Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Gabás #635 üzenetére

    A reszelt mozzarella teljesen átlagos kereskedelmi termék.
    Például.

    Az olasz ételek egyik elengedhetetlen sajt kelléke. A másik a parmezán.

    Visszatérve a rendes mozzarellára. A ketó étrendbe bizonyosan belefér egy finom előétel.

    Mozzarella - paradicsom előétel.
    hozzávalók:

    Mozzarella.
    Paradicsom. (érett, szóval paradicsom ízű)
    Friss bazsalikom levél.
    Balzsamecet.
    Olívaolaj. (lehetőleg extra szűz)

    A sajtot kevesebb mint 1 centiméteres szeletekre vágjuk.
    A paradicsomot kicsit vékonyabbra.

    Egy lapos illetve tálalótálba egy kevés ecetet öntünk.
    Az ecetebe belefektetjük a sajt szeleteket.
    A sajtra kerüljön a paradicsom.
    Legfelülre a bazsalikom levelek.
    Az egészet meglocsoljuk még egyszer az ecettel.
    Finoman megöntözzük az olajjal.
    Az elkészült ételt pár percig hagyjuk összeérni, a tálalás előtt.

    Egy hasonló recept.
    Ebben frissen őrölt bors és citromlé is szerepel.

    Tipp.
    Az olajat és ecetet összedolgozva más ízt ad, mint csak egy kicsit keveredve. Ki kell próbálni mind a két ízt.
    A balzsamecet vörös szőlőből is készülhet. Nekem jobban ízlik a vörös. Próbáld ki mind a két fajtát.
    A cserepes bazsalikom nagyon érzékeny. A vásárláskor be kell csomagolni papírba a növényt és így vinni haza. Teljesen, hogy minél kevesebb hőingadozást kapjon.
    Meleg és világos helyen, sokáig életben marad.
    Nyáron a szabadba is ki lehet ültetni, de védett helyre kell elhelyezni.
    Ha túléli az első pár napot, hosszú ideig marad életben.

    A leveles növényeket idegméreggel védik a levél rágcsálóitól. A valódi citrom leve, semlegesíti az idegmérget. Az ecet helyett illetve mellet a citrom levét érdemes használni.
    A paradicsomot hűvös helyen, de nem a hűtőben kell tárolni.

    Bon appetit.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák