-
IT café
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamal0
tag
Egy kis help kéne. Feltettem a modemet amit küldtél, sajnos nincs vele térerőm, eddig azt hittem, hogy azért mert vidéken voltam, de sajnos pesten sincs.
A probléma az, hogy amikor kapcsolódna egyszerűen eldobja a kapcsolatot.Az elektronika füsttel működik, ha a füst kiszáll, az elektronika elszáll.
-
Jamal0
tag
válasz Blue Eagle #13652 üzenetére
Igen, Tmobilos vagyok. A verzió: MOLY.WR8.W1248.MD.WG.MP.V10.P10 2013/12/12
Ez, ha jól gondolom az amit küldtél.
A gondom az, hogy ha van is térerő egy sms-t sem tudok küldeni mert ledob a hálózatról.Az elektronika füsttel működik, ha a füst kiszáll, az elektronika elszáll.
-
Jamal0
tag
válasz Blue Eagle #13654 üzenetére
Nekem az az érdekes, hogy ha chip hibás lenne akkor nem lenne térerő és nem csinálná ezt a ledobálást. Bár lehet megint megnyikkant...
Az elektronika füsttel működik, ha a füst kiszáll, az elektronika elszáll.
-
Blue Eagle
őstag
-
Jamal0
tag
válasz Blue Eagle #13656 üzenetére
Akkor megint benéztem és megint elhalt az ic. Nem baj holnap megpróbálom az enyémet is megcsinálni és akkor két teszt telefon lesz.
-
Jamal0
tag
válasz azimut #13658 üzenetére
Nagyon úgy fest a dolog, hogy az én telefonomban is megnyekkent az ic, sebaj megpróbálom ezt is megcsinálni. Sajnos igen, így kezdődik, ez az egyik eset, ezzel már találkoztam, a másik eset meg, hogy egyáltalán nincs térerő.
-
azimut
aktív tag
10 nap alatt ért ide egy új alaplap. Mivel kértem, hangerő szalagkábel rajta volt. Csere előtt megkíséreltem a régi memóriahibás alaplapról nvram mentést készíteni. Látszólag megvolt a fájl, de a csere nem sikerült - beteg módon ragaszkodom az akkufedlapon lévő matrica nemmondommegmilyen számaihoz. Na jó, csinálok új matricát.
Ha már új alaplap, kipróbálok az új romokból párat. Először S228 flash, majd .zip az sd-ről. Tetű lassan töltődnek le, többsége AOSP Bauuuuu-tól, tehát a szokásos Nova launcher, a bootscreen-ek ötletesek. Most egy Super Turbo fantázianevű fut, alig különbözik a kedvenc AOSP 4.4.4-től.
Egy másik telefonban féloldali a hang, ezen jack aljzatot akarok cserélni, a hibás alaplapból műtöm át, még gyűjtöm az erőt, félek, hogy a panelt elégetem forrasztáskor.
[ Szerkesztve ]
"Az kizárt, mert nem tudom."
-
Jamal0
tag
válasz azimut #13660 üzenetére
Úgy próbáld meg, hogy a lábakat mind a két oldalt egy nagy ónpacával fedd be így oldalanként egyszerre olvad fel az összes.
Amúgy milyen pákát használsz? kattogós Wellert (TCP) vagy trafós pillanat pákát? (Utóbbival nehogy az alaplap közelébe menj! egyből elhalálozik!)Az elektronika füsttel működik, ha a füst kiszáll, az elektronika elszáll.
-
azimut
aktív tag
válasz Jamal0 #13661 üzenetére
Ah, a jó öreg Weller. A 80-as években már ilyennel dolgoztunk a műszerész műhelyben. Aztán egy nagy szünet, ami alatt kiestem a rutinból, ill. mintha akkoriban még nagyobbak voltak a nyomtatott áramkörök rajzolatai, az ic-k is csodaszámba mentek. Csöves technikát tanultam, nem sokra mentem azzal, hogy kívülről fújtam a pentóda rácsainak előfeszítését.
Jelenleg ezzel próbálkozom, vagyis fogok próbálkozni. Mezei ónszippantóm is van. Minden tanácsot megfogadok, vagy mutass videókat. Emlékszel, hangerő szalagkábelt is veled cseréltettem, még ebbe sem mertem belevágni, pedig még két alaplap cseréje előttem áll.
-
Jamal0
tag
válasz azimut #13662 üzenetére
Egy videó az általam javasolt műveletről
https://youtu.be/nZGEtpECPQY
Ami neked még kelleni fog az flux vagy másnéven folyasztó szer és ónharisnya/ónszivo szalag. A flux a vissza forrasztashoz kell az ónszivo harisnya pedig a padek tisztításához fog nagyon jól jönni (ne sajnáld) viszont utánna izopropil vagy valamilyen semleges oldoszerrel le kell mosni a felesleget a panelrol mivel féreg kapacitásokat fog létrehozni.
Vigyázz viszont mert a fules csati lábak furat galvános helyen vannak!Az elektronika füsttel működik, ha a füst kiszáll, az elektronika elszáll.
-
azimut
aktív tag
válasz Jamal0 #13663 üzenetére
Na, ez nekem sok, keresek valakit a környéken. Nagyon köszönöm a gyorstalpalót, végül is ezeket a bazárokat be kéne szereznem, nem egy ökör ára, de egyenként a netről a szállítási költség megdobja. Aztán meg kéne tanulni ezt a technikát. Restellem, eredetileg műszerész lennék, de utoljára 1985-ben dolgoztam a szakmában...
-
Jamal0
tag
válasz azimut #13664 üzenetére
Visszarázódni nagyon gyorsan lehet, ezért ne add fel! Ha kell akkor én itt pesten megveszem neked a dolgokat és postán meg elküldöm. A technika meg pofon egyszerű amint belekezdesz adja magát és simán menni fog
-
lbarna
tag
Üdv:
Valaki tudja melyik mui romban van magyar nyelv?
Huawei m3, Asus ZenFone Max 32Gb
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Hozzám került egy ilyen telcsi. A kérdésem, hogy mi lehet a baj, ha a SIM-et érzékeli, de a térerőnél csak X van.
Baralajbi 4.4.2 van fent.
Köszi !Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
Blue Eagle
őstag
válasz eladogeppc #13667 üzenetére
Szia.
Két eset lehetséges:
-nem megfelelő a GSM rádió modem verziója,
-a főpanelon érintkezési vagy modul hiba van. -
eladogeppc
veterán
válasz Blue Eagle #13668 üzenetére
Probaltam modemeket cserelni szoftveresen, de semmi. Se a kinai se az europai valtozatok nem mentek.
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
Blue Eagle
őstag
válasz eladogeppc #13669 üzenetére
Próbáltál vagy valóban sikerült is a modem csere? Ellenőrízted minden esetben a csere után a Beállításokban, a Verzió információk, Alapsáv verziója alatt? Miket próbáltál? Melyik rendszer alatt?
-
eladogeppc
veterán
válasz Blue Eagle #13670 üzenetére
Jelenleg KitKat volt fent Baralajbi verzioja.
2013 as a kütyü.
Gondolom hogy cserelodott a modem, mert twrpbol raktam fel.
Volt hogy total elhulyult.
Nem tudom ez melyik tipus sajnos. Eu vagy cn.Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
Blue Eagle
őstag
válasz eladogeppc #13671 üzenetére
Gondolod, hogy cserélődött a modem???
Én úgy gondolom, hogy milliomos vagyok, mert raktam a pénztárcámba valami pénzt. De én megnéztem, és már tudom, hogy nem vagyok milliomos.
Értesz ugye?
Na... két féle modem rendszer van:
JB romokhoz és KK romokhoz. Eltérő fájlnév, stb. Egyik a másikhoz nem jó.Összefoglalót olvastad?
[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
válasz Blue Eagle #13672 üzenetére
Persze hogy a kitkathoz valokat probaltam.
Tudsz ajanlani valami parost ?
Honnan tudjam melyik tipusu telefon ?
Ezt nem latom rajta.Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
Blue Eagle
őstag
válasz eladogeppc #13673 üzenetére
Ha ez a firmware gond nélkül felmegy és kezeli a fő kamerát, akkor első generációs a telefonod. Ha preloadert kell cserélni benne, de ennyivel megusztad és kezeli a fő kamerát akkor második generációs. Ha preloadert kell cserélni és a fő kamera nem fog menni, akkor harmadik variáns.
-
eladogeppc
veterán
válasz Blue Eagle #13674 üzenetére
Uhhh. köszi mindenkinek, megnézem !!
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
őstag
Üdv Mindenkinek! Elèrkezett az idő, hogy a 4.2.1 P780_ROW_S116_130828 telefonomat full legyaluljam, rootoljam, s egy olyan minimalista ROM-ot tegyek fel, ahol semmi google lókutyaf.sza, semmi Facebook, meg Instagram előtelepített programok ne legyenek rajta.
Smartphone tèren mèg noob vagyok.
Hiába gyári teszteltem, èrezhető, hogy ez nem igazi "factory default reset", nagyon sok cucc rajtamarad. Az igazi cèlom tehát a tisztítás, de google-s cuccok nèlkül. Se Books, se Audió, se Youtubera nincs szüksègem, de Google Play is mehet fenèbe....rengeteg memóriát zabálnak, tárolnak....Ami fontos, e nèlkül nem merek belevágni. Működjenek perfektül az alábbiak:
3G/Wifi/Hotspot
Kamera
Hang
Stb...további alapokKöszönöm előre is, utána is!
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
eladogeppc
veterán
válasz Blue Eagle #13674 üzenetére
Kedves Blue Eagle !
A firmware tökéletesen felment, de egyik SIM-et sem kezeli.
Ilyenkor mi lehet ?Köszi !
-
Blue Eagle
őstag
válasz eladogeppc #13677 üzenetére
Ez jó hír, akkor olyan a telód mint az enyém: első generációs.
Ezt a modemet rekd fel. CWM sriptes, recoveryből telepítendő
-
eladogeppc
veterán
válasz eladogeppc #13677 üzenetére
Most próbálom CWM-el cserélgetni a modemeket, de egyikkel sem akar semmit sem.
Tuti modem driver hiba.Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
Blue Eagle
őstag
válasz eladogeppc #13679 üzenetére
Milyen szolgáltató sim kártyáját használod? Ellenőrizted az alapsáv verziót? Biztosan települt az új modem?
-
eladogeppc
veterán
válasz Blue Eagle #13680 üzenetére
Persze hogy települt. CWM alól miért ne települt volna be ?
A te romod alól is , és baralajbi ROM-ján is próbáltamVoltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
Blue Eagle
őstag
válasz eladogeppc #13681 üzenetére
Jó, én csak kérdeztem. Nem benned kételkedem, de szerintem jobb nem tartozni az ördögnek, főleg ha csak 15 mp-et kell szánni rá, hogy leellenőrizd az aktuális Alapsávi verziót (Beállítások, Minden beállítás, A telefonról, Verzió információk, Alapsáv verzió útvonalon).
Ha több sikeres modem csere is térerő nélküli állapotot produkált, akkor ott hardveres bibi van.
-
eladogeppc
veterán
válasz Blue Eagle #13682 üzenetére
Köszi a segítséget .
Úgy gondolom hogy ennyi ROM és modem csere után sem akarja, akkor ott tényleg valami nincs rendben.Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
amtibacsi
aktív tag
Van itt valakinek Telenoros adatkártyája ? Érdekelne, hogyha hívják azt a számot, amin vsak adatgorgalom van, akkor mit csinál a telefon. Azért kérdem, mert amikor netezek, a másik szám nem elérhető, ezért egymásra irányítottam a két kártyát, így bármrlyikről netezek, mindenképp kicseng. Kérdés, hogy adatkártyával működek e a dolog.
-
nagyúr
válasz amtibacsi #13684 üzenetére
Ha net közben a másik nem elérhető, akkor meg kell keresni azt a menüpontot, amit valami olyasmi, hogy
"adatforgalom előnyben", és azt ki kell kapcsolni.Ha belépsz az engineering mode-ba, akkor ott a
Telephony -> Mobile data service preferred menüpontban van. Ha ki van pipálva, akkor vedd ki a pipát.
Nagy eséllyel ez lesz a gond, mert alapesetben a mobil adatforgalom a hívásnál magasabb priorítású.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
janez
aktív tag
Végre újra láthatom a térerőpálcikákat. Na nem megjavult, hanem vettem egy másik ilyen készüléket, ami kissé csúnyább esztétikai állapotban volt az enyémnél és csináltam belőlük egy jót, szépet.
Azonnal rátettem Blue Eagle kitkates romját, mert valami gyári volt rajta magyar nyelv nélkül.
Aztán jött a feketeleves. Elmentek az imeiszámok. Volt már ilyen, de egy másik rom megoldotta a problémát. Most nem, ugyanis több stock romot próbáltam, de vagy el sem indult a flash, vagy látszólag minden rendben zajlott, a készülék mégsem indult el.
Egyedül Blue Eagle romja.
Az imeit nem tudtam visszaírni, de támadt egy ötletem. A térerőhibás készüléket rádugtam gépre és csináltam egy mtk droid tools nvram mentést amit visszaállítottam az "új" készüléken. Így most a régi "megszokott" imei számokkal használom.
Ezentúl csinálok mindig nvram mentést. Eddig nem szoktam, hiába szajkózták a mesterek. Lehet egy tanítvány is bölcs, de csak ha megfogadja a mesterek tanácsait. Mentésre fel! 😉 -
Blue Eagle
őstag
Duplán posztoltál, a másodikat töröltem. Semmi gond!
Menteni! Ez így van! Az NVRAM-ot mindenki mentse le a saját készüléke eMMC-jéről.
Elő a Flash tools-t és Readback-re fel! Ezzel szinte minden körülmények között menthető az NVRAM, és az egész pár pillanat csupán.
kezdőcím: 0xe00000
hossz: 0x500000
Fájlnévnek adjuk: nvram.bin
Az nvram bármikor visszaírható (mindenki a sajátját persze!!!!!!), scatter szerkesztés után megjelenik az NVRAM sor a FT-ben, az nvram.bin tallózása után mehet a feltöltés. A végén egy factory reset és kész.
-
Jamal0
tag
Esetleg ha a régi hibás alaplapot fel tudnád ajánlati tesztelési célokra azt nagyon megköszönném
(azimut fórumtárssal elkezdtük kideríteni mi okozza a térerő hibát eddig nagyon jól haladod de csak 2 teszt lapom van és mind a kettő máshogy viselkedik ki kéne deríteni, hogy pontosan mi is okozza ezt.)
Amúgy abszolút semmi térerőd nem volt vagy csak gyenge néha néha?Az elektronika füsttel működik, ha a füst kiszáll, az elektronika elszáll.
-
őstag
válasz Bluesummers #13676 üzenetére
Kedves Mindenki!
Erre kérhetnék szépen útbaigazítást!Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Blue Eagle
őstag
válasz Bluesummers #13694 üzenetére
Kedves Bluesummers,
írd le merre tartasz, mi a célod és kapsz útbaigazítást.
Merre van az az erre?
[ Szerkesztve ]
-
azimut
aktív tag
Janez fórumtársnak gratulálok, voltak privát levélváltásaink.
2 tartalék készülékem teljesen hibátlan, amit csináltam velük:
1. Készülék jack fele nem szólt, egy 3. tartalék készülék emmc hibás lapjáról szakemberrel átforrasztattam a jack aljzatot. Kicsit féltem, hogy nem ez a gond, hanem alaplapi fél csatorna, de a szaki ellenőrizte, jack volt, visszatettem a lapot, telefon rendben. A kiherélt alaplapot szívesen áldozom fel Jamal0 kísérleteire.
2. Készülék, térerőhibás alaplap, ami Jamal0 kollégánál várja a feltámadást. Addig is Aliról rendeltem egy felújítottat, betettem, műxik, pazar.
A tartalékon kívül a fiam telefonján volt egy kis szöszmösz, a szokásos S228 alapra feltolt AOSP romon fr történt, mivel sd kártyát cseréltem, nem volt rá szükség, de tiszta lappal akartam indítani, már csak tesztelés miatt is. Csináltam egy átparticionálást is, de úgy látszik az AOSP erre nem vevő, kikapcsolás után csak a bejelentkező képernyő állt meg. Sokadik próbálkozásra derítettem ki, hogy hiába rezdült, ki sem kapcsolt igazából. Csak piros gomb resettel lehetett indítani. Xposed sem akart rajta elindulni. Nnna, mondom gyalu. Hirtelen ötlettől vezérelve S124 flash - még mindig az a véleményem, hogy a legszebb.
A lurkónak tetszik nagyon, a sok google alkalmazást kéne nyomtalanul eltüntetni még, na meg rávenni, hogy nehogy rendszert frissítsen, azzal elveszíti magyartudását.
3. tartalék készülék térerőhibás, ill. akksira is vár, a sok szerelt telefonhoz rendeltem még 2 db műanyag hátlapot is, ami inkább középső, mert a sok szereléstől kisebb-nagyobb törések voltak. Ahol gyalulnak ugye, hullik a forgács is.
[ Szerkesztve ]
-
azimut
aktív tag
A tartalék készülékekre S124 és S228 romokat telepítek. Ezzel kapcsolatban flash előtt szeretnék módosítani azokon, ezzel magasabb szintre lépve a mókolásban, kókányolásban, gányolásban.
1. Hogyan tudnám az összefoglaló 7.4 pontjában szereplő romokban a telepítendő alkalmazásokat kigyomlálni, figyelembe véve randras fórumtárs leírását?
Sejtés: ha szerkeszthetővé teszem a preload.img file-t, mondjuk ezt a leírást alkalmazva, ott saját felelősségre csetkelhetnék.
2. A gyomláláson kívül hogyan cserélhetném az S124 ROW rom-ban eleve TWRP-re az e3 recoveryt? Eddig csak 2 lépésben sikerült a kedvenc rekó+rom kombinációt felrakni, először rom, aztán rekó flash. Próbáltam flasheléskor betallózni, de hibákat írt ki.
Sejtés: hihetetlen, de a recovery.img-t kéne lecserélni, meg még mit(?)
3. Megkockáztatnám a hozzáadást is, legalább az xPosed Framework-ot, esetleg más apróságokkal együtt.
Sejtés: szintén a preload.img szerkesztgetése. Na de hol vannak az .apk-k? Talán a system img-ben?
Mentések vannak, eredeti romok megvannak, a flashelés megyeget, ugyan mi baj történhet? Az AOSP-ok világa után visszatérnék erre a két nagyszerű rom-ra, de az új telepítések utáni egyénre szabott belakás, tisztogatás fáraszt.
[ Szerkesztve ]
-
janez
aktív tag
válasz Jamal0 #13692 üzenetére
Egyelőre nem adom, mert amit vettem készüléket, minden rendben az alaplapjával, kivéve a jackaljzatot. Érintkezési hibás. Ha a jackdugót enyhén eltolom egy irányba, akkor érintkezik tökéletesen. Használható így is, de kompromisszumot nem kötök. Egy készülék minden funkciója működjön, aminek működnie kell.
Szóval próbáltam gányolni valamit vele, de hiába. Nagyon erősen ki van kopva a belseje és/vagy mostohán bántak vele.
Azt a készüléket valaki nagyon használta. Talán még kutya szájába is volt.Át kéne forrasztani a másikról, de az nem én leszek. Ereszcsatornát forrasztottam már, de az egy kicsit más tészta.
Válasz a kérdésedre: Térerő néha volt, de csak a 2g-s foglalattal.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Baralajbi legújabb ROMját használom, használ valaki még ilyet? A wifi beállítás egyfolytában chrashel, van erre valami megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest