájékoztassák a polgárokat, hanem azt, hogy a házisajtót életben tartsák (magyarul: ellopják), ami még tovább torzítja a dolgokat.

DRM is theft

(#27) t72killer válasza sheratan (#25) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egyesegyedül az EU-nak köszönhetjük, hogy itt még nem tartunk, de az "irány már egy ideje jó"... :(

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#28) sheratan válasza t72killer (#27) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Ja, persze, a hűséges EU az országunk megmentője, a hősies védelmező hatalom :C

(#29) dabadab válasza sheratan (#28) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Őszintén nem nagyon látom, hogy ezenkívül mi más akadályozna meg mondjuk egy török típusú átmenetet.

DRM is theft

(#30) t72killer válasza sheratan (#28) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Végülis ki lehet lépni, csak pármilliárd EUR*-s támogatást dobnánk ki az ablakon és lehetne perkálni az osztrák határon a vámot+áfát, ha megtalálja a vámos a bécsben vett kamerát...

*Ha ennek az elvesztésétől (=no more stadionbiznisz!) nem tartana a jelenlegi kormányzat, szted mi tartaná vissza attól, hogy a választópolgárok akaratától függetlenül megtartsák a hatalmat?

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#31) vhw válasza t72killer (#30) üzenetére


vhw
(PH! addikt)

Bécsben olcsóbb kamerát venni (vagy bármit)?

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#32) sheratan válasza dabadab (#29) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

És az, hogy nem látod, az nyilván tökéletes és megrendíthetetlen igazolása a dolognak :) Én kérek elnézést, hogy egyszerű emberként bemerészkedtem a rutinos politikai, gazdasági, pénzügyi és jogi szakértők közé, akik a rutinjukkal és a rendelkezésükre álló objektív adatok tömkelegével megmutatják az igazságot :R

t72killer: Nyilván a saját helyi vezetőség csakis rosszat akarhat, és egy külső érdekcsoport pedig csak is jót akarhat nekünk. Még véletlenül sem merülhet fel, hogy az EU az erősebb tagállamok érdekeit próbálná ráerőltetni a többiekre, hiszen ők szeretetszolgálat, akik jobban ismerik az egyes tagállamokat, mint ők magukat.
Amúgy pedig kik szavaztak bizalmat a jelenlegieknek? Kétszer is? Mindkétszer döntő többséggel? Á, nem lehet, biztos meghekkelték azt is az oroszok :)

[ Szerkesztve ]

(#33) Béééla válasza t72killer (#24) üzenetére


Béééla
(őstag)

A rádiófrekit már írtam: pont a leghangosabban sírók kaptak ingyen frekvenciasávot rádión, az igazi ellenfeleket tényleg szó szerint ledózerolták, az tényleg pofátlan.
A TV piac magánrésze pedig nem vagdalkoznék, próbáltam valami hiteles forrást keresni de nem sikerült egy normálisat találni, kíváncsi lennék a TV piac magánrészére hány %-ban is zabálta fel.

Hogy a szabályokat folyamatosan úgy változtatják, hogy a politikai ellenfeleknek "hirtelen" gazdasági problémáik legyenek
Mint a végén a műsordíj a retekklubnak? Jó, az 50% és hasonló adókulcs nem tudom hogy juthatott valakinek egyáltalán eszébe, de nem ma született báránykáról van szó hanem nehézsúlyú kemény legényről, akinek elég sűrűn sikerül-sikerült a szabályokra nagy ívben tenni és közben mocskolódni. A nagyfiúk játszmájában oda-vissza csattanak a pofonok.

Egyesegyedül az EU-nak köszönhetjük, hogy itt még nem tartunk
Jó lenne ESETLEG ha magunknak köszönhetnénk és nem megint valaki gatyaszárát rángatnák egyesek az óvoda udvarán ha valamit nem tetszik.

@dabdab
Népszabadság megszüntetésére. Nem baj hogy iszonyat veszteséges volt, a kutya se vette"
A legnagyobb példányszámú politikai napilap volt, egyébként.

Lehet hogy legnagyobb példányszámban, de pont 10 évvel a bezárása előtt egy óriási zuhanás indult meg. Volt 10 évük lefaragni vagy a költségekből vagy embereket magukhoz hívni. Nem sikerült. A szent szabad piac beárazta őket, vesztettek.

Bélabá

(#34) Dilikutya válasza Béééla (#13) üzenetére


Dilikutya
(PH! félisten)

Amikor már elnyomják a külföldről sugárzott adást, az rég nem a diktatúra kezdete, tekintve, hogy a Szabad Európát épp az hívta életre, hogy itthon mennyi mindent nem lehetett.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#35) #82729984 válasza dabadab (#29) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Nézd, a baloldal már lassan 8 éve telisírja a sajtót hogy az EU miért nem buktatja meg Orbánt ezért azért amazért. Ehhez képest nem kap más csak egy kis ejnye-bejnyét azt is csak a nagy nyilvánosság előtt.

Most már talán el kéne gondolkozni azon, hogy mi van ha az EU kifejezetten érdekelt ebben?

Ez egy gazdasági érdekközösség, és az EU-nak nem érdeke egy erős Magyarország, sem az hogy itthon német béreket kelljen kifizetni az Audi gyárakban az meg főleg nem hogy esetleg magyar tulajdonú konkurencia jelenjen meg nekik.

(#36) t72killer válasza vhw (#31) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az uniós csatlakozás előtt Mo.-gon lényegesen magasabbak voltak az árak (kevesebb verseny + VÁM), ma már kisebb a különbség, kb csak a 27 vs 20% ÁFAkulcsoknak köszönhető.

#32: mondom én, ha kihasználnak minket, ne tököljünk, lépjünk ki :DDD! Jahogyazúgymárnemizéé...

#34: pontosan, az azt jelenti, hogy a "hazai" médiával már végeztek.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#37) #82729984 válasza t72killer (#30) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

"szted mi tartaná vissza attól, hogy a választópolgárok akaratától függetlenül megtartsák a hatalmat?"

Aprócska probléma hogy jelenleg a (választásokon résztvevő) választópolgárok többsége a kormányra szavazna, a kormányra szavazott az előző választásokkor is. Minek akkor diktatúra?

Először azt kéne megoldani, hogy a kormánypártnak ne legyen több szavazója mint gyakorlatilag az összes ellenzéki pártnak együtt...
Mert lehet itt diktatúrázni, de nincs az a demokratikus rendszer ahol 3-4%-os törpepárt hamarabb alapíthat kormányt mint egy 30%-os...

(#38) Béééla válasza #82729984 (#37) üzenetére


Béééla
(őstag)

De nem érted meg hogy csupán a választókerületek átrendezésével olyan diktatúra alakult ki hogy a Patásorbán nyer akkor is ha nem indul???? :C
Hiszen csak a Zemberek 52,73%-a szavazott rájuk 2010-ben és 44,87%-a 2014-ben, hogy mernek kormányozni?????
Bezzeg a demokratikus Angliában, ahol nincs is listás választás, az milyen demokratikus!!!

[ Szerkesztve ]

Bélabá

(#39) sheratan válasza t72killer (#36) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Mert a dolgokat csak fekete-fehéren lehet kezelni, és ha valami nem tetszik, akkor meg kell buktatni, el kell tiporni, le kell váltani. Mint a menő tehenészek, a ló egyik oldaláról a másikra. Mondom én, hogy gazdasági és politikai elemzők krémje közé keveredtem :)

Béééla: Akkor a demokrácia ezek szerint az, amikor az nyer, akit én akarok, és ha más nyer, akkor az anti-demokrácia? :) És az Egyesült Királyságban pedig minden tökéletesen működik, dübörög a gazdaságuk, egyetértés van, és nincs sem korrupció, sem diktatórikus eszközök sem (mint a tömeges megfigyelés és egyebek).

[ Szerkesztve ]

(#40) Viktor77


Viktor77
(Jómunkásember)

Ehhez itthon sem kell sok.

Some people move on, but not us ... not us

(#41) leviske válasza sheratan (#32) üzenetére


leviske
(PH! nagyúr)

Most komolyan egy olyan intézményt, ami az európai emberek kontinensen belüli szabad mozgását és üzleti kapcsolattartását biztosítja vetünk össze egy olyan kormánnyal, ami felhizlalt egy Mészáros Lőrincet meg egy Simicska Lajost?

Ne menjünk bele abba, hogy miért választották meg őket nagy többséggel. Nem az Ő érdemük alapvetően. Viszont az elmondható, hogy a Fidesz nem egy EU elleni szabadságharcra kapott felhatalmazást az emberektől 2014-ben.

(#42) t72killer válasza sheratan (#39) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Elég fekete-fehéren írtad le a problematikát ahhoz, hogy egyértelmű legyen a válasz. Ezenkívül a még az adófizetői pénzből a budiajtókra is kiplakátolt állíccsukmegbrüsszelt kampány és a "Soros" "jelző" kb 5percenkénti ismételgetése a kormánymédiában eléggé azt jelzi, hogy kifelé áll a szekér rúdja.

Amúgy a 200Mrd-os stadionok nyilván a nemzet javát szolgálják, amikor egy rangos klinikára a betegnek már magának kell vinnie a kötözőanyagot és az ivóvizet(:Y) De biztosamibiztos, a további milliárdokat is kizárólag a fociba kell irányítani.

Najó, részemről ebben a topicban befejeztem, ez már erősen a poltopic témája:R

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#43) noPublicFG


noPublicFG
(senior tag)

Nem is értem, ez miért is lenne probléma?
Zárják csak magukra az ajtót! Így sem értjük a kriksz-krakszokat és a csodálatos nyelvüket.

plus ça change, plus c'est la même chose

(#44) sheratan válasza t72killer (#42) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Én csak szarkasztikus voltam. Gondoltam így talán feltűnik a demagógia a mögött, hogy Kínához hasonlítgatjuk magunkat. De látom túl sokat vártam.

(#45) t72killer válasza sheratan (#44) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ebben egyet is értünk, nem vagyunk Kínai szinten. A konkrét helyzetről odaát nincsenek aktuális infóim, a szigor régen is megvolt de ismerősök elmondása alapján pár éve gyerekjáték volt kijátszani (akkoriban még a gugli is ment), de tény, Mo.-gon nincs fal, vpn-ezgetés, kínai rendszerű cenzúra.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#46) sheratan válasza t72killer (#45) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Én éltem kint pár évet. Eleinte tényleg egyszerű volt kijátszani, még sima proxyval is ment. De az utóbbi 2-3 évben nagyon bekeményítettek, és már korántsem olyan egyszerű. Nekem fizetős (jobb minőségű) VPN-em volt, és még az is behalt elég gyakran, és ha ment, akkor is olyan sebessége volt, hogy videót nem nagyon néztél rajta, csak az egyszerűbb dolgok mentek.
Kínában gyakorlatilag nincs már internet, csak egyelőre még megvan a kompatibilitás, hogy egyes oldalak ott is betöltődnek. Lehet, csinálnak egy AOL mintára kínai saját hálózatot, minden mást meg kitiltanak.

(#47) t72killer válasza sheratan (#46) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Értem:R. Látva az orosz hibrid-háborús arzenált, meg tudom érteni őket, hogy tűzzel-vassal meg akarnak állítani minden külső befolyást. Kína eléggé egyedül áll, viszonya az oroszokkal se jobb, mint az amerikaiakkal.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#48) Busterftw


Busterftw
(senior tag)

Na végre valahol nem lesz az, hogy az Origo ezt a pártot majmolja, az Index a másikat, a 444 meg az ellenkezőjét mindennek.
Aztán az ember meg olvasson 6 különböző forrást, és bogozza ki.

(#49) sheratan válasza t72killer (#47) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Hát, igen, nem tudom mi sül ki belőle. De ez is egy nagy hatalmi harc, csak most a hidegháborúval ellentétben igen erős gazdasági összefonódások vannak, és ebben jelenleg Kína áll nyerésre. Illetve nacionalizmusban is eléggé élen járnak.
Ami még érdekes, hogy például már vízumot igényelni sem olyan egyszerű oda, mint 5-10 éve volt. Régebben elég volt befizetni a díját, és megkaptad, még hiányosan kitöltött igénylőlappal is. Most meg olyan szigor van, mintha az USA-ba utaznál, egy rakás háttérinformációt bekérnek, foglalás, bankszámla kivonat, stb. Sima turistáknak is...

(#50) meganers válasza sheratan (#32) üzenetére


meganers
(lelkes újonc)

Hasznos volt, amit a kínai diktatúráról írtál, köszönöm.

Magyarországgal kapcsolatban viszont ezt sikerült leírnod: "Nyilván a saját helyi vezetőség csakis rosszat akarhat, és egy külső érdekcsoport pedig csak is jót akarhat nekünk."

Remélem, érted: így néz ki, amikor valaki a szomszéd portáján meglátja a szemetet, a sajátján pedig nem.

Az EU egy érdekcsoport. És az egyik érdeke, hogy bele tartozó ország ne válhasson diktatúrává. Viktor ennek ellenére elmegy a határig, és feszegeti azt. Kimutatná ő a foga fehérjét, csak az EU egyelőre megköti a kezét. Szóval igen, Magyarország most profitál leginkább az EU csatlakozásból, csak sajnos olyan téren, aminek anno a gondolata is abszurdnak számított volna.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.