-
IT café
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
azimut
aktív tag
A jelzések ellenére én bízom abban, hogy ez egy kiváló telefon. A fórumon valószínűleg csak a problémás esetekkel találkozunk, ki tudja hány ezer P780-as teszi a dolgát gond nélkül, tulajdonosaik nem járnak erre.
Nameg ki tudja hány márkásnak kikiáltott csillió forintos trendi telefon hibásodik meg rövid idő alatt. Az utóbbi 3 hozzászóló P780-a esetében legrosszabb esetben alaplapcsere, ami 9-13 E Ft-os költség, ennyiért a trendi telefonhoz legfeljebb bekapcsológombot lehet beszerezni.
Remélem sikerül megoldást találni a hibákra, a felderítési sorrendet tartsátok be, amit Blue Eagle többször leírt:
1. Milyen ROM?
2. Mentés, redback működik-e?
3. Mentés más módszerekkel esteleg.
4. Gyalu, flash
5. Ha nem megy, mi a hibaüzenet?
6. Zörög-e benne csavar?
7. Tölt-e?
8. Biztosan hardverhibás-e?
9. Honnan szerezzek új alaplapot?"Az kizárt, mert nem tudom."
-
Blue Eagle
őstag
Háát igen. Teljesen jól gondoljátok. Persze nem tudjuk mekkora idehaza a P780 populáció. Nem lehet sok, idehaza nem volt hivatalos kiterjesztés alatt.
Legyen ellen példa is a rosszal szemben: nekem 2 éve megvan. Tökéletesen, zavar nélkül teszi a dolgát bármilyen rommal. -
K_a_m_i
tag
válasz Blue Eagle #13753 üzenetére
Nálunk 4 db van és mindegyik tökéletes. Az egyikben kellett csak hangszórót cserélni. Ja meg volt egy elejtéses kijelző csere, de az is jó azóta is. Az egyiket 8000 ért vettem alkatrésznek, mert hogy nem kapcsolt be. Aztán kiderült, hogy annak sincs semmi baja.
-
őstag
válasz K_a_m_i #13754 üzenetére
Most néztem meg, 265$-ért rendeltem be 2013.július végén, amit kevesebb mint egy hónap múlva meg is kaptam. Azóta egy napot sem volt kikapcsolva, az aksija ugyanolyan pöpec, mint új korában. Nagy bajban leszek, ha egyszer telefont kell cserélnem. Best buy kategória nekem.
-
Enyém is jó. Egyedül a gps-szel nem vagyok elégedett, de az is alkalmazás függő. Endomondoval jó, szülinapos igo-val meg elveszti a jelet. Sygic is szokott jelet veszteni. Lehet majd valami online térképpel próbálom, most már van mobil netem.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
YADA
tag
Nálunk a párommal nem ilyen jó az arány. Már az 5. példányt használom... a többi 4 kipurcant (elsődleges hiba oka: mind kijelző törés... de azért sikerült 2 alaplapot is kicsinálni az évek alatt)
-
nagyúr
Nálam is megfordult pár az évek során, mind user-error típusú nemindul-megállabútlogónál. Azt hiszem, mindegyik feléledt.
Ami pedig többször is volt nálam, azt szinte patika állapotban adta el a kollégám, természetesen működőképesen.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Jó állapotú aksija nincs valakinek eladó? Megint kezdi, hogy 30-ról leesik 13%-ra. Mondjuk 100-30 között nagyon bírja .
-
Blue Eagle
őstag
válasz Victoryus #13760 üzenetére
Szia! Nálam is hasonlóan viselkedik, bár 30-ról nem esik csak úgy rögtön 13-ra, csak gyorsul, aztán az utolsó 0-15 %-ot megint jól bírja. Jó, tudom itt már nem kéne nyektetni, de ha nincs éppen töltő...
Más: kijelző törés
Van most nálam egy Blackview BV5000, törésállónak van titulálva és van vagy fél kiló. Nem baj, de ennek is eltörték a kijelzőjét. A kijelzők már csak ilyenek, törnek.
[ Szerkesztve ]
-
azimut
aktív tag
Megérkezett egy felújított alaplap, erről a helyről már negyedjére rendeltem, mivel ráforrasztott hangerő szalagkábellel szállítják. Az alaplap jó, de a hangerőkapcsolók nem működtek, ill. egy kis mozgatással igen. Az emmc hibás alaplapról leforrasztottam, és sikerült az áttét. Eddig nem mertem, mivel féltem az alaplap égetéstől.
Az új alaplapot VIBEUI 1503 verziószámú baralajbival szállítják. Régen lelkesedtem érte, ma már nem annyira. S228-at alapnak toltam rá, majd kipróbáltam ezt a Helenát. Angol, orosz, ukrán, sajna nincs magyar nyelv, de ennyire minimál rom-ot még nem láttam, mindössze 15 ikont találtam.
Ezen felbuzdulva a kedvenc 4.4.4 AOSP-omat pc-n kezdtem .apk-tlanítani, de olyan jól sikerült, hogy pár funkció nem működött. Megint nekiugrottam, de olyan minimálra nem sikerült megfaragni, mint a Helenát. Még tettem bele pár .apk-t. A flashelhető (S124, S228) romokat még nem sikerült testre szabni, a rekóból .zip-ek jól előkészíthetők, a system/app könyvtárban lehet matatni.
Kérdésem: bootanimációkat és boot logókat szeretnék kipróbálni, az Universal Android AIO Flasher tool pc-s progit próbálta-e valaki? Vagy esetleg kézzel, a bootanimation.zip-et megtaláltam, de hol van a boot logo? Vannak-e kipróbált beszerzési források?
"Az kizárt, mert nem tudom."
-
Ha oda-vissza váltogat a telefon a 3g meg a h+ között, az hiba? Vagy ilyen a blue mobile? Nem szoktam nagyon mobilnetezni, de ma muszáj. Viber közben is meg böngészés közben is.
-
Figur10
tag
Sziasztok.
Nincs valakinek eladó jó kijelzője? -
azimut
aktív tag
A Helena nevű romot jBart-master segítségével lefordítottam, appokat is adtam hozzá, azért még ebből is kellett csetkelni párat. Nincs benne böngésző, nem baj, a sajátomat (adblock browser) tettem bele. Naptár, óra, musicfolder player, xposed framework, nova launcher az .apk-k közé, aztán install, és megjelent a magyar nyelv! Majdnem 100%, a rejtett bugyrokban maradt angol.
Valaki korábban sötét hátterű névjegyzéket és tárcsázót követelt (talán cool13 fórumtárs).Ez eddig jónak tűnik, még nincs tele reklámokkal, amúgy is az adaway-jal kezdtem.
A rom olyan, hogy nem kell hozzá gravitybox sem, ennek ellenére tettem bele pár apróság miatt. Tesztelni szeretném, de nem vagyok hardcore felhasználó, ezért sokáig tart.
figur10: Írj privátban, van valamim!
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
A térerő egyre gyakrabban megy el, először megpróbálkozom modem cserével, (bár szerintem itt fizikai problémák lesznek)
Hogy kell cserélni modemet, van valahol a topikban leírás róla?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Blue Eagle
őstag
válasz Hintalow #13768 üzenetére
rákerestem neked
Mi a jelenlegi alapsávod (modem) verziója? Milyen szolgáltatónál vagy? -
Hintalow
senior tag
válasz Blue Eagle #13769 üzenetére
P780 V101 (ha ez az) telenoros
Melyik modem ajánlott?
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
válasz Blue Eagle #13771 üzenetére
Na ez most jó kérdés, mert nem nálam van a teló. Kami által fordított S124CN rom van rajta, ha ebből kisakkozható
-
Bottalfog
tag
Sziasztok!
A minap, teljesen véletlenül, az egyik bolonbdos órában a már halottnak hitte telefonomat, rá raktam gépre és elkezdett, tölteni. ebben a pillanatban is nagy csodának éltem meg, mert nem csak kis lámpa gyúlt ki hanem volt hozzá kikapcsolt állapotban megjelenő töltés animáció. Ezen felbuzdulva feltoltam a BlueEagle féle s228 as romot, fel is ment egy hibája volt, nem volt tér. Aztán rátaláltam erre a videóra. Ez a proci újra hevítése nélkül, nekem megoldotta a térerő gondomat, nem tökéletesre, de működik a telefon.
A videóban a fickó, pár darab papírral és egy kis celluxszal kitámasztja, a processzort hogy jobban érintkezzen az alaplappal. A lehető legszkeptikusabb voltam de, nekem bevált hátha valakinek jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
válasz Blue Eagle #13776 üzenetére
Tudom
Inkább csak a "legalább megpróbáltam" érzés miatt mentem ebbe az irányba.Ez alaplap cserével orvosolható amúgy ha jól gondolom ugye? mennyiért szerezhető be egy ilyen? én most ebay-en néztem meg, ott 10-11 körül találtam pár darabot.
Van esetleg olyan, aki ebben itt tapasztalt?
-
azimut
aktív tag
válasz Hintalow #13774 üzenetére
Eddig ez vált be nekem. Sok, vagy kevés az ára, nem tudom megítélni. Többször megírtam, a módszeremet. Eddig 2 teljesen működő telefont vettem, ebből egy új, egy használt volt. Emellett vásároltam fel alaplaphibás készülékeket, jellemzően 12- 15 000.-Ft árakon.
Anyagi lehetőségeimhez mérten havi 10-12 000.-Ft költséget jelentettek az alaplap vásárlások, 2 alkalommal kijelzőkkel kísérleteztem, háromszor akkut rendeltem, még 2 db középső hátlap érkezését várom, így valódi részletefizetéssel jutottam a telefonokhoz. 3 telefon használatban, 3 telefon tartalékban, nagyjából egy év eredménye, a család telefonügyileg teljes biztonságban van, hiba esetén a tartalékhoz nyúlunk. A tartalékokon gyakorlatozva bátran kísérletezek az újabb romokkal, beállításokkal.
Ha összeadjuk, talán kijön 1-2 új telefon ára, de ilyen paraméterekkel a 6 db esélytelen. Kollégáim, barátaim általában csak a bóti, márkás, garanciális csodákban hisznek, fizetik a horribilis törlesztőket, rootolás szóba sem jöhet, töltögetik mindennap a készülékeket, nem tudnak idegesítő gyári appokat eltávolítani, oszt' jól elejtik a végén. Igaz, a gyári csomagolás bontogatásának is megvan a szépsége. Mint minden technika, rövid idő alatt elavulttá válik, azért még egy darabig kitartok.
-
Blue Eagle
őstag
válasz Hintalow #13777 üzenetére
Igen, ahogy erről értesülsz is Azimut a tudor ebben a témában.
Kollégáim, barátaim általában csak a bóti, márkás, garanciális csodákban hisznek, fizetik a horribilis törlesztőket, rootolás szóba sem jöhet, töltögetik mindennap a készülékeket, nem tudnak idegesítő gyári appokat eltávolítani, oszt' jól elejtik a végén.
Ez iggen tetszett , köszike! De tényleg, van benn igazság, na meg a slusszpoén.Más: Azimut, Jamal0! Mi újság a térerő felelős új chip reballing ügyben?
[ Szerkesztve ]
-
Bottalfog
tag
Sziasztok nektek nem szokott at S228- rom spontán újra indulni? Meg ki ki lépni bizonyos alkalmazásokból?
mesenger, facebook, ilyenek.[ Szerkesztve ]
-
Bottalfog
tag
válasz Blue Eagle #13782 üzenetére
Csak meg szeretném kérdezni, hogy mit oldana meg a Dalvik-cache vájp? mert szeretem tudni a háttér infókat is Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Bottalfog #13783 üzenetére
Egy esetleges kavarodást a lefordított a sok gépi kód között. A vájp után újrafordít a JIT, "tiszta lappal" kezd a Dalvik, eltűnnek az esetleges kód maradványok, váratlan újraindulások, feltételezve, hogy itt volt a gebasz. Már jártam így. Dalvik tároló törlés után az első indulás hosszabb lesz, pont azért mert újra lesz fordítva akkor minden app.
Esetleg ki lehet próbálni az ART futtató környezetet is.
-
Bottalfog
tag
-
Még mindig a gps-szel küzdök. Próbálom az epo-t beállítani, de hülyeségeket csinál. Engineer mode-nál egyáltalán nem frissíti az epo fájlt, a rendszerbeállításokban igen, de érvénytelen: a letöltési idő a mai, de a kezdeti és a lejárati idejére 1 évvel korábbi dátumot ír.
Az IGO (eddig 3 félét próbáltam...) nagyon nehezen talál jelet, meg el is veszti, Endomondo továbbra is pontos.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
válasz Victoryus #13786 üzenetére
Pontosítok, ha a mobil netet bekapcsolom, akkor már egész gyorsan talál jelet. Még tesztelgetem... Az epo-nál a dátumok továbbra is tavalyiak, bár sikerült frissítenem a fájlt. Fura.
Plusz ami még érdekes, hogy most már nem rootolt a telefonom, felugrik ugyan a SuperSu ablaka, de nem lehet megnyomni rajta semmit. Pl nem megy a LagFix meg az aksi kalibrálás se, pedig eddig ment.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
-
Tinky
tag
Sziasztok!
Törőt kijelzős P780-at keresek donornak. Enyém alaplap hibás tehát kijelzőm jó.
Köszi előre is
ÜdvA helyes írási hibákért felelőséget nem válalok.
-
GyurosAki
tag
Sziasztok!
Sajnos megint kell írjak. A legutóbb sikerült életet lehelni a telefonba amit megint köszönök. Viszont újra elszállt valami. A készülék nem kapcsol be. Csak tölteni lehet, azt is 0,48A max (töltőről is.) Számítógépre dugva az ég világon semmi sem történik. Driverek rendben (még februárról). Nem villan fel semmi. Az eszközkezelő sem mutat semmit. USBDeview is néma.
Van ötletetek, merre érdemes elindulni?
Köszi -
vlaci79
senior tag
Lenovo P780 utódján gondolkodom, számomra 1 sim a nagy hátránya.
Vélemény?
[lenovo-k80-4gb] -
lbarna
tag
válasz vlaci79 #13794 üzenetére
Én a P780-st Asus Zenfone Max-ra cseréltem.
A haverom pedig ilyenre cserélte Lenovo Z90-7Huawei m3, Asus ZenFone Max 32Gb
-
Bagoly29
csendes újonc
Sziasztok. Valakinek nincs szüksége P780 készülék alkatrészekre? Az enyém eladóvá vált. Működőképes most raktam rá (Lenovo_P780_S228_ROW_PreRooted_TWRP) ROM-ot és ezzel a térerő problémák is javultak nem tudom miért de már jobb a térerő mint korábban volt. A GPS is jobb. Privátban lehet érdeklődni.
-
Hintalow
senior tag
Alaplapot mennyire nehéz kicserélni benne? Házilag megoldható?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest